O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Ninocka

Re: O tome kako se osećam i šta da radim?

Post by Ninocka »

ManMan wrote: Wed Dec 18, 2019 9:30 am DrOgari, sapatnici u problemu, da Vas pitam nešto i ujedno, ukratko opišem situaciju..
Naime, pošto sam pre nekog vremena opet uspeo da navučem sebe na Bup, "vratio sam se" na forum, da nađem malo podrške.

Neću da gnjavim ako uspem.. a, trudim se (iako znate da imam sklonosti ka kilometarskim objavama):
1. Jesam, uspeo sam da se sebi userem u život ponovo, posle skoro 1god. strejta gde nisam ni pipnuo Bup.
2. Rešio sam da se ponovo skinem, nakon nekih 1god. na šmrkanju od 4-10mg. dnevno, kako kad. Naravno da sam ga zloupotrebljavao
da bih osetio nešto, a ne da bih se "održavao"
3. Shvatio sam da je šmrkanje loša ideja, pa sam prešao na otapanje pod jezikom..
Uspeo sam da se svedem na razumnu meru od 4mg, tj.polovine osmice pod jezik.

4. Pokušao sam da uzimam iz dva puta po 2mg. ili samo 4mg. odmah ujutru, ali... ee, sad pitam konkretno!:

Naime, kako god da uzmem (šmrknem 2mg. ujutru ili stavim pod jezik) dolazim u situaciju da se posle 6h od uzimanja raspadnem na delove!
Šta god uzeo, koliko god to bilo, meni svakog dana, nakon 5-6h od uzimanja kreće "reakcija" tela
na otrov kojim ga utapam
i počinjem da ga izbacujem iz sebe. To je klasična situacija gde počinjem da se znojim, vruće mi je, počinju noge da me bole,
glava i psiha da odlaze u neke dubioze i negativne misli, kiša pada, gradski prevoz nas jebe pa moram da pešačim, mokar + znojav, itd..
Hoću da kažem, kako su mi popodneva i vraćanja sa posla kući - jezivo negativna i redovno me nagone na razmišljanje da dignem ruke od svega!

Prvo sam mislio da mi je doza premala (klasična greška, ali vrlo brzo uočena i promenjena), pa sam pokušavao da otpočnem dan samo
sa jednim uzimanjem, 4mg. pod jezik.. Onda sam pokušao da uzmem samo 2mg. pod jezik, pa da se nakon 5-6h od tog trenutka,
ponovo "dodam i popravim" sa još 2mg. pod jezik..

Sve to isto sam pokušao i šmrkanjem.. Čisto da znate da sam probao sve načine konzumacije.
Priznajem da je otapanjem situacija za mrvu lakša i da je 90% slično kao i šmrkanje, sem što mi je nos čitav a ja nemam nikakav fleš - rad.
Takođe, ustalio sam se na 4mg. dnevno, ne prelazim tu dozu već nekoliko nedelja.. Što će reći da sam se ustalio i nemam velike fluktuacije
koje sam imao dok sam bezveze trošio količine..
Ja sam iskreno mislio da će 4mg. pod jezik - svako jutro, da mi ostavi normalan dan i da ću dočekivati večeri u istom stanju
tj. "pokriven" i bez ovih negativnosti??

Ima li iko ideju kuda dalje? Kako da se, makar, dovedem u stanje mira, pa makar i bio na nekoj maloj dozi?

Ponavljam: Kako god da uzmem, koliko god da uzmem (2,3,4mg.) svaki dan se ponavljaju jezivi padovi i Sloš!
Uopšte ne mogu da zamislim kako izgleda kada si stalno pokriven 24h, kada si na najmanjoj dozi koja te drži a pritom nema "rad"?
Ja osetim i 2mg. pod jezik, kako me puknu ujutru! Ali, čak i kad dodam još 2mg. (što u stvari nema svrhe, jer me "popravi" na najviše 2h)
tokom popodneva, ja i dalje nisam "ravnomerno pokriven" i nisam miran. Jednostavno svaki dan prolazim kroz Mini-Krizu!!
Dosta mi je svakodnevnog kriziranja i znojenja i suicidalnih misli i svega lošega!
Pokušao sam i kompletno skidanje, gde sam smanjivao dozu po -1mg. na svakih 7 dana.. Međutim, dođe ta scena gde bez 1mg.
imam jeziva stanja bolova i sveopšteg sloša.. Prošli put sam to prevazišao uz dosta lekova, ne izlaženjem iz kuće 30 dana, itd..
Sad baš i nemam taj komfor da se zabodem u sobu i ne izlazim, dok ne svane jutro u kome neću morati da zgutavam razne
lekove da ubijam bolove, da podižem psihu, itd..

P.S. Prošao sam kroz 6 meseci Anti-Hepatitis C terapije, koja je isto bila jako teška, ali mačiji kašalj naspram ovoga. Još čekam rezultate..
P.P.S: Ima li uopšte ikoga ko je zadovoljan, pokriven i miran 24/7? Čemu terapije Bup-om, kad se ne osećaš mnogo bolje na dnevnoj bazi??
Sve se to isto meni desavalo i sad sigurno znam da je to bilo i do smrkanja, a kasnije i do variranja miligraze.
Ja sam isto znala vec u popdnevnim satima da budem bukvalno bolesna, pa dodaji i o jadu radi i tako uletis u zacarani krug iz koga je izlaz samo jedan - stabilizovat se na jednoj dozi i nju gurat.
Ali to znaci sigurno 20 dana da budes na preciznoj jednoj dozi i onda sve legne na svoje mjese.
Znaci bup ima svoje pravo ( dobro) dejstvo samo u slucajevima pod jezika, ne iznad 2 mg, i ne setat sa dozom!!
Frajla

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by Frajla »

Ninocka wrote: Wed Dec 18, 2019 3:32 pm [quote=ManMan post_id=148791 time=<a href="tel:1576657829">1576657829</a> user_id=13054]
DrOgari, sapatnici u problemu, da Vas pitam nešto i ujedno, ukratko opišem situaciju..
Naime, pošto sam pre nekog vremena opet uspeo da navučem sebe na Bup, "vratio sam se" na forum, da nađem malo podrške.

Neću da gnjavim ako uspem.. a, trudim se (iako znate da imam sklonosti ka kilometarskim objavama):
1. Jesam, uspeo sam da se sebi userem u život ponovo, posle skoro 1god. strejta gde nisam ni pipnuo Bup.
2. Rešio sam da se ponovo skinem, nakon nekih 1god. na šmrkanju od 4-10mg. dnevno, kako kad. Naravno da sam ga zloupotrebljavao
da bih osetio nešto, a ne da bih se "održavao"
3. Shvatio sam da je šmrkanje loša ideja, pa sam prešao na otapanje pod jezikom..
Uspeo sam da se svedem na razumnu meru od 4mg, tj.polovine osmice pod jezik.

4. Pokušao sam da uzimam iz dva puta po 2mg. ili samo 4mg. odmah ujutru, ali... ee, sad pitam konkretno!:

Naime, kako god da uzmem (šmrknem 2mg. ujutru ili stavim pod jezik) dolazim u situaciju da se posle 6h od uzimanja raspadnem na delove!
Šta god uzeo, koliko god to bilo, meni svakog dana, nakon 5-6h od uzimanja kreće "reakcija" tela
na otrov kojim ga utapam
i počinjem da ga izbacujem iz sebe. To je klasična situacija gde počinjem da se znojim, vruće mi je, počinju noge da me bole,
glava i psiha da odlaze u neke dubioze i negativne misli, kiša pada, gradski prevoz nas jebe pa moram da pešačim, mokar + znojav, itd..
Hoću da kažem, kako su mi popodneva i vraćanja sa posla kući - jezivo negativna i redovno me nagone na razmišljanje da dignem ruke od svega!

Prvo sam mislio da mi je doza premala (klasična greška, ali vrlo brzo uočena i promenjena), pa sam pokušavao da otpočnem dan samo
sa jednim uzimanjem, 4mg. pod jezik.. Onda sam pokušao da uzmem samo 2mg. pod jezik, pa da se nakon 5-6h od tog trenutka,
ponovo "dodam i popravim" sa još 2mg. pod jezik..

Sve to isto sam pokušao i šmrkanjem.. Čisto da znate da sam probao sve načine konzumacije.
Priznajem da je otapanjem situacija za mrvu lakša i da je 90% slično kao i šmrkanje, sem što mi je nos čitav a ja nemam nikakav fleš - rad.
Takođe, ustalio sam se na 4mg. dnevno, ne prelazim tu dozu već nekoliko nedelja.. Što će reći da sam se ustalio i nemam velike fluktuacije
koje sam imao dok sam bezveze trošio količine..
Ja sam iskreno mislio da će 4mg. pod jezik - svako jutro, da mi ostavi normalan dan i da ću dočekivati večeri u istom stanju
tj. "pokriven" i bez ovih negativnosti??

Ima li iko ideju kuda dalje? Kako da se, makar, dovedem u stanje mira, pa makar i bio na nekoj maloj dozi?

Ponavljam: Kako god da uzmem, koliko god da uzmem (2,3,4mg.) svaki dan se ponavljaju jezivi padovi i Sloš!
Uopšte ne mogu da zamislim kako izgleda kada si stalno pokriven 24h, kada si na najmanjoj dozi koja te drži a pritom nema "rad"?
Ja osetim i 2mg. pod jezik, kako me puknu ujutru! Ali, čak i kad dodam još 2mg. (što u stvari nema svrhe, jer me "popravi" na najviše 2h)
tokom popodneva, ja i dalje nisam "ravnomerno pokriven" i nisam miran. Jednostavno svaki dan prolazim kroz Mini-Krizu!!
Dosta mi je svakodnevnog kriziranja i znojenja i suicidalnih misli i svega lošega!
Pokušao sam i kompletno skidanje, gde sam smanjivao dozu po -1mg. na svakih 7 dana.. Međutim, dođe ta scena gde bez 1mg.
imam jeziva stanja bolova i sveopšteg sloša.. Prošli put sam to prevazišao uz dosta lekova, ne izlaženjem iz kuće 30 dana, itd..
Sad baš i nemam taj komfor da se zabodem u sobu i ne izlazim, dok ne svane jutro u kome neću morati da zgutavam razne
lekove da ubijam bolove, da podižem psihu, itd..

P.S. Prošao sam kroz 6 meseci Anti-Hepatitis C terapije, koja je isto bila jako teška, ali mačiji kašalj naspram ovoga. Još čekam rezultate..
P.P.S: Ima li uopšte ikoga ko je zadovoljan, pokriven i miran 24/7? Čemu terapije Bup-om, kad se ne osećaš mnogo bolje na dnevnoj bazi??
Sve se to isto meni desavalo i sad sigurno znam da je to bilo i do smrkanja, a kasnije i do variranja miligraze.
Ja sam isto znala vec u popdnevnim satima da budem bukvalno bolesna, pa dodaji i o jadu radi i tako uletis u zacarani krug iz koga je izlaz samo jedan - stabilizovat se na jednoj dozi i nju gurat.
Ali to znaci sigurno 20 dana da budes na preciznoj jednoj dozi i onda sve legne na svoje mjese.
Znaci bup ima svoje pravo ( dobro) dejstvo samo u slucajevima pod jezika, ne iznad 2 mg, i ne setat sa dozom!!
[/quote]

Ja sam ga koristila regularnim putem,nisam povecavala dozu, i svih 9 godina na njemu bila stabilna i zivela najnormalnijim zivotom!
Sto kaze Nina, ne dizi i ne spustaj doze, uzimaj u isto vreme svaki dan i nakon dve tri nedelje ces se stabilizovati.
Kad pocnes da talasas, eto i znojenja, glavobolje itd
Ako su ti problem vecernji sati, pokusaj ujutru jednu dozu i oko 2-3 drugu dozu
Ja sam uzimala u 7 cim ustanem, i oko 13 posle podne
I bila super pokrivena
1 mg ujutru, 0.5 u 13 h

Na toj dozi sam bila godinama
xxxana

Post by xxxana »

Ne znam tacno sta Man-a muci, da se skine sa bupa ili to sto nije pokriven bupom? Njega nikako da razumem
Frajla

Post by Frajla »

xxxana wrote: Wed Dec 18, 2019 7:45 pm Ne znam tacno sta Man-a muci, da se skine sa bupa ili to sto nije pokriven bupom? Njega nikako da razumem
Kako sam skapirala, pitao je da li se moze biti stabilan na bupu?

Kad se prestanu bupom drogirati i uzimati bilo kojim drugim nacinom osim predvidjenim i regularnim, Onda ce i doci do toga sa budu stabilni. Ne kapiram da je to toliko tesko sa se shvati, mislim i na njega i Jurketa
To je korak izmedju drogiranja i skidanja, koji smiruje sve ovo sto trenutno imaju u glavi i jurke i manman
Za takve stvari je bup fantazija!
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Wed Dec 18, 2019 7:45 pm Ne znam tacno sta Man-a muci, da se skine sa bupa ili to sto nije pokriven bupom? Njega nikako da razumem
Treba da uradi to što mu je Ninočka rekla, i sve će biti u redu, samo mora da prestane da misli o "flešu" koji je pominjao. Želja za drogiranjem je tu problem. Meni se dešavalo kad sam morao da otapam bup zbog zapušenog nosa da me polovina sasvim lepo pokrije, ali sam ja kasnije čim se otpušio nos i vukao, jbg.

Baš ti je Lika dobro napisao onaj post, moram ga pohvaliti. Nešto mi on napreduje, sad ga je mnogo lakše za čitati. :)
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

xxxana wrote:
Nisam te iskulirao, nego sam se zaneo u prici sa Licaninom. Tu imas koliko je sati kod mene.
Ne zelim da ispadnem bljak prema tebi.
xxxana

Post by xxxana »

Frajla wrote: Wed Dec 18, 2019 8:10 pm

Kad se prestanu bupom drogirati i uzimati bilo kojim drugim nacinom osim predvidjenim i regularnim, Onda ce i doci do toga sa budu stabilni. Ne kapiram da je to toliko tesko sa se shvati, mislim i na njega i Jurketa
To je korak izmedju drogiranja i skidanja, koji smiruje sve ovo sto trenutno imaju u glavi i jurke i manman
Ok, ali tamo na onoj temi mislim da je pisao o skidanju, jednom je uspeo, mogao bi opet,izolacija mu pravi problem,pa doda da usput guta 10-ke bensedina, pusi travu i.t.d.
Ovde je pisao o predlogu, inace, jako pametnog drugara,koji se skidao sa bupa spidom i metom, pa bi da pokusa..
I ovo na kraju,koliko sam uspela da ispratim
Frajla

Post by Frajla »

xxxana wrote: Wed Dec 18, 2019 8:36 pm
Frajla wrote: Wed Dec 18, 2019 8:10 pm

Ok, ali tamo na onoj temi mislim da je pisao o skidanju, jednom je uspeo, mogao bi opet,izolacija mu pravi problem,pa doda da usput guta 10-ke bensedina, pusi travu i.t.d.
Ovde je pisao o predlogu, inace, jako pametnog drugara,koji se skidao sa bupa spidom i metom, pa bi da pokusa..
I ovo na kraju,koliko sam uspela da ispratim
Dada i to!
Sto ici laksim putem, kad moze i tezim😳
xxxana

Post by xxxana »

licaninsasela wrote: Wed Dec 18, 2019 1:57 pm
xxxana wrote: Wed Dec 18, 2019 1:37 pm
licaninsasela wrote: Wed Dec 18, 2019 1:16 pm

Jaku pricu Neske ima. Ne nedostaje mu iskustva koje jos ponekad i objasni, ali i dalje mi neke stvari nisu jasne izmedu nine frajle i njega. Znatizeljan sam al sto kaze frajla bolje da se tim ne zamaram sta cu ja i poslusati i necu vise zapitkivati ka malo dijete. Neki dan te pitam kakva si i nisam nasao odgovor. Ustvari neki polovican . znaci ksana ti se sad drogiras malo sa subom malo s dopom malo s bilim i tako jel? A do kada mislis da ce to moci tako da ide kod tebe? Ne bojis se da ne puknes u glavi? Ili si vec puknita? U glavi mislim.
U glavi mi je totalno pomracenje i sad odavde ne mogu da vidim stvari kako sam ih videla i potrazicu pomoc, jer ne umem. ni dq napravim plan.
Nesposobna sam, variram u glavi,variram na svim poljima i ne znam kako da to kontrolisem, kontrolise to mene..
Liko, ni ja ne verujem,veruj
Bas mi je krivo sto je tako. Al cuj nekad stvarno treba dobro lupiti glavom o pod da krenes ostvarivati svoj neki cilj. Shvati da si jako ranjiva sad i da sve moze otici i na vece zlo nego sta je. Nemoj se samo predati i pustiti da te negativnost ponese. Fokus stavi samo na sebe. Ovaj put pusti druge da se sami bore sa sobom a ti sta prije kreni na neke terapije. Nije bauk ni da te lijecnik vodi kroz ovo stanje ludila. Pusti vise price o tome kako te ili ce te drugi gledati. Vrijeme je da gledas samo sebe i da se kanis cijeniti i vrednovati samu sebe. Pa nije moguce da je ama bas sve kod tebe u kurcu. Imas sigurno nekih dobrih vrlina na koje sad gledaj u pozitivnom duhu. Pozitive malo unesi u svoj zivot a ne gledati kako sama sebe unistavas. Pa nemoj da ti se treba crtati kako da se malo podignes iz ovog sranja.?
Ne znam kako preskocih tvoj odgovor, sad me je Sb podsetio, pa sam presaltala..
Pa trenutno mi je tako, Liko znas kad padnes kako idu stvari, dok si padao cupao te je brod,nisi imao druge..
Mada ja ni tako ne bih mogla, jbg piii... sam za tako to dum i gotovo..
Pomoc cu potraziti,ni ja nemam druge
xxxana

Post by xxxana »

Nesa_neske_01 wrote: Wed Dec 18, 2019 8:31 pm
xxxana wrote:
Nisam te iskulirao, nego sam se zaneo u prici sa Licaninom. Tu imas koliko je sati kod mene.
Ne zelim da ispadnem bljak prema tebi.
Ma necu ti oprostiti..
Inace, odgovorio si mi,cisto da znas ;)
Post Reply