Sve se to isto meni desavalo i sad sigurno znam da je to bilo i do smrkanja, a kasnije i do variranja miligraze.ManMan wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 9:30 am DrOgari, sapatnici u problemu, da Vas pitam nešto i ujedno, ukratko opišem situaciju..
Naime, pošto sam pre nekog vremena opet uspeo da navučem sebe na Bup, "vratio sam se" na forum, da nađem malo podrške.
Neću da gnjavim ako uspem.. a, trudim se (iako znate da imam sklonosti ka kilometarskim objavama):
1. Jesam, uspeo sam da se sebi userem u život ponovo, posle skoro 1god. strejta gde nisam ni pipnuo Bup.
2. Rešio sam da se ponovo skinem, nakon nekih 1god. na šmrkanju od 4-10mg. dnevno, kako kad. Naravno da sam ga zloupotrebljavao
da bih osetio nešto, a ne da bih se "održavao"
3. Shvatio sam da je šmrkanje loša ideja, pa sam prešao na otapanje pod jezikom..
Uspeo sam da se svedem na razumnu meru od 4mg, tj.polovine osmice pod jezik.
4. Pokušao sam da uzimam iz dva puta po 2mg. ili samo 4mg. odmah ujutru, ali... ee, sad pitam konkretno!:
Naime, kako god da uzmem (šmrknem 2mg. ujutru ili stavim pod jezik) dolazim u situaciju da se posle 6h od uzimanja raspadnem na delove!
Šta god uzeo, koliko god to bilo, meni svakog dana, nakon 5-6h od uzimanja kreće "reakcija" tela na otrov kojim ga utapam
i počinjem da ga izbacujem iz sebe. To je klasična situacija gde počinjem da se znojim, vruće mi je, počinju noge da me bole,
glava i psiha da odlaze u neke dubioze i negativne misli, kiša pada, gradski prevoz nas jebe pa moram da pešačim, mokar + znojav, itd..
Hoću da kažem, kako su mi popodneva i vraćanja sa posla kući - jezivo negativna i redovno me nagone na razmišljanje da dignem ruke od svega!
Prvo sam mislio da mi je doza premala (klasična greška, ali vrlo brzo uočena i promenjena), pa sam pokušavao da otpočnem dan samo
sa jednim uzimanjem, 4mg. pod jezik.. Onda sam pokušao da uzmem samo 2mg. pod jezik, pa da se nakon 5-6h od tog trenutka,
ponovo "dodam i popravim" sa još 2mg. pod jezik..
Sve to isto sam pokušao i šmrkanjem.. Čisto da znate da sam probao sve načine konzumacije.
Priznajem da je otapanjem situacija za mrvu lakša i da je 90% slično kao i šmrkanje, sem što mi je nos čitav a ja nemam nikakav fleš - rad.
Takođe, ustalio sam se na 4mg. dnevno, ne prelazim tu dozu već nekoliko nedelja.. Što će reći da sam se ustalio i nemam velike fluktuacije
koje sam imao dok sam bezveze trošio količine..
Ja sam iskreno mislio da će 4mg. pod jezik - svako jutro, da mi ostavi normalan dan i da ću dočekivati večeri u istom stanju
tj. "pokriven" i bez ovih negativnosti??
Ima li iko ideju kuda dalje? Kako da se, makar, dovedem u stanje mira, pa makar i bio na nekoj maloj dozi?
Ponavljam: Kako god da uzmem, koliko god da uzmem (2,3,4mg.) svaki dan se ponavljaju jezivi padovi i Sloš!
Uopšte ne mogu da zamislim kako izgleda kada si stalno pokriven 24h, kada si na najmanjoj dozi koja te drži a pritom nema "rad"?
Ja osetim i 2mg. pod jezik, kako me puknu ujutru! Ali, čak i kad dodam još 2mg. (što u stvari nema svrhe, jer me "popravi" na najviše 2h)
tokom popodneva, ja i dalje nisam "ravnomerno pokriven" i nisam miran. Jednostavno svaki dan prolazim kroz Mini-Krizu!!
Dosta mi je svakodnevnog kriziranja i znojenja i suicidalnih misli i svega lošega!
Pokušao sam i kompletno skidanje, gde sam smanjivao dozu po -1mg. na svakih 7 dana.. Međutim, dođe ta scena gde bez 1mg.
imam jeziva stanja bolova i sveopšteg sloša.. Prošli put sam to prevazišao uz dosta lekova, ne izlaženjem iz kuće 30 dana, itd..
Sad baš i nemam taj komfor da se zabodem u sobu i ne izlazim, dok ne svane jutro u kome neću morati da zgutavam razne
lekove da ubijam bolove, da podižem psihu, itd..
P.S. Prošao sam kroz 6 meseci Anti-Hepatitis C terapije, koja je isto bila jako teška, ali mačiji kašalj naspram ovoga. Još čekam rezultate..
P.P.S: Ima li uopšte ikoga ko je zadovoljan, pokriven i miran 24/7? Čemu terapije Bup-om, kad se ne osećaš mnogo bolje na dnevnoj bazi??
Ja sam isto znala vec u popdnevnim satima da budem bukvalno bolesna, pa dodaji i o jadu radi i tako uletis u zacarani krug iz koga je izlaz samo jedan - stabilizovat se na jednoj dozi i nju gurat.
Ali to znaci sigurno 20 dana da budes na preciznoj jednoj dozi i onda sve legne na svoje mjese.
Znaci bup ima svoje pravo ( dobro) dejstvo samo u slucajevima pod jezika, ne iznad 2 mg, i ne setat sa dozom!!