E da te pitam Neske. Te dvi godine sta si ok, dal si bio ikako u nekom radnom odnosu. Reka si da trazis poso al je tu frajla uletila da tebi treba nesto drugo a ne poso cobana. Pa eto jel mi mozes objasniti zasto si nezaposlen jer samo to takvo stanje kad covjek ne radi i osjeca se parazitom moze naravno dovesti do pada. Ili se ne bojis da ces pasti pa kontas da ne trebas privredivati. Kolko kuzim zivis sa mamom i zenom jel? De mi malo objasni to svoje razmisljanje da trenutno imas preca posla nego traziti posal. Pa sam mislio sa mi objasnis svoje videnje tvoje situacije na dugorocno a to znaci 3 4 5 10 itd godina bez ulaska u recidiv. Vidim da imas taj kliker i da dobro poznas svoje vrline i mane, ali ima jedan veliki ali a to je sa ja ne znam citati ljude nego uglavnom budem izvozan. Tako da ti onda moje misljenje o tebi ne treba biti bitno niti malo.Nesa_neske_01 wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 1:13 pmHaha, pitala me. Rekao sam, kako ja to radim.
Strejt pocetkom marta 2020 bice dve godine.
"pritom je i dalje raspolozen za pricu" - He, to ne znaci da nesto uzimam. Jos uvek mi je poremecen balans noc/dan.
Hocu Nini da kazem. Sta vise zelim da pokusa. To sto govorim nije moje. Mene su naucili tome. Kao sto ja sada, nju zelim da naucim.
O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima
Moderator: sanela
-
Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima
U glavi mi je totalno pomracenje i sad odavde ne mogu da vidim stvari kako sam ih videla i potrazicu pomoc, jer ne umem. ni dq napravim plan.licaninsasela wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 1:16 pmJaku pricu Neske ima. Ne nedostaje mu iskustva koje jos ponekad i objasni, ali i dalje mi neke stvari nisu jasne izmedu nine frajle i njega. Znatizeljan sam al sto kaze frajla bolje da se tim ne zamaram sta cu ja i poslusati i necu vise zapitkivati ka malo dijete. Neki dan te pitam kakva si i nisam nasao odgovor. Ustvari neki polovican . znaci ksana ti se sad drogiras malo sa subom malo s dopom malo s bilim i tako jel? A do kada mislis da ce to moci tako da ide kod tebe? Ne bojis se da ne puknes u glavi? Ili si vec puknita? U glavi mislim.
Nesposobna sam, variram u glavi,variram na svim poljima i ne znam kako da to kontrolisem, kontrolise to mene..
Liko, ni ja ne verujem,veruj
-
Re: O tome kako se osećam i šta da radim?
Pokusaj sagledati i drugu stranu i to je to. Bar ja tako pokusavam jer i sam imam taj problem di ajmo rec volim da sam u pravu. Tu onda dolazi do sukoba s moje strane jer ne znam hladne glave razmisliti pa tek onda reci. Ucim ponovo prihvacati i drugu stranu jer kad se tu uspijes obuzdati, covjek se osjeca zadovoljnijim. Kuzis? U biti pravis razne ustupke drugima i prilagodavas se noboj situaciji. Meni ni na kraj pameti ne bi sjelo u glavu da recimo uzivam u nekim malim trenucima i stvarima. A danas sam si sa takvim gustom napravio i popio caj da sam se sam sebi cudio. Poceo sam ponovo uzivati i malim stvarima ali da bi moga u njima uzivati sve prijasnje odluke tog dana ili ko danas jutra, odradio sam ono sta se kaze skolski i odmah dolazi do takozvane nagrade u nekoj sitnici. Da jutros nisam dobro odreagiro trzavicu sa susjedom i da sam ga poslo u tri p.m. vjerovatno mi taj caj ne bi bio ni priblizno ok. U principu sve je povezano a da nesto radis ispravno ili krivo, pokazat ce se kroz sitnice u kojima ranije nisi uzivo..!? Ili jesi?Nesa_neske_01 wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 1:23 pmEto! Tacno tako. Meni je to jasno. Ne treba mi da se jurim sa nekim po forumu zbog losih tumacenja. Drugo, u pitanju je privatnost.licaninsasela wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 1:10 pmma sta ih imas brisati. Ja bi po toj nekoj racunici trebo obrisati vise od polovine tekstova ali jebes ga, ne moram se truditi objasnjavati zato bi nesto briso a ionako sve moje lose Sanela pobrise. Tak da ti ne mrem pomoci. Ono sto sada razmisljas i pises moze se vec sutra protumaciti kao krivo ali to su trenutne misli pojedinca koje su eto bas zato takve. Da nije to tako problemi bi se rjesavali hop cupa kroz 45 minutnu seansuNesa_neske_01 wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 12:50 pm .
Lupio sam quote, umesto edit. Krenuo onda na delete post. Treba administratoru reći razlog što briseš post. Ja ne mogu da objašnjavam sitnice, razloge. Ne zamerite.
-
Bas mi je krivo sto je tako. Al cuj nekad stvarno treba dobro lupiti glavom o pod da krenes ostvarivati svoj neki cilj. Shvati da si jako ranjiva sad i da sve moze otici i na vece zlo nego sta je. Nemoj se samo predati i pustiti da te negativnost ponese. Fokus stavi samo na sebe. Ovaj put pusti druge da se sami bore sa sobom a ti sta prije kreni na neke terapije. Nije bauk ni da te lijecnik vodi kroz ovo stanje ludila. Pusti vise price o tome kako te ili ce te drugi gledati. Vrijeme je da gledas samo sebe i da se kanis cijeniti i vrednovati samu sebe. Pa nije moguce da je ama bas sve kod tebe u kurcu. Imas sigurno nekih dobrih vrlina na koje sad gledaj u pozitivnom duhu. Pozitive malo unesi u svoj zivot a ne gledati kako sama sebe unistavas. Pa nemoj da ti se treba crtati kako da se malo podignes iz ovog sranja.?xxxana wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 1:37 pmU glavi mi je totalno pomracenje i sad odavde ne mogu da vidim stvari kako sam ih videla i potrazicu pomoc, jer ne umem. ni dq napravim plan.licaninsasela wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 1:16 pmJaku pricu Neske ima. Ne nedostaje mu iskustva koje jos ponekad i objasni, ali i dalje mi neke stvari nisu jasne izmedu nine frajle i njega. Znatizeljan sam al sto kaze frajla bolje da se tim ne zamaram sta cu ja i poslusati i necu vise zapitkivati ka malo dijete. Neki dan te pitam kakva si i nisam nasao odgovor. Ustvari neki polovican . znaci ksana ti se sad drogiras malo sa subom malo s dopom malo s bilim i tako jel? A do kada mislis da ce to moci tako da ide kod tebe? Ne bojis se da ne puknes u glavi? Ili si vec puknita? U glavi mislim.
Nesposobna sam, variram u glavi,variram na svim poljima i ne znam kako da to kontrolisem, kontrolise to mene..
Liko, ni ja ne verujem,veruj
-
"Tako da ti onda moje misljenje o tebi ne treba biti bitno niti malo."licaninsasela wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 1:26 pmE da te pitam Neske. Te dvi godine sta si ok, dal si bio ikako u nekom radnom odnosu. Reka si da trazis poso al je tu frajla uletila da tebi treba nesto drugo a ne poso cobana. Pa eto jel mi mozes objasniti zasto si nezaposlen jer samo to takvo stanje kad covjek ne radi i osjeca se parazitom moze naravno dovesti do pada. Ili se ne bojis da ces pasti pa kontas da ne trebas privredivati. Kolko kuzim zivis sa mamom i zenom jel? De mi malo objasni to svoje razmisljanje da trenutno imas preca posla nego traziti posal. Pa sam mislio sa mi objasnis svoje videnje tvoje situacije na dugorocno a to znaci 3 4 5 10 itd godina bez ulaska u recidiv. Vidim da imas taj kliker i da dobro poznas svoje vrline i mane, ali ima jedan veliki ali a to je sa ja ne znam citati ljude nego uglavnom budem izvozan. Tako da ti onda moje misljenje o tebi ne treba biti bitno niti malo.Nesa_neske_01 wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 1:13 pmHaha, pitala me. Rekao sam, kako ja to radim.
Strejt pocetkom marta 2020 bice dve godine.
"pritom je i dalje raspolozen za pricu" - He, to ne znaci da nesto uzimam. Jos uvek mi je poremecen balans noc/dan.
Hocu Nini da kazem. Sta vise zelim da pokusa. To sto govorim nije moje. Mene su naucili tome. Kao sto ja sada, nju zelim da naucim.
Cekaj polako. Meni su pomogla tvoja misljenja. Jednostavnost. Vezbam jednostavnost. Pisao sam ti ranije. Los sam u komunikaciji sa ljudima. Ne umem!
Ne zivim sa majkom. Ona zivi svojim zivotom odvojeno od mene i zene.
Imam svoje prihode. Rekao sam ti o tome ne pisem na forumu. Odrzam neki sistem. Ne moram da radim stalno. Te Bogu hvala imam vremena da se posvetim sebi. Znaci imam obaveze. Vise su umne, nego fizicke. Zato treniram.
"Pa sam mislio sa mi objasnis svoje videnje tvoje situacije na dugorocno a to znaci 3 4 5 10 itd godina bez ulaska u recidiv." - Nemam odgovor. Zivim dan za danom. Ne mislim o dalekoj buducnosti. Ja shvatam da to nije moguce, misliti o dalekoj buducnosti.
Ne znam sta ce biti za nedelju dana, a ne za 3, 4, 5, 10 godina.
"ali ima jedan veliki ali a to je sa ja ne znam citati ljude nego uglavnom budem izvozan." To je naivnost. Osecaj je u pitanju.
" jer samo to takvo stanje kad covjek ne radi i osjeca se parazitom moze naravno dovesti do pada." Da. Koristan sam, koliko mogu i umem.
Licanin, da li si me shvatio sad?
-
Kod mene je isto.licaninsasela wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 1:43 pmPokusaj sagledati i drugu stranu i to je to. Bar ja tako pokusavam jer i sam imam taj problem di ajmo rec volim da sam u pravu. Tu onda dolazi do sukoba s moje strane jer ne znam hladne glave razmisliti pa tek onda reci. Ucim ponovo prihvacati i drugu stranu jer kad se tu uspijes obuzdati, covjek se osjeca zadovoljnijim. Kuzis? U biti pravis razne ustupke drugima i prilagodavas se noboj situaciji. Meni ni na kraj pameti ne bi sjelo u glavu da recimo uzivam u nekim malim trenucima i stvarima. A danas sam si sa takvim gustom napravio i popio caj da sam se sam sebi cudio. Poceo sam ponovo uzivati i malim stvarima ali da bi moga u njima uzivati sve prijasnje odluke tog dana ili ko danas jutra, odradio sam ono sta se kaze skolski i odmah dolazi do takozvane nagrade u nekoj sitnici. Da jutros nisam dobro odreagiro trzavicu sa susjedom i da sam ga poslo u tri p.m. vjerovatno mi taj caj ne bi bio ni priblizno ok. U principu sve je povezano a da nesto radis ispravno ili krivo, pokazat ce se kroz sitnice u kojima ranije nisi uzivo..!? Ili jesi?Nesa_neske_01 wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 1:23 pmEto! Tacno tako. Meni je to jasno. Ne treba mi da se jurim sa nekim po forumu zbog losih tumacenja. Drugo, u pitanju je privatnost.licaninsasela wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 1:10 pm
ma sta ih imas brisati. Ja bi po toj nekoj racunici trebo obrisati vise od polovine tekstova ali jebes ga, ne moram se truditi objasnjavati zato bi nesto briso a ionako sve moje lose Sanela pobrise. Tak da ti ne mrem pomoci. Ono sto sada razmisljas i pises moze se vec sutra protumaciti kao krivo ali to su trenutne misli pojedinca koje su eto bas zato takve. Da nije to tako problemi bi se rjesavali hop cupa kroz 45 minutnu seansu
Ovo te nisam najbolje razumeo:
"U principu sve je povezano a da nesto radis ispravno ili krivo, pokazat ce se kroz sitnice u kojima ranije nisi uzivo..!? Ili jesi?"
Ja mislim da ne mozes u svemu da uzivas, jer nije moguce. U sitnicama da. Kao caj na primer. Kazu u sitnicama je zivot. Ako sebi napravim pakao, kao sto kazes oteram komsiju u p.m. Vise ne mogu u caju uzivati.
-
Normalno da ne uzivam ni ja u svemu ali dode neki trenutak kad se osjecam zadovoljan. Eto jutros napravio caj i za ne vjerovati uzivo u tih pola sata koliko sam se posvetio sebi. A da sam komsiji reko mrs u pm bilo bi sad kuku meni, kako opet pred covjeka izaci. Dada malo mi je sad jasnija situacija kod tebe.Nesa_neske_01 wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 2:22 pmKod mene je isto.licaninsasela wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 1:43 pmPokusaj sagledati i drugu stranu i to je to. Bar ja tako pokusavam jer i sam imam taj problem di ajmo rec volim da sam u pravu. Tu onda dolazi do sukoba s moje strane jer ne znam hladne glave razmisliti pa tek onda reci. Ucim ponovo prihvacati i drugu stranu jer kad se tu uspijes obuzdati, covjek se osjeca zadovoljnijim. Kuzis? U biti pravis razne ustupke drugima i prilagodavas se noboj situaciji. Meni ni na kraj pameti ne bi sjelo u glavu da recimo uzivam u nekim malim trenucima i stvarima. A danas sam si sa takvim gustom napravio i popio caj da sam se sam sebi cudio. Poceo sam ponovo uzivati i malim stvarima ali da bi moga u njima uzivati sve prijasnje odluke tog dana ili ko danas jutra, odradio sam ono sta se kaze skolski i odmah dolazi do takozvane nagrade u nekoj sitnici. Da jutros nisam dobro odreagiro trzavicu sa susjedom i da sam ga poslo u tri p.m. vjerovatno mi taj caj ne bi bio ni priblizno ok. U principu sve je povezano a da nesto radis ispravno ili krivo, pokazat ce se kroz sitnice u kojima ranije nisi uzivo..!? Ili jesi?Nesa_neske_01 wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 1:23 pm
Eto! Tacno tako. Meni je to jasno. Ne treba mi da se jurim sa nekim po forumu zbog losih tumacenja. Drugo, u pitanju je privatnost.
"U principu sve je povezano a da nesto radis ispravno ili krivo, pokazat ce se kroz sitnice u kojima ranije nisi uzivo..!? Ili jesi?"
Ja mislim da ne mozes u svemu da uzivas, jer nije moguce. U sitnicama da. Kao caj na primer. Kazu u sitnicama je zivot. Ako sebi napravim pakao, kao sto kazes oteram komsiju u p.m. Vise ne mogu u caju uzivati.
-
Teska je moja situacija. Ne treba mi da je objasnjavam ovde. Kada dodje vreme idem u manastir, neko vreme. Ne kao monah. Nego kao bludnik.licaninsasela wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 2:29 pmNormalno da ne uzivam ni ja u svemu ali dode neki trenutak kad se osjecam zadovoljan. Eto jutros napravio caj i za ne vjerovati uzivo u tih pola sata koliko sam se posvetio sebi. A da sam komsiji reko mrs u pm bilo bi sad kuku meni, kako opet pred covjeka izaci. Dada malo mi je sad jasnija situacija kod tebe.Nesa_neske_01 wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 2:22 pmKod mene je isto.licaninsasela wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 1:43 pm
Pokusaj sagledati i drugu stranu i to je to. Bar ja tako pokusavam jer i sam imam taj problem di ajmo rec volim da sam u pravu. Tu onda dolazi do sukoba s moje strane jer ne znam hladne glave razmisliti pa tek onda reci. Ucim ponovo prihvacati i drugu stranu jer kad se tu uspijes obuzdati, covjek se osjeca zadovoljnijim. Kuzis? U biti pravis razne ustupke drugima i prilagodavas se noboj situaciji. Meni ni na kraj pameti ne bi sjelo u glavu da recimo uzivam u nekim malim trenucima i stvarima. A danas sam si sa takvim gustom napravio i popio caj da sam se sam sebi cudio. Poceo sam ponovo uzivati i malim stvarima ali da bi moga u njima uzivati sve prijasnje odluke tog dana ili ko danas jutra, odradio sam ono sta se kaze skolski i odmah dolazi do takozvane nagrade u nekoj sitnici. Da jutros nisam dobro odreagiro trzavicu sa susjedom i da sam ga poslo u tri p.m. vjerovatno mi taj caj ne bi bio ni priblizno ok. U principu sve je povezano a da nesto radis ispravno ili krivo, pokazat ce se kroz sitnice u kojima ranije nisi uzivo..!? Ili jesi?
U manastiru je postavljen sistem red, rad, disciplina. Ja to ne mogu da ostvarim u potpunosti, u realnom zivotu. Malo manastir, malo realan zivot. Valjda cu uspeti da sebe popravim. Koliko god uspem, dobro je.
-
Sta ce zena dok si ti u samostanu?Nesa_neske_01 wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 2:37 pmTeska je moja situacija. Ne treba mi da je objasnjavam ovde. Kada dodje vreme idem u manastir, neko vreme. Ne kao monah. Nego kao bludnik.licaninsasela wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 2:29 pmNormalno da ne uzivam ni ja u svemu ali dode neki trenutak kad se osjecam zadovoljan. Eto jutros napravio caj i za ne vjerovati uzivo u tih pola sata koliko sam se posvetio sebi. A da sam komsiji reko mrs u pm bilo bi sad kuku meni, kako opet pred covjeka izaci. Dada malo mi je sad jasnija situacija kod tebe.Nesa_neske_01 wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 2:22 pm
Kod mene je isto.
U manastiru je postavljen sistem red, rad, disciplina. Ja to ne mogu da ostvarim u potpunosti, u realnom zivotu. Malo manastir, malo realan zivot. Valjda cu uspeti da sebe popravim. Koliko god uspem, dobro je.
-
Znace ona. Sposobna je. Vec sam pricao sa njom. Ima ona svoj posao. Nije zavisnik. Nema nista sa tim. Drugo imam telefon. U samostanu ja mogu da izadjem koliko mi je potrebno, ako bude neki problem sa kojim ona ne moze da se izbori.licaninsasela wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 2:49 pmSta ce zena dok si ti u samostanu?Nesa_neske_01 wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 2:37 pmTeska je moja situacija. Ne treba mi da je objasnjavam ovde. Kada dodje vreme idem u manastir, neko vreme. Ne kao monah. Nego kao bludnik.licaninsasela wrote: ↑Wed Dec 18, 2019 2:29 pm
Normalno da ne uzivam ni ja u svemu ali dode neki trenutak kad se osjecam zadovoljan. Eto jutros napravio caj i za ne vjerovati uzivo u tih pola sata koliko sam se posvetio sebi. A da sam komsiji reko mrs u pm bilo bi sad kuku meni, kako opet pred covjeka izaci. Dada malo mi je sad jasnija situacija kod tebe.