Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

xxxana

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by xxxana »

Sve znam licanine, ja to onako kazem,nesto mi tako lakse,nego da se umaram sa ‘sta ako’
Frajla

Post by Frajla »

licaninsasela wrote: Wed Aug 07, 2019 8:59 pm
Frajla wrote: Wed Aug 07, 2019 7:35 pm Evo jedne, pa zanjisite kukovima

https://youtu.be/SEmgJowadMc
Ko bi reko eto da je gdica frajlica rokerica? Za mene novost. Ako budes ok posaljem ti baretovu klompu. Doduse ukranu, krvavu al ima vrijednost kao i godiste 93. Old timer klompa. Lijeva
Nadam se da su sve bolesti isparile :)

Aktuelan je bio J.S. Blues explosion a sada je vecinom samo blues i nekad dobra dzezvara
Jurke

Post by Jurke »

Ja sam pristalica domaci izvodjača, Azra, Smak, Atomci, Zabranjeno pušenje, Bjelo dugme, Leb i sol... Čorba, Disciplina kičme,Vlada divljan...Van gogh
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Jurke wrote: Wed Aug 07, 2019 9:56 pm Ja sam pristalica domaci izvodjača, Azra, Smak, Atomci, Zabranjeno pušenje, Bjelo dugme, Leb i sol... Čorba, Disciplina kičme,Vlada divljan...Van gogh
Ti si zatucana bitanga koja se uvatila seoskog rokenrola a u zivotu ima kod i kamo jebenije mjuze. Nevjerujem da je do jezicne barijere nego eto volis zaliti popiti sa ekipom na istoj valnoj duzini. Moj. Utisak je taki jer nisi dite. Corba je umjetnik al sam ga prekrizio kad je oso skroz desno.pusenje isto tako. Opceniti taj novi val sam prekrizio radi loseg karaktera i okrenio se kud i kamo mracnijim ljudima di ima svega losega ali nema nacionalizlma. Draze mi slusati. Nick cavea i s.macgowana i onaj jebeni duet njihov koji mi kuzimo. Oprosti jurke al tri koraka si iza mene i od nostalgije i to lazne nema kruva. Zacudo a djelovo si mi razborit. Muzika ti je teska nula jet zaboga ko moze slusati tifu ili onog islamovica. De nemoj me hrvat
licaninsasela

Post by licaninsasela »

xxxana wrote: Wed Aug 07, 2019 9:09 pm Sve znam licanine, ja to onako kazem,nesto mi tako lakse,nego da se umaram sa ‘sta ako’
Nems sta ako. Moras to odraditi. Kolko kuzim ti si 8 9 godina starija od moje ceri. Tako te i gledam. De malo stisni se i taj jebeni dank podnesi stojicki. Kako bog zapovijeda. Necu da cujem kukanje ocu da cujem da ti iliti prevedeno ja to mogu paceri ja to mogu mali misevi. Nista me drugo ne jebe. A pusti mene. Ja sam sa sobom mogu i meni ovdje nitko pomoc ne moze. Odnosno mozes ti ako budes ok. Sve ostalo ne vazi i zato malecka za vezi se ko u autu i nedaj da platis ceh. Mora to ici. Bit ce nespavanja bit ce nervoze bit ce proljeva i nejedenja. Ali na kraju krajeva sta ocekujes nakom pet god suba. Glatko? Zaboravi.
Jurke

Post by Jurke »

licaninsasela wrote: Wed Aug 07, 2019 10:17 pm
Jurke wrote: Wed Aug 07, 2019 9:56 pm Ja sam pristalica domaci izvodjača, Azra, Smak, Atomci, Zabranjeno pušenje, Bjelo dugme, Leb i sol... Čorba, Disciplina kičme,Vlada divljan...Van gogh
Ti si zatucana bitanga koja se uvatila seoskog rokenrola a u zivotu ima kod i kamo jebenije mjuze. Nevjerujem da je do jezicne barijere nego eto volis zaliti popiti sa ekipom na istoj valnoj duzini. Moj. Utisak je taki jer nisi dite. Corba je umjetnik al sam ga prekrizio kad je oso skroz desno.pusenje isto tako. Opceniti taj novi val sam prekrizio radi loseg karaktera i okrenio se kud i kamo mracnijim ljudima di ima svega losega ali nema nacionalizlma. Draze mi slusati. Nick cavea i s.macgowana i onaj jebeni duet njihov koji mi kuzimo. Oprosti jurke al tri koraka si iza mene i od nostalgije i to lazne nema kruva. Zacudo a djelovo si mi razborit. Muzika ti je teska nula jet zaboga ko moze slusati tifu ili onog islamovica. De nemoj me hrvat
Ne mićo pogrešno si protumači... Ja sam nabrojao neke grupe domaci izvodjača uz koje sam odrastao, srednjoškolske dane trošio... I meni se Bora ogradio sa nacionalizmom itd.. Volim slušati i strane izvođače, ali mi je engleska gramatika na nekom minimumu pa nebih da nabrajam i da se sramotim...
Jurke

Post by Jurke »

Queen mi je omiljena strana grupa i volim i Hendriksa slušati... Odrastao sam i slušajuci Daire straits...
Jurke

Post by Jurke »

Jurke wrote: Wed Aug 07, 2019 10:31 pm
licaninsasela wrote: Wed Aug 07, 2019 10:17 pm
Ne mićo pogrešno si protumači... Ja sam nabrojao neke grupe domaci izvodjača uz koje sam odrastao, srednjoškolske dane trošio... I meni se Bora ogradio sa nacionalizmom itd.. Volim slušati i strane izvođače, ali mi je engleska gramatika na nekom minimumu pa nebih da nabrajam i da se sramotim...
Sve sam ali nisam nacionalista, odgaja sam da postuje svoju veru i nacionalnosti, ali isto tako i tudje, tako da nemoj me stavljati u taj koš jer ne da nisam na toj talasnoj dužini nego mi se gade svi koji jesu...
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Jurke wrote: Wed Aug 07, 2019 8:26 pm
licaninsasela wrote: Wed Aug 07, 2019 8:00 pm
yasujirozu wrote: Wed Aug 07, 2019 9:17 am ponovno smorio svojim prosjerom...

zašto, BOŽE, ZAŠTO!? :mrgreen:

man, ne ti, stopče ;)
Sb malo manje dozivljaja molim lijepo. Ne mozes me kupiti lijepom rijecju. I dalje sam solo i uzivam u samoci. Dans sam se prebacio na opet zavraga austalsku muziku al danas sam na ac neznam di nac onu munju pa dc. Znaci na acmunjadc.i dobro je. Dobio izvjestaj od doma. Moji na kupanju svi. Kazu samo ja falim. Al ja se drzim one stare fali more drz se kraja. Vidim opet songovi se salju za slusati. Sad bi i ja nesto predlozio al seljo beljo sam za tehniku pa neznam to tako uplaviti. Uglavnom ne mogu vas povatati di ste i sta je al eto u grubo ane jurke ? A ti mali pamet u vugla i konacno budi pametan. Zisku?
Kuckacu kasnije imam goste pa je nekulturno... Pozdrav za staroga barbu... :D
Poz i tebi. Ne mogu vas povati. Malo sam te iskudio za mjuzu al nemoj mi uzet za zlo. Danas sam na teletini, pojeo malo upecanih lignjuna popio pet sest fanti pa secer proradio pa serem. Inace istinski mrzitelj alkohola i cigara a veliki zaljubljenik u sve ostalo. Znaci sex no alkohol droga brza voznja kao i duga plovidba koka kola i naravno zlocke od curka samo da nisu ostre na jeziku.
Jurke

Post by Jurke »

Prepoznaje kod ovih novijih izvodjača kvalitetne ljude i kvalitetnu izvodbu, ali jednostavnono sam i sam odavno upao u neku mašinu životnu gde odavno ne stižem da odvrnem bilo šta da slušam jer mi je preokupacija odavno porodica i deca, a paralelno moj zivot sa drogama... Za postavio sam i muziku i sve uzitke vezane za nju odavno...
Locked