Prvo, hvala ljudi na podrsci, Zeljko, Frajla, Noel i Breakdown

Uspjela sam odspavati, pa nisam toliko konfuzna vise, msm nije to ni priblizno spavanju, ali mi je pomoglo

E sad ovako, kako da kopiram kad sam smotana, ajde pokusacu, pa sta bude.
Drugo pitanje, da li da smanjujem ako vec stvarno osecam da to mogu ili ne?
Sto se kaze, u celoj ovoj prici ako lazem nekoga sa svime sto pisem, onda prvo lazem samog sebe, a ziveo sam u lazi godinama tako da, necemo o tome ( :
(Neka svako ko moze i ko vidi napise svoje misljenje slobodno, nemojte da mislite da ako mi neko da odgovor da je to to, slobodno pisite vasa misljenja)
@Tamara, sto rece @Noel "lavice" ( : guras ti sve ovo onako bas bas lepo...
Citao sam ovih dana neka iskustva ljudi, vecinom Amerikanaca, koji su imali ili su i dalje u istoj prici kao i ti, i sto sam vise citao to mi je vise i vise bilo teze i teze da budem iskren, a ne znam ni ja zasto.
Uglavnom, razmisljanja i opredeljenja su svakakva, komentari su sto se kaze 100 ljudi 100 cudi, jedni ovako drugi onako.
Ja sad nisam bas 100% upucen u sve to, nisam imao tu priliku da u zivotu budem deo nekoga ko je prolazio tu neku pricu... Jesam poznavao ljude sa hepom ali, ne znam nikoga ko je kao i ti iz te neke price.
Hocu da kazem, nisam bas neko ko bi trebao o tome pisati jer ne znam nista o tome ali onako, sa moje neke tacke gledista...
Iskreno, ipak mislim i uveren sam ne 100% nego milion % da ne bi trebala ostavljati Bup bar neko vreme posle zavrsetka te terapije jer ipak mislim da ce ti vise pomoci mozda nego ono drugo, a mozda i lupetam samo.
Ja bi voleo da sam u situaciji da ti kazem "ma ostavljaj to sto pre" i tome slicno, ali mislim da i ti postajes svestna da ne bi trebala, mada mislim da si odavno vec svestna i sama toga.
Jedno su nase jake zelje i volje za necim, drugo su realnosti...
Dugo si ti vec dogurala da bi tek tako samo bacila sve u vodu, ne bih zeleo da se vratis 00,00001% unazad a kamoli nesto drugo.
A opet sa druge strane, kazem, to je ono neko moje misljenje koje nema neko bas znacenje jer moje znanje oko svega ovoga je malo je reci, gotovo pa da ga nema...
Drzi se! Jaka si ti i uspeces u ovoj prici! Znam to!
Zeljko, prvo da ti odgovorim da li da smanjujes, msm isto kao i Frajla, ako mislis da mozes, i ako osjecas, msm da bi trebao. Kao sto kaze Frajla, s obzirom kako ga uzimas, ne bi trebalo biti neke drasticne razlike, a i ako bude malo krizica, izguraces, krenuo si, zelis to, i nastavi. Anti-depresiv ti ne treba. Sad, o sebi, nema sanse, ali apsolutno nikakve sanse, da se vracam bilo cemu, kad zavrsim sa Subom. Ovo je prvi put da kazem tako nesto, prije kad su drugi ljudi bili cisti pa govorili nikad se vise necu drogirati, uvijek bi ja bila ta koja bi govorila, ne mozes to reci, ovo je bolest za cijeli zivot...Ja sada kazem, da heroin uzeti necu, i da sto se tice heroina, iskreno, on meni zadnjih godina i kad sam bila navucena nije predstavljao toliko zadovoljstvo koliko Kapanol, ako si citao moje postove. Dakle, zelje apsolutno nemam nikakve ni za kakvom drogom, jer ja sam i prije ovog suba bila cista oko 2god, a sub sam nastavljala uzimati bas zbog terapije za hepatitis, jer su svi koje znam, pa i doktorica govorili, da su nus-pojave jako teske, i jesu. Ali iz ove perspektive, a 40 sedmica sam vec na terapiji, znaci 8sedmica mi ostalo, ispocetka je bilo jako gore, a bila sam na vise Suboxona. Bilo mi je bas, bas tesko. Nisam mogla hodati, jednom sam pala u tus kabini, malo je falilo vrat da slomim, lezim i gledam tv, i jednostavno se ugasim, znas kako od heroina kljucas, e zamisli to, samo bez kljucanja, bez gotive, nego gasenje potpuno, ne spavam, nego gasenje, ne znam kako drugacije objasniti, o bolovima, gnojnim anginama, kazem u mnozini jer se vracala 4-puta, da sam na kraju morala i za nju inekcije penicilina primati, necu ni pricati. Najgore su mi bile te neke nasilne misli, ne mogu ni to do detalja objasniti, ali ima tamo na uputstvu onom za koristenje i tableta i inekcije, pise da su neki ljudi imali ideje o ubistvu, neki su se ubijali, pa bi bilo dobro imati nekoga uz sebe. Ja nisam imala suicidne misli, nego ako se iznerviram, bukvalno bi mi padalo na pamet da ubijem tog na koga sam se iznervirala, a nervirali su me svi. Sada toga nema, i meni je doktorica rekla, kako se budes kraju blizila, bice ti teze, fizicki, jer organizam jednostavno ne moze vise. I tu je u pravu, malaksala sam non-stop, afte su mi se opet pojavile u ustima, znaci tesko mi je pricati, kamoli jesti, jer boli jezik, itd.itd. ali sub mi ne moze pomoci tu. Znaci, to je nesto sto moram izgurati bez pomoci sa strane. Ovo pisem jer si rekao da se nisi susretao sa Hepatitisom, i ljudima sa njim, pa da malo pojasnim, mada svaciji organizam je drugaciji, i nemaju svi iste nus-pojave. Frajla, prvo, hvala ti za ovo Tamarice, podsjeca me na brata, tako me on zvao.

U pravu si, i ti i Noel, necu muciti svoje tijelo vise nego sto je potrebno, u nedelju cu preci na 0.5mg, i ostati tako do kraja. Ako vidim npr za 4sedmice da sam ok da spustim, spusticu na 0.3mg, ali uglavnom cu ostati do kraja terapije na ovoj kolicini. Noel, da, i Frajla ti je pisala o svojim "maglama" kako ih je nazvala, a znas i ti da nece moci preko noci, tj. da je mjesec dana naspram 7god nista, a opet sa druge strane tako puno. Takodje i tu savjetujem cekanje. Da, napisala sam cekanje. Cekanje da se stvari vrate u normalu, a za to vrijeme raditi na nekim stvarima na kojima mozes. Strpljenje i samo strpljenje, i ne nervirati se odmah kad je lose. Samo se sjeti gdje si bio prije mjesec, a gdje ces biti za mjesec. Barem tako ja radim. Carobnog lijeka nema. Treba se i naviknuti na osjecaj cistoce, i promjenu raspolozenja, a da ti ne potrazis spas ili lijek u necemu. Sjeti se da uvijek imas onaj izbor-komuna, ako dodje bas do toga.
kakva i čemu griža savjesti i osjećaj krivice ?
nemam pojma o subu, izuzev vaših pisanja, ali to ti je veliki uspjeh,
i prestani razmišljati sve ili ništa
Breakdown, hvala ti puno, nije mi bitno sto nemas pojma o subu, msm nije bitno sto ga nemas da bi meni nesto napisao, a sa druge strane hvala Bogu sto ga nemas

Nije to bas griza savjesti, vise je kao onaj osjecaj, mislila sam da cu moci, da cu uspijeti prije nego zavrsim terapiju za Hepatitis, ukinuti Sub. Ali u pravu si, moram prestati biti ovoliko samokriticna, a uvijek sam takva, i shvatiti i da je ovo uspjeh, za sada. Hvala vam ljudi, pisite, ne znam za vas, ali ja kad otvorim tab, i vidim da ima napisano nesto, obradujem se.

Pozdravljam vas puno, i sto bi Genovezza rekao, kojeg bay the way nema, Genovezza sta se desava?, uglavnom- glavu gore