Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Locked
lexilium

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by lexilium »

Tamara86 wrote:Jeste to isto, msm povukao ga ti na nos, a stavio pod jezik, poslije odredjenog vremenskog perioda, s tim da ti kad povuces veca koncentracija bupa ostaje u krvi, tako sam ja citala, Noel, msm da ti znas bolje, tj. ti si to bas prostudirao, onako fino, i po nekim ostalim sajtovima? E sad, psiha kao psiha, dobro je da te ne boli nista, sa njom ces zivjeti do kraja zivota. Ljudi misle poslije dva-tri mjeseca svakodnevnog uzimanja Suboxona, da ako podignu dozu, da ce ih sljakati. Mozes je ti dizati koliko hoces, rada nema vise, i samo sebi stvaras problem, jednom, kad se budes morao skinuti, a kad-tad ces morati, kako ti, tako i ja, tako i ostali. Evo vidis sta se kod nas desava, Od ponedeljka idem u Metadonski, tu placam participaciju na nalaz, idem kod porodicnog koji je 10km od mene, da mi da recepte, pa 10km nazad u apoteku po Suboxone. Jebes to, isto mi je ici ganjati drogu, samo sto je ovo "legalnije". Zato i ja hocu da se sto prije rijesim, jer vidi, kad-tad ce ga nestati, pa ce se pojaviti opet tako neka "sarena laza", kao sto je heptanon, pa Subotex, pa Suboxone, izmislice oni jos svasta. Samo ti nastavi tako, brate, imas porodicu, vidis da negdje i sam kazes, ne zelim da znaju kako sam zajebao, znaci da ti je stalo dovoljno da pokusas. Ajde, pa javljaj kako ide.
Ja neznam kako je to kod vas tako komplikovano. Ja uopšte nisam otišao kod porodičnog doktora nego direktno u Zavod za bolesti ovisnosti koji je od mene daleko nekih 2 km i dole kad dođem svaki dan mi dadnu tj. juće i danas pod jezik pred njima 4 mg i danas mi je dao jednu od 8mg da ponesem kući preko vikenda. Hoču da kažem nikakva uputnica mi netreba niti šta plaćam ne ja nego svi mi koji smo na subu a koje ja znam. Ti si meni dala sad još više motiva jer to kako je kod vas 100% će ubrzo doć i kod nas u Ze-do kantonu. Znači što prije što hitnije skidanje dok se to neuvede kod nas jer bi tad bio provaljen kod svojih.
Tamara vjeruj mi da me ova osmica škakilja msm uzeo sam jutro 4mg fino pocuclo sve ok sretan sam vesel pričljiv al me ova osmica škakilja dođe mi da svrvim sebi bar 1mg i povučem al neču. Eh to je ono što oni kažu moraš imat saradnika u lječenju ali jak sam ja dovoljno neće me nagovorit moja surla da je posnifa. Dosta sam belaja napravio svojima, što zatvora što dugova, dosta više, sreća pa ovaj put stvarno nisam nikakav belaj napravio da bi došao do droge, radio časno i pošteno neki drugi posao za drogu, koji idiotizam, mogo ženu i djecu odvest na godišnji odmor iz snova. E dvije godine svaki dan po 10KM nekad i 15KM. Bože sačuvaj a mogo džaba dobit u Zavodu.

Što se tebe tiće iste planove imamo za dvije sedmice doć do 2mg samo što tebe zeza taj ''interfon'' tako ga ja zovem. Imo sam par prijatelja koji su prošli to i kažu da je stvarno zajebano. Drži se, malo nervozu pokri apaurinima a i nemoraš pa i moja žena koja nikad u životu nije trave zapalila a kamoli uzela neku hemiju nije svaki dan uvjek isto raspoložena. Samo što smo mi navikli da smo uvjek zveknuti i nedo Bog da smo neraspoloženi i nervozni to je katastrofa. Moramo malo i trpit da bi došli u svjet normalnih ljudi a doćemo akBda, evo Noel svaka čast, volio bi da se javi da kaže kako mu je sad.
Hajd jaro moj čućemo se opet.
Tamara86

Post by Tamara86 »

Ja sam ti bas i htjela napisati, da mi nije jasno kad si vec krenuo opet bio uzimati, sto davati majmunima pare, nego se otici i prijaviti, ali kontam, nisi htjeo tvoji da saznaju. Hoce, vjeruj mi, doce i do vas brzo, jer sam ja pricala sa doktoricom, i pitala je, pa jel to tako samo u BL, a ona mi rekla da ce uskoro biti po cijeloj BIH. Sto znaci, i ono njih sto nastavi ici na taj Suboxon ce dignuti cijene, tako da ces, ako se ne skines, i nastavis kupovati po ulici davati za njega kao za suvo zlato, ili ti ostaje opcija da se cimas gore-dole, kao sto cu ja. To za crva te razumijem, ja ga nisam nikad uzela na nos, ali od kad sam krenula na "Interfon" :) svaki dan mi dolazilo da ga uzmem na nos, psiha mi govori, ajd, bice ti bolje, vidi sta ti radi terapija za hepatitis, ne mozes spavati, itd.itd. I nisam. Iz razloga sto ako sam se odlucila na opciju zalijecivanja hepatitisa, zasto da jos vise sjebavam organizam, kad mi ga on dovoljno sjebava? Od nas 5-oro koji smo u isto vrijeme krenuli, ili 6-oro, ne mogu se tacno sjetiti, ostala sam ja, jedan je pio, skinuli ga, ostali se pucali, pa su i njih skinuli. A ti samo skontaj se, ako si uzeo 4mg pod jezik, taj 1mg smrvljen ti nista ne bi uradio. Definitivno. Samo bi se teze skinuo, i sto kaze Frajla, i na ovaj nacin postoji sansa da te opali kriza da ces je morati prelezati, ne samo tebe, nego i mene, zato je sad ili nikad. Kad ti padne na pamet da ga povuces, a sta znam, pomisli kako te srecom, niko od tvojih nije provalio, i da ti je ovo druga sansa. Moj muz je bio na 6mg kad je osudjen na 1god zatvora, i sam je poceo skidati i dosao do dvice, s tim da je ponekad uzimao i 4mg, i samo su dosli po njega, bez uputnog akta, gdje se u zatvoru skinuo uz 5mg leksa navece. Znas kad kaze da ga ne bi uzeo da mu nudi neko ne znam koliko para, ali dobro, ja jos nisam upoznala ovakvog lika kao sto mi je muz. Msm da je to njemu vise posto je on dilao dop, pa imao stalno, jebada da sad on ide po sub, i kad je isao, stalno je nesto kukao, i evo ga, cist od kako je izasao, 11mj u zatvoru, i sad ce godina kako je vani. Ponekad zapali, kaze, da se opusti. A sigurno mu nije lako gledati mene kako uzimam, i jos mi govori polako spustaj, zbog interferona. Uglavnom, skrenuh sa teme. Jebi ga, ja prva priznajem da sam picka sto se tice krize, odnosno, bila sam dok se nisam sa Kapanola, Heptanona, Trodona, ma ne znam na sta sam ni bila navucena nasuvo skinula, tako da iako budemo imali krizu, i ti, a i ja, a imacemo, moracemo izgurati, i nema dalje. Pa meni je dovoljno eto sto sam procitala Frajlino skidanje, jos je na nogama sve odradila i Noelovo, i vidim da se moze. Ako mogu oni, mogu i ja. Mozes i ti.
lexilium

Post by lexilium »

Frajla wrote:Skidanje sa 4mg na 3 nije isto kao i slidanje sa 3mg na 2 ili sa 2 na 1. Na visim dozama se i ne oseti i onda se zanesete kako je zapravo lagano. Preporucljivo je skidati po 20 do 25% od doze. Sa 3 mg na 2 je vec malo teze jer tu spustate 33% od doze.
Najbitnije je ne spustati sledecu dozu dok se ne stabilizujete na predhodnoj jer vas mogu stici sva prethodna spustanja.
Ne zelim tvas obeshrabriti ali do nove godine se ne mozete bezbolno skinuti, mozete ali jos mesec dva u krevetu
Lexilium skidaj do 2 eventualno 1,5 po doktorovom principu i ako zapne pricaj sa njim da usporite malo i da probijete rok. Nema svrhe skinuti se naglo sa suba i onda bolovati jos toliko
Moja skidanje je malo ekstremnije jer sam predugo na subu bila ali ne zalim ni dana tokom skidanja.
Zadnju dozu nisam uzela i otisla na posao u nekom iscekivanju a nicega nije ni bilo.
Uzmite vremena za sebe i skidanje sa suba a da pri tome vodite normalan zivot i izbegnete groznu depresiju malaksalost tupost i "maglu":)
Kad smo kod magle kod mene je jos uvek vedro. Usla sam u peti mesec kako sam bacila sub i odlicno se osecam. Nema osilacija u raspolozenju i sve je potaman sto zelim i vama
Pozdrav Frajla,
Ja upravo i želim tako da se skinem kako si ti gore napisala. Volio bi da napišeš svoju šemu skidanja kako si uspjela ako si negdje napisala reci gdje je da pročitam.
Kod mene je ovaj problem što ja moram svakog prvog u mjesecu na testiranje i rezultate pokzat svojima (žena, roditelji, punac, punica, sestra, šure, Bogovi i ostali). Juće sam falsifikovo rezultate tako što sam ono + na BUP izbriso pa ponovo kopiro i dodo - Negativan. I to sam reko doktoru da i to radim čak sam ga bio zamolio da on stavi minus radi mojih međutim kaže on meni to ti nemogu uradit to što ti falsifikuješ to je tvoja stvar, ja ti mogu samo napisat na nalazima da si testiran na opijate i da si negativan i da ti je terapija 1+2 od 5mg apaurina i tako je i uradio. Ali moji vjeruju samo tom rezultatu tom papiriću koji vam dadnu poslije testiranja. Eh sad za mjesec dana tj 01.12.2016. mogu opet falsifikovat ali već od 01.01.2017. nemogu zato što će do tada garantujem neko od mojih reć hajde da idem sa tobom u Zavod na test kao što su nekada radili.
I pazi sad ovo od kako sam rekao istinu doktoru tj . od juće ja sam novi čovjek u kući svi primjete da sam vesel raspoložen a uzimam manje suba nego prije (a šmrćem 4-5mg unazad dvije godine).
To moje veselje moja sreće je zato što u podsvijesti znam da ga mogu dobit svaki dan besplatno i da se nemoram sikirat za to. Sad ovi moji ukućani su totalno slabo upučeni u narkomaniju ustavri upučeni su oni veoma dobro ipak 20 godina deveraju sa mnom, ali problem je što oni to gledaju sa svoje strane a to je da ja moram bit čist čak i bez apaurina oni nekontaju da je to veoma teško izvodljivo, da treba proći dosta vremena i vremena da dođem u takvo stanje ČIST BEZ IČEGA NAVUČEN SAMO NA TIK TAK BOMBONE.
Čak i doktori su im govorili da to neide tek tako preko noći ali džaba ono po svom kao oni bi to bacili pa makar i umrli ma znate svi tu priću vjerovatno ste prošli kroz to.
Uglavnom moja želja i moj cilj je da 01.01.2017. odem na test i budem negativan na svim crtama osim na BZO pa eto neka to bude i 10.01.2017. godine ja bi bio najsretniji čovjek na svijetu, jer sam bio dvije godine čist samo na apaurinima bio pa se onda opasno navuko na lexilium od tada u želji da prestanem sa lexiliumom sam počeo ponovo da se navlaćim na heptanon, tramal pa onda sub. Lexilium sam uspio bacit uopšte ga ne koristim hvala Bogu ali zato sam se nakačio na ovo sranje.
Pazi ovo svaki dan sam uzimo kutiju od 6 mg lexiliuma i počnem uzimat heptanon i tramal i vjeruj mi da i pored toga sam moro uzimat lexilium, doduše u manjim dozama dok ga nisam skroz izbacio a zato se nakačio na sub :oops: Prosto me stid kolko sam glup bio.
Al eto ja se nadam da ću uspjet a i svaki vaš savjet mi je dobro došao. Zato ti kažem ako imaš neku svoju šemu skidanja piši. Kako to lijeppo zvuči skinut se sa suba postepeno do nule bez ili sa malo bolova i malo patnje koju možeš pokrit apaurinima.
Čućemo se sve najbolje
lexilium

Post by lexilium »

[quote="Tamara86"]Ja sam ti bas i htjela napisati, da mi nije jasno kad si vec krenuo opet bio uzimati, sto davati majmunima pare, nego se otici i prijaviti, ali kontam, nisi htjeo tvoji da saznaju. Hoce, vjeruj mi, doce i do vas brzo, jer sam ja pricala sa doktoricom, i pitala je, pa jel to tako samo u BL, a ona mi rekla da ce uskoro biti po cijeloj BIH. Sto znaci, i ono njih sto nastavi ici na taj Suboxon ce dignuti cijene, tako da ces, ako se ne skines, i nastavis kupovati po ulici davati za njega kao za suvo zlato, ili ti ostaje opcija da se cimas gore-dole, kao sto cu ja. To za crva te razumijem, ja ga nisam nikad uzela na nos, ali od kad sam krenula na "Interfon" :) svaki dan mi dolazilo da ga uzmem na nos, psiha mi govori, ajd, bice ti bolje, vidi sta ti radi terapija za hepatitis, ne mozes spavati, itd.itd. I nisam. Iz razloga sto ako sam se odlucila na opciju zalijecivanja hepatitisa, zasto da jos vise sjebavam organizam, kad mi ga on dovoljno sjebava? Od nas 5-oro koji smo u isto vrijeme krenuli, ili 6-oro, ne mogu se tacno sjetiti, ostala sam ja, jedan je pio, skinuli ga, ostali se pucali, pa su i njih skinuli. A ti samo skontaj se, ako si uzeo 4mg pod jezik, taj 1mg smrvljen ti nista ne bi uradio. Definitivno. Samo bi se teze skinuo, i sto kaze Frajla, i na ovaj nacin postoji sansa da te opali kriza da ces je morati prelezati, ne samo tebe, nego i mene, zato je sad ili nikad. Kad ti padne na pamet da ga povuces, a sta znam, pomisli kako te srecom, niko od tvojih nije provalio, i da ti je ovo druga sansa. Moj muz je bio na 6mg kad je osudjen na 1god zatvora, i sam je poceo skidati i dosao do dvice, s tim da je ponekad uzimao i 4mg, i samo su dosli po njega, bez uputnog akta, gdje se u zatvoru skinuo uz 5mg leksa navece. Znas kad kaze da ga ne bi uzeo da mu nudi neko ne znam koliko para, ali dobro, ja jos nisam upoznala ovakvog lika kao sto mi je muz. Msm da je to njemu vise posto je on dilao dop, pa imao stalno, jebada da sad on ide po sub, i kad je isao, stalno je nesto kukao, i evo ga, cist od kako je izasao, 11mj u zatvoru, i sad ce godina kako je vani. Ponekad zapali, kaze, da se opusti. A sigurno mu nije lako gledati mene kako uzimam, i jos mi govori polako spustaj, zbog interferona. Uglavnom, skrenuh sa teme. Jebi ga, ja prva priznajem da sam picka sto se tice krize, odnosno, bila sam dok se nisam sa Kapanola, Heptanona, Trodona, ma ne znam na sta sam ni bila navucena nasuvo skinula, tako da iako budemo imali krizu, i ti, a i ja, a imacemo, moracemo izgurati, i nema dalje. Pa meni je dovoljno eto sto sam procitala Frajlino skidanje, jos je na nogama sve odradila i Noelovo, i vidim da se moze. Ako mogu oni, mogu i ja. Mozes i ti.[/quote

U Tuzlanskom kantonu je već došlo to samo u Sarajevskom i kod nas u Ze-do kantonu je ko prije. a evo ja sam gore napiso kako sam počeo sa subom, majmun bio. A za krize prošo sam ih najmanje 10 na suho i vjeruj mi nemam više snage da to ponovo prolazim na suho nemogu više valjda i godine svoje čine. Mužu svom nemoj dozvolit da krene ponovo sad kad mu je lijepo nek i travu baci. Neznam imaš li djece umjesto tog džointa bolje se poigrat sa djecom nego da te taj džoint povuće za nekom hemijom, ja mislim da kontaš o ćemu govorim.
A ja i ti ćemo sve ovo čitat akBd 2017. godine i bit sretni i veseli što smo bacili smetlje i što je to sve iza nas. Glavu gore kako je meni bilo fino dvije godine bez droge taj osječaj je neprocjenjiv. Doću ja opet na tu poziciju samo ovog puta neću past ni sa apaurinom, radži zdrmat koju rakiju ili pivu a nemora ni to. Treba se bavit nekim sportom na nešto se nafurat fol bildat, trčat vozit biciklo sa svojom porodicom i tako nać nešto lijepo što će ti bit preće od droge. Pa tako i komunama rade. Normalno to se radi kad ostaneš samo na psihočkoj krizi bez fizičke.
Frajla

Post by Frajla »

Imas moju temu skidanje sa suba pa procitaj, par postova ispod Noelove.
Vezano za tu cudnu pozitivnu energiju- i ja sam sve vreme bila bas motovisana i puna pozotivne energije jer sam bas resila bila da se resim suba, napravila plan i ni jedan dan nisam odstupala sa dozom. Znala sam da moram toga da se resim kad tad.
Tamara i ja sam imala grozan strah i od svega nepoznatog ali ako mogu ja mozete i vi:)
lexilium

Post by lexilium »

Frajla wrote:Imas moju temu skidanje sa suba pa procitaj, par postova ispod Noelove.
Vezano za tu cudnu pozitivnu energiju- i ja sam sve vreme bila bas motovisana i puna pozotivne energije jer sam bas resila bila da se resim suba, napravila plan i ni jedan dan nisam odstupala sa dozom. Znala sam da moram toga da se resim kad tad.
Tamara i ja sam imala grozan strah i od svega nepoznatog ali ako mogu ja mozete i vi:)
Pročito sam skoro sve tvoje postove vezano za sub i čestitam ti - blago tebi.
Samo jedno pitanje ono u vezi rastapanj sa vodom u špricu. Obične vode staviš ili prokuhaš vodu za doziranja lupam sad 1,7 ili 1,8 i tako te doze pošto dvicu jedva pravilno popolovim na 4 jednaka komada i da li se gubi bup kad stoji duže, čito sam da si mučkala. Pošto to prvi put čujem a dobra ideja trebat će mi.
I reci mi kako se sad osječaš, poslije kolko sam ja skonto tri mjeseca neuzimanja i onaj period kad si došla na nulu onih prvih par dana jel bilo frke.
Tamara86

Post by Tamara86 »

Lexiliumu- Nemam djece. Najiskrenije, ja sam sebi davno rekla, ako ne raskrstis sa sranjima, bolje ti je djece ni ne imati. Ja sad zelim djecu. I zbog toga sam dijelom krenula na "interfon" terapiju, mada znam da se dijete sada moze roditi, a da ne predje sa majke na dijete, no ipak, zasto bih razikovala u bilo kojem slucaju. Znam ja ovde par ljudi koji su pored suba, lexiliume tukli nenormalno. Ne znam sta je sa njima, i to znam posto dodjem tamo po terapiju, pa se neko od njih pojavi, pa ja krenem, a i on zamnom, pa odmah vadi te lexiliume i trpa. Ili ih sretnem takve, ne znaju sta pricaju. To sto ti kazem, voziti bicikl, trenirati, sve stoji, ma zaleci na kreveti buljiti u plafon, a krize nemas, zelje nemas, to je neprocjenljiv osjecaj. Nego ti pogledaj kod Frajline postove, ona je sve objasnila, jos na nogama pregurala, a i Noel je poprilicno objasnio, tako sam ti ja i dosla na ovaj forum, prvi i poslednji :)
Pa da Frajla, mene je strah bio, jer nisam znala sta da ocekujem, i samo sam ukucala u pretrazivac, iskocio mi je forum, i odmah tvoji i Noelovi postovi. Sad kad cujem da si ti 5mj bez toga, Noel mjesec, znaci da se moze, nije nemoguce jbt. Muz nema sanse da uzme, valjda ga je ta kriza gore u zatvoru sjebala, i uopste ne zeli da ima dodira sa tim. Jednom je, od kad sam krenula na terapiju Interferonom, otisao tamo sa mnom, jer nisam mogla ni hodati bas, prvih mjesec, dva, i pita ga onaj tehnicar, kako si, hoces se vracati na terapiju, muz mu rekao ni pod razno, gledacu da se i ona cupa. Sto se trave tice, znam da zapali sto on zove pićuna, to ti je onaj mali kao joint, uvece ako ne moze spavati, a sutra bi trebao ustati na posao. Kod njega je takodje dobra stvar, sto on nikad nije mutio sa tabletama, osim Suboxonom, trodon, heptanon, ma apaurin obicni, on to nije pio, on je dilao dop, imao ga, to je islo nekih 6-7godina, otresao, otisao u zatvor, i izasao, nije uzimao nista, ali ga u medjuvremenu bubreg krenuo boliti, i dodje neki drug, izvadi sub, i on ga tu uzme, kaze momentalno me bubreg prestao boliti. Ali ni sub nije dugo uzimao, jer je otisao u zatvor, uzimao ga je jedno 7mj. Kazem nije dugo, jer Noel je bio 5godina na Subu, a i Frajla je bila dugo, tako da je 7mj. naspram toga nista.
sanela

Post by sanela »

@lexillium već dvije poruke pišeš kao Prijavi post i ja to brišem, jer ne pišeš na Post reply. Post Report je kad hoćeš adminu neku poruku koju treba izbrisati i vidi je samo forum admin.
Znači, piši na Post Reply.
I dobrodošao na forum! I samo piši i idi naprijed. Čitam sta pišeš. ;)
Frajla

Post by Frajla »

Bup je stajao mesecima u obicnoj vodi tj u sprici, jer sam doze cuvala i razvodnjavala da bi dobila manju dozu, ne gubi na jacini. Gledas da ga protreses svaki put pre doziranja.

Ja sam, malo je reci odlicno! Sve zajedno sam na bupu bila 8-9 godina i kod mene je dolazilo u obzir samo postepeno skidanje. Posto nisam zurila sa skidanjem, par meseci gore dole mi nisu znacila puno u stazu, spustala sam dozu do te mere da je nisam ni osetila. Dosta ljudi na forumu su sa nevericom citali i pisali o mome skidanju, ali ja sam verovala samo sebi i tome kako se ja u datom momentu osecam i koliko da skidam dozu. Uvek treba slusati svoje telo i reakcije na spustanje doze. Tako da sam prestanak uzimanja bupa nisam ni osetila. Na veliko iznenadjenje. Dan mi ie bio kao i svaki drugi dan i reko ajde da probam da ne uzmem, dan je prosao super i reko noc ce pokazati da li sam pravilno postupila- tako je i bilo! Spavala sam sve vreme odlicno

Ono o cemu sam pisala je to da sam dve nedelje nakon prestanaka upala odjednom u neku cudnu depru koju sam nazvalq "magla". Niti sam videla dobro, niti cula, koncentracija nula, kao da sam lebdela tj nisam bila prisutna. Pocela sa zoloftom i to je za neke dve nedelje prestalo. To sam sve ocekivala ali u mnogo jacem obliku i na moju srecu pojavilo se dva puta za ovo vreme koliko sam cista. Bup je kod mene odradio svoje, nisam imala nikada potrebu da se radim sa njim ili da ga zloupotrebljavam, tako da sada nemam nikakvih psihickih znakova krize ili neke zelje za opijatima
Cini mi se da je to daleko iza mene
Ajde pozdrav i drzite se
lexilium

Post by lexilium »

sanela wrote:@lexillium već dvije poruke pišeš kao Prijavi post i ja to brišem, jer ne pišeš na Post reply. Post Report je kad hoćeš adminu neku poruku koju treba izbrisati i vidi je samo forum admin.
Znači, piši na Post Reply.
I dobrodošao na forum! I samo piši i idi naprijed. Čitam sta pišeš. ;)
Pozdrav Sanela, znam da si admin, pošto sam se 2009. godine registrovo ovdje i započeo temu vezano za lexiliume. Nije namjerno skonto sam bio da radim pogrešno. Hvala na podršci.
Locked