Wasser1 Dobrodosao

Slazem se sa Frajlom da bi ga trebao nastaviti uzimati, dok god imas crva i potrebu za dopom. Takodje se slazem da bi se Suboxone trebao koristiti iskljucivo kao lijek, i pri tom, raditi na sebi, i onda ga prestati uzimati. Ali stvar je u tome, sto i Suboxone ima neke odredjene nus-pojave, poslije nekog vremena uzimanja. Ispocetka ti nista nije tesko, i krenes raditi na sebi, kako vrijeme odmice, ne da ti se nista. Zatvoris se u kucu i to je to. Barem je meni tako bilo. Naravno, Wasser1, i kod nas, u Banja Luci je od novembra pocelo tako, kod porodicnog po recepte, i to si u pravu totalno sta rade. Prvo porodicni, pa i oni doktori tamo u Metadonskom, gdje se ide po Sub. Npr. evo momak ovaj, koji dolazi ponedeljkom po nalaz kao i ja, i jos nas par (po grupama smo podijeljeni) dolazi iz Prijedora, dakle 52km ima do Banja Luke, 52 nazad, i moze u Prijedoru dici Suboxone samo u jednoj apoteci i to do 3popodne, do kad radi sefica apoteke, ako zakasni, mora u Banja Luku, ponovo. U Banja Luci takodje, samo jedna apoteka izdaje Suboxone. Onda, kad su bili praznici, kontrola nije bila za 7dana, nego 8, i porodicni ti ne moze drugacije izdati, ako ti npr. pijes 8mg dnevno (nema od 2mg kod nas) za 8dana, nego dvije kutije. E pa tom momku je 'ladno, porodicna izdala recept jedan na jednu kutiju, i ovamo drugi za jednu tabletu??? On donjeo doktorici da pokaze, ona rekla sta bi ti ja, nije do mene, ja sam nalaz uredno napisala. Elem, malo i ja skrenuh, uglavnom, definitivno trebas biti oprezan sa Suboxonom, evo, ja sam u srijedu sa 0.5mg, smanjila na 0.3mg, i osjetim znaci bas promjenu. Mislim, izdrzacu ja to, ali se osjeti, pa ti zamisli onda, a ja sam na Subu od maja 2014-e. Suppx, nema sta, 40 dana je dobra cifra, i ja msm da ce popustiti, jos malo, barem ti ostatci fizicke krize, sto kazes, bilo bi dobro da imas posao, ali sta je-tu je. Samo se pomiriti sa onim kako je trenutno, rjesavati jedno po jedno, i doce na svoje. Frajla, ti si super covjece, na nogama izdrzala sve to, tebe vise necu ni pitati kako si, da ne ureknem nesto

Ja standard, boli jezik, ove afte ne prolaze, ne znam sta da im radim vise, ali blizi se srijeda, pa sam sretna, zadnji prijem, i onda jos tri inekcije, i gotovo

E onda cu i ovih 0.3mg rjesavati, mada, mozda za sedam dana, ili kad mi ostanu jos dve sedmice terapije, spustim na 0.1mg. Jos cemo vidjeti

Pozdravljam vas, trebala bih novi topic otvoriti, ne za sebe, za drugaricu ovu jednu, nismo se dugo cule, i javila mi se danas, cista je ona vec 6godina, ali ima problema sa depresijom, a nece tablete, normalno, jer nece da se navlaci. Pa ne znam sta da joj savjetujem.