Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

ManMan

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by ManMan »

Samo kratko da se ubacim:
Apsolutna je istina da će svaki normalan lekar da te posle skidanja sa bup-a, baci na 12 meseci blokatora!
Ja sam se raspitivao, misleći da platim nekoj klinici da me skinu.. Poslali mi mail sa cenom i rasporedom. 4600 evra skidanje od mesec dana kod njih na klinici, bez izlaska, a zatim 12 blokatora na svakih 30 dana pod kožu do kraja godine.. Dakle, to je tačno..
Srećom, nisam ni 460 evra bogat da ih dam nekome, pa sam se skinuo sam.. :D
A. što se tiče tako male doze, moram da priznam da ni mene nije radila bilokakva doza manja od 0,5mg.
Istina da je 0,5mg = 16 deo od 8mg ili 8 deo od 2mg. Vrlo teško da možeš da to izvučeš tačno. Pa sve i da možeš, realno ne osećaš skoro (ali obratiti pažnju na reč: SKORO) ništa. A u stvari, tvoj mozak možda ne oseti, ali telo oseti itekako. Poslednjih nekoliko uzimanja sam stvarno uzimao neke mrvice od 0,2mg. i noge, leđa i ostali bolovi su mi prestajali. Psiha se popravila 30-40% taman toliko da mi tog dana ne bude crno pred očima.
Mada je jedino rešenje spustiti tu dozu i toleranciju na minimum koji možeš, a onda zagristi "konopac" i iskukakti jedno 7-10 dana. Tako je bilo kod mene. Jedva sam izgurao. Srećom sam imao Doretu (Trodon+Paracetamol), pa mi je umanjio muke.. A srećom sam i izbegao sve moguće porive da pipnem dop.. Tako da sam tu priču završio.
Mnogo, mnogo je teško ljudi, nema zezanja sa Bupom. "Proklet" je lek!
Iz mog iskustva i okoline znam da se 80% ljudi neće nikada skinuti, ako im je ok na leku, rade, imaju obaveze i ne osećaju posledice.
Ja sam osećao pšosledice, imao sam užasne nervoze, besove koji dolaze iznebuha i bez razloga. Shvatio sam tek poslednjih meseci da me je skroz promenio kao ličnost i zbog toga sam ga i ostavio... Evo dan-danas vidim neke ljude, a znam ih kad su bili normalni i vidim u njima potpuni nedostatak empatije, ljudskosti, imaju upale oči, ništa ih ne dodiruje, seks ih ne interesuje, žive kao roboti.. Užas i beda...
Zato, brzo i što pre da se svi redom skinete, otvoriće Vam se čakre nakon par meseci, tek onda ćete videti gde ste bili i kakvi ste bili..
Veliki pozdrav i izdržite!
ManMan
JUST BE THE MAN, `Cuz, That`s All You Can!
Frajla

Post by Frajla »

Don Dop wrote:

Jednu stvar i dalje necu shvatiti, odnosi se na onaj deo tvog posta gde pises o dozama bupa.
Da li je moguce da sebe dovedes do 0.1mg (ma kako ga dobila) i da budes tolika kukavica da se ne resis te bede? Ta kolicina je toliko zanemarljiva da veruj mi ne pominje se nigde u strucnim izlaganjima i seminarima na temu.
Da li je moguce da ces radije zrtvovati ostatak zivota zarad 0.1mg supstance nego li odvojiti mesec dana i postati kao vecina ljudi iz tvog okruzenja/ Zdrava, bez zavisnosti, ispravna, lepa zena. Moj predlog da posle ciscenja organizma od bupa i prelazak na nalorex je cisto preventivne prirode, jer iskljucivo sputavanjem mozemo pobediti zlo koje smo gajili u sebi na jedan ili drugi nacin. Elem, ti na nalorex i o nalorexu pises sa gadjenjem. Kapiram taj deo, jeo sam taj hleb, ali veruj mi odvoji mesec dana i poslusaj me videces da sam bio u pravu.
Bup je zlo.

Dodacu jos. Posle skidanja sa bupa svaki, ali bas svaki lekar ce ti predloziti blokator. Ne verujes? Raspitaj se.
I ne treba da shvatas nista o manjim dozama bupa, nema potrebe da dumas o tome kada si se uspesno skinuo.
Blokator- nemam nista protiv a ni za njega...
Drugo, zasto imam osecaj da se obracas nama kao da se niko skinuo nije?
Frajla

Post by Frajla »

Don Dop wrote:
VitaJana wrote:
Ne, ne radi ta količina.
Nije cilj da nas uradi nego da prestanak bude što bezbolniji.
Uostalom, čemu mudrovanje kako se tko skidao?
Bitno da je cilj postignut.
Slusaj ovo proseravanje kad moram tako da se izrazim. Najlepse ime oprosti na izrazu, ali kad procitam ovako nesto dodje mi nekako muka.

Nije cilj da nas uradi, nego da prestanemo a da nas ne boli.
A sto ste se drogirali, ako niste hteli da vas boli/ Sto ste se posle droge navukli ko pseta na lekove, a necete da vas boli?

Kome bre vi ovde prodajete muda za bubrege. Pijete lekove jer volite da se drogirate. Pogledajte se u ogledalo recite to sebi i zivite sa tim da ste samo uzeli da se drogirate varijantom koja je prihvatljivija za vasu porodicu tj. ljude koji vas najverovatnije izdrzavaju. Da imate para i da ste svoji ljudi svi bi ste bili na dopu do smrti. Dosta bre prica u rukavicama i prosipanja lazne zelje za skidanjem.

Covek koji nema, nema ni za lekove.
Pre bih rekla da ovim postom o sebi dosta kazes

P.s jesi i dalje siguran da bup ne postoji u manjim dozama od 1 mg?
Don Dop

Post by Don Dop »

Frajla wrote:
Don Dop wrote:
VitaJana wrote:
Ne, ne radi ta količina.
Nije cilj da nas uradi nego da prestanak bude što bezbolniji.
Uostalom, čemu mudrovanje kako se tko skidao?
Bitno da je cilj postignut.
Slusaj ovo proseravanje kad moram tako da se izrazim. Najlepse ime oprosti na izrazu, ali kad procitam ovako nesto dodje mi nekako muka.

Nije cilj da nas uradi, nego da prestanemo a da nas ne boli.
A sto ste se drogirali, ako niste hteli da vas boli/ Sto ste se posle droge navukli ko pseta na lekove, a necete da vas boli?

Kome bre vi ovde prodajete muda za bubrege. Pijete lekove jer volite da se drogirate. Pogledajte se u ogledalo recite to sebi i zivite sa tim da ste samo uzeli da se drogirate varijantom koja je prihvatljivija za vasu porodicu tj. ljude koji vas najverovatnije izdrzavaju. Da imate para i da ste svoji ljudi svi bi ste bili na dopu do smrti. Dosta bre prica u rukavicama i prosipanja lazne zelje za skidanjem.

Covek koji nema, nema ni za lekove.
Pre bih rekla da ovim postom o sebi dosta kazes

P.s jesi i dalje siguran da bup ne postoji u manjim dozama od 1 mg?

Tacno je tim postom govorim sve o sebi, ali ovaj put govorim apsolutno trezven, bez tih tvojih cuvenih 0.1mg. Dok sam imao i tu malenu kolicinu u sebi o bupu sam pisao bas kao ti sada. Hvalospevi i nemojte se odricati od njega. Mozes ih pronaci ukoliko prelistas unazad. Cak i prvih mesec dana od prestanka uzimanja droge zvane buprenorfin sam mislio kao i ti sada. Nema zivota bez njega.

Elem, onda sam se jednog probudio i video sunce kroz prozor. Izasao napolje i video ljude. Poceo da se druzim ponovo sa ljudima i imao osecaj da ponovo ucim da hodam. Shvatio kakav sam bio psihicko-fizicki invalid dok sam koristio drogu buprenorfin.

Probaj pa mi se javi ovde na forumu i potpisujem da ces preneti iste utiske.
Ja sam Bog
Frajla

Post by Frajla »

Don Dop ti[quote="Don dop]

Tacno je tim postom govorim sve o sebi, ali ovaj put govorim apsolutno trezven, bez tih tvojih cuvenih 0.1mg. Dok sam imao i tu malenu kolicinu u sebi o bupu sam pisao bas kao ti sada. Hvalospevi i nemojte se odricati od njega. Mozes ih pronaci ukoliko prelistas unazad. Cak i prvih mesec dana od prestanka uzimanja droge zvane buprenorfin sam mislio kao i ti sada. Nema zivota bez njega.

Elem, onda sam se jednog probudio i video sunce kroz prozor. Izasao napolje i video ljude. Poceo da se druzim ponovo sa ljudima i imao osecaj da ponovo ucim da hodam. Shvatio kakav sam bio psihicko-fizicki invalid dok sam koristio drogu buprenorfin.

Probaj pa mi se javi ovde na forumu i potpisujem da ces preneti iste utiske.[/quote]

Da si prelistao temu, shvatio bi da ja gledam sunce vec dve godine, i da ti pisu osobe koje nisu na bupu ili bilo cemu. Uopste nisi u toku, i mislim da se obracas pogresnoj publici.
Zato sam i rekla da ne vidim svrhu tvog iznenadnog pojavljivanja.. jel ti treba pomoc neka? Ako je frka- reci tu smo... ali za dalje prazne price nemam vremena.
Caty

Post by Caty »

ManMan wrote:Samo kratko da se ubacim:

Mnogo, mnogo je teško ljudi, nema zezanja sa Bupom. "Proklet" je lek!
Iz mog iskustva i okoline znam da se 80% ljudi neće nikada skinuti, ako im je ok na leku, rade, imaju obaveze i ne osećaju posledice.
Ja sam osećao pšosledice, imao sam užasne nervoze, besove koji dolaze iznebuha i bez razloga. Shvatio sam tek poslednjih meseci da me je skroz promenio kao ličnost i zbog toga sam ga i ostavio... Evo dan-danas vidim neke ljude, a znam ih kad su bili normalni i vidim u njima potpuni nedostatak empatije, ljudskosti, imaju upale oči, ništa ih ne dodiruje, seks ih ne interesuje, žive kao roboti.. Užas i beda...
Zato, brzo i što pre da se svi redom skinete, otvoriće Vam se čakre nakon par meseci, tek onda ćete videti gde ste bili i kakvi ste bili..
Veliki pozdrav i izdržite!
ManMan
ja ovo moram da iskopiram i zapamtim i citam svaki dan... mislim surova istina Q!!! ovo za upale oci sam i ja primetila kod nekih ljudi koji ga uzimaju bas dugo i to velike doze, znaci upravo to, a sto se empatije ,emocija, sexa, druzenja tice tu se totalno pronalazim.. ali totalno. jedino za sta imam emociju i empatiju je moja porodica, sve ostalo, svi drugi, ma cini ma uzas... togtalno se pronalazim i ovo sto si napisao me bas onako bacilo u razmisljanje , kratko i jasno opis osobe koja je bila na bupu i skinula se, to je to, ja ako uspem sama da se skinem ja sigurno necu moci da podnsem to sto muz uzima ako bi on i dalje uzimao , mada ja sad recimo ne provaljujem na njemu neke negativne posledice, msilim verovatno zato sto sam i ja ista, ali ako bih se skinula sve bi mi to i te kako bolo oci.....
ManMan

Post by ManMan »

Caty wrote:
ja ovo moram da iskopiram i zapamtim i citam svaki dan... mislim surova istina Q!!! ovo za upale oci sam i ja primetila kod nekih ljudi koji ga uzimaju bas dugo i to velike doze, znaci upravo to, a sto se empatije ,emocija, sexa, druzenja tice tu se totalno pronalazim.. ali totalno. jedino za sta imam emociju i empatiju je moja porodica, sve ostalo, svi drugi, ma cini ma uzas... togtalno se pronalazim i ovo sto si napisao me bas onako bacilo u razmisljanje , kratko i jasno opis osobe koja je bila na bupu i skinula se, to je to, ja ako uspem sama da se skinem ja sigurno necu moci da podnsem to sto muz uzima ako bi on i dalje uzimao , mada ja sad recimo ne provaljujem na njemu neke negativne posledice, msilim verovatno zato sto sam i ja ista, ali ako bih se skinula sve bi mi to i te kako bolo oci.....
Caty draga... ja kod tebe ne vidim niti jedan način da se skineš, ako to ne uradi i tvoj muž?!
Ti si koliko čitam i primećujem na dobrom putu shvatanja i primanja stvarnosti u glavu... čak i da se ti sama skineš, nećeš već drugog dana moći da gledaš muža koji je na Bupu.. To ti garantujem.
Ja sam srećom (hahaha, kakva tuga) sam, pa nisam morao u kući ikoga na Bupu da gledam. Zato sam i napisao ovo za ljude koje srećem. jednostavno ne mogu više da ih podnesem.
Evo juče poslah poruku jednoj devojci koja je već 3-4 godine na Bupu i od koje sam često kupovao. Znamo se ona i ja, jako, jako dobro, jer smo bili u vezi pre 10 godina, nekih 2 godine.
Ona kada je urađena, je sva mila i fina i ima vremena i želje da komunicira sa mnom, pa i da napiše po 5-6 poruka.
juče je upitah kratko: Kako si, Jel ti bolje, ideš li "na dole sa dozom", itd.. Onako dobročinski, već kako može neki bivši kome si ostala u dragom sećanju da te pita... Njen odgovor je bio u 2 reči: Ok, Nije (nisam)
To je sve.. A, pre 10 dana smo se čuli i čavrljali sat vremena telefonom. Odmah mi je juče bilo jasno koje joj je stanje.
O tome i pričam. Javiće se ona, možda, za neki dan, kad bude high i pričljiva.. Ali jebeš ti to.. To nije ona.. :cry:

Zato ti i tvoj mužić morate zajedno da krenete u skidanje, najtoplije savetujem.. Pa čak i ako treba da se razdvojite na mesec dana, ako je moguće.. Ne znam detalje i da li je to moguće, ali eto predloga
JUST BE THE MAN, `Cuz, That`s All You Can!
Don Dop

Post by Don Dop »

Frajla wrote: Da si prelistao temu, shvatio bi da ja gledam sunce vec dve godine, i da ti pisu osobe koje nisu na bupu ili bilo cemu. Uopste nisi u toku, i mislim da se obracas pogresnoj publici.
Zato sam i rekla da ne vidim svrhu tvog iznenadnog pojavljivanja.. jel ti treba pomoc neka? Ako je frka- reci tu smo... ali za dalje prazne price nemam vremena.
Ti se skinula? To pricaj nekom drugom. Po svoj prilici uzimas i dalje dop kad naleti, nisi stalna kao nekada, bup takodje, vutra pod obavezno.

To potpisujem ovako na nevidjeno. Jednostavno se oseti zavisnicki smek u tvom rukopisu, a od toga ne mozes pobeci.

To je moje misljenje.
Caty wrote:
- Dobro je sto si svesna da si u nimalo zahvalnom okruzenju. Siguran sam da ti je lepo sa muzem i da je ok lik, ali trebali bi ste nekako zajedno da se organizujete i krenete sa skidanjem. Solo si u teskoj situaciji, ako uzmemo u obzir da ti u nekoj fioci uvek stoji lako dostupna doza.
Razgovaraj sa njim, pravite decu sta znam, samo nadjite zajednicku satisfakciju da se izvucete iz svega. Ovako imas statisticki jako male sanse za skidanje toga si i sama svesna.
Ja sam Bog
Frajla

Post by Frajla »

Don dop za misljenje te nisam ni pitala

Ali ako ce ti zivot biti laksi i podnosljiviji spisku dodaj sledece:

Kave, sita, droge, kave, vina, piva
Kavu, cigarete, vina, sita i tablete
Dopa, cigarete, sita i tablete

:)

Zenske kako ide kod vas?
Manman drz’ se pozdrav
VitaJana

Post by VitaJana »

Jbt sto mi ovi provokatori idu na k....

Ne bi da se njima nesto moramo pravdati.
Odjeb lansiran
Locked