Apsolutna je istina da će svaki normalan lekar da te posle skidanja sa bup-a, baci na 12 meseci blokatora!
Ja sam se raspitivao, misleći da platim nekoj klinici da me skinu.. Poslali mi mail sa cenom i rasporedom. 4600 evra skidanje od mesec dana kod njih na klinici, bez izlaska, a zatim 12 blokatora na svakih 30 dana pod kožu do kraja godine.. Dakle, to je tačno..
Srećom, nisam ni 460 evra bogat da ih dam nekome, pa sam se skinuo sam..

A. što se tiče tako male doze, moram da priznam da ni mene nije radila bilokakva doza manja od 0,5mg.
Istina da je 0,5mg = 16 deo od 8mg ili 8 deo od 2mg. Vrlo teško da možeš da to izvučeš tačno. Pa sve i da možeš, realno ne osećaš skoro (ali obratiti pažnju na reč: SKORO) ništa. A u stvari, tvoj mozak možda ne oseti, ali telo oseti itekako. Poslednjih nekoliko uzimanja sam stvarno uzimao neke mrvice od 0,2mg. i noge, leđa i ostali bolovi su mi prestajali. Psiha se popravila 30-40% taman toliko da mi tog dana ne bude crno pred očima.
Mada je jedino rešenje spustiti tu dozu i toleranciju na minimum koji možeš, a onda zagristi "konopac" i iskukakti jedno 7-10 dana. Tako je bilo kod mene. Jedva sam izgurao. Srećom sam imao Doretu (Trodon+Paracetamol), pa mi je umanjio muke.. A srećom sam i izbegao sve moguće porive da pipnem dop.. Tako da sam tu priču završio.
Mnogo, mnogo je teško ljudi, nema zezanja sa Bupom. "Proklet" je lek!
Iz mog iskustva i okoline znam da se 80% ljudi neće nikada skinuti, ako im je ok na leku, rade, imaju obaveze i ne osećaju posledice.
Ja sam osećao pšosledice, imao sam užasne nervoze, besove koji dolaze iznebuha i bez razloga. Shvatio sam tek poslednjih meseci da me je skroz promenio kao ličnost i zbog toga sam ga i ostavio... Evo dan-danas vidim neke ljude, a znam ih kad su bili normalni i vidim u njima potpuni nedostatak empatije, ljudskosti, imaju upale oči, ništa ih ne dodiruje, seks ih ne interesuje, žive kao roboti.. Užas i beda...
Zato, brzo i što pre da se svi redom skinete, otvoriće Vam se čakre nakon par meseci, tek onda ćete videti gde ste bili i kakvi ste bili..
Veliki pozdrav i izdržite!
ManMan