Sumnja i kako preveriti

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

slatkoodjagoda

Re: Sumnja i kako preveriti

Post by slatkoodjagoda »

draga ivon potpuno si u pravu i slazem se sa tobom.
sinoc smo zajedno bili kod psihjatra usko specijalizovanog za ovu oblast, nije toliko strasno ali PROBLEM POSTOJI.

dragi YugoS kao kaze gorepomenuti sa svim svojim skolama i velikim radnim iskustvom, a ono je veliko , DROGA JE PRELAZENJE GRANICE!!!!
ako ne znas, ja cu koja nikad u zivotu nisam nista uzela reci , da kokain moze da te ubije kod treceg uzmanja, a mozes i da ga koristis i godina, da ti ne bude nista, o ostalim posljedicama da i ne govorim.
nisam cula da je nekog ubilo igranje remija!

ja necu da se probudim pored mrtvog decka. (TACKA)

da li cemo osatati zajedno poslje svega ne znam, ali jos uvjek smo tu iako smo pogubili sve niti.
YugoS

Post by YugoS »

slatkoodjagoda wrote:
da li cemo osatati zajedno poslje svega ne znam, ali jos uvjek smo tu iako smo pogubili sve niti.
Jagodice cao.

Upravo zbog tendencije da ne dodjete do situacije u gore citiranoj recenici,ja sam reagovao kako sam reagovao.Moja reakcija je vezana iskljucivo za vas slucaj.

Sigurno da je uzeo sa nekim razlogom i da treba to "obraditi",ali sam se bojao da problem ne dignes na "nivo" i napravis vecu stetu i problem od realnog.
I sad mislim da je covjek uzeo kokain iz nekih benignih razloga.Mozda je samo htjeo da provjeri price o sexu na kokainu i sl.

I molim te da mi ne zamjeris ako sam skroz pogrijesio.Samo sam ljepio moje misljenje na osnovu podataka koje si napisala,a ticu se vas i vase veze i planova za buducnost.Stvorila si sliku jednog finog i stabilnog para koji planira vjencanje i zajednicki zivot.Znaci poznajes momka odlicno,a kako sam stekao dojam da si Control Freak,nemam razloga da ti ne vjerujem.

Razmisli,jeli par znatizeljnih izleta sa kokainom bio dovoljan razlog za sve sto si napravila zadnjih dana?!
narkoman sam al' najlepsi.
slatkoodjagoda

Post by slatkoodjagoda »

Dragi YugoS,

njegova kako kaze doktor "vanbracna veza" sa kokainom traje od 2005! Ja sam tu zadnje dvije godine. To desava svaka-dva tri mjeseca jednom, KAKO ON KAZE.

Slobodno mi reci da sam najveca GLUPACA, jer ja mislim da jesam i da sam na sve obracala paznju, ali da mi NIJE PALO na pamet , da bi njemu palo na pamet da se na taj nacin opusta sa drugarima! NE NISAM NISTA PRIMJETILA!!!!

Ne zelim sa nikim da se svadjam, dosta ljudi su mi ovdje pomogli, sa informacijama o tome sta je to kokain, koje su posljedice, kako da pristupim cijelom problemu...i hvala im za to.

Zasto je to radio, otkrice se kroz seanse na koje ide.

Mi vec jesmo u toj situaciji odavno jer nas ima troje u ovoj vezi, on, ja i kokain, samo sto sam ja to sad otkrila, tako da ne mislim da sam control freak, ali jesam prevarena supruga!
YugoS

Post by YugoS »

Ja ti se izvinjavam za sve sto sam do sada napisao :!:

Imao sam u mozgu i tu opciju,o kojoj si sad pisala,ali sam ipak mislio da si ti ta koja je prenaglila.
Ovo su sada skroz druge informacije,pa samim tim i druga situacija.

Ti ipak probaj malo spustiti loptu i polako.Lakse ces hladnije glave rjesavati problem!

Zelim vam svu srecu i da se to zavrsi kako treba.
narkoman sam al' najlepsi.
supergenije

Post by supergenije »

Bice to ok posto znam kog doktora sam vam okacio na grbacu :D
Pozdrav!
ivon

Post by ivon »

YugoS wrote:
ivon wrote:možda zvučim grubo ali..ili lečenje ili ga ostavi...život je pred tobom,a droga je njegov izbor,ako to izabere onda nemaš šta da tražiš sa njim...pozdrav
Ivon,hajde procitaj sve postove od jagodice i dobro razmisli sta joj savjetujes!
Covjek nije narkoman i o kakvom to lijecenju i ostavljanju pises !

Bas sam razmisljao koju paralelu da povucem sa sobom.
Najblize bi bilo kada bi me zena provalila da sam dogovorio da igram Remi,ali ovaj put u pare. A ja sam u zivotu kockao mozda najvise 10 puta u 20 godina.I sad ona arlaukne,sazove mi familiju i pocne prijetiti da ce me ostaviti,jer nece da zivi sa kockarom.
Nadam se da sam uspio predociti u kojem smislu ja shvatam cijelu ovu situaciju.

De malo ohanite,jebote...napraviste od covjeka ovisnika i zadnjeg shljama,a to nije ni izbliza...100% !
ok i ja im želim sreću...i vidiš da nisam prenaglila...remi = koka ccccc
supergenije

Post by supergenije »

Yugo i ja smo pokusali svima vama suovisnicima da objasnimo da decko nema problem zavisnosti, vec problem licnosti jer je presao granicu dozvoljenog. Igra se sa zabranjenim vocem,a zasto ga je bas ono privuklo to treba da vidi sa lekarom.
Dakle momak nije narkoman! Ne znam da li vam je sad jasnije malo.
ivon

Post by ivon »

supergenije wrote:Yugo i ja smo pokusali svima vama suovisnicima da objasnimo da decko nema problem zavisnosti, vec problem licnosti jer je presao granicu dozvoljenog. Igra se sa zabranjenim vocem,a zasto ga je bas ono privuklo to treba da vidi sa lekarom.
Dakle momak nije narkoman! Ne znam da li vam je sad jasnije malo.
što će reći da problem postoji...igra sa zabranjenim voćem da...ali od 2005.te...priznaćeš da baš voli da se dugo igra...problem ličnosti...čini mi se da svi ovisnici i imaju taj problem...da li prvo ide problem ličnosti pa droga ili obrnuto,sasvim svejedno...ali je problem...i još nešto ako neko laže partnera sa kojim planira budućnost 5 godina....sada je koka,a sledeće...šta misliš da li će je ubuduće lagati ?razumem roditelje suovisnike...dete je u pitanju...čupaj ga,pomaži,leči...ali ovo...izvini ovo mi je jako preterano..
asifa

Post by asifa »

ovo gore potpisujem
slatkoodjagoda

Post by slatkoodjagoda »

Hm, izgleda da je u pitanju problem licnosti, problem sto nema strah u zivotu i sto nema REALNU sliku o istom. Granice i strah ti u zivotu postavljaju roditelji i to nosis iz kuce, isto tako isuvise zastitnicki stav roditelja doprinosi tome, da nemas relanu sliku, jer su tu roditelji da te uvjek zasitite.
Droga je dosla kao posljedica ova dva problema. Tako sam bar ja shvatila doktora.

Sa druge strane, ima veliku sansu, ako ga ovo tresne, i sabere se, nama daje mjesec dana, a onda ili ostajemo zajedno ili razlaz...

Doktor mu je rekao da mora da prekine svaki ama svaki kontakt sa osobama sa kojima je to konzumirao, jer ce ugroziti mene. Da njegovim „drugarima“ nije on cilj jer nema srecom toliko para, ali preko njega oni dolaze u do sad zasticenu i zatvorenu grupu ljudi koji imaju pare! Istina je da ja ne zelim da jedan od tih dodje kod mene na rucak, i sretne se sa mojom bratanciom koju je pukao pubertet i mladalacka ludost, pa joj on ponudi da malo podjele.....
Nikad se ne zna kad ce se neko sresti sa tim, ali necu dozvoliti da se sretne mojom krivicom, jer njegovi „drugari“ se ne ljece i dalje nastavljaju po starom!

I izgleda da smo vec zapeli, on kaze da zeli da ide na seanse, i da je shvatio svoj problem, ali nece da se odrice svoja dva druga, iako ima jos dosta drugih drugova.

Meni je moja porodica i prijatelji , SVE AMA BAS SVE, i necu NIKAD, ama BAS NIKAD nikog od njih ugroziti i tacka!!!!
Post Reply