Idiot

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Baba Naca

Re: Idiot

Post by Baba Naca »

Blago babi ovaj post mi zvuci kao da si ti, meni najdrazi piscu na Svetu, pronasao NA i ides na sastanke... :lol:
Mnooogo te pozdravljam i samo se drzi, nada uvek postoji... :wink:
Bolje je praviti se da si glup, nego praviti se da si pametan!
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Naco, da nosim kapu, sad bih rekao - kapa dole za zakljucak, a mozda bih je skinuo. Da znam izvesti pristojan naklon, pokusao bih i to (mada me malo jebu koljena i ledja).

Desilo se prije par sedmica da sam se slucajno pojavio na AN sastanku. Ironicni krelac poput mene, pun cinizma i skepse, otisao je na doticno mjesto sasvim slucajno samo zbog jedne druge osobe. Ta druga osoba je bila redovna na sastancima ali pocela ponovo da tone i izbjegava sastanke, pa sam provalio da bih je ja mogao nagovoriti da sebi pruzi priliku da cisti borci uticu na nju, tako sto cemo zajedno otici... Na kraju se ispostavilo da sam ja taj koji ce redovno dolaziti na sastanke, pocev od sutra :).

Poz. Bakuta i nastavi da se boris, jebes onu jednu rundu koju si izgubila. Svaki dan donosi novi izbor. Ako si u dobroj formi, kvalitetnom eskivaziom izbjegavas udarce. Ako si u losoj, moguce je da te poneki i zakaci. Ali cak i tada imas pravo da biras - uvijek mozes zaustaviti neravnopravnu borbu i udarci koje primas, tako sto ces baciti peskir u ring i dozvoliti trenerima i sekundantima i onim sisatim, guzatim ribama koje imaju kao osnovni zadatak da nas informisu koja runda je u pitanju, da ti pomognu dok ponovo ne stanes na noge. U tome je snaga AN-a, izmedju ostalog, mislim... Mada, iskreno, ovdje gdje sam ja bio, premalo je guzatih i sisatih riba. ALi, ne mozes bas sve dobiti u zivotu. Jebiga...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yWzlTbVYbvE[/youtube]
Svire

Post by Svire »

Dje si Dovla, welcome to club! :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qvZ4PsjQoq0[/youtube]
NA-daje ti krila! :)

Javni ako ti treba sta od literature da saljemo.
Da neces u BG na konvenciju 28. avgusta? Ja znam ko oce :).
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Druze Svire, hvala na dobrodoslici. Ne moras mi vjerovati, ali sinoc mi je palo na pamet da bi mi taj dolazak na konvenciju bio ravo dobra stvar. Kad sam mogao ici na sve one silne utakmice na Marakanu, da bih prosetao mrave u guzici (i najcesce dobio razocaranje i mamurluk, a ponekad i batine), zasto onda ne bih nesto uradio i za svoje dobro ?! Pare i vrijeme mi nisu problem. Ako ovi lokalni ne budu mogli, dolazim sam... Za literaturu cemo vidjeti. Mislim da i u Sarajevu imaju hrvatski prevod knjiga. A volio bih upoznati kolegu po Pegazisu... Ja sam zavrsio sa terapijom, sad cekam rezultate PCR testa.

A sto se tice rezova koje sam napravio, evo ukratko :

Sjeo sam sa svojim strejt drugovima. Divni su momci. Rekao sam im to. Redovno uz jutarnju kafu vikendom jedni drugim pricamo o poslu i niko nikoga ne slusa. Nijedan zapravo nema pojma kako se oni drugi zaista osjecaju i kakve brige ih muce. Gledamo i ligu sampiona i evroligu u kosarci zajedno i pijemo... Znamo sve igrace i bolji smo treneri i selektori od Antica i Ivkovica npr... Vikendom pijemo i pricamo o seksu i pokusavamo da dobijemo seks... Ali, kad sam lose i kad su mi potrebni, nekako ih nikako nema pored mene. Negdje nestanu. Vrate se onda kad ponovo stanem na noge, psihicki i finansijski (narocito). Necemo se vise druziti.

Sjeo sam sa svojim drugovima alkosima. Objasnio im da nam prica odlicno ide poslije cetvrtog piva i gorkog lista. Prije toga razgovor skripi jer nemamo o cemu da razgovaramo... A najbolje nam je ako se ujutru ne sjecamo kakve smo gluposti pravili prethodne noci. Necemo se vise druziti.

Nisam sjeo sa rajom iz narko djira. Za njih sam samo bacio mobilni telefon. Sve im je jasno. Necemo se vise druziti.

Provalio sam u ovih nekoliko mjeseci da je za dobar izlazak daleko vaznije s kim si, nego sta pijes. Nekoliko puta mi je uz kafu bilo neuporedivo bolje nego uz galone popijenog piva i skripu razbijenog stakla pod nogama...

Jebiga, da bih gradio novi zivot, moram srusiti prethodni, sve poravnati do ledine i krenuti od pocetka... Krenuo sam. Mozda budem jebeno usamljen ispocetka, ali sve kontam da ce se neka djevojcica zalijepiti za mene, nisam bas pretjerano odbojan tip.

Jedino za posao jos nista nisam odlucio. Imam kredit jos 17 mjeseci, uspjecu sigurno produziti bolovanje jos za mjesec dana, pa tako dobiti jos jednu platu... Osim toga, stek bi mogao pokriti jos neke 4 rate krede... Za to cu tek odluciti. Kao i za pitanje da li se preseliti u Sarajevo (gdje lakse mogu pronaci novi posao) ili u Novi Sad (gdje mi zivi sestra i imam gdje stanovati).

Posto su sastanci u Sarajevu samo cetvrtkom, malo mi je to. Kazu da i Retasi imaju sastanke utorkom, pa cu se pokusati uvaliti i u to... A pronasao sam i psihijatra za rad sa mnom. Po prvi put u zivotu cu biti iskren sa nekim doktorom. Mislim da to nije lose za pocetak. To bi trebala biti ispunjena 3 dana od sedam... Uz literaturu i teretanu (cim se fizicki oporavim, totalno sam propao u posljednjih par mjeseci), proci ce vrijeme nekako.

Bilo je i vrijeme da unesem prave promjene u zivot, da i dalje u praksi ne dokazujem onu maloprije citiranu Ajnstajnovu genijalnu...

Jutros sam toliko dobro, da me i ova pjesma ne moze sjebati :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BkhZ-ivtA4g[/youtube]
Baba Naca

Post by Baba Naca »

Vlado_M wrote:ali sinoc mi je palo na pamet da bi mi taj dolazak na konvenciju bio ravo dobra stvar.
Sta reci, a ne slagati :?:
JEEEEEEEEEEEEEEEEEE :wink:

Meni je moja prva konvencija (u Trogiru, 2008) DALA KRILA, VOLJU I VERU DA JE MOGUCE!
Zato sam danas i trezna i cista :wink:
Boban

Post by Boban »

Vlado_M wrote:

Jebiga, da bih gradio novi zivot, moram srusiti prethodni, sve poravnati do ledine i krenuti od pocetka... Krenuo sam. Mozda budem jebeno usamljen ispocetka, ali sve kontam da ce se neka djevojcica zalijepiti za mene, nisam bas pretjerano odbojan tip.

Hehe mrcino stara :D e a moras ukopati temelje buraz vidi kako ces to uraditi jer ode gradjevina prvom bujicom.Aj nek sve bude tako kako pricas.Svako dobro.
Baba Naca

Post by Baba Naca »

Vlado_M wrote:Kao i za pitanje da li se preseliti u Sarajevo (gdje lakse mogu pronaci novi posao) ili u Novi Sad (gdje mi zivi sestra i imam gdje stanovati).

Posto su sastanci u Sarajevu samo cetvrtkom, malo mi je to.
Dobro, bolje, najbolje ...
preseli se u Beograd, imas sastanke NA i AA , sedam dana u nedelji, utorkom i subotom, cak po 2 komada,
na izvesno vreme, pa se vrni nazad, kad budes spreman, xe ... :wink:
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Hvala prijateljima na podrsci i lijepim zeljama. Vlado je danas prosao sastanak i pravo se istovario i slusao istovar drugih ljudi, koji pate od istih stvari kao i ja. Dogovorio sam se i za sastanke utorkom, mada ne ispunjavam sve uslove za njih. Kao svugdje i uvijek, za mene postoje posebne privilegije :)... Bio sam i na kafi sa seficom danas.

Ponovo sam poceo raditi sklekove, od prije par dana. Trenutno je mnogo jadno, ali bice bolje. Sljedece godine u ovo doba guracu se sa kamionima... Jutros sam na Championship Manager-u odradio polusezonu sa Fodjom u C1A italijanskog ligi i zavrsio na 2. poziciji koja obecava plasman u drugu ligu, na kraju sezone. Sve u svemu, pravo kvalitetan dan, a ja prilicno zadovoljan.

Samo danas...
bojanol

Post by bojanol »

Bravo Vlado!
YugoS

Post by YugoS »

Kralju,pravo mi je drago ovo sto sam procitao,a ti napisao.
Iskrena podrska !

:D
narkoman sam al' najlepsi.
Locked