YugoStar

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

PsyTechGirl

Re: YugoStar

Post by PsyTechGirl »

YugoS wrote:Od kako su me ubijedili da postati narkoman mora biti neko ko vuce nesto iz djetinjstva,rane mladosti,neka tramu,ma neki razlog,a ne iz objesti,radoznalosti,dosade i to,ja ponekad razmisljam koji je moj razlog je mogao biti.

Moze li Ljenost biti preduslov da covjek posegne za drogom,ili treba nesto jace ?

:D
Ja mislim da može!!!
Lenjost koja za sobom vuče hroničnu dosadu ..
I kao "šta bi, gde bi, kako bi" .. Aha, gudra!! Vrh!! I tako ..
Moja baba je meni uvek tupila a ja je nikad nisam shvatila previše ozbiljno .. :
"Čim ne radiš ništo korisno i dobro, možeš raditi samo pogrešno i loše" ... Tako nekako :D
I tek skoro sam skontala da je žena skroz u pravu ..
Zato sad teram sebe da radim stalno nešto!!!
Kontala sam sad na leto da radim dva posla, ali neću jer ću raditi dvokratno, tako da mi to dodje na isto ..
Ono, dok radim nešto što valja, ne može mi pasti na pamet nešto što ne valja ..
Ili može ?? :lol:
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
sanela

Post by sanela »

Hej, PTG, to što kažeš da će te to što radiš spriječiti da napraviš nešto loše... hm, ja sam na ličnom iskustvu naučila da ti rad i druge zanimacije mogu samo pomoći da odgodiš pravljenje gluposti. Ti ako nešto želiš napraviti ti ćeš to napraviti danas ili za mjesec dana... odnosno kad ne budeš na poslu. Ono što je ključno jeste promijeniti ono što želiš. Trebaš naći neki drugi način da se ispuniš, zabaviš isl... Ja ti želim da nađeš preko ljeta stotinu drugih načina.... ljubim te
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

sanela wrote:Hej, PTG, to što kažeš da će te to što radiš spriječiti da napraviš nešto loše... hm, ja sam na ličnom iskustvu naučila da ti rad i druge zanimacije mogu samo pomoći da odgodiš pravljenje gluposti. Ti ako nešto želiš napraviti ti ćeš to napraviti danas ili za mjesec dana... odnosno kad ne budeš na poslu. Ono što je ključno jeste promijeniti ono što želiš. Trebaš naći neki drugi način da se ispuniš, zabaviš isl... Ja ti želim da nađeš preko ljeta stotinu drugih načina.... ljubim te
Sanela hvala ti na divnim rečima.. Naterala si se da zastanem malo iz svakodnevnog života i zamislim se..
Par puta sam pročitala ovaj tvoj post, i to naglas, čak i Roku...
Lepa i stvarna misao.
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
YugoS

Post by YugoS »

Evo me!
Otkrio sam nesto sto niko ne zna i to hocu da podjelim s vama.
Covijek uci dok je ziv !
Pametan uci na tudjim,a JA na svojim greskama !

Iza sebe imam nekih 10 tak dana,veoma riskantnih,onih na kojima sam cesto ili manje cesto padao.
Uspio sam,pao nisam !

Spadam u onu djecu koja su imala sve moguce uslove da uzivaju u bezbriznosti ali sam uvijek svojevoljno i naivno upadao u razne problemcice,koji su bili veliki srazmjerno mojim godinama.
Ta sudbina me jos prati.

Pred kraj 2008,u kojoj sam napravio nekoliko mini recidiva,uspostavljam cvrscu apstinenciju koja traje do danas.Uz sve to,drustveni zivot sasvim pristojan,a love solidno.Pravim planove da se vratim privatnoj inicijativi.Sve OK,ali da osiguram sprovodjenje projekta treba mi posao,cisto da sam kreditno sposoban i da ne zalazem nesto od cega mi kapa ta solidna lova.
Pocetkom Novembra pocinjem raditi.Bankarski sektor.Picim ja to,a pici i globalna kriza.Nema veze,ja svoje guram kako znam,jest' frka i nervoza,ali nije do mene.
Prolazi Stara godina i evo me u ovoj,Recesijskoj.Finansijski sektor pada,raja prezaduzena,a nad Firmom se nebo vec nadvilo,samo sto je iz dana u dan sve mracnije.

U tom nekom medjuvremenu i medjuprostoru upoznajem Lika,poslovnog covjeka,koji dobro radi,ali mu u ovoj krizi treba neko ko ce komercijalu dici na visi nivo.Posto sam sklon praviti drustvo ljudima za koje primjetim da imaju "nesto",tako i sa ovim odem na par neobaveznih kafica.Stari satrolog me tu negdje i premunta i ja prelazim kod starog varalice.Ovo "satrolog" i "stara varalica" je zakljucak koji sam namirisao vec pri 2. susretu,ali covjek je novinar,publicista i lijepo prica.
I tako ti ja njemu pocnem donositi rezultate,a nerijetko i vaditi vruce kestenje i sarmirati neke koje je izlevatio,miriti ga i obnavljati saradnju.
Medjutim,pocinje on mene da zavrce i ne ispunjava neke uslove koje sam trazio,a koje je obecao.
Pocinjem biti nervozan,ne uvijek ali....
I tako dolazim na zadnjih 10 tak dana,sa pocetka ovog pisanja.

Danas sam rascistio sam sa sobom i napokon shvatio da nikad nece biti bolje na ovom poslu.Nikada.Upravo sam se tih zadnjih dana zadao da malo pronjuskam i da se uvjerim da Lik nikad nece cijeniti sve sto sam uradio za njega.
Nije bilo lako,zvjer je rikala bolno i trazila da prekinem agoniju.
Agoniju sam prekinuo,ali onako kako sam JA odlucio!
Jebes posao,a danas i nije neko vrijeme za privatnu inicijativu.Projekat moze i da saceka,a imam informacije iz 1.ruke da me sami Bog spasio ulaganja.

Mislim da mi se ovo desavalo prosle godine,pa bih kao sa kruske ili tako neke visoke vocke.I nebi to bio mali,jednodnevni recidiv.Bio bi to povratak Otpisanog !

Eto,tako ja otkrih da covjek uci dok je ziv ali da je fol u tome da i primjeni to sta je naucio,pogotovo ako je poligon na kojem uci sopstvena koza iliti glava.

narkoman sam al' najlepsi.
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

Pozdrav Yugo..
Uspesi se nižu, drago mi je :wink:
AnAna_mo

Post by AnAna_mo »

Kralj si majke mi, extra post... :D
Potpis.
YugoS

Post by YugoS »

Hvala i Zivjele !
Trudim se.

Pozdrav mojim dragim forumasicama!

PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

YugoS wrote:Pozdrav mojim dragim forumasicama!

:wink:
YugoS

Post by YugoS »

:smt080
Evo i mene,vratio sam se sa Mora,pa reko' da se javim.Lijepo i kulturno.

Vrijeme je bilo onako,ustvari meni koji i ne idem na more radi Suncanja i Kupanja bilo je super.Fol je definitivno u dobroj ekipi!
Dobro i apartman koji je bukvalno na plazi i ogromna terasa sa Pogledom u fazonu Ja tebe vidim,Ti mene ne vidis je doprinjela da nam bude vrh.Isti apartman sam rezervisao i za iducu godinu.
Minule 2-3 sedmice su bile top i nekoliko puta sam pomislio sta ce biti kad Cirkus ode,kad se svijetla priguse kad ponovo zavlada tisina?!
Super sam! Mozda zato sto sam realno sagledao situaciju i psihicki se pripremio,a mozda i sto je Cirkusanje bilo zdravo i Ne podpomognuto opijatskim podstapalicama!
Dok ovo pisem osjecam se dobro,bez bedaka i sjeba,bez Kajanja.OK,bilo je odlicno i vise od toga,ostale su lijepe uspomene sa nadom i Motivom da ce se nesto slicno desiti bar jos jednom ovog ljeta i jos bar 50 sljedecih Ljeta.Mislim,hoce 100%, do Mene je !

E sad cu malo da prozujim po Forumu,da vidim jel' sta bilo interesantno,jel' Ko Koga nacepio,jeli se ko kome svidio,jeli neko puk'o...

Pozdrav za sve !

:smt110
YugoS

Post by YugoS »

Cesto razmisljam o svakakvim stvarima,neke su normalne,zivotne,a neke....ma svega tu ima.Glavni fol je da uopste i razmisljam :wink: .
Kako god,pade mi na pamet da neka moja razmisljanja,vizije i sl.napisem tu gdje im je i mjesto,a ovome je mjesto bas ovde,na mojoj stranici,mom Spomenaru.
Valjda ovde mogu skrabati sta ja hocu?!

Ponukan prijasnjim razmisljanjem,a sad nakon smrti MJ i raznih komentara vezanih za njegovu smrt,odlucih da napokon napisem nesto.
Ovom sto slijedi,prethodilo je citanje clanaka ne samo o problemu Ovisnosti koju je imao Michael J.,nego i o gomili iliti hordi promi Ovisnika!
Vecinu informacija procitao sam po stranim novinama i stranim izvorima informisanja.

Omladino draga,nema ko se ne drogira u svijetu Selebretija,svjetu moci i bogatstva.Mrsko mi sad pisati,jer je spisak prtedugacak svih onih koji su Ovisni o raznim poznatim Drogama,tabletama...

SjevernoAmeri su,kako mi se cini,na vrhu tog problema.
E sad,nisam ja ovde otkrio Toplu Vodu,niti mi je namjera bila doci do zakljucka koji manje-vise svi znamo,da se Drogira pola Planete i da se time tjesimo,nego kontam sta ce i kako ce biti u Buducnosti!

A Buducnost bi mogla biti Ruzicasta ili Crna,zavisi kako ko gleda.
Pazite samo koliko ima Alkoholicara danas u Svijetu.Naravno,problem je opste prihvacen i drstveno prihvatljiv,pa se cesto i ne smatra problemom.
A sta bi bilo da su svi ti Ovisnici o Alkoholu imali prilike i mogucnosti da izaberu bilo koju PsihoAktivnu Supstancu? Da im je na dohvat ruke bio Kokain,Heroin,Extazi i ostale droge,koje smo mi ludji,hrabriji,gluplji probali,a ovi sa lovom i statusom vec odavno koriste?!

Pa da je na raspolaganju svakom covjeku sklonom da mjenja svijest,bilo koja vrsta droge na dohvatu ruke,sta bi se desilo?
Naravno da bi se postalo ovisno o gomili stvari!

Fol je sto zivimo u vremenu kad je jedino Alkohol Drustveno prihvatljiv,ali vremena ce se promjeniti.Ne sto Ja to zelim,nego zato sto ritam i stil zivota to namece.Ljudi ce biti toliko u jadu i bjedi mentalnoj,pod nenormalnim stresom koje namecu neke nove vrijednosti zasnovane na materijalnom,da ce do 2020 svaki 2. stanovnik Planete patiti od Depresija i poremecaja psihe,a najcesce tegobe bice one psihicke prirode.

Tada ce,da bi se ostalo koliko-toliko normalno,da bi se sav taj ogromni pritisak i stres doveo pod kontrolu,poceti sa masovnom upotrebom raznih PSA lijekova,slobodno citaj Droga!

Ljudi ce poceti funkcionisati po Zelji.
Kad se pozeli biti aktivan,bice se aktivan,kad ti treba Volja za necim,dobice se volja,kad ti treba odmor i relaksacija,uzece se nesto i za to,ako hocu da spavam mirno i dugo,uzecu "nesto" i za to....itd.Mislim da me se razumjelo o cemu pisem.

Evo recimo kada su pitali Jamie Lee Curtis zasto se pucala Morfijumom,ona je odgovorila nesto u stilu da se nakon sto uzme dozu,osjeca kao u punoj kadi tople vode,opusteno i bez problema!
A kakvih je ona to mogla imati konkretnih problema?!

Eto napisah malo o cemu ponekad razmisljam.Razmisljam ja naravno i o drugim stvarima,ali o tome pisem na nekim drugim forumima.

Ono sto bi mogao biti rezime ovog posta ili neko moje misljenje sta ce biti u buducnosti je to,da ce ljudi svoju Srecu,Mir,Zadovoljstvo,Spokoj....traziti u raznim Supstancama.
I dobijace to,pa makar i bilo Vjestacko!

PS:nadam se da cu ovaj Post moci procitati za 10 godina!

:smt112
Post Reply