Cesto razmisljam o svakakvim stvarima,neke su normalne,zivotne,a neke....ma svega tu ima.Glavni fol je da uopste i razmisljam

.
Kako god,pade mi na pamet da neka moja razmisljanja,vizije i sl.napisem tu gdje im je i mjesto,a ovome je mjesto bas ovde,na mojoj stranici,mom Spomenaru.
Valjda ovde mogu skrabati sta ja hocu?!
Ponukan prijasnjim razmisljanjem,a sad nakon smrti MJ i raznih komentara vezanih za njegovu smrt,odlucih da napokon napisem nesto.
Ovom sto slijedi,prethodilo je citanje clanaka ne samo o problemu Ovisnosti koju je imao Michael J.,nego i o gomili iliti hordi promi Ovisnika!
Vecinu informacija procitao sam po stranim novinama i stranim izvorima informisanja.
Omladino draga,nema ko se ne drogira u svijetu Selebretija,svjetu moci i bogatstva.Mrsko mi sad pisati,jer je spisak prtedugacak svih onih koji su Ovisni o raznim poznatim Drogama,tabletama...
SjevernoAmeri su,kako mi se cini,na vrhu tog problema.
E sad,nisam ja ovde otkrio Toplu Vodu,niti mi je namjera bila doci do zakljucka koji manje-vise svi znamo,da se Drogira pola Planete i da se time tjesimo,nego kontam sta ce i kako ce biti u Buducnosti!
A Buducnost bi mogla biti Ruzicasta ili Crna,zavisi kako ko gleda.
Pazite samo koliko ima Alkoholicara danas u Svijetu.Naravno,problem je opste prihvacen i drstveno prihvatljiv,pa se cesto i ne smatra problemom.
A sta bi bilo da su svi ti Ovisnici o Alkoholu imali prilike i mogucnosti da izaberu bilo koju PsihoAktivnu Supstancu? Da im je na dohvat ruke bio Kokain,Heroin,Extazi i ostale droge,koje smo mi ludji,hrabriji,gluplji probali,a ovi sa lovom i statusom vec odavno koriste?!
Pa da je na raspolaganju svakom covjeku sklonom da mjenja svijest,bilo koja vrsta droge na dohvatu ruke,sta bi se desilo?
Naravno da bi se postalo ovisno o gomili stvari!
Fol je sto zivimo u vremenu kad je jedino Alkohol Drustveno prihvatljiv,ali vremena ce se promjeniti.Ne sto Ja to zelim,nego zato sto ritam i stil zivota to namece.Ljudi ce biti toliko u jadu i bjedi mentalnoj,pod nenormalnim stresom koje namecu neke nove vrijednosti zasnovane na materijalnom,da ce do 2020 svaki 2. stanovnik Planete patiti od Depresija i poremecaja psihe,a najcesce tegobe bice one psihicke prirode.
Tada ce,da bi se ostalo koliko-toliko normalno,da bi se sav taj ogromni pritisak i stres doveo pod kontrolu,poceti sa masovnom upotrebom raznih PSA lijekova,slobodno citaj Droga!
Ljudi ce poceti funkcionisati po Zelji.
Kad se pozeli biti aktivan,bice se aktivan,kad ti treba Volja za necim,dobice se volja,kad ti treba odmor i relaksacija,uzece se nesto i za to,ako hocu da spavam mirno i dugo,uzecu "nesto" i za to....itd.Mislim da me se razumjelo o cemu pisem.
Evo recimo kada su pitali Jamie Lee Curtis zasto se pucala Morfijumom,ona je odgovorila nesto u stilu da se nakon sto uzme dozu,osjeca kao u punoj kadi tople vode,opusteno i bez problema!
A kakvih je ona to mogla imati konkretnih problema?!
Eto napisah malo o cemu ponekad razmisljam.Razmisljam ja naravno i o drugim stvarima,ali o tome pisem na nekim drugim forumima.
Ono sto bi mogao biti rezime ovog posta ili neko moje misljenje sta ce biti u buducnosti je to,da ce ljudi svoju Srecu,Mir,Zadovoljstvo,Spokoj....traziti u raznim Supstancama.
I dobijace to,pa makar i bilo Vjestacko!
PS:nadam se da cu ovaj Post moci procitati za 10 godina!
:smt112