I...

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Post Reply
Krug

I...

Post by Krug »

Dobro jutro! Vec godinama citam, pratim ovaj jedinstveni forum, a uclanila sam se pre 3, 4 meseca mnogo toga zelim da podelim s vama. Ali, trenutno (zapravo – postaje hronicnan problem), moj fond reci se poprilicno smnanjio...
Elem, uratko bih ovaj 1. put o sebi:
12-tak god. sam u 'problemu'. Solidan staz moje konzumacije ispunjen je nekolicinom prekida i to skoro na suvo – malo sedativa i vitamina koje stalno pijem (najduzi godinu i po), a onda vremenom, apstinencije se skracivale i proredivale, a razlozi su postajali sve razlicitiji i poceli da se mnoze. Tipicno. I logicno. :|
Nemam nikakvog iskustva sa metadonima, a informativno – misljenja su podeljena.
Inace, cula sam da je odnedavno neuporedivo bolji i kvalitetniji tretman u Drajzerovoj (nikada nisam usla u ustanovu). Ali obavezna je pratnja. Ne znam koji je razlog takvom kriterijumu? :roll: Mislim, sta ako neko nema pratioca?
Do kasnije,
CMOK!!!
YugoStar

Re: I...

Post by YugoStar »

E cao KRUG.
Ja da te samo pozdravim i zazelim dobrodoslicu.
Mislim,kontam ja sta tebe interesuje,ali ti savjetujem da odes na ispovjesti i nesto napises o sebi.
Sto se tice lijecenja i metadona,to mozes vec procitati,a ako te nesto konkretno interesuje,mislim da ovde ima ljudi koji su bili u ustanovama koje spominjes.

:smt069
Sagitarius

Post by Sagitarius »

Probaj sve druge načine,prije metadona,IMHO.
Taj supstitut je već polako zastario,napušta se u većini država,jer ima gadne nuspojave,i tešku krizu,zamjenjuje se subutexom i substitolom(morfijem).
Opet,supstitucijska terapija,sama po sebi,ne rješava ništa,samo mijenja ovisnost o ilegalnoj drogi laegalnom,bez kvalitetne podrške terapeuta,obitelji,volje za liječenjem...
Krug

Post by Krug »

Evo mene opet, prijatelji!
Hvala na dobrodoslici YugoStar!
Inace, sto se metadona tice – to je poslednja solucija. Ali, ovde u Beogradu, subovi se tesko nabavljaju, preskupi su, eventualno se mogu samo privatno kupiti (2mg). Zato sto Srbija za njih nema licencu. :?
Umorna sam, iscrpljena.
Do kasnije,
LJUBIM VAS
YugoStar

Post by YugoStar »

E cao K.
Neka si se javila,drago mi je.
I dalje kontam da nesto napises i predstavis se ekipi na forumu.

Pozdrav.
:-"
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

Cao i dobrodoshla..
Skroman, ali iskren dochek od mene :-D
Zelim ti reci sledece .. Shta se meni desilo?
Dobila sam ponudu za lechenje u Domu Zdrawlja kod jednog, chini mi se dosta dobrog i energichnog psihijatra.. Ali samo pod uslowom da neko dolazi sa mnom, tj brine i wodi rachuna o meni i redownoj terapiji, za wreme iste..
Na srecu, imala sam mamu uz sebe i zajedno smo otishle..
Razlog za to je terapija - da je ti ne iskoristish iz nekog swog glupog narkomanskog nachina, nego da je se drzish bash onako kako treba.. A to po mishljenju mnogih nikako ne mozesh sama (pokleknesh pre ili kasnije), wec samo uz nekoga ko ce ti redowno dawati prepisanu terapiju direkt u usta..
Dakle, werujem da je to razlog zashto su ti tako rekli i u Drajzerowoj ..
Moj ti je sawet da nekako pregrmish tih par dana krize (ako wec nisi, nisam sigurna dali se josh aktiwno drogirash ili ne..?) i uzmesh neku dobru terapiju koja bi "pokriwala" swe twoje nedostatke .. Ali kao osnowu da koristish NALOREX!! Dakle ne glupi subotex, wec nalorex.. Ali njega, na zalost mozesh da pochnesh da pijesh tek poshto si nekih 7 dana chista, ali weruj mi da se isplati.. Najsigurnija stwar, ali samo u sluchaju da imash nekoga ko ce ti swakodnewno to dawati..
Weliki pozdraw od mene i swe najbolje !!!
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
Krug

Post by Krug »

Svi smo svesni da je to otrov. Ne bih da duzim... jer ako duzim to trazi vreme, sekunde! Osecam se kao pacov koji je probao kolac. Otrovni kolac.
Nije tako strasno... Protivotrov. Sve ok.
Hocemo se vratiti tome ko sam ja, ko sam ja?
Ovisnost, zavisnost...
Ja sam u problemu. Velikom problemu.
Psiho-soma-,materijalnom.
Uvek materijalnom, na kraju. Eto primera!
Nisam dobro. Zato sto sam upoznata... i imama snage da komuniciram... trenutno.
CMOK!
Pozdrav i PsyTechGirl
PsyTechGirl

Post by PsyTechGirl »

Kuckaj, samo kuckaj.. Shto wishe znash o neprijatelju, to si jacha protiw njega..
Allways look at the bright side of Life!! There's allways Sunshine after the rain..
Post Reply