Narkomanija je IZLEČIVA bolest

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

rajouno

Re: Narkomanija je IZLEČIVA bolest

Post by rajouno »

Vuce,ne bih pogesno da me shvatis.
Vidim da si ti nov na forumu i procitala sam tvoj problem.otprilike imamo isto godina i u isto vrijeme smo poceli sa experimentisanjem ,kao i svi ostali-zar ne?
OVo sam morala da izbacim iz sebe,vrzma mi se nedeljama po glavi..al sve kao:"ma,sta ce mi to?"
Dakle,nisam mislila kad sam rekla "nimalo mi vas nije zao"-to da ne saosjecam sa ljudima u problemu,da ne razumijem problem narkomanije,tezinu same bolesti..dakako da sve znam!
I uvjek sam bila i bicu pomoc -ljudima koji je stvarno zele...
To se odnosilo na sve one koji iz dana u dan,mjesec,godinu..prosipaju istu suplju pricu,traze savjete koje su culi 100 puta i znaju ih napamet,traze podrsku(ustvari tapsanje po ramenu-dok im se zivoti i porodice raspadaju)krive ratove,roditelje,politicku scenu u zemlji,globalno zagrijevanje..i ko zna sta sve ne(kao izgovor za svoju slabost)
Povrh svega,glavna tema je ovdje ko je najpametniji,ko ce kome da spusti,da da terapiju...ko se s kim je*e...itd
A to opet od strane jednih te istih ljudi...mada im se novopridosli brzo pridruze(cast izuzecima)
Potpisujem da ovaj forum vise nije sto je bio...zao mi je zbog toga,jer sam voljela da provodim vrijeme tu.(kao i vecina za koje znam da su cisti)
Ovo nije upuceno nikom licno,tako da nemojte odmah paljbu!znam da to jedva cekate... :-D
pozz
PER ASPERA AD ASTRA...
Vuk

Post by Vuk »

rajouno wrote:Dakle,nisam mislila kad sam rekla "nimalo mi vas nije zao"-to da ne saosjecam sa ljudima u problemu
Ma skapiro sam...a ne bi ni bila ovde da ne razumesh...kapiram da se s` vremenom neke stvari i zgade...mozda da malo vishe gladamo sebe brze bi i napredovali...al` k`o shto reche - ja sam nov... :|
Moon child
goldy

Post by goldy »

.
Last edited by goldy on Thu Jul 02, 2009 11:48 am, edited 1 time in total.
saša-ex

Post by saša-ex »

Svake godine u ovo vreme organizujem malu proslavu, u stvari više je to okupljanje ekipe sa kojom sam proveo neko prvo vreme u komuni, dok smo se još zvali Avala centar. Dođe nas desetak, sa ženama, devojkama...Mada se viđamo i čujemo i preko godine, ovo je jedini trenutak kada se svi okupimo. Povod je datum mog dolaska na lečenje. S druge strane, dva puta nedeljno se viđam sa momcima i devojkama koji su izašli iz Reta, to je neki vid resocijalizacije, dajemo podršku jedni drugima, ne samo duhovnu već vrlo često i praktičnu. Za sada nas je petnaestak. To je ukupno 25 bivših narkomana, koji ne samo da ne uzimaju ništa, već funkcionišu potpuno normalno u realnom životu, što je po meni najbitnije. Tu ne računam one iz drugih gradova i država sa kojima sam takođe u kontaktu.
Sa svim ovim želim da kažem da je opcija izlečenja više nego realna i ostvarljiva. Osnovno pitanje kao i uvek je samo jedno-koliko mi to stvarno želimo...
Danas ima raznih mogućnosti i vidova lečenja. Ja ipak najviše mogu da govorim o Reto centru, čime ne umanjujem vrednost ostalih načina, jednostavno to je ono što je meni pomoglo. A da budem iskren, najviše mi je pomogao i bukvalno spasio moj život- moj gospod Isus Hrist. I njemu danas jedinom želim da dam svu hvalu za sve ono što je učinio za mene. Jer ja ne mogu da se lažem, moje depresije, mojih ludila i nemira i strahova, moje pokvarenosti i želje za drogom danas nema samo zbog njega. Takođe, za sve ove divne stvari koje danas imam u životu, mogu samo njemu zahvaljivati. Priznao sam da sam slab, da sam niko i ništa i zavapio za njim. I to ne kada sam bio narkoman ili u krizi, već dve godine posle početka mog lečenja, kada sam shvatio da nije dovoljno samo ne uzimati drogu, jer sve druge stvari koje su me mučile i proganjale su i dalje bile tu. Slično svedočanstvo može ispričati i većina od ovih 25 ljudi koje sam spomenuo na početku. Svi smo došli iz različitih priča, različitih socijalnih slojeva, različitih ekipa...Ali svi smo imali istu potrebu i to je ono što nas je na kraju spojilo.
Na ovom forumu želim da nas sve spoji ista želja za normalnim životom, ista želja da se ostavi droga, isti jasan stav da je izlečenje moguće. Sve ostalo je zamaranje, šuplja priča i pravdanje svojih slabosti.
SAMO CEO ŽIVOT...
heroinapg

Post by heroinapg »

Hvala Sasa.
rajouno

Post by rajouno »

ja sam malo pregrubo nastupila,mozda...nije mi bila namjera nikog da vrijedjam.
Borite se ljudi.vrijedi.
PER ASPERA AD ASTRA...
saša-ex

Post by saša-ex »

Nisi, samo si realna...
SAMO CEO ŽIVOT...
MANS0N

Post by MANS0N »

I ja mislim da si realna i iskrena.I tebi svaka cast.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
saša-ex

Post by saša-ex »

Svima želim sve najbolje u Novoj Godini. Ja odoh u Amsterdam sa ženom.
SAMO CEO ŽIVOT...
sunrise

Post by sunrise »

Lijep provod Sale i sve najbolje u Novoj ti zelim od srca
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Post Reply