Heroin na recept

Sve u vezi smanjenja štete uzrokovane upotrebom droge.

Moderator: sanela

vudd

Re: Heroin na recept

Post by vudd »

Voya,vrlo strucno i pomno proucena literatura.
Ali...
Inace, Svajcarska je juce zvanicno, posle 6 meseci eksperimentalnog programa HAT (Heroin Assisted Treatment), ubedljivo izglasala odobrenje za Heroinsko odrzavanje u njihovoj drzavi
Ovo se tamo praktikuje od 94'(vidio uzivo :) )Po tebi je ovo ok,i to je ok.Mislim tvoje misljenje.Droga je super,droga je izvor zivota,i kako ti rece negdje rijesava tvoje probleme.Mozda je stvarno tako jer je tvoj IQ iznad 200.Ali neki klinac ili klinka koji su u kurcu,iskompleksirani,zlostavljani i na pragu da udju u nesto za sto ce se sigurno pokajati,ce procitati ove tvoje teorije,i misliti da su i oni pametni kao ti.I zajebati se.Mislim 49,5% nas se zajebalo,49,5%je mrtvo,a 1% su pametni, znaju kontrolisati ovisnost. 8)
1.Ljudi koji su na odrzavanju heroinom ,jest da dobiju cistu supstancu,ali da je feeling dobar,nidje veze.''Rada''vise nema,a njima treba flash.Koka to idealno radi.Znaci nisam procitao,cujem od ljudi sa kojima sam bio na sceni 90-tih.Nakon dnevne doze drzavnog dopa,po cijeli dan(a i noc,bogami) jure za shut koke.30-40 puta se pucaju dnevno.To su hodajuci monstrumi
To sto kazes za test na opiate,ja neznam.Mozda negdje,ali u Svajcu ne.
Mislim ljudi se pucaju kokainom pored terapije,a i svim i svacim jos.
Znaci ti ljudi posle godinu dana u tom programu bivaju preporodjeni, ne svi, ali vecina njih !
Ovo mi je najvise zapelo za oko.Nijedan,ali nijedan koliko ljudi znam sa scene Platzspitz/Letten nije preporodjen.Samo su otisli u jos gori kurac,i u tri picke materine.Poznajem tri brata.Zajedno smo rokali.Sada su dvojica cisti,pomazu junkie na ulici.Nesto kao crkvena organizacija.Skuvaju caj,daju da se okupaju ti jadnici i tako.Njihov treci brat je bio na heroinu na recept od 1998.Umro je prosle godine.Kokainom je ovjerio.
Znaci moje misljenje da tvoje ''super sta da kazem''govori da ti sve ovo gledas kao raj na planeti zemlji,ali procitano sa nekih web stranica,ili casopisa.
Realnost je sasvim drugacija.Mislis da je Svajcarska to uradila da pomogne narkomanima.Jest al u kurcu.Uradili su to samo da ih smire poslije svega sta se desavalo.Ako si upoznat uopste.To 93-94,prijetilo je da postane revolucija narkomana.Svajcarska,kao zemlja na dobrom glasu,zemlja u koju su se slivale milijarde bjelosvijetskih narko-kartela,raznih organizacija(nevladinih :wink: )nije mogla da dozvoli sebi takvu sliku.3000 junkie-a u centru grada Ciriha.Svakodnevne kradje,pljacke,pa i ubistva pred kraj...
Sta su mogli uraditi kad su srusili scenu?Nije to bilo 100-200 junkie-a.Dnevno su dijelili izmedju 10000 i 15000 ganova tih 90'-ih.
Ali tvoje misljenje je takvo kakvo je.Ja se neslazem sa tim i ok.
Moje misljenje je i ovo,da je droga extra,nebi narkomani postajali uglavnom iskompleksirane,isfrustrirane,zlostavljane maloljetne osobe...99% njih.Cast onim 1%
Last edited by vudd on Tue Dec 02, 2008 10:41 am, edited 1 time in total.
Fickt Euch,Ihr Mistgeburten....
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 2:45 am, edited 1 time in total.
vudd

Post by vudd »

Znaaam, ti si cuo tu groznu stranu onih koji primaju HAT, ali veruj mi, upoznao sam veoma cool ljude koji su uspesni u zivotu, ne jure koku i dobijaju 500mg Diamorfina na recept, NHS, jednom nedeljno dolaze u kliniku i dobijaju take homes.
Znaci mnogi od njih su i poznatine licnosti.
Ma cuo sam i ja za cool likove koji su uspijesni u zivotu,ali jure koku i nedobijaju H na recept.Imaju privatne dealere.I naravno,mnogi su poznate licnosti :wink:
Sta reci ''putnice''...
Ali biraj pazljivo - jer postoje Ljubav i ljubav, postoji Golud i postoji Guja.
Strucni tekstovi mozda i postoje o uspjesnosti odrzavanja,mada mislim, ko je lud pisati kako su se ovi iz parlamenta(Schweiz)zajebali.Mislim poslije silnih neuspijeha''protjerivanja''iz jednog ''Stadtkries'' u drugi.
Imam informacije sa ulice,ali to tebi nista neznaci.
Naravno, ne interesuje me djubre koje pisu stigmatizovani i ograniceni ljudi za koje su droga samo djavo i nista vise.
Haha,cak i oni jadnici koje spominjem poceli su govore da je droga stvarno samo to sto si naveo.
Nekima se cini kao da skoro vise nista osecaju,
Necini im se,vjeruj...Ma mislim bezveze da se ovde gadjamo informacijama ili dezinformacijama.
Svaki muskarac i svaka zena je Zvezda.
Svaki broj je beskonacan.
Koliko li su beskonacni brojevi u krizi?A ti si izgleda numerolog,astrolog,''vidovnjak''.Svud oko mene takvi, koji gledaju u zvijezde,u solju,u pasulj u wc solji,itd.Koliko ''vidis'' ,bez opiata?
Ljubav je zakon, ljubav pod Voljom !
Cak kad bi ti pisao covjek koji je na odrzavanju,tebi bi to bilo stigmatizovano i ograniceno.Jer Ljubav je zakon.Pogotovo Ljubav pod voljom.Aj'zdra'o
Last edited by vudd on Tue Dec 02, 2008 3:06 pm, edited 1 time in total.
vudd

Post by vudd »

I jos nesto Vojine
Moj doktor, koji je inace stvarno sirokouman covek i veoma moderan doktor neuropsihijatar mi je samo zavrsio recenicom "Da, ali da si i ti kao i ja video te ljude koji legalno dobijaju Heroin, drugaciju sliku bi imao o njihovim zivotima !".
Nisi shvatio sta ti covjek htjede reci ovom recenicom.
Ti ovamo tvrdis
ali veruj mi, upoznao sam veoma cool ljude koji su uspesni u zivotu, ne jure koku i dobijaju 500mg Diamorfina na recept, NHS, jednom nedeljno dolaze u kliniku i dobijaju take homes.
Znaci mnogi od njih su i poznatine licnosti.
Prdenje u mozak... moj Vojine-Zivojine,pogotovo za mlade narkomancice,kojima se svidja tvoja''kosmicka''inteligencija...Prdis a netrepces.Otkud sebi dade pravo da ''uzdizes'' drogu?Boris se za koji kurac?Da ljudi cuju istinu?Koju i ciju istinu?Tvoju?.Zajebi te tvoje kosmicke sile.
Narkomani koji su cisti,njima netrebaju tvoja pametovanja,ljudi koji su na dopu ili odrzavanju,snacice se oni vec nekakao...Nemoj nas uciti drogiranju,o ucitelju..
Lako je nauciti zivotinju
Lako je nauciti i prostaka
Ali je tesko nauciti onoga
Ko je nenaucen, postao
Ucitelj drugima.........
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 2:44 am, edited 1 time in total.
vudd

Post by vudd »

Voyager wrote:@vudd

Tvoj problem je u tome sto uopste ni ne kapiras sta ja pisem.
Razlicite smo frekvencije.
Ja mogu da se nasetujem na tvoju, ali ti izgleda ne mozes na moju.
Cast,Postenje,Bushido...Iskompleksiran si ti Yagervo do jaja.Sta si sve trenirao,jebote.Pa kad stize da se drogiras baja,?Ninja-kornjaca?Ninja-junkie?Aura,energija?Sjetih se mog druga methadona.Koje sam ja sranja pricao,covjece.I bio ubijedjen da je to-to.Cak su i drugi bili zadivljeni,ubijedio sam ih...Ustvari se kaze Jiu-Jitsu,ako dozvolis...(ostalo mi od metha :-D )
Na toj frekvenciji sam bio,a ti na moju...nemozes od methadona i morfina
Ja nemam problem da ukapiram sta ti pises.Sta da kapiram ovde?Normalno da smo razlicite frekvencije.Drogirarao sam se dovoljno dugo,probao svasta dovoljno,bio na metadonu dovoljno...Sta ima novo u ovom svemu sto ti pises?
Kako se radujes danu kada ce svi uzivati u blagodatima opiata?
Koja je tvoja poruka ovde,mislim sta hoces da kazes?Kako si cool lik,Kung fu-wu-shu ,igras tenis,pilotiras(opiat te radi pa pises''pilotoram'',ali sam se nasetovao nekako i skontao da vozis avion :) ),kako mozes da dodjes do medikamenta kojeg pozelis,bez obzira na cijenu,kako si mistican tip,U dodiru sa stvarima koje ''ograniceni'' umovi nemogu da dokuce,
Sine, ne da bi te razbio, nego bi te rastocio na atome kad bi pokusao, znaci ne bi tvoja pesnica ni stigla do pola puta do moje glave kad bi vec dobio nogu u facu ili plexus, veruj mi.
Ti si bre za mene sitna riba...
Zbogom Bruce Lee!!Ovo je ograniceno.Pogotovo ovo ''Sine''
Nisam ocekivao ovakvu reakciju od tebe.Ti koji zivis jet-seterski,prosvijetljen,jaka poznanstva,jaka aura :D ..Padas na ove frekvencije.(i prljas istu,mislim auru)
Mislim da si nafuran do jaja,prepotentno gledas na ljude koji su se skinuli.Oni su stigmaticni,ograniceni,stereotipni gradjani koji vuku cegere sa pijace , prde i cesu jaja po kuci...Sta znas o zivotu bez opiata?Gdje si ,kad nebi dobio svoj meth.?
Mislim da si narkoman kao i svaki ovdje.Doduse jos pod dejstvom.
Ovo tvoje ''zauzimanje''za supstitucijsku teraphi ,poskidas sa neta,strucni izrazi kurci-palci.Bole kita nekog dali se zove heroin,sugar,diamorphine...Svejedno.Isti kurac(izvini na psovkama,frekvencije radi).
Robovi ce sluziti.
Sloboda je sirok pojam,rece ti.Ti sluzis opiatu.Vjeruj da znas, sta god mislis da znas.On je tvoj gospodar,ti si rob...u moru robova.
E sad jedino ako nisi :twisted: ili neki blizi saradnik.
Zavrsavam dialog.Neka ti je Bog na pomoci
vudd

Post by vudd »

Jos nesto.Kad vidjeh tvoje slike tamo,bi mi malo zao,sto ovako ostro...Jebiga ipak je to slika jednog napacenog,izmucenog stvora.Oci ti to govore.Pogotovo ona gdje si na methadon-u.Onaj gral u ruci..jebi ga,sta da kazem.Nisam bas da sudim covjeka po izgledu,ali ovo je...Sve sto pises, sto razmisljas,djelo je opiata.
Ja sam methadon iskoristio maksimalno,a on mene maksimalnije...
Dusa je bila spremna,samo cekala je dozvolu mozga.A mozak,ko mozak.Mislio je i mislio...
Opiati su sranje.Opiati ti dusu zarobe,a mozgu daju povlasticu da bude njihov portparol.
Voyager

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 2:44 am, edited 1 time in total.
MANS0N

Post by MANS0N »

Grok,grok,jel ti mama il tata placaju taj net da lupetas gluposti?Tuces li ih kad te kriza uhvati tim pesnicama?Mama prva pada a? :)
Razumijemo mi tebe,ali ti ne razumijes koliko te mi razumijemo.
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
vudd

Post by vudd »

Voyager wrote:Heh...taman da posaljem post u kome sam ti se hteo ponovo suprotstaviti (na neki nacin), ali sam video da si postavio ovo zadnje i sve sam izbrisao i resio da napisem potpuno drugaciji post.
Da, dosta sam napacen.
Nemas pojma koliko je moja dusa nemirna.
Ali srecan sam na drugu stranu...sto znam Instinu koju mnogi ljudi na ovom svetu ne znaju, a sa ovog foruma verovatno niko.
Zato me i ne razumete i moj stav o opioidima i sve.

Kazes opioidi ti zarobe dusu, losi su, itd.
To je tvoje iskustvo sa njima.

Ali ja sam covek kome su opioidi dali nov zivot, novu percepciju vidjenja stvari, naucio sam da ih koristim kako bih se uzdigao, radio sam i radim puno duhovnih praksi, otkrio sam neverovatne stvari na opioidima.
Taj Gral od cistog srebra koji vidis i iz koga pijem kupinovo vino za svoj 23. rodjendan 23. Avgusta ove godine i jos mnoge stvari, one predstavljaju moj Magicki orden, kao i jednu vrstu...obaveze koja me obavezuje...da cu se uvek boriti za istinu.

I opet, sve je to nebitno ovde.
Ko jos od vas uopste moze da shvati i pojmi moj nacin i stil zivota...
A ja ne kazem da je svakom ovisniku od opioida istina opioid !
Pazi !

Ali postoje ljudi kojima je opioid istina.

Metadon me je dosta, kako da kazem, urnisao, malo pregrubo receno, ali toliko tih nezeljenih efekata 'iam od njega...
Samo da sto pre dobijem Morfin i tada cu mnogo bolje ziveti.
Znam, probao sam, bio sam tamo.

Nacin mog razmisljanja su samo delimicno oblikovali opioidi.
Ostalo sam sam i uz pomoc Duhovne Staze kojom se krecem.

Opioidi su mi dali nov nacin zivota u kome se osecam slobodnije.
Ali ova sad moja recenica je ovde vama bezvredna i vi je smatrate kao jednu laz...zato imam osecaj da bacam bisere pred svinje.

Ne mislim da ste svinje u bukvalnom smislu te reci naravno, to je samo izraz koji sam upotrebio da definisem ono sto osecam.

Matrix...

--------------------------

"This was never my world,
You took the angel away,
I'd kill myself to make everybody pay."

Marilyn Manson
eh...taman da posaljem post u kome sam ti se hteo ponovo suprotstaviti (na neki nacin), ali sam video da si postavio ovo zadnje i sve sam izbrisao i resio da napisem potpuno drugaciji post.
Da, dosta sam napacen.
Ma znam ja kako treba sa ''znalcima istine'' znam gdje su tanki :) ...Sta mislis sta je vecina narkomana ''znala''i ''osjecala'' dok su bili tvojih godina.Ja sam sa 23. bio na vrhuncu svog ''putovanja'' kroz ''istine''.
Mislis da se samo tebi to desava?Da si ''Izabran'',da saznas istinu,koju drugi ni slutiti nemogu.Voyager,u velikoj si zabludi,vjeruj.Zaveo te opiat.Zajeb'o te tako da ga volis kao nikog do sad.Hypnos i Morpheus su tvoji bogovi,a na ruci nosis brojanicu pravoslavne crkve. :wink: Ili je to ''modni tetalj''?
Mlad si i mislis da mozes sve.Od tvojih prica o znanju istine,preko raznih zanimanja kojim se bavis,pa do slikovito opisanog premlacivanja Paramparceta.Kao Terminator,jebo te.Sve to govori da se neradi o covjeku koji zna ''istinu''.Istina je jedna,ali je na opiatima neces nikad vidjeti,cuti,razumjeti
Ali ova sad moja recenica je ovde vama bezvredna i vi je smatrate kao jednu laz...zato imam osecaj da bacam bisere pred svinje.
Takve bisere neposjeduje covjek kome je Marylin Manson Apostol...Ti tvoji biseri su crni ustvari,i zaudaraju na brabonjke kozije...Ali tvoju''istinu''niko nikad nece promjeniti,osim tebe.
Zarobio te Hypnos,krstio Morpheus,i zaustavio rad mozga.Probudices se kada te budu ta bozanstva nabila nogom u dupe,jer ces biti matora ljustura,i nece biti zivota u tebi.Doci ce novi, mladi Voyageri,ciji su mozgovi svjezi.Cije ce tjelo biti plodnije za zasijavanje ''zrna istine''.Tvoji biseri bice ti oduzeti,i predani nekom mladjem robu.Ti ces postati ova svinja,(ne bukvalno)za koju nas sad smatras...Nisam prorok,ja sam narkoman-bivsi...
Post Reply