Ali...
Ovo se tamo praktikuje od 94'(vidio uzivoInace, Svajcarska je juce zvanicno, posle 6 meseci eksperimentalnog programa HAT (Heroin Assisted Treatment), ubedljivo izglasala odobrenje za Heroinsko odrzavanje u njihovoj drzavi

1.Ljudi koji su na odrzavanju heroinom ,jest da dobiju cistu supstancu,ali da je feeling dobar,nidje veze.''Rada''vise nema,a njima treba flash.Koka to idealno radi.Znaci nisam procitao,cujem od ljudi sa kojima sam bio na sceni 90-tih.Nakon dnevne doze drzavnog dopa,po cijeli dan(a i noc,bogami) jure za shut koke.30-40 puta se pucaju dnevno.To su hodajuci monstrumi
To sto kazes za test na opiate,ja neznam.Mozda negdje,ali u Svajcu ne.
Mislim ljudi se pucaju kokainom pored terapije,a i svim i svacim jos.
Ovo mi je najvise zapelo za oko.Nijedan,ali nijedan koliko ljudi znam sa scene Platzspitz/Letten nije preporodjen.Samo su otisli u jos gori kurac,i u tri picke materine.Poznajem tri brata.Zajedno smo rokali.Sada su dvojica cisti,pomazu junkie na ulici.Nesto kao crkvena organizacija.Skuvaju caj,daju da se okupaju ti jadnici i tako.Njihov treci brat je bio na heroinu na recept od 1998.Umro je prosle godine.Kokainom je ovjerio.Znaci ti ljudi posle godinu dana u tom programu bivaju preporodjeni, ne svi, ali vecina njih !
Znaci moje misljenje da tvoje ''super sta da kazem''govori da ti sve ovo gledas kao raj na planeti zemlji,ali procitano sa nekih web stranica,ili casopisa.
Realnost je sasvim drugacija.Mislis da je Svajcarska to uradila da pomogne narkomanima.Jest al u kurcu.Uradili su to samo da ih smire poslije svega sta se desavalo.Ako si upoznat uopste.To 93-94,prijetilo je da postane revolucija narkomana.Svajcarska,kao zemlja na dobrom glasu,zemlja u koju su se slivale milijarde bjelosvijetskih narko-kartela,raznih organizacija(nevladinih

Sta su mogli uraditi kad su srusili scenu?Nije to bilo 100-200 junkie-a.Dnevno su dijelili izmedju 10000 i 15000 ganova tih 90'-ih.
Ali tvoje misljenje je takvo kakvo je.Ja se neslazem sa tim i ok.
Moje misljenje je i ovo,da je droga extra,nebi narkomani postajali uglavnom iskompleksirane,isfrustrirane,zlostavljane maloljetne osobe...99% njih.Cast onim 1%