LJUBAV ILI...

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Andrijana

Re: LJUBAV ILI...

Post by Andrijana »

Ako ostajemo u vezama u kojima znamo da smo druge naspram ovom ili onom prahu ili nas cesto i nema, deo odgovornosti za situaciju u kojoj se nalazimo, i to najveci deo je na nama samima.Izbor svakog coveka ili zene je kako ce ziveti....Prolivanjem reka suza i kontrolama, uhodjenjem i prelazenjem preko ociglednih situacija i stvari, cinimo samo potporu za jos vece lazi, dublji ponor i na neki nacin podrzavamo njihovo drogiranje.........ODMAZEMO im sa najboljim namerama.....
jana

Post by jana »

Uvijek je zadovoljstvo citati mi Andrijanu.Ona to tako lijepo kaze.
Andrijana

Post by Andrijana »

Hvala, Draga Jana! Nekako uvek imam utisak da pisem istu stvar, iste recenice uvek, ali nas suovisnicki problem je u biti isti kod svih:ono sto vidimo zelimo da nevidimo, ono sto cujemo, odbijamo da cujemo, pomesamo racionalnost sa zeljama i pomutimo glave, pa ni sami neznamo sta je u stvari istina, jer lakse je prihvatiti ono lepse ......a kamoli da je nama potrebna pomoc....

Kako je klinkica?Ti?....nedostaje mi tvoje pisanje
butterfly00

Post by butterfly00 »

hm.... ja sam više od 5 godina vodila njegovu borbu i hvatala se za svaku slamku koja je davala nadu da želi van. Izigrao me deset miliona puta (ako to nije premala brojka), lagao, kleo se da želi drugačije a drogirao se konstantno. Nije mi mogao priznati kaže, bojao se da će me izgubiti jer znao je da uz svu dobru volju neću moći shvatiti. hm ...... :roll:
E sad u cijelom tom paklu ja sam izgubila sebe , postala ogorčena, puna nepovjerenja prema svakom biću, nesposobna da se od srca nasmijem...
Dozvolila sam mu da uništi u meni osobu koju smo voljeli i ja i on. Trudi se, ne prestaje ni sad i znam da ni neće jer me jako voli, ali ja više nemam snage niti povjerenja za njega. Čak ni sada kad više nije u tome. Nepovjerenje je najgora stvar na svijetu.
Zato se ovaj dečko u komentaru prije odselio. Ne zato što ju ne voli, nego zato što je svjestan da je kriv i da će se morati svakodnevno dokazivati, a toga ga je očito jako uplašilo.
Bar do onog trena dok nije opet shvatio što je bitno. E sad pitanje je i jeli shvatio.

Zato dobro razmisli prije nego uništiš i svoj život. Ako on nije donio čvrstu odluku, iz iskustva ti govorim, samo ćeš se zaplesti u gomilu laži i podvala koje se čak i njemu gade, a pomoći mu nećeš moći. To može samo on i nitko drugi. Ti možeš biti tu kada se zaista odluči boriti, da mu pružiš ruku i pokažeš da nije sam, ali njegovu borbu ne preuzimaj na svoja leđa.
Ja ti želim puno sreće i molim se za vas.
Post Reply