Retro

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

oci boje meda

Re: Retro

Post by oci boje meda »

MANS0N wrote:OBM,nesto hocu da ti napisem,a necu da me pogresno shvatis.Znaci ima par dana ti najavljujes recidiv.Ne znam jesi li ti toga svjesna,ali fino svima oko sebe najavljujes da ces da se puknes.Ono kroz cvijece i kako nista nema smisla,pa cak i ovim postom kako je svaka "borba" ,borba,ti to pises.Cuvaj se toga.Sa ovisnoscu,narocito sad kad si kratko cista,moras biti beskompromisno na noz.Dobronamjeran sam,pa razmisli.Uostalom pitaj i Gorana.
ok manson, kontam da si dobronameran...i ja ono kada sam napisala, napisala sam iz najboljih namera, jer svi mi ovde na ovom forumu imamo istog "neprijatelja", i sa njim se trebamo svadjati, objasnjavati, boriti...ne medjusobno se prepucavati, dokazivati (ti to inace volis, ne? tvoje reci) ko je bolji, ciji je nacin bolji...itd itd.....ali to sam vec rekla u prethodnom postu....ono sto hocu da kazem jeste da to sto danima govorim da trenutno ne vidim neki smisao, da sam prazna, tuzna....ne znaci da najavljujem recidiv...bar ja na to tako ne gledam, kod mene nema najave...ne razmisljam danima unapred...spontano sve....jednostavno sam govorila kako se osecam, sto ne znaci da cu zato sto sam tuzna ili prazna, da potrcim odmah i sredim neki dop.....naprotiv, prazneci se, a ne kupeci sve u sebi, smanjujem i samu mogucnost da zavrsim nesto....ne kazem da ne bih volela, ali znam da ne smem....hoces da kazes da ti nisi pozeleo, da nikada nisi pomislio ala bi bilo dobro uraditi se sad,ali iskren budi .ne moras mi odgovoriti, ali odgovori sebi..ako kazes ne, onda to bas i nisi iskren..kako mi ti sam rece pitaj gorana...jer i on, kako mi je rekao, pomisli nekada isto to,sigurno mnogo redje nego ja, ali on je cist 7 godina, ali i on isto tako zna da ne sme....jer svi znamo da prvi put nikada nije poslednji....a takvim nacinom razmisljanja-tuzna je, ne vidi smisao niucemu,...pa ti odmah zakljucujes da najavljujem recidiv, onda ja isto mogu reci-manson rece kako mu je dosadno, jako dosadno ovih dana, ooo pa to verovatno znaci da ce napraviti recidiv!..posto svi znamo da je narkomanu, izmedju ostalog, i dosada veeliki neprijatelj...i cest uzrok recidiva, zar ne?...ali ja to ne govorim,ni ne pomisljam, prosto kontam dosadno mu je...naci ce si neku zanimaciju i sve ok...tako i ti trebas kontat, tuzna je, prazna je, tek kratko cista, jos uvek pomalo sludjena, ali izborice se, ima cvrstu volju ostati cista, ide redovno na AN, razgovara sa prijateljima...proci ce je i ta tuga...i NECE NAPRAVITI RECIDIV...jer zaista nemam nameru prolaziti sve ovo ponovo,a ne, nikako!!!samo danas, svako jutro ustajem i govorim sebi samo danas....i tako to ide iz dana u dan....a tuga ce proci....sve ovo bice juce....
pozdrav, i zaista ovo shvati dobronamerno
pitas se sta je cilj?
tvoja spremnost da krenes.
sta znaci smiriti potrese
u dubinama sebe?
znaci:ugasiti glas.

M.Antic Hodajuci na rukama
meki

Post by meki »

WOW!!!

Svasta procitah.

Tebi Mansone svaka cast. jedan si od malobrojnih koji stvari naziva pravim imenom i prezimenom, a za NA sastanke u Sarajevu dobijas cistu desetku. Ti koji sumnjaju u tebe bi mogli da ti dodju u posetu i pitaju kako se oni organizuju. Mozda da ih provedes kroz prvi i drugi korak?

Jedino sto si malo balkanski prejak. Kada bi se samo malo kultivisao i iznosio svoja iskustva, bez paljenja na kojekakve komentare bio bi bas extra. Ali neka, doci ce sve na svoje mesto. Oporavak traje do kraja zivota.

Puno te volim,

X
MANS0N

Post by MANS0N »

OBM,ja sam te tako bio razumio,ako grijesim ,izvini.Meki hvala,majke mi imam osjecaj da se znamo?OBM,mozda ga i ti znas? :)
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
sranje vam je sva ta droga!
lizard

Post by lizard »

Sagi,moje saucesce.
NARODNI HEROJ

" Igraci ove igre su neke od osoba koje vec neko vreme apstiniraju od droga, tako da se smatraju stabilnim apstinentima. Oni smatraju da je cinjenica da vise ne uzimaju, na primer, heroin dokaz da su definitvno uspeli u zivotu. Umesto da se posvete izgradnji svog zivota i preuzimanju odgovornosti u sferi skolovanja, zaposlenja, partnerstva, finansija i slicno, igraci igre NARODNI HEROJ zele da leze na lovorikama svoje apstinencije. Kao da misle da je apstinencija zivotni cilj i smisao, i da je ostvarenje apstinencije kraj: ispunjenje zivotnog cilja i svojevrsna penzija...
Signal da je u pitanju ova igra nije to sto je neko veoma ponosan na svoju apstinenciju, vec to sto zbog toga beskonacno trazi intenzivne socijalne potvrde, priznanja, privilegije i stimulaciju...
I dalje su vezani za svet uzimanja droga, ali umesto kao uzimaoci, sada su u tome kao "terapeuti". Oni sebe nude kao uzor, kao model osobe koja je herojski "pobedila" zavisnost od heroina, nastavljajuci da sebi obezbedjuju dovoljnu kolicinu paznje zbog apstinencije..." Etc, etc, etc.
dr Zoran Milivojevic
Drito u sridu:) Ebiga, svaka medalja ima dvije strane.

Mansone postujem to sto radis na jacanju NA Sarajevo, samo nekontam otkud odjednom u Vrazovoj? Nije ni bitno, nekontam ja dosta toga. Vazda se iznenadim tvoijm postovima, posebno otkricem da nevalja lagat,krast,dilat,varat,pit...fakat otkrica. Covjek uci dok je ziv:) Mene ovisnost o sexu ili o ljubavi? mal nekosta obitelji, prijatelja, stana, auta... jebiga:(
Vremenom naucis da ljubav sve pokrece, samim tim i ovisnost. U neka doba ufatis sebe kako si spreman sve datiti i uciniti za ljubav, a pojma nemas sta je iskrena, ispravna ljubav. Priznajem, kod nas ovisnika manija igra bitnu ulogu u svemu, bez problema nadjaca ljubav. Jebije, ona je neprolazna i neizljeciva! Hvala bogu da je usmjerljiva.
BAŠ SVE TI DAJEMO I OPET MALO KOLIKO TE VOLIMO...
MANS0N

Post by MANS0N »

Pa tu smo nasli prostorije.Mogu ti reci da je zeznuto bilo naci ih.A kod nas se ta ovisnost samo pretace,tako da moze biti jako zeznuta ta ovisnost o sexu.Boga ti,kako si ti sad,posto ja ne kontam na cemu si,kako i sta?
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
lizard

Post by lizard »

Hvala bogu dobro... U zadnje vrijeme na Auri light, skonto da je najjaci sponzor FDS:)
BAŠ SVE TI DAJEMO I OPET MALO KOLIKO TE VOLIMO...
MANS0N

Post by MANS0N »

To je super!Drago mi je,naleti na sastanke,ako budes imao vremena.Ko zna, mozda ti se svidi. :)
Maca pliva,leti mrav...
a pas laje av,av,av...
paprika sam jeo roga,
oci boje meda

Post by oci boje meda »

sve ok manson..drago mi je da smo rascistili....meki meki meki... odakle ti ideja da ga mozda znam?nesto bi trebalo da nas povezuje? grad, AN sastanci?nemam pojma, kao mekija ga ne znam....sto ne znaci da ga necu upoznati.jednom.pa i tebe.ko zna.
pozz
pitas se sta je cilj?
tvoja spremnost da krenes.
sta znaci smiriti potrese
u dubinama sebe?
znaci:ugasiti glas.

M.Antic Hodajuci na rukama
meki

Post by meki »

O da mister Manson, znamo se. Sreli smo se koracajuci putem bolje srece.
joesspappa

Post by joesspappa »

Pozdravljam sve redom... drago mi je sto vidim stare likove kako su zivi i dalje... :)
Ono, bas mi je prijalo da procitam i cujem sve ove glasove... da sedenem i pokusam da smislim prostoprosirenu... no pokusacu da ne odgovorim direktno...
Pre neki dan dodje mi drugar iz detinjstva sa pricom kako ce zena da ga ostavi, pun besa, kako je ostao bez posla jer se zakacio sa ozbiljnim mangupima, opet iz besa... ima dete, malo, nejako, preslatko, malo mladje od mojeg... kaze dalje, ako me zena ostavi... robijacu je... i naprica mi svasta, pominjuci statistike informacije sa WHO, slicne ovima koje procitah ovde, pomninje pricice sa googla i raznorazne teme, nacitan momak... ALI... narkoman je... na heroinu nije vise godina, on pominje 6-7, ali duva, pije, ne moze dan da prodje a da ne dune ili da ne popije... ranije sam ga zvao na sastanke, pomagao mu pricom, sredjivao mu da se zaposli, PODRZAVAO GA DA SE DROGIRA... Nije me cuo... nije zeleo da me cuje... Sada sam za razliku od prethodnih puta, odstampao sta i kako radi... uvod u NA program i otisao kod njega... prvi put sam zaista cuo od njega njegove stavove za drogu, tj koje je probleme njemu droga donela, koliko je zbog toga kivan na druge ljude, mesta, okolnosti i kako mora necim da se smiri, umiri neurozu u sebi, kako je imao tuzno detinjstvo, kako je resio da majku svog deteta posalje u bolnicu, sebe u zatvor, a dete da mu vaspitavaju ulica, babe, dede i sta ja znam ko vec... Na pitanje mislim li da imam problem sa drogama, njegov odgovor je bio ne... super, rekoh... ajd smotaj jos koji, pa se lepo napusi i smaraj se ostatak zivota u prostoriji 3 sa 3... i trudi se da budes najpametniji na tom velikom manevarskom prostoru.
Ponovo sam ispricao svoje iskustvo, na koje se smejao i upadicama pokusavao da me poremeti... ali... meni ta shuplja narkomanska ne pije vodu... ja sam cist i poprilicno dobar sam sa sobom i svetom oko mene... imam i ja problema, ali ne potezem za kratkorocnim resenjem... svaki problem koji imam, ima svoj pocetak i kraj... a kad bi se drogirao, mogao bih samo da sanjarim o tome gde je tome kraj... i kakav... a jako mi je poznato da kraja nema... odnosno ima, ali nije onakav kakav bi ja zeleo da bude...
On je pravio planove za svoje skidanje, za sredjivanje svog zivota, prica koja je milion puta prepricana... znam je napamet, a znam da dalje od dilera ne odlazi... jednom je za sve ove godine izasao iz grada... i jednom u grad... mislim... i sopstvenu svadbu je pravio u svom dvoristu...
Rastali smo se kao stari drugari... ja sam mu obecao da cu sledeci put doci onda kad bude spreman da zatrazi pomoc... kada je iskreno bude zeleo... Preneo sam mu dobre vibracije mog oporavka, mog iskustva... uzeo deo njegovih losih emocija, mislim da mu je bilo lakse, bar donekle, ali ja dalje od toga ne mogu. Konja mozes dovesti do vode, ali ga ne mozes naterati da pije, ako on nece. Ako mu gurnes glavu u vodu, udavice se...
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
Post Reply