Crna reka-centar za izbegavanje

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

zvrky

Re: Crna reka-centar za izbegavanje

Post by zvrky »

Nisam mislila na tu osobu-ali eto-to čini dvoje ljudi koji su prošli kroz to...
Mada ovaj na koga ti misliš-koliko se ja sećam njega nisu tukli samo ljude oko njega...Ili i njega :-k
Kako bre nisu pepo,pa jel mi dosao na vrata sav plav i otecen....polu lud :-D jedino dobro koje sam ja videla jeste da su ga nagojili pa je imao superiska kilazu sve ostalo je sacuvaj me boze proslo...
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
pepeljuga84

Post by pepeljuga84 »

Pa eto-i onda kažu batina iz raja izašla-pih :roll:
Možda spava sa očima iznad svakog zla,
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
malibogublatu

Post by malibogublatu »

saša-ex wrote:Ja sam bio u Reto centru. Prisila kao nacin komunikacije ne postoji. Postoji sistem senki, gde su uvek zajedno po dva momka, jedan koji je tu duze vreme i drugi koji je krace. Retko, a li bas retko se dese gluposti, tipa cigareta ali kazna se sastoji od pranja sudova ili zabrane sporta ili neceg slicnog.
dosta
znam dosta likova koji su bili gore,jel tacno kad dodjes i kad ides u wc moras da tapses rukama :D .ako dodjes u zikri jel imaju neki lekovi.znam da nema pljuga.
u c.reci se mota duvan.u c.reci vidjao sam svasta,ljudi su sekli vene,gutali domestos,lik se iskenjo nocu u kofu i ostavio na sred sobe nocu gde spava jos troje
fora je sto tamo ima 120 ljudi i vise od pola je tu samo mesec dana,znaci imas bar 15 njih koji kriziraju.posle 2-3 meseca se prebacuju u loznicu(cikote,dvorska,cer)
u tim odeljenjima nema batina.terapija se sastoji od radne i duhovne,radna 8.30-15.00,poljoprivreda dost se radi po selu pomazu mestanima. svakodnevna bogosluzenja,
i razgovori sa svestenikom(u svakom odeljenju po jedan pop) ispovest-pricesce,biblioteka,mozes komp da imas,teretana......terapija je godinu-godinuipo.ali mala je uspesnost
vecina se ponovo navuce i vrati u centar.i ja sam pola god kuci,i iskren da budem ne znam da li cu da istrajem.
nikad necu sve
uspeti da smirim svoje demone
cak i da mogu,necu sve
a kada bih u tome uspeo
mozda bi losega gorim zamenio
selma

Post by selma »

Mislim ..interesantno od svega toga sto ljudi ...em sto im treba masu vremena da skontaju da je ipak najbolje otici u komunu i rijesit se smeca...
ali od mogucih ponudjenih opcija i razlichitih komuna izaberu komunu u kojoj te biju k'o vola u kupusu!
Zbog lijekova?

Ne kapiram...
mislim kad si stvarno ono na dnu,kapiram da bi otisao bilo gdje samo da se maknes...(kao sto je meni i bilo)...
...ne znam..heheh. :lol: ..bar tada,kad se sjetim,...da mi je neko rekao samo "Crna Rijeka"...nema shanse..Par mojih drugara mi je pricalo da su bili tamo u vojsci...pa sam na slican nacin zamisljala i komunu...
Pa tamo su cheshljali shumu da nadju Karadjicha i Mladicha!
Ma daj
:rolleyes:
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
saša-ex

Post by saša-ex »

Ne tapse se u wc-u, nema potrebe za takvim glupostima, nema ni lekova nikakvih.
SAMO CEO ŽIVOT...
malibogublatu

Post by malibogublatu »

[quote="malmase"]Mislim ..interesantno od svega toga sto ljudi ...em sto im treba masu vremena da skontaju da je ipak najbolje otici u komunu i rijesit se smeca...
ali od mogucih ponudjenih opcija i razlichitih komuna izaberu komunu u kojoj te biju k'o vola u kupusu!
Zbog lijekova?

Ne kapiram...
mislim kad si stvarno ono na dnu,kapiram da bi otisao bilo gdje samo da se maknes...(kao sto je meni i bilo)...
...ne znam..heheh. :lol: ..bar tada,kad se sjetim,...da mi je neko rekao samo "Crna Rijeka"...nema shanse..Par mojih drugara mi je pricalo da su bili tamo u vojsci...pa sam na slican nacin zamisljala i komunu...
Pa tamo su cheshljali shumu da nadju Karadjicha i Mladicha!
Ma daj
ne tuku zbog lekova,i koji vam vam je vise sa tim batinama,bio sam dugo tamo i mogu da nabrojim na prste ko je dobijo.ja sam se olucio za c reku zato sto mozes lekove u zizi,
sto mogu pljuge i sto je prvoslavan centar,hteo sam u kovilj ali sam morao da cekam,a vremena za cekic nije bilo,dva puta sam overio,da sam ostao crko bi za mesec dana plafon
nikad necu sve
uspeti da smirim svoje demone
cak i da mogu,necu sve
a kada bih u tome uspeo
mozda bi losega gorim zamenio
selma

Post by selma »

malibogublatu wrote: ne tuku zbog lekova,i koji vam vam je vise sa tim batinama,bio sam dugo tamo i mogu da nabrojim na prste ko je dobijo.ja sam se olucio za c reku zato sto mozes lekove u zizi,
sto mogu pljuge i sto je prvoslavan centar,hteo sam u kovilj ali sam morao da cekam,a vremena za cekic nije bilo,dva puta sam overio,da sam ostao crko bi za mesec dana plafon
Ali si dobio,ne? :mrgreen:
A nisam ni mislila da tuku radi lijekova...nego da si ti izabrao tamo da ides gdje ces imati i lijekove i cigare...i eto..pravoslavni ,sto je najmanje vazno..ali eto..
U onim komunama gdje nemash toga..bio ti je crnjak?

I ja sam bila u Retu i da,ne tapshu rukama ,ne piju lijekove i nema cigara...ali je,meni bila,nezamjenljiva :D
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.
pepeljuga84

Post by pepeljuga84 »

Svaki doživljaj je subjektivan.

Mada ne podržavam batine.
Možda spava sa očima iznad svakog zla,
Iznad stvari iluzija,izvan života,
I s njom spava,neviđena,njena lepota;
Možda živi i doći će posle ovog sna.
Možda spava sa očima iznad svakog zla.
Believe

Post by Believe »

Htela sam da moj prvi post bude ovde malo konstruktivniji, a ne na temi "braneći" C. Reku... Ali sad, šta je tu je.
Naime, Oca Branka znam lično, tako da te fore o batinjanju od strane njega lično - zaboravite. Zaista, da takve optužbe nisu tragične, bile bi i više nego smešne.
Na žalost, ja lično ne mogu da se pohvalim svojim nekim prevelikim "verovanjem", ali da poštujem - poštujem. Poštujem i tuđe, kako neću svoje? Ne bih da se Bogu obraćam, kako svi mi to mahom radimo, samo kada je frka i kada nam je loše u životu. Pa tako da mu se ja (bar se trudim) ne obraćam nikad.
Nego da se vratim na temu, batine - opravadavam. Ali, pre nego što krenete da me napadate, u slučaju da su "opravdane". Šta to znači? Koliko sam mogla da skapiram, a imala sam prilike, ima tamo svega i svačega... Tako da, ako samu komunu vode bivši narkomani, koji su vremenom kako to već biva - oguglali na razna zapomaganja i prenemaganja maminih sinova, koji nisu u stanju mnogo šta da istrpe zbog sebe... eeeej. Kao što vidim lekovi su dopušteni, znači ni zikra nije neka, bar ona fizička... Ako se neko suprotstavi pravilima, ne vidim razlog da mu se ne objasni onako kako bi verovatno takav najlakše razumeo. Eto, ne verujem da ima "batinjanja", ali ja bih bila malo radikalnija - pa bih ga uvela, bez zezanja. Verovatno niste bili u poziciji da neko digne ruku na vas, misleći da mu nećete uzvratiti... Svega ima na ovom svetu a ne tamo, 100 ljudi na jednom mestu ipak treba kontrolisati, po svaku cenu, a ne kontamo svi isto... :!:
Da krenem od ličnog primera, kada bi mi se neko razvlačio po kući, a dobro zna koje su mu dužnosti za danas... a pri tome je još razmažen da boli i nije navikao da radi... pa prva bih mu razvukla jedan šamar, onako čisto zbog propuštenih roditeljskih. Neće on ništa pomoći u smislu da će se taj opametiti, već će uvesti način prezentovanja stvari kako zaista stoje u ovoj kući. A to je da si ovde zbog sebe i ako ti to ne shvataš, ja ću ti pomoći, pa ćeš mi biti zahvalan, vremenom.
Znam da se mnogi neće sa mnom složiti i da moj post možda neće biti objavljen, ali šta da se radi svi smo mi individue za sebe.

I da, nismo se upoznali, ja sam narkoman - uskoro će biti 10 godina, aktivnog i neaktivnog mog angažovanja po tom pitanju.
BORBA

Post by BORBA »

evo ovako prvo da naglasim da stvarno nevolim da napadam nikoga ali ovo moram prokomentarisati.naravno da svako ima pravo na misljenje pa tako i ti draga Believe. ja nisam bio u toj komuni i ako bogda i necu,ali nema ni jednog batinjanja da je opravdano ali bas ni jednog.drugo batinjanje ne pomaze ni u jednom problemu mozda dok smo bili djeca od nekih 7,8,godina pa od tate i mame dobili taj samar koji ti spominjes mozda je i imalo nekog efekta a sad hm smjesno pravo.neznam ko bi nemoj da se neko nade uvrijeden ako je bio tamo i prolazio ovo sto pisu da se desava(mislim na batinanje i teror koji ocito vrse tamo)trpio ja nebi nikad opet kazem nedo bog da mi se to desi.neznam samo ti rece kosto vidim tu komunu vode bivsi ovisnici pa neznam ni jednu komunu bar kod nas da je nevode odnosno da nerade bivsi ovisnici,i sta treba da ti bivsi ovisnici lijece svoje zivce na ljudima tako sto ce ih udarati ili samarati hm.i jos si spomenula neke mamine i tatine sinove nesto da oni kukaju ili u tom smislu nego lutko moja da mi je znati samo kako si se ti ponasala na krizi po tvome ti si to pravo muski podnosila eh sto ste vi jaki u pisanju na forumu a pola takvih kao sto si ti(cast izuzecima)tu istu mamu i tatu bi prodali za dop.nemoj se ljutiti ali to je tako i samo se pitam kako bi reagovala ti da te je neko samarao na krizi.e eto toliko od mene pa ti malo razmisli ali to ti je tako 100%.ps.da nebi doslo do zabune nisam mamin i tatin sin vecinu moga novca koji sam davao na hors sam sam pravio(zaradio)na koji nacin to je sad nebitno ali kao i vecina vas na sve moguce nacine i po svaku cijenu samo da se nade dop.
Post Reply