Htela sam da moj prvi post bude ovde malo konstruktivniji, a ne na temi "braneći" C. Reku... Ali sad, šta je tu je.
Naime, Oca Branka znam lično, tako da te fore o batinjanju od strane njega lično - zaboravite. Zaista, da takve optužbe nisu tragične, bile bi i više nego smešne.
Na žalost, ja lično ne mogu da se pohvalim svojim nekim prevelikim "verovanjem", ali da poštujem - poštujem. Poštujem i tuđe, kako neću svoje? Ne bih da se Bogu obraćam, kako svi mi to mahom radimo, samo kada je frka i kada nam je loše u životu. Pa tako da mu se ja (bar se trudim) ne obraćam nikad.
Nego da se vratim na temu, batine - opravadavam. Ali, pre nego što krenete da me napadate, u slučaju da su "opravdane". Šta to znači? Koliko sam mogla da skapiram, a imala sam prilike, ima tamo svega i svačega... Tako da, ako samu komunu vode bivši narkomani, koji su vremenom kako to već biva - oguglali na razna zapomaganja i prenemaganja maminih sinova, koji nisu u stanju mnogo šta da istrpe zbog sebe... eeeej. Kao što vidim lekovi su dopušteni, znači ni zikra nije neka, bar ona fizička... Ako se neko suprotstavi pravilima, ne vidim razlog da mu se ne objasni onako kako bi verovatno takav najlakše razumeo. Eto, ne verujem da ima "batinjanja", ali ja bih bila malo radikalnija - pa bih ga uvela, bez zezanja. Verovatno niste bili u poziciji da neko digne ruku na vas, misleći da mu nećete uzvratiti... Svega ima na ovom svetu a ne tamo, 100 ljudi na jednom mestu ipak treba kontrolisati, po svaku cenu, a ne kontamo svi isto...
Da krenem od ličnog primera, kada bi mi se neko razvlačio po kući, a dobro zna koje su mu dužnosti za danas... a pri tome je još razmažen da boli i nije navikao da radi... pa prva bih mu razvukla jedan šamar, onako čisto zbog propuštenih roditeljskih. Neće on ništa pomoći u smislu da će se taj opametiti, već će uvesti način prezentovanja stvari kako zaista stoje u ovoj kući. A to je da si ovde zbog sebe i ako ti to ne shvataš, ja ću ti pomoći, pa ćeš mi biti zahvalan, vremenom.
Znam da se mnogi neće sa mnom složiti i da moj post možda neće biti objavljen, ali šta da se radi svi smo mi individue za sebe.
I da, nismo se upoznali, ja sam narkoman - uskoro će biti 10 godina, aktivnog i neaktivnog mog angažovanja po tom pitanju.