ne bih se tamo vracao... ako ne moram...

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Modesty

Re: ne bih se tamo vracao... ako ne moram...

Post by Modesty »

ja tebi svo vrijeme govorim,bitno je da si ti dobro,pod tim misleći ozbiljno a tebi je važnije moje mišljenje o načinima liječenja...zato se i raspravljamo ali ja nemam živaca za to..kad bi se vratio na početak ovih priča vidio bi šta sam ti stalno popnavljala....ali nema veze.
Svire

Post by Svire »

Modesty wrote:čitala sam juče na netu u subotexu,naglašavaju da je to isključivo solo ljek....jbg,Sigi,ti bi da ti apsolutno sve bude pokriveno,pa kako ćeš jednom živjet normalna strejt život...svi ljudi imaju probleme,deprice,pate,tuguju pa ne posežu odmah za nečim...ti se na subu i ne laži se.....de malo oladi ako iole jednom želiš biti čist...pa šta misliš da onima koji nisi bili ovisnici ruže cvjetaju...kako zamišljaš svoj život.
nemoj samo reći opet da te napadam....ako niko neće da ti kaže istinu,ja hoću ili pak ne moram,boli me briga ,shvati kako hoćeš.

Jbt,čitam gore preporučujete momku 2 puta po 40 kapi ccccccc......zato i niste izliječeni i sad pizdite na mene koliko vas volja.
Mod., potpuno se slazem. I ja sam se u pocetku zavaravao i pio tablete za smirenje. Mislio sam kao - drogirao sam se 10 godina sa horsom i sad ne mogu tek tako bez icega. Napokon sam dosao sebi i ostavio sve (i alkohol). Prvih dana je normalno bilo i nervoze i znojenja i straha, ali sve to brzo prodje i sad mi ne pada na pamet da popijem neku tabletu. I poznajem dosta ljudi koji razmisljaju kao mi. Sto neko rece - treba stisnut mu.a, a vremenom sve MORA da krene na bolje, nista ne moze preko noci.
pozz
heroinapg

Post by heroinapg »

Ja ću se sa suba skinit kad me bude volja,krize se ne bojim,nakrizirao sam se za sto života,ali zasad mi treba ta štaka,kao što mi treba i elastični zavoj duž noge
Ovo mi je, nazalost, poznata prica. barem ja sam pokusavala sa subijem Smatram da je prestanak drogiranja jak il nikakav. I tablete su droga i alkohol. I ja sam tabletama i alkoholom poqsavala da se skinem. Takodje i subtexom.
"Laka" je fizicka kriza-ponavljam al trebalo bi to gledat kao virus neki koji nas je zakacio i da se nismo drgirali. "Lako je tebi pricat" Prosla sam kroz to..
Ja sam pricala da cu se skinut s droge kadgod ocu..Al, nisam mogla i mislim da nisam jedinaniti je moja prica unikatna. STOP svemu. Jako il nikako!
Moze se i bez staka hodad, druze
Svako dobro!
Sagitarius

Post by Sagitarius »

može
Modesty

Post by Modesty »

ja sad pijem blokatore jer mi drugačije ne bi dali da izađem iz kuće ali oni meni ništa ne znače i mogla bi ih bacit ovog momenta...sve dok sam se htjela drogirat ja sam ih probijala,povračala,činila razne spačke...ali kad jednom za svagda odlučiš onda ti više ništa ne treba....ali tako mi je kako mi je dok ne steknu izgubljeno povjerenje.....a antidepresiv koji pijem,pijem u najmanjoj dozi,od doktora pripisan i piju ga i ljudi koji nikad nisu imali ovaj problem.....ja uvijek stavljam akcenat na liječenje psihe a to ne radi nijedan blok niti sub......stisnut zube,vjerovat i iznad svega SILNO ŽELJET vodit strejt život.....to je već nešto i to je moja parola.
Last edited by Modesty on Thu Jun 26, 2008 10:29 am, edited 1 time in total.
sanela

Post by sanela »

Sagitarius wrote: Možemo se ovako prepucavati do besvijesti,a ljudi koji ovdje traže savjet,mislim da bi trebali da imaju priliku da čuju razna mišljenja i opcije.To je i svrha ovog foruma,nismo mi nikakvi terapeuti da ljude ograničavamo samo na ono što mi mislimo da je OK,a seremo po svemu što ne uzimamo(ili ne možemo ili ne smijemo uzimati).
Nemam se namjeru uključivati u vašu diskusiju u vezi toga da li koristiti supstituciju ili ne koristiti, te da li je bolje ovo ili ono. Moje mišljenje je da svako treba pronaći način liječenja koji njemu odgovara, a koji vodi ka potpunoj apstinenciji. Nekome će trebati više pokušaja, nekome manje, ali mislim da konačni cilj treba da bude apstinencija. E sad da li će je neko ostvariti preko komune, supstitucije, psihoterapije, blokatora ili nečeg drugog, i koliko će mu vremena i podrške trebati, to je individualno.

Anyway, slažem se s ovim što je Sagitaurus napisao.
Modesty

Post by Modesty »

pa draga Sanela kad si se već umješala,možda si to trebala prije učinit ako si sve čitala pažljivo i na vrijeme skrenut pažnju onima koji zastupaju samo svoje i iznose površne podatke o tuđem načinu liječenja i na taj način provociraju katko da se izinata počne pisat protiv njega....ljudi smo od krvi i mesa i nervira me da ti budem iskrena što si baš sad pisala kad smo nekako i došli na zelenu granu.

HILJADU PUTA SAM LIČNO SIGIJU PISALA DA SMATRAM DA JE SUB DOBAR LIJEK ALI ON JE IZ MOJIH POSTOVA KAO NAMJERNO(ZNAM DA NIJE) TRAŽIO MJESTA,REČENICE GDJE BI SE OSJETIO UGROŽENIM...JA NEĆU nikad podržat nekog ko toliko razvlači,ko je toliko prošao,od komuna,institucija i još uvijek razvlači a uz to ima bolesnu jetru...kako da mu se pomogne i da se cijeni njegov stav,reci ti meni.....trebam biti licimjer i potapšati ga po ramenu što nema muda čist da se bori sa rovcem..pa toliko iskustva i godina ima...znam ja odlično šta sam pisala i pisaću i dalje pa ako vam smete,vi me banujte.
neću ni podržavati da se nekom savjetuju prevelike količine meta i sl a u sledećem posti koji si ti upravo navela i podržala ,pistai kako ne trebamo davat dijagnoze i sl.
sanela

Post by sanela »

Modesty wrote:pa draga Sanela kad si se već umješala,možda si to trebala prije učinit ako si sve čitala pažljivo i na vrijeme skrenut pažnju onima koji zastupaju samo svoje i iznose površne podatke o tuđem načinu liječenja i na taj način provociraju katko da se izinata počne pisat protiv njega....ljudi smo od krvi i mesa i nervira me da ti budem iskrena što si baš sad pisala kad smo nekako i došli na zelenu granu.

HILJADU PUTA SAM LIČNO SIGIJU PISALA DA SMATRAM DA JE SUB DOBAR LIJEK ALI ON JE IZ MOJIH POSTOVA KAO NAMJERNO(ZNAM DA NIJE) TRAŽIO MJESTA,REČENICE GDJE BI SE OSJETIO UGROŽENIM...JA NEĆU nikad podržat nekog ko toliko razvlači,ko je toliko prošao,od komuna,institucija i još uvijek razvlači a uz to ima bolesnu jetru...kako da mu se pomogne i da se cijeni njegov stav,reci ti meni.....trebam biti licimjer i potapšati ga po ramenu što nema muda čist da se bori sa rovcem..pa toliko iskustva i godina ima...znam ja odlično šta sam pisala i pisaću i dalje pa ako vam smete,vi me banujte.
neću ni podržavati da se nekom savjetuju prevelike količine meta i sl a u sledećem posti koji si ti upravo navela i podržala ,pistai kako ne trebamo davat dijagnoze i sl.
Čuj Modesty, ovo je forum i vjeruj mi da se ne trebaš nervirati oko stvari koje ljudi napišu. (Mislim, možeš, ako želiš, ali nema efekta.) Ljudi generalno ovdje ne dolaze da bi se svađali, nego žele da napišu svoje mišljenje, da pročitaju tuđe ili da provjere da li su na dobrom putu. Ono što ja vidim kod tebe je da ti jako puno vremena posvećuješ ljudima na forumu, a kad u nešto ulažemo i ne vidimo rezultat koji želimo i očekujemo, onda smo frustrirani. Ti nisi odgovorna za ono što će drugi ljudi napisati, nego samo za ono što sama napišeš. I shodno tome, ti možeš ljudima dati neku informaciju, a šta će oni s tom informacijom uraditi to nije do tebe.

E sad pošto pišeš o Sagitaurusu, mislim da je njegov izbor kakvu će terapiju on koristiti. Ti možeš reći svoje mišljenje i to je to. A šta će on uraditi, to je do njega. Iz ovog što sam pročitala (a nisam sve njegove postove pročitala) vidim da je pod ljekarskim nadzorom, da prati svoje zdravstveno stanje i da ima neki koncept i plan za budućnost. Ono, lik ne sjedi pred kompom i ne kuka kako mu je život težak... a vamo se kljuka kojekavim tabletama i govori kako se skida.

Ja baš nemam vremena da redovno čitam sve postove, pogotovo one dugačke, pa to radim onda kad stignem ili kad vidim da se zakuhalo. Znam da to nije baš najbolje rješenje, ali za sada je jedino koje imam.

Toliko od mene. Pozz
Modesty

Post by Modesty »

ma i to što kažeš.....a moram se ponekad istrest,bolje ovdje nego na djete...kome se sviđa moj način razmišljanja a ima ih dosta,ti mi se obračaju na PP i na MSN.

Dobra si ti cura Sanela i znaš da ja to iskreno mislim ali sam isto tako ozbiljno mislila kad sam skoro napisala da neću nikom više dozvolit da me proziva.

Prijavi postCitiraj (i odgovori) Re: Tramadol
Postao/la Sagitarius dana 25 lip 2008, 15:37

Nek ti Modesty nabavi blokatore,to je jedini lijek za ovisnost

šala da crkneš od smijeha pa u nastavku preporuča sub....baš simpa...jebe se meni i za blokatore i za subove,da prostiš.
NE VOLIM I NE TRPIM NEPRAVDU!
sanela

Post by sanela »

Eh kad si me napomenula, ako imate problem s nekim postovima, samo mi posaljite na pp, pa ću onda ja to obrisati ili nešto uraditi, za slučaj da nisam vidjela.

Čuvaj se,
S.
Post Reply