ne bih se tamo vracao... ako ne moram...
Moderator: sanela
ne bih se tamo vracao... ako ne moram...
zdravo svima... pre par meseci ostavio sam jedan post i evo sada drugog... moja situacija je ovakva... sa heroina se nisam uspeo skinuti, bilo je par uzaludnih pokushaja, ali nishta od toga... par puta sam kupio na crno metadon, za koji iskreno ni sam ne znam kakvog je kvaliteta bio?? sve u svemu, izguram dan, dva u najboljem sluchaju i posustanem... krize su prevelike, pa stoga kapiram da je i taj metadon bio ko zna kakav??... inache heroin uzimam 6 godina, sa prekidom od dve godine kada sam bio u jednoj od "specijalnih klinika" gde sam primio implant inekciju, a nakon toga pio nalorex godinu dana... sada, nakon dve godine intezivnog uzimanja( na nos, nikada nisam intravenski uzeo) osecam da mi tolerancija raste i da sam sa pola grama dnevno doshao do dva, dva i po grama... znam da je vreme da prestanem, a da je problem josh veci, poshto su mi se zavrshila predavanja na faxu, doshao sam na leto kuci i sve je to jako teshko uz prisustvo roditelja, koji inache niikako ne smeju da saznaju da sam opet u tom problemu... anyway, zelja je velika, motiv isto, a moje pitanje je sledece... sutra uzimam bochicu metadona, koji je makedonske proizvodnje, neotvoren shto znachi da nije razvodnjem i pomeshan sa raznoraznim sranjima... ima li pravila kada se uzima metadon, mislim u koje vreme i tachna doza?? neko mi reche da je za prvi i drugi dan dovoljno po 40 kapi, mada nisam siguran... i da... imam jako veliki problem sa nespavanjem(verovatno kao i svi) pa me interesuje koje tablete za to da uzimam?? bilo bi dobro da postoje neke koje se mogu uzeti bez lekarskog recepta, pa ako postoje, molim vas da mi kazete koje su u pitanju... siguran sam da pored toga postoji i josh chitav niz lekova, vitamina, chajeva, shta god, pa bi vam bio jako zahvalan, da ako vas ne mrzi, da mi odgovorite i napishete kojim redom da idem, shta kada da uzimam??
unapred jako jako zahvalan za sve
veliki pozdrav i javljam vam da li sam proshao kroz pakao
hvala puno josh jednom!!! pozzdrav
unapred jako jako zahvalan za sve
veliki pozdrav i javljam vam da li sam proshao kroz pakao
hvala puno josh jednom!!! pozzdrav
- Sagitarius
Re: ne bih se tamo vracao... ako ne moram...
Teško je napamet reći koliko ti metadona treba,to ovisi o količini i kvaliteti horsa kojeg si uzimao.Ako si na surlu vukao,možda treba malo manje(ne znam kako se mjeri u kapima,u nas u Hrv. su tablete 1=5mg,a ima i tekući u bočici koji je ekvivalent 20 tableta po bočici znači 100mg).
Ako gledaš da će ti najjača kriza bit 3-4 dana probaj tu bočicu podijelit na toliko dana,s tim da što kasnije uzmeš prvu dozu.Ako već ne želiš reći svojima,reci da imaš gripu,virozu i zabij se u krevet,i tako muči svoju muku.Tablete za spavanje koje bi tebe na krizi uspavale sigurno nećeš moći kupit bez recepta,jedino ako možeš na ulici gdje si i taj met nabavio.
Uglavnom,bezbolno se nećeš skinit,pa sad i da imaš brdo metadona,jer bi se onda navukao na njega,a to je vjeruj mi još gore nego hors.
A da probaš iskreno popričat sa svojima,kako vidim guraš fakultet,nakon početnog šoka,siguran sam da će ti pomoći.
Ako gledaš da će ti najjača kriza bit 3-4 dana probaj tu bočicu podijelit na toliko dana,s tim da što kasnije uzmeš prvu dozu.Ako već ne želiš reći svojima,reci da imaš gripu,virozu i zabij se u krevet,i tako muči svoju muku.Tablete za spavanje koje bi tebe na krizi uspavale sigurno nećeš moći kupit bez recepta,jedino ako možeš na ulici gdje si i taj met nabavio.
Uglavnom,bezbolno se nećeš skinit,pa sad i da imaš brdo metadona,jer bi se onda navukao na njega,a to je vjeruj mi još gore nego hors.
A da probaš iskreno popričat sa svojima,kako vidim guraš fakultet,nakon početnog šoka,siguran sam da će ti pomoći.
-
potpisujem sagy sve sto si rekao.
Samo da dodam da napravis tabelu prvi dan popij najvise ali izracunaj recimo po 40tak kapi x 2 to ti je 80 pa suradan uzim po 35 znaci vec si potrosio pola boce ako je isto mililitara kao nas srpski i onda uzmi po 25 kapi 3 dan to je 200 kapi i ostane ti jos sto onda 4 dan probaj davidis u kolikoj ti se meri met sakupio u organizmu probaj da malo se izkuliras znam da tesko zvuci ali ne bi trebao imati ziju tako neizdrzivu. itek onda popij kada vise nebudes mogao izdrzati 20 kapi pa vidi dali ce te pokriti. ivec si pregurao 4 dani ostane ti jos 70-80 kapi za bas kada te uhvati frka.
Ako mozes nabavi formidale i rivotrile. Rivotril mozes piti uz terapiju jer pojacava dejstvo meta barem u mom slucaju a formidal pred spavanje da izbegnes nesanicu.
sad dali mozes doci do lekova ne znam jer u principu ne daju vise kod nas bez recepta al ako znas neku apoteka kao sto ja imam u novom sadu gde mi daju bez recepta.
Naravno ovo ti je samo savet sve zavisi od kvaliteta robe. Met ne treba piti vise od 6-7 dana jer mozes da se navuces na njega a zikra od horsa je mala beba za zikru na metu
Ajde polako izgurati ces ti to, i jos jedno pitanje sto se vrati na dop posle pauze?
pozz
Meni je ovo x skidanje i moji su prosli se samnom i pomazu mi naravno da im nece biti drago ali ako se skidas da bi spustio toleranciju nece ti opet lako jer povratak je jako dezak povratak u sredinu gde si se gudrao
Samo da dodam da napravis tabelu prvi dan popij najvise ali izracunaj recimo po 40tak kapi x 2 to ti je 80 pa suradan uzim po 35 znaci vec si potrosio pola boce ako je isto mililitara kao nas srpski i onda uzmi po 25 kapi 3 dan to je 200 kapi i ostane ti jos sto onda 4 dan probaj davidis u kolikoj ti se meri met sakupio u organizmu probaj da malo se izkuliras znam da tesko zvuci ali ne bi trebao imati ziju tako neizdrzivu. itek onda popij kada vise nebudes mogao izdrzati 20 kapi pa vidi dali ce te pokriti. ivec si pregurao 4 dani ostane ti jos 70-80 kapi za bas kada te uhvati frka.
Ako mozes nabavi formidale i rivotrile. Rivotril mozes piti uz terapiju jer pojacava dejstvo meta barem u mom slucaju a formidal pred spavanje da izbegnes nesanicu.
sad dali mozes doci do lekova ne znam jer u principu ne daju vise kod nas bez recepta al ako znas neku apoteka kao sto ja imam u novom sadu gde mi daju bez recepta.
Naravno ovo ti je samo savet sve zavisi od kvaliteta robe. Met ne treba piti vise od 6-7 dana jer mozes da se navuces na njega a zikra od horsa je mala beba za zikru na metu
Ajde polako izgurati ces ti to, i jos jedno pitanje sto se vrati na dop posle pauze?
pozz
Meni je ovo x skidanje i moji su prosli se samnom i pomazu mi naravno da im nece biti drago ali ako se skidas da bi spustio toleranciju nece ti opet lako jer povratak je jako dezak povratak u sredinu gde si se gudrao
- yellowmonkey
koliko znam, kod nas u hrvatskoj ne daju ove lijekove bez recepta ni pod razno, a sta se tice rivotrila, on je stabilizator raspolozenja i ne djeluje odmah, nego tek nakon nekog vremena, a ucinak je kod svakog, naravno, drugaciji, i uglavnom se pije uz antidepresive. znam jer ga ja pijem vec duze, al uz subutex. ako mozes od koga nabavit seroquel, leponex, od toga ces spavat i na krizi. bilo par sati u pitanju, par sati, svaki sat sna ti je bitan.
- Sagitarius
Jesi pila Zoloft?Ja ga pijem dva tjedna uz subutex,i još ne osjećam "rad".Trebam li još čekat,ili da mi promijene terapiju(seroxat,portal,prozac...)?yellowmonkey wrote:koliko znam, kod nas u hrvatskoj ne daju ove lijekove bez recepta ni pod razno, a sta se tice rivotrila, on je stabilizator raspolozenja i ne djeluje odmah, nego tek nakon nekog vremena, a ucinak je kod svakog, naravno, drugaciji, i uglavnom se pije uz antidepresive. znam jer ga ja pijem vec duze, al uz subutex. ako mozes od koga nabavit seroquel, leponex, od toga ces spavat i na krizi. bilo par sati u pitanju, par sati, svaki sat sna ti je bitan.
Eh,a za spavanje u krizi meni su pomagali leponexi i prazine(100-200mg),samo bih morao svaki dan mijenjat,jer ni jedna ni druga tableta me ne bi uspavale 2. dan.Samo leponex je zajeban,naročito uz diazepame,često bi me u krizi smirio samo fizički(umrtvio),a glava i dalje u balunu.
Ma gadno je skidat se sam uz brdo tableta,od nervoze počne čovik pit sve šta mu dođe pod ruku,jednom sam od kombinacije leponex+apaurin,bio toliko umrtvljen da nisam ni do WCa mogao,srećom imao sam kantu kraj sebe(k'o u Trainspotingu

prvo, hvala na prethodnim postovima, savetima i podrshci!!! stvarno mi znachi puno....
bochica je kupljena, od sutra krecem sa terapijom.... propratnu "opremu" nisam uzeo, mada cu nabaviti formidal, bensedin i bromazepan... i da... imam par tableta pod nazivom " NIPAM" zna li neko za dejstvo tih tableta???
imam josh jedno pitanje... da li se doza metadona uzima i ujutro i uveche?? formidal kapiram da koristim sat, dva pre nego shto bih legao?? a bensedin i bromazepan?? kada njih da koristim?? chuo sam da su slichnog hemijskog sastava i da skoro pa isto dejstvo imaju?? bromazepan je od 3 miligrama, a bens. od 2... recite mi, molim vas, koliko tableta je preporuchljivo da se popije mislim na formidale, bromazepan i bensedin?? i naravno kada?? isto me interesuje josh jedna stvar... koliko vremenski treba metadonu da pochne da deluje?? neko mi je nekada rekao da treba bash dugo, fazon 5, 6 sati... da li je to istina???
opet unapred hvala na informacijama!!!
veliki pozdrav dobri ljudi !!
bochica je kupljena, od sutra krecem sa terapijom.... propratnu "opremu" nisam uzeo, mada cu nabaviti formidal, bensedin i bromazepan... i da... imam par tableta pod nazivom " NIPAM" zna li neko za dejstvo tih tableta???
imam josh jedno pitanje... da li se doza metadona uzima i ujutro i uveche?? formidal kapiram da koristim sat, dva pre nego shto bih legao?? a bensedin i bromazepan?? kada njih da koristim?? chuo sam da su slichnog hemijskog sastava i da skoro pa isto dejstvo imaju?? bromazepan je od 3 miligrama, a bens. od 2... recite mi, molim vas, koliko tableta je preporuchljivo da se popije mislim na formidale, bromazepan i bensedin?? i naravno kada?? isto me interesuje josh jedna stvar... koliko vremenski treba metadonu da pochne da deluje?? neko mi je nekada rekao da treba bash dugo, fazon 5, 6 sati... da li je to istina???
opet unapred hvala na informacijama!!!
veliki pozdrav dobri ljudi !!
- Sagitarius
Pa sinko,jeli ti ovo prvi put da kriziraš????
Metadon djeluje nakon 20-30min,kakvih 5-6h???I uzima se jednom dnevno,uzmi tu bočicu i podijeli na 4 dana.Onda popij 1. četvrtinu,pa ako vidiš da je malo,rađe uzmi koji bromazepam ili bensedin,metadon ti je osnova svega,i njega koristi što racionalnije možeš,jer ga nemaš puno.
Nipam ti je lijek protiv nesanice.
Ne može ti niko nacrtat shemu kako da se skineš.Biće gadno,i pripremi se na to.Te azepame,pij pomalo,dok ne vidiš sam koliko ti odgovara.Koliko sam shvatio nabavio si Bensedin(Valium) od 2mg?Toga možeš cijelu kutiju popit,u krizi se piju oni od 10mg,5-6kom.
Ali,shvati da će bolit,i bit će ti teško,bez obzira na sve te tablete.Opet,za 5-6 dana će ti već bit bolje,a dotad "u se,na se i poda se".
Pazi samo da od ludila u krizi ne popiješ sve to odjednom što si nabavio,jer bi se mogao otrovat(predozirat) tom kombinacijom.
Aj,sretno
P.S. zaboravih napomenit ako možeš nabavi tablu subutexa,ona će te pristojno pokrit,ali nemoj slučajno da ga miješaš s metadonom.Imaš po forumu masu tema o subutexu,pa prolistaj malo.
Metadon djeluje nakon 20-30min,kakvih 5-6h???I uzima se jednom dnevno,uzmi tu bočicu i podijeli na 4 dana.Onda popij 1. četvrtinu,pa ako vidiš da je malo,rađe uzmi koji bromazepam ili bensedin,metadon ti je osnova svega,i njega koristi što racionalnije možeš,jer ga nemaš puno.
Nipam ti je lijek protiv nesanice.
Ne može ti niko nacrtat shemu kako da se skineš.Biće gadno,i pripremi se na to.Te azepame,pij pomalo,dok ne vidiš sam koliko ti odgovara.Koliko sam shvatio nabavio si Bensedin(Valium) od 2mg?Toga možeš cijelu kutiju popit,u krizi se piju oni od 10mg,5-6kom.
Ali,shvati da će bolit,i bit će ti teško,bez obzira na sve te tablete.Opet,za 5-6 dana će ti već bit bolje,a dotad "u se,na se i poda se".
Pazi samo da od ludila u krizi ne popiješ sve to odjednom što si nabavio,jer bi se mogao otrovat(predozirat) tom kombinacijom.
Aj,sretno
P.S. zaboravih napomenit ako možeš nabavi tablu subutexa,ona će te pristojno pokrit,ali nemoj slučajno da ga miješaš s metadonom.Imaš po forumu masu tema o subutexu,pa prolistaj malo.
-
Sagi ja pijem haleu antidepresiv i mogu ti reci da evo posle mesec dana sve cesce se i smejem sto do sada nikada nije bio slucaj, prvih 6 meseci sam bio u totalnoj banani ni razgovarati nisam mogao ma nista samo sam trazio nacin kako bi se ubio. Sad ne znam dali je ovaj put onaj pravi da konacno cu se osloboditi zla jer odlicno se osecam, halea ujutro uz sub pa jos tri suba i navece normabel 10 mg ne ubije me kao leponex. izbacio sam ga jer jos kad se pogledam u ogledalo vidim njega na mom celu kada sam u ustanovi lupao glavom od zid naravno mesanja meta preko boce i po i 8 subova . kada sam to preziveo majko moja mislim da mogu sve izgurati ni ona kriza od caja od maka i to preko tri litre nije nista. Kamo srece da sam procitao tvoj neki post pre nego sam uzeo sub nakon svega 24 sata posto sam popio zadnju bocu meta 100mg.
Dolazim u st krajem 7 meseca a u novi sad idem iduce nedelje pa cu pogledati katepresan. Nadam se samo da moja apoteka radi jos uvek pa nece biti problema a ako ne bude sad narucicu pa cu za exit podici u svakom slucaju nesto cemo srediti. od koliko su oni mg?
ja nikada nisam previse pio lekove ali rivotril mi je pomagao ponekad i da zaspim dobro uz opijat ali stvarno me podizao u kriznim trenucima. Leponex je najgori lek koji sam u zivotu popio. doduse upavljuje tj umrtvljuje telo ali crve u telu ne a to mi je najgore cak su me morali vezati i posle 2 leponexa najgora nocna mora.
ali necu vise o tome jer ovaj put oseccam da ce biti bolje. poceo sam piti po 3 suba ovih danai opet se dobro osecam, znam da to nece biti tako kada se i njega budem morao resiti ali sagy kako si rekao primeniti cu tvoj savet o proredjivanju suba pred kraj.
Jesi li ti se skidao sa suba tj jesi li prosao ostavljanje njega?
Dolazim u st krajem 7 meseca a u novi sad idem iduce nedelje pa cu pogledati katepresan. Nadam se samo da moja apoteka radi jos uvek pa nece biti problema a ako ne bude sad narucicu pa cu za exit podici u svakom slucaju nesto cemo srediti. od koliko su oni mg?
ja nikada nisam previse pio lekove ali rivotril mi je pomagao ponekad i da zaspim dobro uz opijat ali stvarno me podizao u kriznim trenucima. Leponex je najgori lek koji sam u zivotu popio. doduse upavljuje tj umrtvljuje telo ali crve u telu ne a to mi je najgore cak su me morali vezati i posle 2 leponexa najgora nocna mora.
ali necu vise o tome jer ovaj put oseccam da ce biti bolje. poceo sam piti po 3 suba ovih danai opet se dobro osecam, znam da to nece biti tako kada se i njega budem morao resiti ali sagy kako si rekao primeniti cu tvoj savet o proredjivanju suba pred kraj.
Jesi li ti se skidao sa suba tj jesi li prosao ostavljanje njega?
- Sagitarius
Leponex je stvarno užas,ja sam jednom u zikri popio 3 od 100mg,horror,psiha trese maximalno,a ne mgu se pomaknit,da prostiš ispovraćao sam se i ispišao po krevetu,jer nisam imao snage za doć do WCa.
Katapresani mislim da su od 1 ili 2mg,nisam siguran.
ja sam bio 1.put na subu samo 3mj.,pa je bilo lako skinit,ali dosta mojih prika i poznanika su imali razna iskustva sa skidanjem.Uglavnom,kako mi i dr. kaže najlakše ide smanjivanjem do nekih 1,5-2g pa počet prorjeđivat,i kasnije se krpat normabelima i katapresanom.
Eto,i ja pijem Zoloft 2 tjedna,ali još izgleda nije proradio,pa sam dosta psihički down,ne toliko zbog dopa,nego cjelokupne situacije.
aj,drži se,nadam se da ćemo se vidit.
P.S. i ja sam jednom prerano uzeo sub.,brrrrrrr,nema gore krize od toga,fuj.
Katapresani mislim da su od 1 ili 2mg,nisam siguran.
ja sam bio 1.put na subu samo 3mj.,pa je bilo lako skinit,ali dosta mojih prika i poznanika su imali razna iskustva sa skidanjem.Uglavnom,kako mi i dr. kaže najlakše ide smanjivanjem do nekih 1,5-2g pa počet prorjeđivat,i kasnije se krpat normabelima i katapresanom.
Eto,i ja pijem Zoloft 2 tjedna,ali još izgleda nije proradio,pa sam dosta psihički down,ne toliko zbog dopa,nego cjelokupne situacije.
aj,drži se,nadam se da ćemo se vidit.
P.S. i ja sam jednom prerano uzeo sub.,brrrrrrr,nema gore krize od toga,fuj.
Izgleda da se puno nas opeklo s prvim uzimanjem sub-a. Moje iskustvo je jako davno ali ga se jako,jako dobro sjecam. no,kod mene je problem bio taj sto sam ja stvarno cekala krizu i bilo je proslo krdo vremena i opet kad me pukla kriza a ja na poslu ubit sam se htjela. bila sam sjela na pod i ledja grijala na radijator a sef me nije htio pustiti kuci,na kraju sam si nazvala taksi, popila neke tablete za spavanje i bacila se u taksi.nemam pojma kako sam dosla kuci i kako je sve proslo.
treba cekati da te kriza dobro pocne prati ali kad si na met-u i ides na sub trebas opet par dana cekati. e,to je onda fuck
Motorist treba vremena tableti da pocne raditi,sigurno 3 tjedna ili cak mjesec. A,i nemoj se zeznuti pa da previse ocekujes?!! te tablete najbolje djelovanje pokazuju kad ih par mjeseci uzimas
ja samo sub i nis vise,ni za spavanje,ni za depru ni nist mi ne treba
treba cekati da te kriza dobro pocne prati ali kad si na met-u i ides na sub trebas opet par dana cekati. e,to je onda fuck
Motorist treba vremena tableti da pocne raditi,sigurno 3 tjedna ili cak mjesec. A,i nemoj se zeznuti pa da previse ocekujes?!! te tablete najbolje djelovanje pokazuju kad ih par mjeseci uzimas
ja samo sub i nis vise,ni za spavanje,ni za depru ni nist mi ne treba
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.