ne bih se tamo vracao... ako ne moram...

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Sagitarius

Re: ne bih se tamo vracao... ako ne moram...

Post by Sagitarius »

Jebiga meni treba,još mi je dop najmanji problem,tu se snalazim kao "riba u vodi",druge stvari mene muče
sunrise

Post by sunrise »

ovdje dokt. izbjegavaju olako davati te razvikane tablete tipa prazine,zolof,seroquel, benzose itd
ima masa drugih, novijih tabl koje ne navlace ali rade svoj job,kako za spavanje tako i za depru i promjene raspolozenja itd
ja sam neko krace vrijeme ovdje dobivala neke lake antidepr. ali ih nisam htjela duze uzimati bas zato sto sam htjela da vrijeme i priroda napravi svoje. npr.imala sam neke tablete koje su trebale napraviti to da nemam promjene u raspolozenju, znaci ne velika depra pa sve hajflaj nego neka konstanta no to me i radilo da sam uvijek nikakva,znaci ni sretna ni tuzna ni ushicena ni zalöosna nego ni na nebu ni na zemlji

nemam pojma ali uopce ne zelim ni posmisliti na to da mi neka tabl moze pomoci da se bolje osjecam u stilu dapresije ili icega,ne zelim to prihvatiti,da sam depresivna mozda jer ni nisam odkad sam postala majka. stalno imam osmejh na licu kako i ne bi kad imam najljepse i najsladje stvorenje na svijetu pored sebe i uvijek uz mene
jebes pils kad imam moje suncxe
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Sagitarius

Post by Sagitarius »

Ma ne volim ni ja tablete tipa Zoloft i sl.,ali da se sad ne jadam,nalazim se stvarno u horror situaciji,te mi treba nešto da me malo digne,jer ima dana kad ni se neda ni iz kreveta ustati.
I ja sam trebao postati otac,međutim moja ljubav je imala spontani u 3.mj.,a što je natragičnije čim je saznala da je trudna i cigarete je odbacila,i skinila se brzinski metadonom,ja kako je kriza opasna za fetus,trudili smo se da bude max. pokrivena tih 7 dana.Iz solidarnosti sam i ja prestao,bili smo presretni,ali nakog toga sm udarili manijački po dopu,samo da "ubijemo" emocije.
I danas nam je to največa želja,nadamo se da će nas Bog usrećit.
sunrise

Post by sunrise »

jebi ga, bas mi je zao sto je takko ispalo
ne brini doci ce vam dijete
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Modesty

Post by Modesty »

čitala sam juče na netu u subotexu,naglašavaju da je to isključivo solo ljek....jbg,Sigi,ti bi da ti apsolutno sve bude pokriveno,pa kako ćeš jednom živjet normalna strejt život...svi ljudi imaju probleme,deprice,pate,tuguju pa ne posežu odmah za nečim...ti se na subu i ne laži se.....de malo oladi ako iole jednom želiš biti čist...pa šta misliš da onima koji nisi bili ovisnici ruže cvjetaju...kako zamišljaš svoj život.
nemoj samo reći opet da te napadam....ako niko neće da ti kaže istinu,ja hoću ili pak ne moram,boli me briga ,shvati kako hoćeš.

Jbt,čitam gore preporučujete momku 2 puta po 40 kapi ccccccc......zato i niste izliječeni i sad pizdite na mene koliko vas volja.
Sagitarius

Post by Sagitarius »

Pa dobro,ti svoju "istinu" stvaraš na osnovu toga što sam rekao na forumu.Postoji još brdo stvari koje ipak spadaju u moju intimu.Zoloft mi je prepisao isti psihijatar koji me i vodi na supstituciji,i tražio sam ga unazad mjesec dana kada sam ostao radno nesposoban,a računi stižu,krediti...Izgleda kao hvalisanje,ali te probleme mogu riješiti u mjesec dana,dovoljno je da kontaktiram par ljudi,ali to nije ono što ja želim.Ne želim se bakćat s kriminalom,jedna robija mi bila dosta.
A ti piješ blokatore i smatraš sebe izliječenom???WTF.
Opet se vraćamo na tvoje neko nastupanje s "više","zrelije" pozicije.Na čemu se temelji?
Koje kapi?Ja i ne znam kako se mjeri metadon u kapima.Ja sam mu samo preporučio da što raconalnije iskoristi tu bočicu.
Ne gledam uopće na tvoje postove kao na napadanje mene,svako svoj život vodi najbolje što može.Možda mi jedino smeta tvoja arogancija u vezi supstituta,a i tu te razumijem,to je usađeno u Ceni,ali vidim da ni meni,ni tebi nije baš pomoglo.
Pokušaj razumjet ljude kojima pametuješ,dijeliti lekcije svi znamo(tj. šupak i svoje mišljenje svaka osoba ima).
A ja ću bit čist kada odlučim da je došlo vrijeme za to,nigdje mi se ne žuri,kada pogledam unazad najviše su me i sjebale te indoktrinacije nametnute od drugih da se mora apstinirat po svaku cijenu,pa makar i overiro poslije kad te uhvati rovac.
Modesty

Post by Modesty »

Ajde oladi malo,primaš se ko saučešće,rekla sam samo šta sam pročitala a to što mi je zlo što si ti jjoš na održavanju(kretneu jedan) ti to ne možeš da shvatiš niti pod razno.....protiv sam jer ti prijeti ciroza ako ne počneš sa terapijom.
Čuj gluposti ,biće on na subu dok god osječa rovac,znači bičeš cijeli život....ako je tebi slamka moj blokator za koju ćeš se uhvatit da mi kažeš kako nisam bolja od tebe,ma bujrm jarane.....
Sagitarius

Post by Sagitarius »

Ovakav način komuniciranja(kreten sl.),pokazuje koliko si uopće voljna diskutirati.
Ti ne raspravljaš,ti držiš monologe,i smatraš da si postigla tko zna šta time što si se skinula i piješ blokator(supstituciju),i veličaš sebe kao da si postigla tko zna šta.
Hvala na vrijeđanju,žao mi je što se na ovom forumu ne može normalno raspravljat s tobom,bez tenzija,jer ti ne uvažavaš ničije mišjenje.Pitao sam te za par stvari nevezanih za ovu temu,i otpilila si me.To je tvoje pravo,ali mislio sam da ćemo se bolje razumjeti jer smo slične stvari proživili u prošlosti.
Samo mi nije jasno zašto je supstitucija koju ja pijem,lošije riješenje od tvoje supstitucije.Kemija ko kemija.
Ja nikome ne bih poželio da se nađe u mojoj situaciji,niti sam ikad ovdje propagirao da je supsitucija ikakve vrste riješenje za narkomaniju.Postoje ljudi kojima treba i odgovara,i ja sam među njima.Tebi treba tvoja supstitucija,koju ja smatram lošijim rješenjem od moga,i to sam naširoko i nadugo objasnio zašto.To je moje mišljenje,i nikome ga ne namećem.
Lako je biti shvaćen,teško je shvatiti druge.
Možemo se ovako prepucavati do besvijesti,a ljudi koji ovdje traže savjet,mislim da bi trebali da imaju priliku da čuju razna mišljenja i opcije.To je i svrha ovog foruma,nismo mi nikakvi terapeuti da ljude ograničavamo samo na ono što mi mislimo da je OK,a seremo po svemu što ne uzimamo(ili ne možemo ili ne smijemo uzimati).
Napadaš sve koji govore o ikakvim terapijama,a sama si na terapiji.Mjeriš koliko je netko kapi metadona preporučio.Smiješno.
Ja ću se sa suba skinit kad me bude volja,krize se ne bojim,nakrizirao sam se za sto života,ali zasad mi treba ta štaka,kao što mi treba i elastični zavoj duž noge.
Modesty

Post by Modesty »

Stvarno si nemoguć..počela sam ovako sa tobom da se pišem jer odpočetka nisi dobro čitao ili razumio moje postove...aman čovječe,cijelo ti vrjeme skrećem pažnju na tvoju jetru...je...mi se za terapije....pisao si sam u kakvom ti je stanju jetra pa ti sad vidi želim li ti ja dobro ili ne.....neću bre da te podržavam kad znam što ti se može desti i nema to veze sa mojim mišljenjem o subu.
Nisam te nikad odpilila,rekla sam ti da sam zaboravila kako se taj lijek zove i da mislim da je jedan jedini jer je bio i prije rata i sad je za istu svrhu i da svaki doktro mora znati za njega.JA NIKAD NIKOG NISAM OTPILA AKO SE OD MENE TRAŽI POMOĆ,TO BAR OVDJE SVI ZANJU.
Sagitarius

Post by Sagitarius »

Modesty wrote:JA NIKAD NIKOG NISAM OTPILA AKO SE OD MENE TRAŽI POMOĆ,TO BAR OVDJE SVI ZANJU.
Mi smo ovdje da iznosimo svoja mišljenja,nismo nekakvi antinarko-gurui,a koliko će to nekome pomoći ne ovisi o nama.I ti si se mog HCVa uhvatila ko smola.Ako sam izgurao 16god. s njim,izgurat ču i još 1-2 god.Uostalom kvantitativni PCR mi nije loš (3 600 000 ui/ml).Ima ljudi šta imaju i po 15 000 000 pa žive bez interferona.
Jebote,nije interferon andol,treba to uskladit s trenutnom trombozom,poslom,ne mogu si priuštit 6mj. bolovanja tek tako.
Sve u svoje vrijeme,bez kompresije i pritiska.Put je dug,ali ima kraj...
Čekao sam 5 godina da uvrste Pegasus na listu HZZOa,jer klasični interferon ima pun kua gadnih nuspojava,i u svijetu se skoro i ne koristi.Redovno sam ja i kod infektologa,i kod interniste,mala ide u ginekologa,sve to se počelo dešavat u zadnjih 9mj. otkad smo na subu.Prije smo druge brige brinuli...
Post Reply