Eh sad je na red i taj prokleti problem dosao. Ja sam inace maturant, ove godine sam zavrsio 4. razred odlicnim uspjehom i primjernim vladanjem. Kao sto je normalno, prije neku noc smo imali matursko vece, zbog cega sad zalim sto sam uopste otisao. Sve je normalno bilo, muzika, ples sa drustvom, zafrkancija, a onda mi je prisao jedan prijatelj i rekao mi da ima nesto u dzepu, odveo na mjesto gdje nije bilo nikog, izvadio kesu u kojoj je bio bijeli prah i rekao ovo sam dobio na poklon, adje da isprobamo kako je. Inace sam znao o cemu je rijec, jer mi je nekoliko dana prije govorio da bi volio probati kokain.
Kad mi je ponudio, rekao sam samo da necu i da me to ne privlaci. Medjutim vidjevsi njega da svakih 20 min ide u WC zainteresovao sam se i krenuo s njim u zelji da probam, jer sam cuo od nekog da kokain ne stvara ovisnost, pa je zato vrlo skup. Prvi put nisam smjeo uzeti, nakon cega sam skupio hrabrosti i nasmrkao se. Kasnije sam opet dosao i jos jednu ˝crtu˝ izvukao, koja je bila mala, jer sam mu rekao da ne zelim punoi da samo hocu da probam.
Ono sto mogu rec za djelovanje kokaina, da uopste nisam gubio razum, cak sam bio vise koncentrisan i mnogo raspolozeniji. Trebam jos napomenut da tu noc nisam uopste alkohol pio, a jedan od razloga mi je bio da se na neki nacin opustim pa barem i preko kokaina.
Eh sad me samo interesuje, da li to moze imati neke posljedice i ako sam uzeo vrlo malu kolicinu? Noc kasnije sam osjetio da nesto nije u redu sa psihom, nisam se mogao skoncentrisat a imao sam cudan osjecaj u misicima. Nisam imao problema sto se sna tice, nit bilo kakvih drugih osim navedenih. Jos sam osjecao i svrab u nosu koji je prosao.
Moje pitanje bi bilo kako se moze prevazici ta psihicka ovisnost, jer i danas mi dodje na pamet nekad da je to dobro i da bi opet probao, ma da vise ni u snu. I jos koliko traje ta vrsta ovisnosti i ima li opasnosti?
Hvala svima unaprijed!