ima li opasnosti za mene?

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Post Reply
criscito
Posts: 1
Joined: Sun May 25, 2008 11:44 pm

ima li opasnosti za mene?

Post by criscito »

Eh ovako, prvo da kazem nesto o sebi prije nego zapocnem pisati o mom problemu. Dakle, ja sam jedan obicni 18-ogodisnjak. Oko 10 godina sam se bavio kosarkom, nakon cega sam prestao, ponajvise zbog skole jer mi je ona bila prioritet. Inace nisam uzivalac ni jednog poroka. Tu i tamo bi sa drustvom zapalio jednu cigaretu, al cisto iz sale i uopste nisam nikad uvlacio dim u pluca, vec samo ono usta i izbacim dim odma. Alkohol uopste nisam konzumirao, a tek sam se prvi put napio prije tacno godinu dana, zbog prekida sa djevojkom (ah, te zene :wink: ) i na proslavi zadnje nove godine, da nakon toga nisam kapi alkohola popio. Doduse nisam ni prije konzumirao, vise je to bilo ono djecije, popijes pola pive, pa glumis da si pijan, kako bi bio u centru paznje ( a i to je bila rijetkost). Dakle u ovom uvodu sam samo htio objasnit kakav sam ustvari, kako bi bolje shvatili moj problem.

Eh sad je na red i taj prokleti problem dosao. Ja sam inace maturant, ove godine sam zavrsio 4. razred odlicnim uspjehom i primjernim vladanjem. Kao sto je normalno, prije neku noc smo imali matursko vece, zbog cega sad zalim sto sam uopste otisao. Sve je normalno bilo, muzika, ples sa drustvom, zafrkancija, a onda mi je prisao jedan prijatelj i rekao mi da ima nesto u dzepu, odveo na mjesto gdje nije bilo nikog, izvadio kesu u kojoj je bio bijeli prah i rekao ovo sam dobio na poklon, adje da isprobamo kako je. Inace sam znao o cemu je rijec, jer mi je nekoliko dana prije govorio da bi volio probati kokain.
Kad mi je ponudio, rekao sam samo da necu i da me to ne privlaci. Medjutim vidjevsi njega da svakih 20 min ide u WC zainteresovao sam se i krenuo s njim u zelji da probam, jer sam cuo od nekog da kokain ne stvara ovisnost, pa je zato vrlo skup. Prvi put nisam smjeo uzeti, nakon cega sam skupio hrabrosti i nasmrkao se. Kasnije sam opet dosao i jos jednu ˝crtu˝ izvukao, koja je bila mala, jer sam mu rekao da ne zelim punoi da samo hocu da probam.

Ono sto mogu rec za djelovanje kokaina, da uopste nisam gubio razum, cak sam bio vise koncentrisan i mnogo raspolozeniji. Trebam jos napomenut da tu noc nisam uopste alkohol pio, a jedan od razloga mi je bio da se na neki nacin opustim pa barem i preko kokaina.

Eh sad me samo interesuje, da li to moze imati neke posljedice i ako sam uzeo vrlo malu kolicinu? Noc kasnije sam osjetio da nesto nije u redu sa psihom, nisam se mogao skoncentrisat a imao sam cudan osjecaj u misicima. Nisam imao problema sto se sna tice, nit bilo kakvih drugih osim navedenih. Jos sam osjecao i svrab u nosu koji je prosao.

Moje pitanje bi bilo kako se moze prevazici ta psihicka ovisnost, jer i danas mi dodje na pamet nekad da je to dobro i da bi opet probao, ma da vise ni u snu. I jos koliko traje ta vrsta ovisnosti i ima li opasnosti?

Hvala svima unaprijed!
justme
Posts: 119
Joined: Sat Apr 12, 2008 10:56 am

Re: ima li opasnosti za mene?

Post by justme »

e ti
prosvrljaj ovdje po forumu,nacices dosta toga o kokainu.
nemas ti jos problem,ali skloni se od kokaina.
mit o tome da kokain ne izaziva zavisnost je netacan!
izaziva vrlo gadnu psihicku ovisnost,strahovito unistava zivce,ma nista se o kokainu ne moze lijepo reci.
ja sam zivjela sa covjekom koji je ovisnik o kokainu,sama sam ga uzimala povremeno.
ne uzimam ga godinu dana i jos uvijek imam periode nesanice,uzasne promjene raspolozenja i jos uvijek dane kad zelim to opet da probam.
nisi ti jos u problemu,niti je to kod tebe psihicka zavisnost,samo sjecanje na to sto ti se dopalo.
a tog osjecaja se mozes rijesiti vrlo lako.
znaj da to sto si se osjecao cool ili pametniji ili sigurniji u sebe je lazan osjecaj!postoji milion i jedan prirodan nacin da se covjek moze tako osjecati.
znaj da ne postoje lake i teske droge ili droge koje ne izazivaju zavisnost.
i da su posljedice uzimanja istih daleko gore i dugotrajnije od tog kratkog,prekratkog perioda u kojem se vrlo lazno na njima osjecas ok.
jana
Posts: 585
Joined: Wed Sep 12, 2007 12:47 am

Re: ima li opasnosti za mene?

Post by jana »

Tako svi pocinju,djecace moj.Besplatna ponuda,sa ovim li onim povodom,znatizelja u igri,i iskustvo da ti je dobar osjecaj.Poslije,u ponavljanju,mislis,ne mogu se ja zakaciti na ovisnost,ali ona dodje,vrlo bzo.Dok se okrenes,eto te ,vec zarobljen.
Lijepo si opisao posljedice prve konzumacije,i zato ti se javljam.Taj svrab u nosu kasnije preraste u konstantno curenje nosa,svuda klineksi,ti se vadis na prehladu,a o psihickim promjenama da ne govorim.Mogu svi oko tebe da umru pitajuci se sto ti je,ti mrtav hladan,samo zelis ponoviti dozivljej.I,tu pocinje kosmar i agonije za sve one koji te vole.
PsYchO
Posts: 79
Joined: Tue Nov 15, 2005 9:40 am

Re: ima li opasnosti za mene?

Post by PsYchO »

Ne bi bilo uredu srozavat momka il bilo shta, svi smo nekad jebiga .. probali.

Ok, probo si, bilo je dobro.. uvjek je dobro.
Ljepo je shto si i sam svjestan shtetnosti, te posljedica koje bi nastale da nastavish da ga uzimash. Pun forum tuznih pricha, kokain, heroin, razlike nema.
A svako od nas je bio i mlad, neki josh i jesu, naivan, ili pak znatizeljan..
Ti si jebiga, u dobrom stanju.
Zaboravi to i zhivi svoj zivot kako si i zivio pre te linije.
Ako imash bilo kakvih psihickih problema, depresije, anksioznost, otici psihologu i psihijatru nije sramota i kudikamo je bolje dobiti od njih propisanu terapiju, nego se okrenut koki.

A Kokain navlachi, itekako navlachi. Ne vjeruj ulichnim prichama a ovde ti sigurno niko zlo ne misli.

Ne brini se, nemash ni psihicku nit fizicku ovisnost, pade mi na pamet "Sivi Kamion Crvene Boje" i ono "a jesam li ja sad narkoman? " .. nisi brate, al ako nastavish, bit chesh.

Samo pametno, jer.. vidi se, pametan si.

Zaboravi sranje.
..all that is gold does not glitter..
...iva...
Posts: 385
Joined: Tue Feb 26, 2008 1:01 pm

Re: ima li opasnosti za mene?

Post by ...iva... »

ovistnost stvara sigurno... samo ne prvi put... bez obzira koliko skupa droga bila... skupa je jer je dobra ne zato što ne stvara ovisnost

ništa ti neće biti samo više nemoj probati.... psihičku ovisnost nemaš ali naravno da ti je ostalo u glavi kako je bilo dobro.... s vremenom će to proći samo se ti nedaj i nemoj više konzumirati jer što dulje budeš konzumirao to će ti stvarati manje zadovoljstva a više problema... jer tolerancija se stvori brzo a koka kad je šmrčeš ne radi baš dugo nego kratko tako da moraš ubrzo opet uzeti

bio si nemiran, dekoncentriran... vidiš šta se dogodi samo nakon jednog uzimanja, sad zamisli kako bi ti bilo da nastaviš s tim...

lijepo si napisao na početku - škola, košarka, dobar učenik... nemoj si to upropastiti nemoj.... nemoj da bude kasno dok ne shvatiš da si vrlo sretan jer nisi na ničemu...

Puno pozz i sretno!!! :-D :-D
User avatar
lizard
Posts: 347
Joined: Thu Dec 06, 2007 7:50 pm

Re: ima li opasnosti za mene?

Post by lizard »

Ti si odlikas, znas garant sve definicije, koga briga... Gudra nema definiciju, to je osjecaj, stil zivljenja.
Neminovno, genetski i geografski garantovano da moj sin "sutra" proba drogu. Sta bi njemu reko, nista, nebi imao kad od udaranja. He he, ta sila je cudo,uvjek radi.
Primjer:moj pas kako primjenjujem silu slusa puno bolje. Kad ga opalim nogom odleti kroz vrata isto lopta, zaboli ako pogodim stativu,mislim stok, ali tada mu nepadne napamet da neposlusa;)
A sinu bi...Ustvari, dobit ce batine cim pita sta je droga!
Kad bi bio tako dobar decko, iskren ko ti, da prizna:) onda bi ga ubio, mozda i nebi, kad razmislim... mozda je bolje da to bude droga, nego ja.
Ima nesta sto se zove mjera, neko je ima, velika vecina nema. Pogotovo kad je rijec o necemu mocnom,dobrom. Jebajiga, koka je dobra,a piletina jos bolja:) Kad je gudra stil zivljenja, samo partiji i zajebancije tipa ljetovanje, zimovanje, tad je OK samo ako mozes pratit kartu.
Sta je jedna tanka linija na putu do citulje, u boljem slucaju pshijatrije...te droge nikad dosta...
Sta ja ovdje serem?
Kako nekome tvojih godina objasnit sta je droga?
Nikako!
Nemoguce kad vam je sve n0vo! Jebajiga,crta po crta i predjes crtu, kad predjes najebes! Tako to u zivotu biva, samo koka kola ima smisao.
Pametan si decko, drzi se skole i sporta, A za prah ces imat vremena:)
BAŠ SVE TI DAJEMO I OPET MALO KOLIKO TE VOLIMO...
User avatar
PROČITAJ ME
Posts: 865
Joined: Tue Sep 25, 2007 8:46 pm
Location: bosna

Re: ima li opasnosti za mene?

Post by PROČITAJ ME »

...... Dragi dečko....... pročitaj moju ispovjest i sve će ti biti kristalno jasno....... ja sam bila ovisna o kokainu par godina..... nemoj srljati u gluposti... koliko vidim da si mlad i dovoljno pametan...... ne treba ti to sranje...... a po glavi što ti se to vrzma...... eto... brate, probao si.... i... i.... i...... bio si znatiželjan i probao i to je to.... neka ostane na tome da si i to prošao i probao...... nemoj se dalje zavlačiti u govna, jer koka može da izazove jaku, veoma jaku psihičku ovisnost...... eto, kažem ti pročitaj kroz kakav sam ja pakao prošla i još uvjek sam labilna i slaba psihički...... jedno vrijeme sam bila ok. pa naleti perio kada si loš do bola.....a, ti si veoma mlad i molim te nemoj se igrati stim jer je veoma opasna igračka, zajebancija ma nazovi kako god hoćeš....... samo pametno druže....... nadam se da ćeš shvatiti da ti svi želimo dobro ovdje.......... pozdrav...... :D :D :D
Između izvjesnog i neizvjesnog - postoji tanak led.
Post Reply