Od rođenja do šeste godine dete nema pojma, od sedme godine kreće u školu i upoznaje nove ljude i nove trenutke, kao i poneki autoritet, ako nije išlo u obdanište i predškolsko, u desetoj godini devojke dobijaju sise, muškarcima prorade testisi, tokom šestog razreda muškarci štipkaju devojčice, one im lupaju šamare, u dvanaestoj devojčice dobijaju menstruaciju i kreću sa sazrevanjem, muškarci uveliko masturbiraju, sedmi razred prve cigarete već gore, u osmom su šampioni stigli već do glukoze zbog alkohola, na traafici dok kupuju cigarete uočavaju pakovanja raznoraznih rizli i trude se da što pre shvate šta je to, kreće se na ekskurziju tokom prve godine srednje škole sa minimum 20g trave po glavi konzumatora, to se uglavnom šiba unakrsno sa nekom tableticom par godina, zatim evoluira osoba preko lepka, trave, bensića, na probu hašiša, šita, trodončića, heroinčića, ponekog exerčića, retko kad kokainčića, uz lagano hvatanje zmajčića, do špricića i ćorsokakića, tako da se u jednom trenutku zapitaš koliko imaš godina i da li je tvoja sudbina da motaš džoint na wc šolji, da kradeš kevi kašičice i ostale potrebštine, da se sa klincima od 14 godina cimaš za pola paketa trave, ili staneš đavolu na rep i kažeš, bilo je lepo dok je trajalo, ali ja sam sada bikčina koja ne treba da muca i zeva u jednu tačku, sa 25 živih spermatozoida i 3 polumrtve ćelije sive moždane mase...
"Ne znam šta da radim sa svojim životom
Sad mi je dobro, ali šta će biti potom?
Ovako više ne ide, postaje bolesno!
Znam da mogu bolje, da radim nešto korisno!
Neću da mi droga sjebe mozak.
Da tripujem ekstazu ili da sam samo prividno jak.
Kada nisam! U stvari sam pička, bleda senka idiota
Koja ne može da shvati svu ozbiljnost života,
Pa se samo uradi da zaboravi na sve!
Dao bih dupe za mić dobre vutre jer ja volim da se
prebijem, prevalim, otkinem, razorim, dobro navarim, tj naduvam.
Samo da nikada ne budem sam u svojoj glavi,
i zato obraćam se travi svaki dan,
Bilo u snu ili na javi...
A voleo bih da se jedno jutro strejt dignem,
Al' ne mogu da se skinem, jer do jaja sam prebiven
Zato upadam u trip, neki gadan trip,
polako upadam u trip, vrlo gadan trip.."
Ahahahhaa, gde me nadje Zvrky, pa kako bre isto Bog i net? Pa dajte bre, te price su smesne, kao-ja sam nasao ovo a ti ono, ko bre da je Hrist u stvari samo zamena za dop???
O.K., rekli smo da necemo vise u te price, na kraju krajeva, svi smo manje vise rekli sta mislimo o tome, al ne mogu da se ne smejem i da ne reagujem kad napisete ovako nesto. Svaki dan se srecem sa ljudima koje je Bog toliko i na tako pozitivan nacin promenio, na zalost srecem jos vise onih koji su postali net-zavisnici, sa svim nuspojavama koje nemaju veze sa nicim pozitivnim. I da ne ulazim u razne bolestine koje takva zavisnost vuce sa sobom, dovoljno je videti koliko su ti ljudi otudjeni i kako se polako udaljavaju od realnog zivota i od svih lepota koje on donosi...