Decko ovisnik

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Post Reply
Zabrinuta

Decko ovisnik

Post by Zabrinuta »

Prvi put sam veceras posjetila ovu stranicu, i vjerovatno to ne bih ucinila ni veceras, da mi decko kojeg volim nije priznao da vec dva i po mjeseca, svaki dan " vuce ". Kada mi je to rekao, prvo sam mislila da se sali. Naravno, znala sam da ponekad zna to uraditi, cak i sa mnom, ali da je tako ozbiljno, nisam znala. :( Dugo se znamo, prvo smo bili prijatelji, i iz negovih prica znam da je u srednjoj skoli ( a sada mu je 23god) poceo pusiti travu, vuci " speed", neke teze droge (mada tu podjelu nisam nikad volila, sve su teske), nije uzimao. Nakon vecerasnjeg priznanja, rekao mi je da ne zeli da ga ostavim, zato sto mi je lagao, i da sam ja jedina osoba za koju on misli da mu moze pomoci. Mislim da je na dobrom putu, jer je prije svega sam sebi priznao da ne moze da funkcjonise bez toga, a i zato sto je priznao da mu treba pomoc (pa makar i meni).
Voljela bih kada bi mi neko rekao kome i gdje da se obrati za pomoc, neki psihijatar, ili sastanci anonimnih narkomana, i na koji nacin mu ja mogu pomoci?
Eh, nakon što sam pomislila da gore ne može biti, ipak se desilo to, da je on ipak odlučio da ne treba ići i da može sam da se skine. Kao, sramota ga je ići na sastanke anonimnih narkomana, jer ipak, "...zaBoga nije on neki ovisnik, šta, samo je speed u pitanju..." Bit če mu teško 7,10 dana ili ne bitno, mjesec, dva, ali ce uspjeti. Na moje pitanje, zašto nije prije uspio, rekao je da nije znao koliko je zaglavio, da nije primjetio da ne može ni sa kim normalno komunicirati (osim sa mnom), jednom riječju, da je vrag odnio šalu.
Ja sam rekla da ću ga ostaviti, ak ne potraži pomoć, ali zaista ne želim da ga ostavim. ŠTA DA RADIM? HELP..
Last edited by Zabrinuta on Tue Oct 16, 2007 3:54 pm, edited 1 time in total.
saša-ex

Re: Decko ovisnik

Post by saša-ex »

Odakle ste?
SAMO CEO ŽIVOT...
cokapeace

Post by cokapeace »

Dobrodošla!...i naravno ,odakle ste ,da bi mogli da ti damo informacije za najbliže ok psihijatre,komune,i ostalo.
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
mysunrise

Post by mysunrise »

Tvoja borba tek počinje! Želim ti sreću!
netko

Post by netko »

nemas sta uraditi, on treba da uradi.. samo neka zna da si tu i da moze od tebe traziti pomoc.
....Ipak bit će bolje, naucila sam nesto iz proslosti one....
alissa

Post by alissa »

Budi uz njega,tvoja podrska mu je sada najpotrebnija.Ali nece biti lako,veruj mi...
Timi

Post by Timi »

alissa wrote:Budi uz njega,tvoja podrska mu je sada najpotrebnija.Ali nece biti lako,veruj mi...

apsolutno se slazem....!!!!! PRVO MU POMOZI DA SE SKINE TJ. IZLECHI, PA ONDA SE VRACAJ U PROSHLOST!
Image
Sagitarius

Post by Sagitarius »

Eto,ja ću ti napisat nešto optimističnije.
Srećom da je stigao "samo" do speeda,ako ti govori istinu.
Stručna pomoć mu je potrebna,bez daljnjega,ali,eto,možda je pozitivna stvar u cijeloj priči,što se problem uočio u ovaj čas,jer on je vrlo vjerovatno(sigurno),osoba sklona drogama,pa da je zaglavio na heroinu,puno bi to teže išlo.
Želio bih ti napomenuti,da se ne preplašiš pretjerano informacija o razornom utjecaju methamfetamina,kojih ima podosta na internetu,jer te vrste speeda,kod nas skoro pa i nema,na svu sreću.Meth. je raširen po USA,i velike štete čini tamo.
U našim krajevima se troši "obični" amfetamin,koji,ipak,manju štetu čini,i ne razvija se fizička ovisnost,nego psihička.
Ja sam bio godinu i pol dana "na spedu" skoro svakodnevno,i to je košmar svoje vrste,jednom nisam spavao,5 dana u komadu.
Međutim,sa speeda,sam prešao na kokain,tj. "s konja na magarca",i još više propao.
To je bilo prije 5god.,nakon toga sam se vratio svojoj "prvoj ljubavi"-heroinu,pa se sad čupam iz toga.
Nije mi namjera,da ovim postom,omalovažavam vaš(njegov) problem,činjenica je da on ima problem s ovisnošću,kojeg mora riješit,on sam,uz tvoju i stručnu pomoć.
Sve najbolje vam želim.
Post Reply