Da li si to bio Ti? Da li si Ti to bio tokom drogiranja?

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

heroinapg

Da li si to bio Ti? Da li si Ti to bio tokom drogiranja?

Post by heroinapg »

Važno je i interesantno upoznati se u kratkim crtama s interakcijom politike i droga. Politika (pojednostavljeno rečeno: država) i droge, pojmovi su isprepleteni čvrstim vezama. U toj sprezi nalaze se takoreći sve institucije kapitala. U svim velikim svjetskim bankama svakodnevno miješa se legalni i «crni» kapital. Državni aparat djelomično se hrani od prodaje najpogubnijim drogama na svijetu, duhana i alkohola. Nije nikakva tajna da se tajne službe, dobrim dijelom, financiraju narko kapitalom (zaradom od ilegalnih droga). I na kraju ovog uvoda u temu – jedna konstatacija! Država može, takoreći, preko noći riješiti problem droga. Uzori su, neke arapske države, Hong Kong, Singapur i dr. Eklatantan primjer je nedavni slučaj jednog britanskog bračnog para: trideset mjeseci proveli su u užasnom paklu zatvora u Kuala Lumpuru (prebijanja, silovanja, glad…) zbog komadića hašiša, kvadratića dimenzije stranice od cca 14 milimetara (veličina nokta na palcu).
Nista nije slucajno..Pa, ni ovo. Naime, kada roditelji povedu svoju djecu u ordianaciju..gadjaju se tudjim imenima: funkcionera, doktor, lekara, pekata, apotekara.. Ali, to sam ja. Malo sam se promenila..
Da li sam to bila ja..?U pocetku poslednje-jedine moguc apstinencije... po meni Postavljeno mi je pitanje.Ja sam kao odlican djak odgovorila na sev,,mrnljala sam :"Da, to sam bila ja"Ja se svega sjecam-svake sitnice, krupnice, drugovi/drugarice s kim sam bila,,,"Al, bs svega..Nakon citanja mojih "spisa"..."Dogovorili smo se-ja sam na startu to rekla. Dogovorila sam se, sama sa sobom trenutno spavacom. A, sada na stolici. Na tome sam..da odgovorim unaprijedi svim N pitanja.11 faza je bila da sam to biloa transformisana ja. I jeste` POstoji u kjizi "12 koraka" moralisticko shvatanje narkomanije. Naime..parafraziram "kad ste sami mogli da udjete u poblem, izadjite:..Okreni, obrni TO JE TO.Cudna mi cuda!! Kucateljka ovih redova je uvjek bila moralista-ne novopoceni. mna umirem kada vidim izdrogirano dijeteKada mi je falio novac pozamljivala i vrala maximum nakon 3 dana od tatinih prijate;llja. Svako je znao tatau, a kroz tatu i mene
heroinapg

Re: Da li si to bio Ti? Da li si Ti to bio tokom drogiranja?

Post by heroinapg »

UH.TO NISAM DEFINITIVNO BILA JA
Boban

Post by Boban »

nekapiram :D
heroinapg

Post by heroinapg »

Dok sam se drogirala…Ma, svega se sjecam :!: :?: bila sam zastupnik teorija da sam bila j..Ele, nije li covjek koji se napije "drugaciji"? :arrow: Kaad su počeleele NA grype, pitali su me da`l sam to bila ja. 19.12.2007 Rekoh,da jesam..transformisana ja.

:{U knjizi "12 koraka objasnjava se da osoba tokom drogiranja postaje neko 2. Nisam knjiga, al se sa mnogim djelovima slazem.Ja pričam nemuštim al` sam ty,
girl.jpg
girl.jpg (5.24 KiB) Viewed 3810 times
A, ti BRATE...Da li si to bio ti?! Drznucu se i olako napisati :NE :!: A cekam Tvoje misljenje..kao i svih koji enter the topic
joesspappa

Post by joesspappa »

Zavisnost nije naš izbor. Mi bolujemo od bolesti koja se manifestuje u raznim oblicima antidruštvenog funkcionisanja, i koja se teško otkriva, dijagnostikuje i leči.
Bolest nas je držala u izolaciji od drugih ljudi, osim kada je trebalo nabaviti drogu, uzimati i iznalaziti načine da se dođe do nove količine. Odbojni, puni gorčine, sebični i u potrazi za sobom, mi smo se izolovali od ostatka sveta. Sve što nam nije bilo potpuno poznato doživljavali smo kao tuđe i opasno. Naš svet se toliko suzio, tako da je izolacija postala naš život. Uzimali smo drogu da bismo preživeli. To je bio jedini život za koji smo znali.
Kada sam citao ove redove, pitao sam se jel to mene neko za*ebava!? Mislim, ko se to bavio mojim zivotom i trudio da opise mene. A kako bih ja sebe opisao u periodu aktivnog drogiranja? Ne znam, nemam ideju. Znam sta sam radio, kako se ponasao i znam da je to bilo suprotno od onoga sto radim danas, od onoga sto osecam sad... Sve je bilo drugacije. Pocev od imena, koje ne da nisam koristio, nego sam ga i ponekad prezirao. Nadimak je bio jedini nacin da me neko dozove. Danas se na nadimak ne odazivam. Ne mogu da kazem da mi ne prija, ali mi je totalno nebitan. Stvari koje sam radio, zasluzuju svaku osudu, i moralnu i objektivnu i subjektivnu. Pa cak i krivicnu. Ali definitivno to nisam bio ja. Mr. Hajd je preovladao nad dr. Dzekilom. Jedino sto mi je bilo bitno bila je glad za heroinom i nacin kako tu glad zadovoljiti. Kako se snabdeti sa odvoljnom kolicinom novca, droge, pribora i svega ostalog vezanog za to. Moji strahovi su bili iskljucivo vezani za te prohteve. Morao sam da dodjem do droge, bez obzira na cenu koju sam placao za to. Manipulisao sam ljudima, pokusavao da drzim stvari pod kontrolom, lagao, krao, otimao... A opet sa druge strane, nisam osecao nista. Ili bolje receno ono sto sam osecao bio je samo jad i ocaj. Potistenost, izolovanost, egocentrizam, sebicnost, bes, gordost, ma bukvalno sve lose osecaje sam imao. Nijedan lep, nijedan normalan. Izgubljen u tim losim tripovima, gubio sam konce zivota, nisam mogao da vodim normalan zivot. Nisam mogao da predjem ulicu a da ne mislim na gudru. Polako sam postajao zivotinja. Sveden na instikt, kako preziveti... A duh i dusa su mi lutali unaokolo u potrazi za necim sto bi mi vratilo trunku ljubavi prema zivotu. A opet plasio sam se da preduzmem bilo sta sto bi me dovelo do mozda boljeg zivota, do izlaza, sve dok nisam imao vise ni gde ni kako. Jedini izlaz mi je bio da potrazim pomoc....
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
adam*

Post by adam* »

=D>
cucla cucla cuclica
cuban_Lunx

Post by cuban_Lunx »

ne,ja sad znam da to nijesam bila Ja..mada sam i tada(u periodu aktivnog drogiranja) znala da to nijesAM bila u potpunosti ja..to nije bio moj nacin razmisljanja,nije bilo moje realnosti..to je bio heroin..a gdje sam tu bila ja,pa recimo da sam bila u njemu,u HEROINU..potisnuo me,nije me bilo,bila sam totalno izgubljena..ne to definitivno nijesam bila JA..recimo da danas znam da mi nije mjesto u tom svijetu..ja zelim svijet bez promijenjene svijeti,zelim relnost ....To sam JA...
PlayLife

Post by PlayLife »

Gorska vilo, sve ima svoju cijenu, sjenu, polovinu, stranu…
Zakoni se pišu, donose, izglasavaju, namiču, sprovode… a krši tko stigne.
Oduvijek bilo: koga uhvatiše, toga jebaše…
Na brdovitom Balkanu zelenaštvo, kocka i prostitucija pripadaju podzemlju.
OnO što ujedinjuje proletere svih zemalja je se šverc svega i svačega. Svima nama najmilija trgovina narkotika, naravno samo ako je cijena prihvatljiva. Serem malo, koga briga, šatro moralna paradigma…
Nije džabe drug Lenjin govorio: droga je opijum za narod!) A narod je folk, folk je prost, ispade da sam prostak:) Ako, onda kulturan i fin. Zadnje vrijeme onako baš akšamlija. Nije da ne prija biti malo bekrija ali dosadi sabahom u sevdah. Nije do zorice, dobra je ona, prije do nedostatka vremena ili do čarolije, zvijezda i neba. Možda i UV zrake stvarno štete, ko zna, možda treba pitati doktora. Možda se samo ostarilo ili zasitilo. Možda to nisam ja, nego neki drugi ja, može biti i treći…ili je matrica za sve kriva. Haj znaj!
Vas dvoje kažete niste to bili vi. Ma ja možda sam to bio ja, haha. Dobra vadiona, nema šta! Možda je bio šejtan, đavo, vrag…možda komunista, ateista? Zapadu gori nego sam vrag, omraženiji nego taliban, loš kao svaki stanovnik istočnog bloka. I opet borba protiv istoka, zaboli me ona stvar! Jug je moja sveta strana. Sve je stvar izbora, kad možeš da biraš. Jesam li to bio ja, ma jook, sudeći prema vremenu, položaju zvijezda i gledajući sunčev sat, to je bila moja sjena. Zato volim polu mjesec i zvijezdu, samo podloga nije crvena, nego plavo bijela. Sjene nema kad nije pun mjesec, znači ostanem ja-ja, ha jeli dobra ova? Šta ono bi mjesečeva mijena? Jeli isto kao sunčeva sijena? Koga briga, kad dosadi heklanje, uhvatiš se hakiranja, ako ne probaš parkiranje, nešto garant pomaže. Ako ne pomaže ima vadiona, radiona, igraona… nije majka Muju karala što se kockao, nego što se vadio ilii najdraža: poslije jebanja nema kajanja! Tako ti je kao ti je, samo danas. Opusti se i uživaj, samo danas, jer sutra je novi dan, novi dan nova nafaka. Sviđa mi se ovo samo danas, samo jednom, samo da probam, ma samo krug jedan, hehe. Ma samo cigaru da zapalim, što bi rek'o pobjeglica Dr.Nele: kako usran bez papira, kao Bosna bez mira, kao uljez osjećam se…
Jel ono jebu k'o štuke ili letu štuke? Nisam ovo bio ja, nisam kriv ja, uvijek je neko drugi… ne(o)sjećam se.
Kompaktna smo mi cjelina dok se gužva posteljina, svejedno, ne dolazim pod tvoj pendžer (window) niti imam namjeru (iako je onaj šupak u Iraku) kad god dođem babo tvoj drži me na nišanu. Nisam pisao ovo ja, možda je Ramzes II. Nije ni Ramzes nego Ram'o haker sa Balkana koji ugrađuje u Windowse 32bitni sistem. A ko sam onda ja, nisam ja, ma ja, bilo prošlo ne ponovilo se! Love mi Tender… konkurentski.
POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL
Boban

Post by Boban »

To jesam bio ja takav tada...uh to sam bio ja,takodje jako dobro znam ko sam bio sto mi pomaze kada god se setim da nepozelim ni najvecem neprijatelju tako nesto... da to sam bio ja...ali Bog je promenio moj zivot iz korena sada zivim nesto drugo bez starih navika,nacina razmisljanja i ucim se iz dana u dan novom zivotu jer ga zelim,gradim ga :D pozz
heroinapg

Post by heroinapg »

Cuban..99.99% tako.A, znas sta ja niislim..
Adame, jesi ostavio cigar pa plesces rukama"" BRAt moj...Da. Lijecili smo se sami od bolesti smisla. Po meni jedna od najtacnijih "Definicija". Ima smisla?
Post Reply