Nista nije slucajno..Pa, ni ovo. Naime, kada roditelji povedu svoju djecu u ordianaciju..gadjaju se tudjim imenima: funkcionera, doktor, lekara, pekata, apotekara.. Ali, to sam ja. Malo sam se promenila..Važno je i interesantno upoznati se u kratkim crtama s interakcijom politike i droga. Politika (pojednostavljeno rečeno: država) i droge, pojmovi su isprepleteni čvrstim vezama. U toj sprezi nalaze se takoreći sve institucije kapitala. U svim velikim svjetskim bankama svakodnevno miješa se legalni i «crni» kapital. Državni aparat djelomično se hrani od prodaje najpogubnijim drogama na svijetu, duhana i alkohola. Nije nikakva tajna da se tajne službe, dobrim dijelom, financiraju narko kapitalom (zaradom od ilegalnih droga). I na kraju ovog uvoda u temu – jedna konstatacija! Država može, takoreći, preko noći riješiti problem droga. Uzori su, neke arapske države, Hong Kong, Singapur i dr. Eklatantan primjer je nedavni slučaj jednog britanskog bračnog para: trideset mjeseci proveli su u užasnom paklu zatvora u Kuala Lumpuru (prebijanja, silovanja, glad…) zbog komadića hašiša, kvadratića dimenzije stranice od cca 14 milimetara (veličina nokta na palcu).
Da li sam to bila ja..?U pocetku poslednje-jedine moguc apstinencije... po meni Postavljeno mi je pitanje.Ja sam kao odlican djak odgovorila na sev,,mrnljala sam :"Da, to sam bila ja"Ja se svega sjecam-svake sitnice, krupnice, drugovi/drugarice s kim sam bila,,,"Al, bs svega..Nakon citanja mojih "spisa"..."Dogovorili smo se-ja sam na startu to rekla. Dogovorila sam se, sama sa sobom trenutno spavacom. A, sada na stolici. Na tome sam..da odgovorim unaprijedi svim N pitanja.11 faza je bila da sam to biloa transformisana ja. I jeste` POstoji u kjizi "12 koraka" moralisticko shvatanje narkomanije. Naime..parafraziram "kad ste sami mogli da udjete u poblem, izadjite:..Okreni, obrni TO JE TO.Cudna mi cuda!! Kucateljka ovih redova je uvjek bila moralista-ne novopoceni. mna umirem kada vidim izdrogirano dijeteKada mi je falio novac pozamljivala i vrala maximum nakon 3 dana od tatinih prijate;llja. Svako je znao tatau, a kroz tatu i mene