OVAKO JE IZGLEDAO ELVIRIN IZLAZAK I ZAJEDNICE I RESOCIJALIZACIJA
" pa draga moja sta da ti kažem..izasla sam iz centra i onda sam dva mjeseca provela u kući dok nisam čula da postoji u našem gradu zajednica..i onda smo ja i moj muz odlazili tamo svaki dan na sastanke,molitvene grupe,kućne grupe tj.na sve što se dešavalo u crkvi.Pastora smo zamolili da nam da da nešto radimo..čistili smo crkvu,dvorište ma radili smo sve što je trebalo.Znali smo da ako nismo tu sa ljudima koji su vjernici i da sjedimo doma bez posla i obaveza da će doći taj dan kada ćemo reći ovo je sve bezveze mozda je bolje da nađem stare prijetelje da vidim kako su...itd..znali smo gdje bi nas to odvelo...trebalo je dosta vremena da nas ljudi upoznaju i počnu vjerovati da stvarno želimo i tražimo Boga u našim životima.Danas poslije četiri godine ja radim puno radno vrijeme u crkvi i služim još sa djecom u nedeljnjoj školi,vodim jednu kućnu grupi(proučavanje Biblije),čistim i sve što treba za Božije kraljevstvo.Muž je dobio posao zahvaljujući pastoru i braći iz crkve koji su garantovali zanjega i danas radi puno radno vrijeme.Imamo dvoje djece kćerku od 17 god. i sina od 13 god.koji su obraćeni.Kćerka svira u timu za slavljenje i za par mjeseci sklopiće savez(krstiti se )sa Kristom.Ali draga moja ovo je super kad pročitaš ali vjeruj do ovoga smo došli samo uz Božiju pomoć,naučio nas je strpljenju i molitvi kroz sve ovo.Nemože se dobiti nista preko noći..vjeruj mi..Uz sve ovo još samo da ti kažem da zivimo kod mojih roditelja u malom stanu od 35 m2 i sa nama jos je živjela moja sestra koja je narkoman i njen sin od 9.god.Zamisli samo kako je svaki dan gledati narkomana u kući i koja je to borba bila za nas.Molili smo svaki dan za nju da shvati da treba pomoć i Bog je čuo naše molitve poslije toliko vremena.Ona je sada već mjesec dana u centru i zahvalna sam Bogu samo za to..molim za nju da zaista upozna Boga i da doživi njegovu ljubav...Eto to je sve za sada ..ako želis jos nesto čuti javi mi..vidim da si iz Sarajeva pa ja ovog mjeseca ću dolaziti u Sarajevo na konferenciju za bivše ovosnike u resocijalizaciji..neznam dali si čula za to...mozda se i vidimo...Božiji blagoslov Elvira "
Elvira
Moderator: sanela
Re: Elvira
ELVIRA GDJE SI ZAPELA?
NAPISALA SI DA ĆEŠ PRUŽITI POMOĆ,A TEBE NI NA MAPI.
NAPISALA SI DA ĆEŠ PRUŽITI POMOĆ,A TEBE NI NA MAPI.
stvarno mi je zao sto nisam bila tu kad si bio...ali budem svaki dan..zavisi koliko imam vremena...puno radim...oprosti mi
Pozdrav za Elviru
doista zena ima puno posla uverio sam se u to ovih dana...Elvira hvala na gostoprimstvu i naravno hvala drugim sestrama koje su bile tu.Pozdravi porodicu...Eldina obavezno...pozz

hvala Bogu sto mu mogu služiti....i hvala na lijepim riječima...drago mi je da sam mogla da te upoznam...pa vidimo se i cujemo BB Elvira