Koliko daleko ?

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Menace2Society

Koliko daleko ?

Post by Menace2Society »

Ovako , da i ja ovdje zapocnem svoju pricu .. Dakle , sve je krenulo prije neku 1.5 godinu , kada sam sa prijateljim u svom gradskom parku zapalio prvi joint . Ono , kazu da ljude ne udari prvi put , ali mene je bas ono udarilo , stalno sam se hvatao za srce da vidim koliko mi je puls hehe , mogu reci da me strah bilo .. :-D I tako pusio sam jedno 2 mjeseca , pa onda nisam oko 3 mjeseca i onda je pocelo aktivno upraznjavanje ganje u moj zivot . Znaci , pusilo se stalno , na dan po 1 ket - 1.5 ket .. Tako stalno , desetak bi nas se okupilo , uzelo 50 g , otislo u obliznje "planine" i ispusilo tu kolicinu u nekih 5-6 sati .. Massovno pusenje , tako je sve islo do Avgusta ove godine .. Znaci , starci su mi otisli iz kuce , bio sam 3 dana u sam u kuci i normala , kako ide u adolescentskim godinama , odlucio sam da napravim kao neki mali party .. Naravno , uz kolicinu opijata , do tada samo bioloskih .. I hajde ja se pametan napravim i sa dva prijatelja uzmem par exera .. Tada je sve pocelo ; okret za 360 stepeni , razni drukciji pogledi u zivot ; tog dana se sve totalno promijenilo ..Uzeo sam prvi extazi u svom zivotu ; sjecam se dobro , bila je velika kruna na njemu .. Otisli smo kod mene u stan , bilo nas oko 15 .. Cekao sam da me "udari" , jedno 1.5 h a onda sam se poceo ponasati da ni sam ne znam sta sam radio .. Hodao sam po kuci , do tada nisam nikad dozivio taj osjecaj ( znate one pricalice i tako to ) pricao sam sa svima bla bla .. Dobro se sjecam , nisam spavao ni tu noc , ni sljedecu noc , trecu noc sam jedva zaspao negdje oko 5 ujutro .. I tako , bombone nisam uzimao do jedno mjesec dana poslije , tada sam opet uzeo za jedan veliki rap concert ( Unity 07 Tuzla ) .. I od tada nisam uzimao sve do Novembra .. Trava se normalno pusila , pogotovo tokom ljetnog raspusta , zabiljezio sam cak , 57 dana zaredom sa pusio travu ili skunk , preko 3 jointa na dan .. Sve do novembra dok nisam uzeo extasi sa svojom djevojkom .. Uzeli smo prvi put , pa njoj nikoga nije bilo u stanu , pa tu noc , sljedecu noc i sve tako .. Uglavnom , uzimali smo sve do prije 15-20 dana .. Aktivno , svaki petak i subotu , nekad i radnim danima , sve od spirala pa do zelenih smajlija .. Trpao sam u sebe sve, speed sam probao negdje u septembru ali mi se nije nista posebno svidio , uzeo sam ga maximalno 7-8 puta po 0.5 grama , tako nekako ..... Cini mi se da je ovdje kod nas losa brzina , djeluje isto ko dop , samo me smiri , budem gladan i legnem spavati ( nije dop , na drugima fakat ne djeluje tako :-D ) .. I eto tako . uzimam i dan danas exere , nisam ih uzimao preko 15 dana , ali sam proslu subotu uzeo speeda , napravio sam sebi k'o neku mjeru , znaci nista ne uzimam 15 dana , pa uzmem , nista ne uzimam 21 dan pa uzmem , sve produzavam za 7 dana ne bi li se "skinuo" ( ne vjerujem da sam ovisan , mislim koliko sam ja gledao , fizicka ovisnost ne postoji za X , vise mi je to kao neka navika jer sam najljepse momente u zivotu dozivio na exeru i zblizio se s nekim ljudima jako puno ) .. Nego brine me jedna stvar , koliko ce ovo ici daleko , poceo sam kao svaki mladi junkie , sa travom , preko tableta , do praha , samo se nadam da ce i ostati na tome , znaci u svojih 16.5 godina sam probao travu , speed i exere .. Eto , napisite vi nesto , neki savjet ili nesto jako , ja vas volim i ljubim ! Pozz iz jednog grada iz BiH ! :-D
Boban

Re: Koliko daleko ?

Post by Boban »

pozdrav i za tebe,ovisnost o extasy-u postoji citajuci tvoj post setio sam se nekog lika sa psihijatrije u Subotici 2002 godine kada sam bio u jednom od pokusaja skidanja, i on je krenuo iz radoznalosti pa je na kraju setao po ludari ubedjen da je poslat od Boga da svojim ocima siri ljubav medju ljudima.Dokle god ti srce bude igralo na ta "lazna osecanja" tesko ces uspeti stati i istrazivati taj prljavi i pokvareni lazni svet.Dobro je da si svestan bar malo da treba stati nadam se da je to tvoja volja.Pa dobrodosao i pisi.pozz
rajouno

Post by rajouno »

joj zgrozim se od pomisli na 'rad' exera i onaj grc u stomaku,cini mi se sad bih mogla peglu da bacim.ne dozvoli sebi da prozivis mladost kao mi!ekseri prze mozak,i na njih se ne moze generalno navuci jer organizam ne moze to da prati,ali nus pojjave su katastrofalne-znam neke slucajeve samoubistava ...bas zbg tog tripa 'svemoci'...skok sa balkona,bacanje pod auto...mom drugu je srce stalo-nije podnio tu dozu adenalina-a nije imao staz neki...bjezi dok si na vrijeme,mlad si!
PER ASPERA AD ASTRA...
she_Sa

Post by she_Sa »

U tebe pravo puno ovih smajlica, tebi to kao smijesno. Vidim po tome sto pises ljetni raspust, mora da si klinac. E pa razmisli malo i pogledaj oko sebi, vjerovatno znas ljude koji su ovisni o raznim stvarima, a ti kako si poceo zavrsices na heroinu. Zato bjezi iz tog sranja i tog drustva. Ne znate sa cime se igrate!!!!!!!!!
...iva...

Post by ...iva... »

meni se čini da je tebi to sve zanimljivo i da te privlači, vidim da brojiš dane koliko si uzimao, kada, gdje, s kim, koliko bombona, koliko spida, koliko si dana pušio i tako. To sve pokazuje da si se zainteresirao za život koji nije za tebe, nije za nikoga. Ljubavi i prava prijateljstva na drogama, bilo kojim, NE POSTOJE!!!! Možda je tvoje društvo još mlado i svi mislite možemo tako, uvijek će nam biti lijepo, ali NEĆE, doći će do toga da ćete lagati jedni drugima da nemate droge kod sebe jer je nećete htjeti podijeliti s drugima, uzimat ćete je sami jer ćete onda imati više. Raspast ćete se kao ekipa čim malo dublje uđete u taj svijet. Nisi napisao koliko ih pojedeš u jednoj noći?

Ono što doživljavaš na ex-u - kao spoj s ljudima, ljepotu, osjećaj da te netko potpuno razumije, je totalno LAŽAN.

Probaj ovako zamisliti: Ti normalan pričaš s nekim tko je na exu, da li ti njega voliš najviše na svijetu i razumiješ ga ili je on to sebi samo zabrijo???

Iskreno ti želim da se ostaviš toga jer nisi još duboko ušao u to, nemoj da te privlači taj svijet jer on ne nosi ništa lijepoga. Možda trenutačno, a posljedice - njih osjetiš onda kada je prekasno.

Pusa
...iva...
Menace2Society

Post by Menace2Society »

Nisam sad fakat dugo uzimao , jos imam ospice pa i ne mogu i ja se nadam da cu prestati , cak me vise i ne privlaci nista , tako da sam mozda blizu stopa ..
nadin

Post by nadin »

...dobrodošao...imam osjećaj kako je tebi pravo interesantna ta tvoja igra s hemijom...budi sretan što nisi došao do faze višemjesečnih nesanica...jer kada ti glava bude visoko u oblacima...što misliš...za čime ćeš posegnuti da se "spustiš"...???
WHO DARES,WINS
narcohimno

Post by narcohimno »

ZDRAVO,DRUZE,DOBRODOSAO I TAKO TO...jebote,vec pri samoj pomisli na ekser meni se dize kosa na glavi.cini mi se da bi umro od tuge kada bi ga sada uzeo.nije mi jasno kako neko uopste moze da se navuce na njih.nejedes,nespavas a o kolicini tuge koju sam dozivljavao posle njih na smem ni da pisem.jedno vreme sam ih i dilovao a da pritom nisam gutao ni jedan jedini(imao sam ih po 200,300 komada).svega nekoliko puta sam ih uzeo u zivotu dok mi se nisu zgadili(da je bar tako i sa dopom).bezi od toga dok jos nije doslo vreme smaranja od letenja.spustanje je nesto sto bi ti stavilo tacku na tvoju rekreacionu narkomaniju.pozdrav... LONG LIVE ROCKANDROLL
Menace2Society

Post by Menace2Society »

Hehe , ne znam , od tog sto sam prob'o , speed i eksere , speed mi se nikako nije svidio , dok sam ovo zavolio previse .. Ali eto prolaze dani bez opijata i alkohola , nadam se da ce se nastavi tako i da necu posegnuti za Luciferinom ...
nadin

Post by nadin »

...biježi od Luciferina koliko te noge nose...naprijed...nada zadnja umire... :P :P :P :P :P
WHO DARES,WINS
Post Reply