ZVRKY

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

zvrky

Re: ZVRKY

Post by zvrky »

Hahhahahahahhahah e neka si i ti nesto rekla jbt,ljudi kad smo nju uspeli da nateramo da nesto kaze to znaci da smo stvarno preterali hahhhahahahahhahahhahahah :smt044 :smt044 :smt044
A zasto ih nema..pa zato sto su oterani ovakvim i slicnim pametovanjem,nece ljudi da se smaraju,mislim idi kod lekara nemoj da ides kod tog nego idi kod tog itd...ovaj forum cinimi se ne sluzi da bi se ljudima reklo da idu kod lekara to i sami znaju da treba da obave, niti bilo koji drugi forum tome sluzi. To se moze reci tj predloziti ako te neko pita kod kog da idem pa mu eventualno kaze da mislis da je taj i taj okic itd. ma ne znam nisam pametna eto volela bih da cujem i vas koji ste makar nekoliko meseci ovde da kazete kako vam se cini forum i sta treba popraviti ili tako nesto? Cinimi se da je ova prica otisla u pogresnom pravcu i da forum nije predvidjen za informacije o ordinacijama i kojekakvim prsihijatrima kao ni o lekovima,terapijama itd. Secate se sta se desavalo kada smo davali predloge i objasnjenja koji lek cemu sluzi i koji je najbolji? Pitajte Sanelu ona se seca ja mislim...to nije bilo dozvoljeno ako me pamcenje ne vara? Podrska je bila glavni razlog postojanja ovog foruma,sda se to izgubilo,i desava se potpuno nesto drugo...ne znam mozda sam luda...aj cmokic, i ti mona mogla bi cesce malo da kuckas sa nama ovde :D
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
ljeto2006

Post by ljeto2006 »

Ehej zvrky i modesty, mogu primjetiti da imate neki problem, iz nekog vama znanog razolga, u komunikaciji. Ovog trena nebitan. Bitno je da je i u "normalnom" zivotu imas katarine, mansone, vlade_m, modesty, zvrky, Baba Nace, mone i tako redom.
A to sto je tada bilo puno vise aktivnih mozda i daje odgovor zasto je sve vise stimalo.
Mislim, slazem se da kad netko tek krene sa skidanjem, kad shvati da mora stati, slazem se da mu se trebaju davati savjeti sta da uzima, kojim redom, u kojoj kolicini, mada je sve individaulano, ali uz sve to nagovarati ga/ju na strucnu pomoc.
Hocu reci, mozda nije zgodno odmah u startu obeshrabljivati nekoga koji ce pokusati sam, ali inzisitrati na strucnoj pomoci svakako. Jer svi vi iskusni znate da drugacije ipak ne ide.
A to sto se vas dvije prepucavate, toliko ocito na ovom forumu, iz vama znanih razloga, ostavite za sebe. Suvisno je to slusati u kontekstu ovih tema!
Ja kao suovisnica, za kraj mogu reci, da mi je ovaj forum puno pomogao da donekle naucim o “vasim” problemima, i pokusam biti podrska prijateljici koja jos nije napravila pravi iskorak ka ozdravljenju.
Mislim da forum nije los, dapace super je, samo sto isplivaju neki osobni razlozi s kojim pojedine teme postanu opterecene.
Bez losih misli, molim.
Hvala :wink:

pozzz
da mi je vratiti korake unazad
zvrky

Post by zvrky »

Moguce ,moguce,mozda si upravu ali nema ovo veze sa licnim razlozima stvarno nema,ima ali je procenat jako jako mali. Odo ne mogu se nervirati previse mi je za danas. Ja nisam nigde porekla da je strucna pomoc neophodna samo me nervira takav pristup svemu ovome.Mene da su tako docekali ovde ja se ne bi zadrzala ni minute jedne veruj mi. jer to su ljudi koje ne vole da im se pametuje, i iz tog razloga se ne moze prilaziti tako . Al dobro radite sta ocete,moje misljenje moja stvar,ko me jebe kad sam budala .
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
ljeto2006

Post by ljeto2006 »

Ma da, to sam i mislila reci, samo sto ostadoh nedorecena.
Znaci, kad ovisnik tek shvati da ima problem i da mora stati, te se odvazi prijaviti na forum, nikako mu nije lako cuti da sam nece uspijeti. Mozda tog trena ima snage da barem iskulira 10 dana cist. Sta je nista, znam! Sto nije ljecenje vec krpanje trenutno, ali je ipak neki pomak ka shvacanju da ima problem, te ga kao takvog prihvatiti i pratiti, biti podrska, dok sam ne skuzi da mora krenuti drugacijim kavlitetnijim pristupom ljecenju.
Sve gore napisano se ne odnosi na likove koji vec godinama, da budem gruba, se prenemazu po forumu. Mada znam da nije lako, ali jebiga cemu patiti godinama, kad su se toliko iscitali savjeta na ovom forumu i znaju sta im je za radit. Tada, katkad zbilja pomislim da uzivaju u patnji. A i bez tog sranja mogu uvijek pronaci u zivotu dovoljno razloga za patit, ako bas zele.
Eto toliko

Stoj mi dobro zvrky
da mi je vratiti korake unazad
zvrky

Post by zvrky »

Sve zavisi,nekom je patnja nekom nije,ja ga ne vidim kao patnju ,ponekad me iznervira pa pogasim sve ,ali uglavnom mi je okic,lepo se osecam kad nekome pomognem i meni su pomagali i to podosta,sada je vreme da pomognem ja drugima.
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Ja se dobro sjecam starog foruma i starog sebe... Npr. ovu ekstenziju M(ajmun) sam dodao zato sto je ovdje boravio jedan drugi Vlado. Taj Vlado vise nije medju zivim... Forum se jeste dijelom promijenio, u pravu ste.

Te 2003. godine sam ja banuo ovdje sa ekstra pricom i misljenjem da sve znam o bolesti, ali da je moj problem poseban i jedinstven i niko me ne moze razumjeti i to... Ubrzo su me ljudi iskusniji i pametniji od mene razoruzali. Pokazali su mi da moja razmisljanja i stavovi i problemi sasvim odgovaraju stereotipu i da postoje nacini da se stvar popravi... Naravno. bili su prisutni i oni koji su mi aplaudirali, oni koji su me zajebavali, oni koji su mi govorili da sam idiot, oni koji su pruzali rijeci podrske i to... Sve to je bilo korisno. Sve je imalo odredjenu svrhu. Moje danasnje stanje je neuporedivo bolje od stanja od prije pet godina. Naucio sam mnogo i o narkomaniji i o sebi. Plus smijeh.

Kontam da je jako bitno da na forumu vlada ravnoteza. Da pisu i ljudi poput tebe Zvrky, poput MIljane i Cokapeace, ali i ljudi kao sto je Sasha ili Modesty (kad nije pretjerano nadrkana), pa cak i tipovi poput mene i raskoraka... Bitno je i zbog aktivnih koji ovdje vise, zbog klinaca koji tek eksperimentisu sa gudrom i/li nemaju jos blage veze u kakvom su problemu, a i zbog apstinenata i suovisnika... Zato - jebes ratne sjekire, jebes svadju. Neka svako pise ono ste zeli, a filtriracemo sadrzaje u glavama.

No sikiriki i to. I nemoj da te vidim da ponovo pises o nekom odlasku, napustanju i sl.

Ono sto mene nedostaje na forumu u danasnjem sastavu je to sto nema mnogo ljudi koji su spremni da pisu o sranju svakodnevice, nevezano za dop. Nekad su opste diskusije bile raznovrsne i zanimljive. Danas tamo nema skoro nicega zanimljivog i manje vise sve se svodi na ispovjesti.

Pozdrav.
Modesty

Post by Modesty »

"ljudi kao sto je Sasha ili Modesty (kad nije pretjerano nadrkana"

:D Osječam se zbilja počastvovanom stavljena uz ime ispred mog,pa makar ponekad i nadrkana.....temperament ti je to,nikakvo drugo zlo.
Modesty

Post by Modesty »

Potpuno se slažem sa tobom Vlado,bitna je ta ravnoteže i to što ima oprečnih mišljenja je po meni bogatstvo ovog foruma...svako će filtrirati sadržaj i uzeti ono šta mu paše...ali komentirati predhodni post zato što nije po tvom..to je svađanje ili prepucavanje....treba se koncentrirati na temu,pisati onome ko ju je postavio a ne odgovarati onima koji su iznjeli svoje mišljenje suprotno od tvog.
Ako je teme od Janka-Marakai on traži mišljenje....ma pišite na njegovoj temi njemu a ne meni ili petom desetom skim se ne slažete na istoj(temi)
zvrky

Post by zvrky »

Ma nema ratnih sekira vlado ,samo inerviram se tako ponekad jbg,necu da odlazim nadam se :D ono je sto sam htela da odem bio je vrhunac mog nerviranja,i posle nedelju dana razmisljam ja ,ma gde bre da ja idem ,sto bi ja isla bilo gde ...
Ono sto mene nedostaje na forumu u danasnjem sastavu je to sto nema mnogo ljudi koji su spremni da pisu o sranju svakodnevice, nevezano za dop. Nekad su opste diskusije bile raznovrsne i zanimljive. Danas tamo nema skoro nicega zanimljivog i manje vise sve se svodi na ispovjesti.
E to je to srz svega ! Pricalo se bash o svemu i svacemu,sada se prica o ordinacijama i komunama ,sub i met i tamo na opcim kafica to je to..nista se drugo ne desava jbg.
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
zvrky

Post by zvrky »

Kad se iste stvari desavaju na svim temama onda dodje do toga da mora da se skrene paznja da smarate takvim stvarima.
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Post Reply