DNO U GLAVI
Moderator: sanela
Re: DNO U GLAVI
ne znam Aleksandra mozda si upravi ali opet kazem i ja sam bila neko ko se nekada tek skinuo i jeste mi bilo tesko da citam raznorazne stvari ovde ali opet je preteglo ono sto mi je pomagalo jbg nema pravila. Hmmm mozda si upravu jbt...ja kada citam i ne samo kad citam vec i kad mi neko prica ili vidim na ulici takva i sl sranja ja se takodje nasmejem ponekad i crknem od smeha....to mozda nije fer od mene al jbt smesno mi je....sad si me bacila u razmisljanja ..mozda ja nisam fer ustvari prema ovim ljudima koji tek sad prolaze sto i mi nekada... 

NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
-
Pa OK, nisi ti odgovorna za njihov zivot...Moja poenta je samo ne treba ih bodriti, neka svako odluci sta hoce....Sanela je napisala da forum nije terapija, ili jedini deo terapije, tako nesto...I nije...Svako odlucuje sam za sebe ali ja mislim da ne treba svima govoriti kako je sve ok, kako ce biti bolje, sedi tu gde jesi, i slicno..Nece uvek biti bolje, nije uvek sve ok, i ovaj forum nije uvek najbolji izbor.
Ja sam forum slucajno pronasla i uclanila sam se iz par razloga:
1. ujedno i najsebicniji razlog je bio da vidim ima li nekoga tu koga znam iz starih dana, da vidim kako su i sta rade
2. da svojom pricom pomognem nekome, da im pokazem da ima nade i da je moguce izvuci se iz svega (dobro imam ja jos godina pred sobom i moze da se desi greska ali i ovo mi je dobar staz cistoce za primer drugima da se moze)
3. da ponudim drugima potrebne reci u teskom trenutku
E sad ispade da su potrebne reci samo lepe reci a nisu...Svi znamo da se zavisnik hvata za svaku slamku pa u nekim situacijama ovaj forum ispade ta slamka. U tome je moja poenta i moj problem sa stalnom podrskom svima.
Ja sam forum slucajno pronasla i uclanila sam se iz par razloga:
1. ujedno i najsebicniji razlog je bio da vidim ima li nekoga tu koga znam iz starih dana, da vidim kako su i sta rade
2. da svojom pricom pomognem nekome, da im pokazem da ima nade i da je moguce izvuci se iz svega (dobro imam ja jos godina pred sobom i moze da se desi greska ali i ovo mi je dobar staz cistoce za primer drugima da se moze)
3. da ponudim drugima potrebne reci u teskom trenutku
E sad ispade da su potrebne reci samo lepe reci a nisu...Svi znamo da se zavisnik hvata za svaku slamku pa u nekim situacijama ovaj forum ispade ta slamka. U tome je moja poenta i moj problem sa stalnom podrskom svima.
U tom slučaju ovde nikog ne bi bilo,pa ni ovih kojima trebaju informacije - jer ne bi imali od koga da ih uzmu,jer bi se svi razbežali " da im ne proradi crv".
Ja sam se relativno skoro skinula,i nijednom nisam imala problem sa crvom zbog ovog foruma,a bila sam "sveže skinuta" kad sam uletela ovde, i moram da priznam da mi je mnogo pomogao na svim poljima vezanim za ovisnost.
Ljudi ne bi bili ovde da im ne prija..ne vidim tu razlog za polemiku i razmišljanje.
I niko se nije ni počeo,niti se vratio gudri zbog ovog foruma,a mnogima je pomogao i pogurao te prve "korake"apstinencije.
Ljudi su različiti,nekome prija ,a nekom ne..oni kojima ne prija u samom startu-dolaze radi informacija,skidanja i ostalog i tek ponekad svrate,a neki se više ne pojave- njihovo pravo.
To je samo moje lično mišljenje.
Ja sam se relativno skoro skinula,i nijednom nisam imala problem sa crvom zbog ovog foruma,a bila sam "sveže skinuta" kad sam uletela ovde, i moram da priznam da mi je mnogo pomogao na svim poljima vezanim za ovisnost.
Ljudi ne bi bili ovde da im ne prija..ne vidim tu razlog za polemiku i razmišljanje.

I niko se nije ni počeo,niti se vratio gudri zbog ovog foruma,a mnogima je pomogao i pogurao te prve "korake"apstinencije.
Ljudi su različiti,nekome prija ,a nekom ne..oni kojima ne prija u samom startu-dolaze radi informacija,skidanja i ostalog i tek ponekad svrate,a neki se više ne pojave- njihovo pravo.
To je samo moje lično mišljenje.
...I havent moved from the spot where you left me
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
This must be a bad trip
All of the other pills, they were different
Maybe I should get some help...PINK ~Just like a pilll~
Samo cu ti reci da su mene neki ljudi i tekako kritikovali u datom momentu i nimalo nisu bili nezni i prijatni za citanje a volim ih i dan danas ,npr meni dok ne podviknes nista mi u glavu ne udjeE sad ispade da su potrebne reci samo lepe reci a nisu.

Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
-
Naravno da ce sami da odluce ali da li je stvarno potrebno svakoga u svemu podrzati i tapkati po ramenu? Da li je neophodno svima govoriti ma sedi tu, gde ces, ovde ti je najbolje?
Ti prvi dani su ubijanje dosade koja jako cesto utice na pravljenje recidiva i zaato je dobro biti ovde ili bilo gde drugde samo da imas sa kim da pricasa mnogima je pomogao i pogurao te prve "korake"apstinencije.
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Ne nikako uvek i svakog i za sveNaravno da ce sami da odluce ali da li je stvarno potrebno svakoga u svemu podrzati i tapkati po ramenu? Da li je neophodno svima govoriti ma sedi tu, gde ces, ovde ti je najbolje?

Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
-
Jeste, super je ...Mozes da cujes gde mozes da nabavis lekove, mozes da dobijes i savet da je bolje preci na laku drogu da bi se skinuo sa teze, i tako tozvrky wrote:Ti prvi dani su ubijanje dosade koja jako cesto utice na pravljenje recidiva i zaato je dobro biti ovde ili bilo gde drugde samo da imas sa kim da pricasa mnogima je pomogao i pogurao te prve "korake"apstinencije.

Salim se malo, jeste zacarani krug sve i bas bi bilo lepo kad bi na forumu postojao ulaz, hodnik, par soba, i izlaz. Sanela bi mogla da legitimise na ulazu, da uzme sve informacije koje su potrebne : da li si zavisnik ili sta, na sta si navucen/a, sto si na forumu, itd..I onda da nas salje u odgovarajuce sobe

meni da nije bilo ovog forumaprvih 20 dana ja bih pukla totalno...ovo je bila jedina pozitivna slamka za koju sam se moglu uhvatiti i stabilizirati svoju apstinenciju...svaka ispovjed bivšeg ovisnika za mene je velika stvari i uvijek pomislim isto;ŽELIM I JA BITI BIVIŠI!
ne znam kako bi ovako potresne priče nekog mogle nagnati da uzme drogu,zbilja ne znam.
Forum je super stvar,bila sam godinama po masu nekih stranica,negdje više aktivna,negdje manje....ali se sigurno nigdje nisam osječala kao ovdje.....nigdje nisam osjetila toliko ljudske iskrenosti, iskrene gorčine kajanja,tuge ili radosti.
ne znam kako bi ovako potresne priče nekog mogle nagnati da uzme drogu,zbilja ne znam.
Forum je super stvar,bila sam godinama po masu nekih stranica,negdje više aktivna,negdje manje....ali se sigurno nigdje nisam osječala kao ovdje.....nigdje nisam osjetila toliko ljudske iskrenosti, iskrene gorčine kajanja,tuge ili radosti.
Malo me je aleksandra poljuljala u mojim tvrdnjama da treba ostati ovde ali cinjenica jeste da je mnogima pomogao bas u tom perodu svezeg skidanja 

Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!