OVISNOST O TRAMADOLU

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Pali Doktor

OVISNOST O TRAMADOLU

Post by Pali Doktor »

pOZDRAV SVIMA! :D PRVI PUT SAM NA OVOM FORUMU,IVOLIO BIH SAZNATI NEŠTO O KONKRETNIM NAČINIMA LIJEČENJA OVISNOSTI O TRAMALU. PO ZANIMANJU SAM ZDR.RADNIK,ALI NE RADIM SVOJ POSAO DODUŠE,VEĆ NEŠTO SASVIM DRUGO.IMAM DIJETE OD 6 GODINA,I RAZVEDEN SAM UPRAVO ZBOG MOJE SLABOSTI NASPRAM DROGA.MOŽDA ĆE VAM ČUDNO ZVUČATI,ALI TRAMAL JE JEDINI NARKOTIK KOJI REDOVITO UZIMAM..OSIM ŠTO JEDNOM MJESEČNO ZAPALIM JOINT KAD MI DOĐE,TAKO DA KAŽEM.NIKAD NISAM PROBAO HEROIN NITI ECSTASY,MADA SAM ZNAO NEKE LJUDE,MENI DRAGE,KOJI SU STRAŠNO PROPATILI ZBOG HEROINA.JEDAN OD NJIH,DANAS JE ČIST,I HVALA BOGU,VOZI MOUNTY BIKE PO 30KILOMETARA.KAKO RADIM NA OSJETLJIVOM MJESTU ,ZA MOJU OVISNOST ZNA SAMO 3 LJUDI,A TRAMADOL NABAVLJAM NEPOSREDNO,NE IDUĆI U KOJEKAKVE PRAŠNJAVE KVAZIAPOTEKE PO RS.SVE JE NAIZGLED BEZ PROBLEMA,ALI SAMO DOK DJELUJE TRAMAL.PROBLEM JE,ZNATE I SAMI,U STVARNOM ŽIVOTU IZ KOJEG ME DROGA NEPRIMJETNO ISKLJUČUJE,I UKOJEM ONA POSTAJE SVRHA SAMA SEBI.UZIMAM 100 MG DNEVNO VEĆ 6 GODINA,STIM ŠTO SAM NA POČETKU UZIMAO I PO200MG.NO VJERUJTE MI DA JE APSTINENCIJA GROZNA BEZ OBZIRA ŠTO SE DOZA ČINI MALOM.PRILIČNO SE RAZUMIJEM U LIJEKOVE,I OVO SHVATAM KAO TERET KOJI SAM SAM SEBI NAVALIO NA ŽIVOT.POMOZITE MI JER IMAM KRASNU DJEVOJČICU KOJA NIJE ZASLUŽILA DA JOJ OTAC SKONČA KAO NERVNI BOLESNIK,A IMAM PREDOSJEĆAJ DA ORGANIZAM NE MOŽE VJEČNO TRPITI TO ŠTO RADIM.SAZNAO SAM UŽASAVAJUĆU ČINJENICU DA U AMERICI 1,5 MILIONA LJUDI SU REGISTRIRANI KAO OVISNICI O TRAMADOLU(ULTRAM I ULTRAM C),A OVDJE MI NI ČAK CIJENJENI BORO ĐUKANOVIĆ NIJE ZNAO PRUŽITI KONKRETNE INFORMACIJE O LIJEČENJU OD TRAMALA SPECIFIČNO,VEĆ SAMO U VEZI SA HEROINOM.ČAK,ŠTAVIŠE,BIO JE IZNENAĐEN KAD SAM MU OPISAO DOZU I RITAM UZIMANJA,I REKAO MI JE DA NA NAŠIM PROSTORIMA IMA MALO PRIMJERA ISKLJUČIVE OVISNOSTI O TRAMALU.NAJDULJE SAM BIO ČIST 20 DANA,A ANTIPSIHOTICI I SEDATIVI MI SLABO POMAŽU,OSIM ANALGINA KAD IMAM APSTINENCIJSKE SIMPTOME,I TO KROZ INFUZIJU.NAJJAČA SMETNJA MI JE JAKA PSIHIČKA LABILNOST,U STRESNIM SITUACIJAMA,LAKO SE RASTUŽIM ILI RAZLJUTIM,ALI NISAM,DA BUDEM ISKREN,NIKAD NIKOG NAPAO NITI UVRIJEDIO,SVE GUTAM U SEBI UZIMAM TRAMAL I PRAVIM SE DA JE SVE OK,ČAK I KAD VIDNO NIJE.AKO NEKO ZNA NEŠTO O OVISNOSTI O ANALGETICIMA ILI AKO JE U ISTOJ GABULI,JAVITE MI SE.ISKRENO VAM HVALA, :wink:
PROČITAJ ME

Post by PROČITAJ ME »

Helou doc.
Nisam znala da se može tako na tramal navući. Prva tableta koju sam probala bila je tramal. Pa poslije tečni, tj. solucija. Uzimala sam je uz kafu ili uz kocke šećera. Stvarno je dobar osjećaj, najbolji od svega. Ali doc. mi smo uz tebe. Ako si bio čist 20 dana, možeš još 20, pa 20, pa 20.
Jest da je on privlačan, al zar te ne privlači tvoje zdravlje i tvoje dijete????
Skinut ćeš se ti lagano s toga, samo moraš biti uporan. Pročitaj moju ispovijest, bit će ti sve jasno. Moraš biti jak i radi sebe i radi djeteta. Priznajem da si zaglibio pravo, ali imaš veliki plus što si se prijavio na ovaj forum, pomoći će ti kao i meni i ja sam nova. Puno pozzzzz
Između izvjesnog i neizvjesnog - postoji tanak led.
dope_boy

Post by dope_boy »

nemoras se ni skidat..nije o neka doza da ti moze toliko stetit vjeruj.100 mg pa i500 nije tako strasno..ako te to pokrece ..tvoj izbor...
jana

Post by jana »

Mislim da trebate prestati i sa djointom.On razdrazuje zuto tijelo u mozgu i doprinosi sveopstoj nestabilnosti nervnog sistema.Kao zdravstveni radnik,iako znate vise o lijekovima,savjetovala bih vam da nadjete dobrog psihoterapeuta.On ce Vam pomoci da promjenite ugao gledanja na okolinu,i da se skoncentrisete na rad na sebi.Nasa profesija je nasa profesija,ona cesto opterecuje nas EGO.Kod Vas je on suvise jak.Tovar i profesor vise mogu znati nego samo profesor.Trazie rjesenje sire,ne samo u profesionalnim institucijama.Odmjerite se,sta ste sve stavili u svoju rutinu zivota.Ima li tu stagod da se odvadi?Tako,pocnite.Dobra sreca!
raskorak

Post by raskorak »

dope_boy wrote:nemoras se ni skidat..nije o neka doza da ti moze toliko stetit vjeruj.100 mg pa i500 nije tako strasno..ako te to pokrece ..tvoj izbor...
Nemoj da lupaš, molim te! Za početak, đonovi su mnogo podlija stvar od heroina i gore se kriziraju od dotičnoga.

Dalje, količina na koju si navučen je manje-više nebitna. Znam čoveka koji se 6 meseci skidao sa jednog trodona. O njegovoj štetnosti na jetru i mozak (tj mogućnost epi napada) je već izlišno da govorim. Ko je IKADA pokvasio noge u tim vodama to bi trebalo da zna.

Doktore, pozdrav i drži se.
To sam ja:
Čudo, ali ne i čudovište
Svetlost, ali ne i Sunce
Mrak, ali ne i tama
Radost, ali ne i sreća...
rajouno

Post by rajouno »

ja sam mozda u ziwotu popila swe ukupno 5 kutija...i pljasnuo me takaw epi napad...i sad imam shaw na arkadi...skidaj se bre sa tog otrowa...smanjuj...pa onda po pomoc!
PER ASPERA AD ASTRA...
joesspappa

Re: OVISNOST O TRAMADOLU

Post by joesspappa »

Pali Doktor wrote:NAJJAČA SMETNJA MI JE JAKA PSIHIČKA LABILNOST,U STRESNIM SITUACIJAMA,LAKO SE RASTUŽIM ILI RAZLJUTIM,ALI NISAM,DA BUDEM ISKREN,NIKAD NIKOG NAPAO NITI UVRIJEDIO,SVE GUTAM U SEBI UZIMAM TRAMAL I PRAVIM SE DA JE SVE OK,ČAK I KAD VIDNO NIJE.
Ono shto je meni upalo u ochi je ova rechenica. Ako ti, nadam se da se necesh uvrediti shto ti se obracam sa ti, gospodine pala titulo, sakupljsh bes u sebi i lechish ga tramalom, alkoholom, vutrom ili cime god, ti nesvesno ili svesno sebe unishtevash. Taj tvoj strah da se ne sukobish sa problemom je uzrok, uzimanje je privid ili kvazi realnost, a posledice osecash. Razvod, komunikacija, izolovanost... Verovatno postoje ustanove koje se bave detoksikacijom, kao bezbolni nachin. To je samo pochetak. Nazalost koliko znam test na tramal ne postoji, za blokatore nisam siguran. Ali sve je to samo korak jedan. Nakon toga, kad se skinesh, a nadam se da zelish, u tih 20 dana idu depresije, bolovi i ostali prateci sindromi. Mislim da to ne moram da ti objashnjavam. Postoje antidepresivi, koji su pre svega, zaduzeni za obnavljanje hormona srece, koji, verujem posle toliko godina uzimanja supstance, vishe i ne proizvode taj toliko potrebni osmeh. A osmeh je, bar tebi, lako naci. Imash kcer od 6 godina. Kupi mointy bike, pridruzi se poznaniku. Meni je to spasilo psihu. Mesecima sam vozio po 20 km i lechio zivce.
Nazalost ne mogu ti reci konkretno nishta o skidanju sa tramala. Ali probacemo da nadjemo nekog ko ima odgovor. Mnogi od nas su ga uzimali kao zamenu za hors. Ali ne preporuchujem ti to , svakako. :)
U svakom sluchaju, potrazi struchnu pomoc. Reshi jednom za svagda. Nadji nekog kome cesh verovati. Nije bitno sto ce saznati vishe od troje ljudi. Nemoj se ustezati da pitash, kukash i molish za pomoc. Bitno je da se ti, najpre sam, a onda uz pomoc dragih ti ljudi suochish sa problemom. Jer sam po sebi to je najveci problem. Kad se njega reshish, ostali ti nece izgledati toliko beznadezno. I imacesh snage da se suochish sa njima. A ne da bezish kao do sad.
Puno srece.
Lako je prutu da se sokoli, dok bije decu njega ne boli.
dope_boy

Post by dope_boy »

eh raskorak..nismo svi isti barem psiha nije..nije jednom dosao dan da nemam recepta pa cak i po par dana.kad se to desi samo se pomiris s tim.nesto kao nema ,pa sta bit cutra i sve mi bude ok!!znaci nisam psihicki nafuran kad kriziram da svi oko mene kriziraju kao JAO SVE ME BOLI,ZNOJIM SE ,NEMOGU DA HODAM..ma daj,sve to nebi li se ko zazalio.smjesno.to moras skonrtat u glavi.al moras je imat!
raskorak

Post by raskorak »

dope, beži ti od gudre dok još imaš tu glavu. Očigledno nisi osetio krizu od đonova niti nekog drugog opijata, pa tako pričaš. Da je tako kao što propovedaš, svako bi se skinuo bez problema posle prve zikre (koja po tebi i ne postoji kao takva, već je posledica narkomanske hipohondrije).

Evo, samo za tebe ću citirati apstinencijalni sindrom tramadola: "Tegobe mogu trajati i nekoliko sedmica. Javljaju se nesanica, razdražljivost, strah, mučnina, tremor, mišićna napetost, znojenje, ubrzan rad srca, a specifična je pojačana osetljivost na buku i svetlost. Mogu se javiti i epi-napadi, delirijum i konfuzna stanja, psihomotorni nemir, sumanute ideje i halucinacije, samoubilačke namere." Ti posle objasni čoveku posle epiške da je to samo njegov trip u glavi...

U redu je što ti sve to shvataš bezazleno i nemaš krize, kao što kažeš, ali ovde ipak ima ljudi kojima su tvoji saveti i priče u najmanju ruku smešni.
To sam ja:
Čudo, ali ne i čudovište
Svetlost, ali ne i Sunce
Mrak, ali ne i tama
Radost, ali ne i sreća...
sanela

Post by sanela »

dope_boy tvoji postovi će ubiti ovog zeku iz avatara hali gali halida.
molim te prestani pisati na forumu.

Image
Last edited by sanela on Sun Sep 30, 2007 7:20 pm, edited 1 time in total.
Post Reply