Off topic o subutexu

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

star

Post by star »

Mona wrote:Kad treba da se skidamo,zao nam je da dajemo pare,a kad smo uzimali ovo sranje od gudre,onda nam nije bilo zao da dajemo TONE para :roll: :roll:

Ima lekara idiota,sta vredi da placas kad ti ne umeju pomoci,ali necemo bas sve lekare da vredjamo ovim pisanijima..jelte!
Ovo je ujedno odgovor i Zoni Sumraka
"Kad se skidamo žao nam je para?!"
Meni je žao roditelja koji ne žale pare da pomognu svojoj deci, iako su dotle ( kad dođe do skidanja) uglavnom već opelješeni od iste te dece! Tačno je da i kod nas postoji trend privatizacije, ali je to još uvek daleko od cena u privatnoj praksi. Plaća se neka bedna participacija! Ja govorim o dvostrukom moralu ljudi koji rade u državnim ustanovama,a ispod žita i u privatnim ordinacijama! Još nisam čula da su nekome iz humanih razloga ugradili impalnt ili primili nekoga na terapiju, ali zato svakodnevno raste broj lekara koji se bave "bolestima zavisnosti",a od cifre ti se zavrti u glavi! Nemam ništa protiv, ali ako privatnik dođe na forum i u toliko postova nam prezentuje prednost "svoje" terapije,a pri tom ga trebamo smatrati dobronamernim? Pa on živi od naših ludih glava i dok vidi narkomana zna koliko puta će mu se vratiti! Subutex je droga kao i metadon, a svuda u svetu se dobija u centrima za održavanje i skidanje uz participaciju!
saša-ex

Post by saša-ex »

star wrote: Istoče
Saša zaista nije vodio ni jednu komunu, iako je bio blizak ( kako on kaže) saradnik Ivana Radojčića, nije se tu niko baš omastio osim "glavešina",a cifra je zaista bila pooveća!Ja i dalje stojim pri svom stavu da uvek ima onih koji zarađuju na tuđoj muci, samo što neki rade opravdano,a neki prodaju "rog za sveću"! Za boravak u sanatorijumu kakav je onaj pored Sarajeva niko ne bi trebao žaliti novac!
Saša
Čisto da te ne pokvarim :-D zato što te branim! Upravo prelistah Istokove postove i saznala sam dosta o njegovom lečenju, kao i to da se drogirao neko kratko vreme. Da baš dibidus ne smaram, pročitaj, videćeš, puno mu je pomogla Luna, koje nema u zadnje vreme! Ovoga puta ti vršiš insinuacije tipa da Istok "valja sub" preko PM, a ako zna kako se može jeftinije nabaviti zašto ne bi rekao? Kako je to zabranjeno u javnim postovima, sasvim je logično da to čini preko PM!
Što se tiče lečenja, valljda smo se davno dogovorili da je svaki način DOBAR način! A pod "stručnom pomoći" se mnogo toga podrazumeva! Ja sam se skinula uz stručnu pomoć i to onih ljudi koje mnogi ovde negiraju,a koliko znam tebi su pomogli u komuni!? Tamo nije bilo lekara?
E Starice-carice, pa cekao sam i tvoje ukljucenje... :-D

Ajmo redom...Ivan Radojicic nema veze sa komunom u kojoj sam ja bio. On je predsednik GOD-a, ja podpredsednik. Boris i ja smo vodili Avala centar. Niko se nije omastio, "glavesina" nije bilo(osim sto sam ja glavat, pa mozda mislis na to...).
Dobro sam procitao sve Istokove postove, on ne pise nista o svom drogiranju i lecenju, ne mogu da verujem da stvarno ne provaljujes da se u njegovoj prici puno stvari ne slaze. On je "toksikolog" koji nema pojma sta je subutex? Ajde molim te, pa nismo mali.
saša-ex

Post by saša-ex »

Hej Star, sto si tolki crnjak? Od svih vas na ovom forumu imao sam najvise borbi protiv lekara(psihijatara), prozivao ih svuda i na svakom mestu, jer za mene je i dalje velika vecina njih nesposobna za posao kojim se bave, cesto bez mnogo strucnosti, jos cesce bez trunke morala...
Zbog puno stvari koje znam, kada je nasa privatna praksa u pitanju, stajem u potpunosti na Teodorinu stranu, zato sto sam po prvi put upoznao psihijatra kome je bitnije da nekog izleci nego da to dobro naplati. Prvi put sam upoznao psihijatra koji je javno ustao protiv metadonskog programa i zbog toga napravio sebi puno problema i neprijatelja sa stane "strucne javnosti"(ljudi koji su placeni od strane Hemofarma). Prvi put sam upoznao psihijatra kome nije problem da bez obzira sto je radila ceo dan, u bilo koje doba noci bude dostupna za svoje pacijente. O njenom misljenju o Miklosicevoj mnogo bolje ona sama moze nesto da napise.
I moj stav je da je svaki nacin koji daje rezultate dobar! Ali o nekim stvarima si potpuno u krivu. I veruj mi da ne bih stao iza nekog lekara a da dobro ne znam o cemu pricam. A o mnogim stvarima ti ne znas. Zato se ostavi toga. Postaje zagusujuce za vecinu ljudi na ovom forumu.
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

star izvini, ali izjave poput ove su mi stvarno duhovite...
Ja govorim o dvostrukom moralu ljudi koji rade u državnim ustanovama,a ispod žita i u privatnim ordinacijama!
pogotovo uzevsi u obzir da smo mi narkomani u svijetu poznati po izrazitom moralu...
Samantha

Post by Samantha »

Meni je žao roditelja koji ne žale pare da pomognu svojoj deci, iako su dotle ( kad dođe do skidanja) uglavnom već opelješeni od iste te dece! Tačno je da i kod nas postoji trend privatizacije, ali je to još uvek daleko od cena u privatnoj praksi. Plaća se neka bedna participacija! Ja govorim o dvostrukom moralu ljudi koji rade u državnim ustanovama,a ispod žita i u privatnim ordinacijama! Još nisam čula da su nekome iz humanih razloga ugradili impalnt ili primili nekoga na terapiju, ali zato svakodnevno raste broj lekara koji se bave "bolestima zavisnosti",a od cifre ti se zavrti u glavi! Nemam ništa protiv, ali ako privatnik dođe na forum i u toliko postova nam prezentuje prednost "svoje" terapije,a pri tom ga trebamo smatrati dobronamernim? Pa on živi od naših ludih glava i dok vidi narkomana zna koliko puta će mu se vratiti! Subutex je droga kao i metadon, a svuda u svetu se dobija u centrima za održavanje i skidanje uz participaciju!
koja si ti bolesna licnost, na kraju svega, bez ikakvih sansi i to odlicno znas. seres okolo po forumima. pusti ljude neka se lijece kako hoce, a ti radi sto god hoces, znamo vec bice 26 godina sta radis. ako za sve to vrijeme nisi nasla nijedan nacin da se lijecis ne znam ciji je to propust.
i da li si toliko zlobna zbog svog zivota da ne odustajes pa ti si opasna.
elem te pukla i sizofrenija izgleda, ne znas vise ni ko si.

za ostale kojima se cita

moga brata se mozda neki sjecaju, to je bila jedna neizmjerna katastrofa. sta se tu sve bilo izmjesalo osim narkomanije ko zna. anyway cist je vec 11 mjeseci, uz ljekarsku kontrolu, placajuci samo lijekove, usluge besplatno. ustanovu ne navodim, ne znam da li je primjerno, ali barem mogu da kazem da ima ljekara koi ne vide samo novac u ljudima i ne samo u mome bratu, ima ih cijela kamara njemu slicnim. bilo bi jos bolje da hoce u komunu ali eto nece pa guramo i ovako. koliko ce biti cist ne znamo ali smo pozitivni.

zona pozdrav za tebe ako smijem
Sonja

Post by Sonja »

I tek kako postoje lekari kojima je svaki nas uspeh i ozdravljenje sustinska motivacija. Ljudi, ja gledam onu moju doktorku, koliko ona idiota u toku dana pregleda, cega se sve naslusa, pa ne da treba da joj plate, nego ne znam....
I s obzirom da znam kako radi i gde radi i da znam koliki je procenat zalecenja, ne mogu a da ne spomenem te ljude i zahvalim im se sto su mi spasili zivot.
Nas to dotice jer smo u problemu, ali u principu u svakoj profesiji ljudi su razliciti. Ali ono sto je utesno je to da danas jos ima LJUDI...

S.
Needlework the way, never you betray
Life of death becoming clearer
Pain monopoly, ritual misery
Chop your breakfast on a mirror
Taste me you will see
More is all you need
You're dedicated to
How I'm killing you...
zvrky

Post by zvrky »

Ja mislim da svaki taj lekar bilo dobar ili manje dobar zasluzuje pohvale jer nije lako izboriti se sa narkomanima...
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

zona pozdrav za tebe ako smijem
hehehe pa sto ne bi smjela majke ti...pa dzes' ti? nema te zive jbte...

vidim nisi izgubila zestinu (humor)

kako zivot?
Samantha

Post by Samantha »

neki bi rekli da su odlicno, al' sta ces nismo svi isti. cak su i kreditne karte ciste. spremam se da idem 'dole', 3 mjeseca. evo uhvatila me panika prosto ne znam odakle da pocnem. nekad bi ja to cak cak, par sati i sve spremno.

nego ba zona cime se ti bavis i te tvoje babe po office sto ih opisujes, te se smiju bez veze te bleje....e takav isti osjecaj i ja imam ponekad. sada obicno sutim...a ponekad i ja blejim.
Zona Sumraka

Post by Zona Sumraka »

nisu babe jebi ga...al' su sve starije od mene bar jedno 10 godina...radim na fakultetu...administracija...
mudro je sutiti...
Post Reply