Nasa draga kafica!!!!

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Josephine

Post by Josephine »

...svaku večer čitam forum...ali nikako napisat nešto... krenula sam par puta kao da ću nešto "reći" ali nisam...ne zbog toga da ne želim ili nešto sl. već jednostavno nije išlo...a i nastale su one neke svađe pa me to pomalo "ohladilo" a i ja ko ja sam imala feeling da nemam šta pametno reći...
...no,evo- prošlo je neko vrijeme kako sam čista...dosta stvari se iskristaliziralo,radim,prebacila se sa više škole na 3-u god. fakulteta -znači nastavila školovanje (vječni student :smt119 ),zdravlje se stabiliziralo,završile mi terapije kod psihijatra,zoloft prestajem biti u 12-om mj-u,udebljala se 10 kg više :) ,idem na jogu,rijetko izlazim vani...
Uglavnom život mi je sto na sat a da nije tako nisam baš sigurna da bi mogla ikako funkcionirat ...
...trenutno pišem ovo s mišlju gdje ostavi svojih 5 god života...ali opet kad pogledam samo godinu dana unatrag i sjetim se gdje sam bila tada u ovo vrijeme... :-k
...ostavljena i sama,posvađana s roditeljima zbog svih sranja koja sam im priredila,bolesna,bez novaca s jadnim poslom,mozak pregoren totalno s tijelom od nekih 47 kg...ma prejadno...
Hej, ali opet evo me-ja sam tu živa i zdrava i "klupko se počelo odmotavati"...pomalo...ali ide...laganini... :smt028
Ovaj ubrzani ritam života me gura naprijed...ne stignem puno mislit,razmišljat o svakakvim glupostima...
Iskreno još radim na definiranju onog 3-eg i 4-og koraka...detaljnom definiranju...pa pomalo...
Na samom početku me držala misao da moram ostati čista i ništa ne uzimati...
Nedavno sam bila na "partiji" i bilo mi je predobro i na 2 najobičnije cuge...uživala sam...
Vidjela sam dosta ljudi koji su pošli k vragu od puste droge i svega...
Izbediralo me...
...pomoći nikome ne mogu...
...a htjela bih...
...htjela bih reći im "hej allo ne ide to tako..." [-X
I zaista ne ide "ono onako"...ima na ovoj drugoj strani manjih stvarčica ali vrijednijih...

....neka općnita slika mog života je sad takva ako neko može da izvuče nešto poučno iz ovoga bilo mi mi drago...

...i ne bi baš bila nešto sretna da se ovaj forum ovako zatiša....jer bilo je tu vrijednih postova koja su počela pozitivno utjecat na moju sadašnju dimenziju realnog života...

toliko od mene...
pozzz ljudi... PDT_Love_14
Argentina

Post by Argentina »

Evo mene draga Sunrise,
čitam ja tebe a i ostale redovno, obavezno ujutro uz čaj a i u toku dana navratim po par puta da vidim šta se dešava.
Vidim, da napreduješ, da se boriš i da prolaziš uspješno kroz krize zajedno sa tvojom ekipom terapeuta...čestitam, jer vidim, da si došla napokon do tačke, da ne potcjenjuješ više drogu.
Pošto su se vidim ovdje na forumu stvari poprilično promjenile, možda bi sad mogla i ja malo češče da navratim.
Ja sam inače kao uvjek u "frci", "žurbi".....ljevom rukom kuvam, desnom telefoniram, učim (spremam master iz health managementa), trenutno završavam i prvi level intenzivnog njemačkog kursa, a u slobodno vreme slušam često očajne mame i očeve i malo manje njihovu djecu (malo njih dodje več u fazi priznanja, da imaju problem).
Moja mala M. o kojoj sam nekad davno pisala (bivša pacientka terapeutskog centra gdje sam radila), je imala recidiv nakon šest godina, pa smo se malo više vidjale ovog ljeta, kad se je to desilo. Sad je opet OK i piči dalje nekim svojim putem, nadam se da je napokon onaj pravi.
Sve u svemu, vodim neki miran porodični život......no goblene nisam još počela da vezem haha, medjutim godinama jih kupujem u Vilerovoj fabrici u Njemačkoj za mog tatu. Jest da su skupi, ali so zato fantastični. Zadnja dva su reprodukcije umjetničkih slika Mona Lize i Kosovske djevojke. Jesi ikad čula za Vilera?
Ah da, i čekam da se gospodin V. napokon okuraži i završi material Miklošićeve 9, pa da onda napravimo best seller od knjige. Mada nije jednostavno završiti nešto započetno zar ne?
Počnemo mali milion stvari, završimo rjetko kada išta........tako ja sa mojim dietama; dvadeset kila dole, pa dvadeset kila gore heheheeee.
No sve u svemu, ne mogu da se požalim.
A ti mi piši, piši kad god stigneš. Ja sam uvjek tu.
Toliko od mene....
zvrky

Post by zvrky »

He evo i mene malo da vam se javim...imam problema sa internetom pa me nije bilo neko vreme,uglavnom sam dobro sto i vama zelim :D Sa Dinelom nemam kontakt nadam se da je dobro i da je sve ok isto tako i sa Vodolijom uzelela sam se tih ljudi nema ih bas dugo da se jave,Spirit je dobro ali nije dugo posecivala forum pa je sad mrzi da cita jer bi onda morala to da radi nedelju dana heheheheheh bez prestanka :-D ....Secam se kako sam se smejala sa Vodolijom ovde na forumu toliko da smo presle na moju ispovest da ne bi ometale ostale clanove i sad se smejem kad se setim,secam se isto tako kako sam se smejala sa Ramonom....toga vise nema ....pored svega sto nas je snaslo ipak smo se pre malo vise salili i na sopstveni racun i na tudj,mislim da nam to nedostaje koliko god bilo tesko i crno i ovakvo i onakvo ,sala je uvek dobrodosla i mislim da svima nama ta ista shala mnogo znaci u nekim teskim trenucima kad nam nije nidocega...tako da mogli bi malo da se bacimo na komunikaciju i zajebavanciju naravno sve to uz resavanje vec postojecih problema :D Pozdravljam vas sve CMOK
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Vlado_M

Post by Vlado_M »

Evo da se javi i gospodin V.

I gospodin V. cesto navrati na forum i letimicno predje preko komentara... Nekad mu je trebalo pola sata dnevno, sad je najcesce dovoljno pola minute. Nije da gospodin V. sada brze cita... Mozda ovo sa forumom zapravo znaci da danas ima manje narkomana nego sto ih je bilo juce :)...

I gospodin V. ima osjecaj da nema nista novo reci, napisao je mnogo kilometara teksta i cini mu se da je sve iole vrijedno izbacio iz sebe, ostala je prazna glava i to... A i glupo se osjeca kad pronadje onog starog sebe u izjavama nekih novih clanova, u problemima i zabludama, i jebeno zna da ne moze ama bas nista uraditi da tim ljudima pomogne...

Postoje neki izgledi da gospodin V. zavrsi materijal Miklosiceve 9. Potrebno je da se prije toga ispune samo 3 uslova - 1. Da mu oduzmu licencu za rad na blse; 2. Da se zatvore sve kladionice na Balkanu; 3. Da mu postave tesko naoruzanog cuvara pored kompjutera da ga sprijeci da ustane/odustane... Mozda ima i 4. uslov - gajba piva, hladnog. Moze Jelen ili Lav.

Ozbiljno, tesko mi je da se natjeram da razmisljam o ruznim stvarima koje su mi se desavale... Zapravo, tesko mi je da se natjeram da uopste razmisljam o iole bitnijim stvarima u zivotu. Fakat je glupo i nebitno previse angazovati duh da bi se u zivotu trazio neki dublji smisao od onog sto nam svakodnevno serviraju mediji - mislim, to samo vodi u nezadovoljstvo i narkomaniju. Jebes ga, filozofija je bolest... I ako si imalo pametan, shvatices da postoje neka pitanja na koje jednostavno ne mozes dati zadovoljavajuci odgovor jer si glup. Ljudi su generalno gledano - glupi i sjebani i depresivni. Takvi su bili jos otkad su sisli sa grane. To je sasvim okej... Ali, ako ne razmisljas - ne mozes biti glup. (Ako sjedis - ne mozes biti spor.)

Gospodinu V. je veoma drago sto vidi da su neki ljudi na ovom dobri i da hrabro guraju dalje noseci krst na svojim ledjima. Stvarno mu je drago. Zhao mu je sto su neki ljudi iskljuceni i sto su se neki samoiskljucili.

I gospodin V. se udebljao. Mozda bi mu vise pristajalo - debeli gospodin V... Debeli gospodin V. ima 92 kg. Nazalost, debeli gospodin V. u medjuvremenu nije nimalo porastao.

Debeli gospodin V. ima jedan konstruktivan prijedlog koji bi mogao doprinijeti procvatu foruma i jacanju njegove uloge - osnivanje specijalne interventne jedinice forumasa. Ta specijalna interventna jedinica bi non stop bila na terenu, naoruzana toljagama i stapovima i lisicama, uvijek u akciji; trazila bi one clanove foruma koji su prestali da dolaze, odbacili savjete i ponovo se poceli gudrirati, premlacivala ih, vezivala za radijator i primoravala da se osvijeste i dozovu razumu. Jebes ga... Tako bi ovaj forum mogao ljudima pruziti opipljivu pomoc.

Pozdrav ekipi (da ne nabrajam).
sunrise

Post by sunrise »

Aj, kako je lijepo vidjeti vas ponovo tu i sa tako lijepim novostima.
Josephine, jako mi je drago sto si dobro, sto mijenjas svoj zivot i idem dobrim putem. Pomalo ti zavidim sto si ti imala dovoljno hrabrosti nastaviti svoje skolovanje a ja jos nisam napravila taj korak iako mi moje ja govori da se moram usuditi i uciniti taj step. vidis kako si jednu stvar dobro napisala...u jednom momentu si se pitala gdje su ti otisle zadnjih 5 godina, no istog momenta si se zapitala gdje si bila prosle godine u ovo doba i gdje se sad nalazis.tako i treba, taj nacin razmisljanja a ne zaliti za necim pa sad ubiti se u pojam i nista ne raditi da bude bolje. drago mi je da si se javila i voljela bi da to cesce napravis. Ne pada mi na pamet siliti nekoga no kad osjetis potrebu javi se, tu smo

Argentina, zicer, tu si.Javiti cu ti se na privat. Znas i sama da bura vse odnese i rascisti, no , nakon nje dodje sunce koje nam zablista u novom sjaju pa se nadam da ce tako i ovaj forum se oporaviti

ps. i ja sam se udebljala
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
sunrise

Post by sunrise »

Dragi moji, svi skupa!

Sta ima novog kod mene?
Zdravlje? Prvo losa vijest, udebljala sam se, :( , nista tragicno ali od svega sam se udebljala. Prvo sto mijesaju metadon sa nekim jebenim turbo vitaminima,jako gorka smjesa ali efektivna i sad kako sam duze na metadonu tocno vidim na drugim likovima koji su vec duze na terapiji kako su se popravili, normalno i zdraviji zivot ali i taj sok ili sta vec. To su mi rekli vec na pocetku da cu se udebljati no da cim prestanem da cu biti normal (iovako sam normal ali opet?) i sad jos ove mirtabene na kojima bas pise da debljaju. Niti nism sigurna da li ga ih nastavim piti jer one pijem pred spavanje i onda mi je teze ujutro ustati ali pijem jer su antidepresivi i znam da su mi s te strane potrebni no imam 2 razloga za ne uzeti i 1 za uzeti pa mislim da cu ih ipak pustiti. tako i tako opasno se priblizuje moj prijelaz na subutex. starh me prijelaza i promjene, zbunjuje me kad mi doktorica kaze "imati ces jasnu glavu" odnosno biti ce ti jasno u glavi. Jer ako mi sad jest nejasno i zamuceno od metadona opet nisam svjesna te nejasnoce.
Zbog posla nisam neko vrijeme isla na razgovore s psihologicom i rekla sam joj da trenutno nemam sanse ali da cu joj se javiti za opet, sto i mislim sutra napraviti i opet ici na razgovore jer osjecam da su mi potrebni i to dosta. Puno tuge nosim sa sobom, puno strahova je u meni, puno bola, gresaka koje si ne znam oprostiti, cak i kad pokusavam uciniti ispravno ispadne da sam trebala presutjeti jer istina nekad boli i ljudi je ne mogu podnijeti. I koliko god da se trudim ne raditi iste greske, makar ne svjesno opet me svako toliko nesto natjera da skoro pa i pozalim za ispravnu odluku, no, eto, neka zbrka u svemu, klupko se opasno odmotava i znam da ce sve biti ok
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
zvrky

Post by zvrky »

Naravno da ce biti sve ok , svaki trud se mora isplatiti :D i klupko se mora odmotati kad tad,a kad se potpuno odmota bice lakse i tebi i drugima oko tebe. Samo napred na finom si putu da resis svoje probleme i idi kod psihijatra ako mislis da ti to pomaze nemoj odlagati.
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
sunrise

Post by sunrise »

To i ja vjerujem i znam da sam na dobrom putu, prema gore :)
Luna

Post by Luna »

poz svima.....
naravno sunrise....samo prema gore....!!!
kako ide terapija si se spustila josh???
jel ziv onaj Omar??
" You must be the change you wish to see in the world." M. Gandhi
sunrise

Post by sunrise »

Idem ja jutros po terapiju i tako sjedim sama za stolom i citam novine. Za prvim stolom sjede 5 njih, 2 zive na ulici i bas lose izgeledaju, jedna cura i jedan tip koji sasvim ok izgleda, i sa strane stoje jos 2 stara junkija no svi pricaju nesto. Za drugim stolom, cige u odijelima, tata i sin, odijela stara i ofucana ali Boze moj, tip je prvi put tu i sredili se malo, koliko mogu, ko smo mi da ih osudjujemo, meni su bas simpaticni. Za trecim stolom tip i cura.Za 4 stolom sam ja. I tako ulazi neki lik unutra sa nekim kesama u ruci i ima onaj kurac na uhu za pricanje na handy. Ocito je prvi put tu i ne zna na koja vrata su doktori a sav je u strahu od nas. Cujem ja njega na nasem prica "hej, neces vjerovat di sam, tu di su svi oni opiceni. Ma jok, bolan, oni skroz ludi. Ma ne, jes blesav, oni sto uzimaju ono sto ne bi smjeli. Aj, kakvi su da ih vidis, boze sacuvaj u mraku da ih vidis uplasio bi se. A ima i zenski, ima i trebe one koje isto to rade....
Post Reply