Help

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Spirit

Post by Spirit »

baki wrote: Jednostavno nemam toliko vremena, i cim sednem za komp, ja idem na forum, jedan od najboljih, i citam sve sto mi dodje pod ruku, bez nekog logickog reda, jer neznam gde cu naci pravi savet i lek za moju tesku bolest. Citam i molim se Bogu da moje dete shvati da je krjanji trenutak da nesto preduzme, a njegov izmucen organizam izdrzi i saceka tu odluku. Da li znate kako je tesko pisati ovako o svome jedinom detetu ? :crybaby:
Sta da ti kazem, sem da te potpuno razumem i da znam kako je tesko pisati o svom detetu. Poznat mi je i onaj deo koji je jos tezi, kad si svestan da ti dete srlja u sasvim sigurnu propast a ti si nemocan da bilo sta ucinis po tom pitanju. Ta teskoca zbog pisanja nemoj da te brine, navici ces se, kao i svi mi. Da bi razumela zasto ti ovo kazem, moras znati da je moja cerka Zvrky. Takodje, ovde postoji i Erineja cija je cerka Dark Angel. Zajednicko nam je to sto smo i ja i ona kao ti imale to stanje ocaja i bespomocnosti. Ako mogu da te utesim necim, onda je to sto mogu da ti kazem da je moja cerka cista evo vec vise od godinu i po, a Erinejina vec cetiri meseca.

Takodje ti mogu reci da sam u pocetku i ja tako citala sve ovde i veruj mi posle toga mi je mnogo toga bilo jasno i znala sam tacno sta treba da radim.
baki

Post by baki »

Hvala ti Spirit!:prayer: Verovatno znash koliko mi vasha iskustva znace! A to ko je cija cerka sam skapirala, jet sam procitala dobar deo vashih razgovora! Nemogu ti opisati koliko mi je drago sto su Zvrky i Dark Angel uspele u svojoj borbi. Svim srcem im zelim da u tome ustraju, ali citajuci njihove redove, je znam da su one poglavlje sa drogom zauvek zatvorile, i da ce jos mnogima pomoci . Nadam se da cu i ja biti medju njima! :smt109
Spirit

Post by Spirit »

baki

Nemogu ti opisati koliko mi je drago sto su Zvrky i Dark Angel uspele u svojoj borbi.
Hvala ti sto ovako mislis, ali ja jos uvek ne smem da se uljuljkam u udobnost ovakve ocene. Da, srecna sam sto je mnogo toga zavrseno i ostalo iza nas, ali sam isto tako svesna da nas jos mnogo prepreka tek ceka. Ne bih da te plasim, ali ja sam jos uvek na oprezu, kao da nam je prvi dan.

Sve sto treba, mi smo tu. Samo napred, slobodno pitaj i zatrazi pomoc gde god ti je zgodno, da li ovde, ili na private, ili na mail, ili na yahoo masindzer, sve jedno, sve komunikacije su u opticaju, tim pre sto smo u istom gradu.
Vodolija

Post by Vodolija »

BAKI...meni su oteli dijete, otac i mati me se odrekli tada...izgubila stan, poso, skolovanje, sve...policijama me trazila za hiljadu razlicitih krivicnih dijela...a postala homeless. Tad sam odlucila da OD...medjutim su me nasli na benzinskoj pumpi i spasili mi zivot uz pomoc narkona... poslije toga koje sam bila u komi par dana. Tad me je otac pogledo, zaplako i pitao zar ti nije dovoljno??? Dijete svakako oca nema...sta treba da izgubi i majku??? U medjuvremenu su me sudski strpali u komunu pomocu socijalnih radnika koji su radili u bolnici....i to je bio moj kraj. Tako sam se ja skinula i nakon kriza fizickih kolko i psihickih sam vidjela da postoji bolji zivot koji sam prihvatila i ne odricem se.

POZDRAV SVIMA
Erineja

Post by Erineja »

Baki, izvinite sto se javljam sa 2 dana zakasnjenja. Bila sam par dana sa D.Angel u Beogradu (vodila je na kontrolu) i sad ne stizem sve da procitam.
Razumem u potpunosti kako se osecate jer sam kao i Vi, kao i Spirit, prolazila kroz sve to. Pogledajte temu Pomozite nam i shvaticete koliko sam bila ocajna, bespomocna, ljuta. Ali, ni u jednom trenutku nisam ni pomisljala da se predam, da odustanem. Citala sam mesecima sve sto se pise ovde, ali mi je trebalo nekoliko meseci da se uopste registrujem. U pocetku mi je bilo tesko da pisem, ali kada sam videla da ovde ima ljudi koji iskreno zele da pomognu, sve je bilo mnogo lakse. Vise se nisam osecala toliko usamljenom. Mnogo toga sam naucila ovde i ucim jos uvek. Vec sam negde napisala, da nije bilo ovog foruma, Spirit i Zvrky, mozda moja cerka jos uvek ne bi bila na lecenju.
Za pocetak, citajte sta je sve pisano ovde. Morate upoznati neprijatelja da biste se sa njim uspesno borili. I nikada ne umanjujte velicinu problema. Niti, kada Vas sin krene sa lecenjem, smete da problem smatrate resenim. Moja cerka se leci vec 4 meseca i mi smo tek na pocetku. Tek smo pocele borbu. Nadam se da vas ovim nisam obeshrabrila.
Kao sto vam je Spirit vec rekla, tu smo za sve sto vam je potrebno. Ja sam se u pocetku malo ustezala jer mi se sve cinilo da ljude opterecujem i umaram svojim problemima. Verujte mi da nije tako. Vecina ljudi na ovom forumu je srecna ako moze da pomogne, makar i samo savetom ili recju utehe i ohrabrenja.
Slobodna sam da promenim mišljenje i izaberem drugaciju budućnost ili drugačiju prošlost.
katarinadimedici

Post by katarinadimedici »

Za početak bi sinu mogli da pokažete ovu stranicu, da ga obavestite da postoji! Možda će sam uvideti neke koristi od nje. Nemojte mu odmah sugeriati da je sajt za lečenje, borbu protiv narkomanije, već samo da postoji takvo mesto!
Fanatik

Post by Fanatik »

Jojjjj kako vam he teško, samo mogu da zamislim. Obično je to tako i skoro smo svi mi bili ubijeđeni da možemo se skinuti sami , da možemo raznoranim tabletama ili sta ja znam.Ali to je prosto nemoguće, draga Gosp. nemojte padati u očaj i plakati jer to sada najmanje potrebno.Treba vam čist razum, hladna glava, nosrmalno razmišljanje.Nemojte to raditi i sebi a ni drugima, ja znam da vam je teško i neču da vas demorališem ali dok ON SAM TO NE ODLUČI BIT CE PUNO,PUNO TEŠKO.Ja sam lično izgubio najboljeg druga, sjecam se tada sam i ja htio da odem sa njim.Ali TATA ME JE SPASIO.Njegove suze i rećenica bude li sa tobom se nesto desilo ja odmah idem sa tobom. Pazite , ali ovo će biti jako duga i teška borba, ali samo jaki i najjaći ostaju i pobjeđuju, i zato vam kazem molim vas, NEMOJTE GUBITI GLAVU, PANIČITI, DERATI SE I PLAKATI, OVO JE MALO DRUGAĆIJA BOLEST I TREBA JOJ U OĆI POGLEDATI I SUPROSTAVITI JOJ SE, A NE PLAKATI I KUKATI KAO DA JE SVE GOTOVO.
NIJE GOTOVO GODPOĐO, NIJE KORAK PO KORAK.
zvrky

Post by zvrky »

Ja sam prva srecna ako mogu da pomognem to me odrzava u zivotu :!: :heart:
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Vodolija

Post by Vodolija »

zvrky wrote:Ja sam prva srecna ako mogu da pomognem to me odrzava u zivotu :!: :heart:
Zvrky....ti bas pravo srculence. A u pravu si da covjeka odrzava kad zna da moze pomoci nekome. Zar nisi ponosna i ti i mama ti kad pogledate nasu DarkAngel naprimjer??? Nema ljepseg osjecaja

Jos uvijek si kod nje...tako da cmoknite jedna drugu za mene...jer ste mi inspiracija svakoga dana :P
zvrky

Post by zvrky »

Upravo sam se vratila kuci i lepo smo se druzile i ispricale,drago mi je da sam stekla prijatelje odakle god oni bili!!!! Hvala na podrsci svih vas koji me podrzavaju! Zvrky
NEKO TO OD GORE VIDI SVE!
Juce je istorija
Sutra je misterija
Ali danas je dar!!!
Post Reply