O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

licaninsasela

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by licaninsasela »

Akkasha Come Back wrote: Tue Mar 09, 2021 7:30 pm P.S. iskreno, verovali ili ne, da sam znala o čemu se radi u seriji, ne bih ni "zavirila". Ne bih gledala (kao što kad vidim filmove tipa "Paranoja u Las Vegasu" ja taj kanal zaobilazim)
Zbog toga sam vas pitala šta mislite, da li da gledam drugu epizodu (a gleda mi se samo zbog toga što ja život vrednujem po tome koliko sam se puta nasmejala jer jebo ti SVE ako se nisi nasmejao/la dva meseca, a ovde sam se stvarno jedno 4-5 puta ismejala uz aplauz koji scenario! ).
Znači, gledaću drugu epizodu. Nije baš zdravo ali ovde u mom gradu h. nema, odnosno sve su neki novi klinci koje ne poznajem a i da ima ja para nemam. Ipak se plašim ne toga da ću početi misliti na dop u pozitivnom smislu, nego se plašim kako će svih 5 ili 6 epizoda delovati na mene ionako krhku i što je rekao Ličanin misliću da nabavim "peticu" ali ne da se uradim nego da se ubijem.

Mislim- vredi li jedna serija tolikog rizika?!
ma gledaj. nema sanse da te te scene vrate na taj put. to je sve kurac. mene to nista na tv ne moze sjebati niti djelovati tako lose na mene. cak i kad prolazim pokraj birtija ili coskova jer moj grad je pun heroina sad odjednom opet, mene to nista ne jebe. aki kad mi dodu ceme misli ili mii se desi nesto lose ili napravim netko tesko sranje onda mi dode ta uzrecica e sad bi uzeo petardu dopa i roknio se. a ne bi jer sam ja borac i nema predaje kod mene. bude teskih psihickih padova ali heroin me ne moze dotaci. mogu ga uzeti evo da izadem iz kuce bez telefona uzeti za par minuta. moji svi frendovi su pomrli. ima ih jospar ali su u teskoj kurcini. znam ih nazvati i zaliti se i njima, znam stati sa ekipom koja radi dopom, mozes mi ga staviti na stol jer nema teorije da ga uzmem. nema teorije jer sam stara tvrdoglava konjina i zato se ja cudim ljudima kako se tesko skidaju sa tih lijekova. kad sam bio mlad uvijek sam se na suho skidao. kad sam pao u zatvor prvi puta samo se me ubacili u celiju i jebalo im se zivo sto sam usran i upisan i u kurcu na teskom đanku. kakva terapija. skidao toleranciju sa heptima prije ulaska u komunu i opet skidanje na suho. caj od kamilice koliko je hoces i cuvanje koza po cijeli dan sa likom koji je dugo u komuni i naravno sve na suho. jebbiga takva vremena bila. u vrapce me vojska poslala kad su skuzili da sam danki a i sjebalo me sve to sta sam vidio jer je tada bila Oluja. nije rat za mene nikako i da nism bio zakacen u vojsci na dop vjerovatno bi se sam ubio je prestrasno je to i potresno za mene, samo taj strah od toga da mozes najebati a i vidis kako ljudi ginu je zajebana stvar. bar za mene, sama ta smrt je toliko meni potresna da je to kaatastrofa koliko se je jabojim. a kazem opet mi dode u sekundi da kazem sad cu da se ubijem. jako zajebano. ali poznavajuci sebe kad psihicki potonem da se uvijek sam nekako dignem i sve vratim u normalu u glavi ali jebeni su to trenuci. đankiji su u svemu preosjecajni ljudi i emocionalno neszreli i revise inpulzivni. bolest je ko rak neizljeciva nego se samo moras boriti protiv sebe da pobijedis koga? opet samog sebe, ne moze mene niti jedan psiholog ili psihijatar izvesti iz mojih crnjaka kada oni nisu nikada okusili dop nego su o njemu citali samo samo u knjigama. đanki je pametniji od svakog doktora. zato ja niti ne idem kod nijednog jer meni sigurno ne moze pomoci. prije cu ja njemu pomoci o njegovim problemima nego on meni. jebiga. i ovdje se tocno vidi ko je pravi danki i ko je proso ulicu a i tko je samo padobranac ili jebeni tabletoman koji se navuko na neko jeftino govno koje kosta 3 eura ili cak i manje.sta ja znam. ja kad cujem te cifre o skidanju mene jeza uhvai. isto tako me ulazi jeza kad vidim da se netko skida dva tri cetiri mjesece ili godinu dana. neznam ja koliko ti mene uopce mozes shvatiti sta ja pricam. zato sam se ja ogradio os svega pa nekad procitam nekad ne sta se pise ovdje o skidanju . draze mi je ovdje biti ssam u svoja cetiri zida di mogu srati sta mi padne napamet i kad cujem od stopa da me netko ovdje ignorira samo se slatko nasmijem. kakva kurac ekipa i to virtualna. pa valjda je normalno da imas doma nekog s kime si ok i s kime mozes pricati.neznam,meni je to sve pomalo prenapuhano i sami sebe pretvaraju u neke teške psihicke bolesnike. kako ti doma imas svoja cetiri zida tako to ovdje imam i ja i na kraju krajeva ne bi volio da mi netko stranicu okalja sa svojim dnevnikom o skidanju sa jebene tabletice i o tome kako se mozes izlijeciti. mozes samo sebe drzati na uzdi i uvijek ici protiv sebe da ne napravis recidiv.znaci cijeli zivot ti je to u glavi samo je pitanje kako ces se ti postaviti prema tome. a to se ne moze nauciti kroz mjesec dva vec moras dobro trenirati mozak ili preko komune di shvatis da nije heroin kriv sto si danki nego si sam sebi kriv sto si ga prihvatio s on te je uzeo za mjesec dana a da to ne skuzis. love je bilo.rat je bio. drzava je davala da se radi dop a ljudi budu hrabriji i jebiga to je takvo vrije bilo. a zapamtio sam sta si rekla za svoju generaciju jer sam ja bio stariji jednu od tvoje i vidio sam kako su ti klinci bili izjebani sebe i nisu uopće znali kako i sta ali uglavnom svi smo zavrsili na dopu vec u srednjoj skoli i to je onda bilo normalno.i sada se odjenom kod mene u radu opet pojavio dop i non stop su neke pizdarije jer jebiga dop nije jeftin,trebas ti zaraditi svaki dan za gram va dopa ako si zivotinja pa te boli kurac oces sutra biti ziv ili nrces. uglavnom jebeno.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Akkasha Come Back wrote: Mon Mar 08, 2021 3:05 pm @xxxana "komunikacija je odavno otišla u k"
Aj' da spašavamo šta se spasti da...ne mora da se vrti oko Stopa.
Iskreno rečeno, ja dolazim sa foruma Krstarica, e ono je živo blato, tamo te "jedu za doručak" čim rečenicu napišeš.
Stop to zna, jer je lično on rekao da smo mi ovde zlato, koliko god čudno i/ili neverovatno zvučalo i jeste tako.

Sad- vidim da je vas koji ste u toku iznervirao i da to datira od ko zna kad, ja iskreno nemam živaca njega da iščitavam (pokušala sam kad sam došla i odustala) ali vremenom se vidi, uvek, ko je ko i kakav je ko a komunikacije će biti sigurno...evo ovaj Ličanin, pa taj može sam sa sobom pričati i da mu ič ne smeta :mrgreen:
profesiomalna deformacija mi je to pricati san sa sobom. svaki put brod te uzme jos vise o vose a pricanje na brodu sam sa sobom je sasvim normalna stvar i tamo je nama to normalno. to preneses ovdje doma i naravo da nisi normalan kad si u stanju da se sam sa sobom posvadas oko necega nebitnoga, tesko a objasniti ali jebena je stvar kada pocnes sam sa sobom normalno pricati i to naglas,
StopBup

Post by StopBup »

licaninsasela wrote: Tue Mar 09, 2021 9:23 pm
Znas i sam da se ti ja od starta ovde najslabije kuzimo. Ja sam davno i prestao da pokusavam tebe da shvatim, ne bih te ni pomenuo, da ne procitam cesto ovde neku nebulozu koju ovde napises o meni, stvarno mi nije jasno zasto me cesto pominjes i nagadjas o meni neke stvari o kojima pojma nemas. Ne umes da mi pomognes, niti da ista napises sto bi meni pomoglo i znacilo, nekada davno na samom startu nase komunikacije si napisao nestio sto mi je u neku ruku pomoglo, i to je to. Dva smo totalno razlcita sveta, bez obzira sto smo se obojica drogirali i nemamo jedan od drugoga sta da trazimo. Dosta se razlikujem recimo i sa Akkashom, ali ona ima sposobnost za normalnu komunikaciju sa razlicitim ljudima, za razliku od tebe, a i sa njom imam i zajednickih tema... Ako te nesto zanima o meni, pitaj, nemoj nagadjati i lupetati, mada mislim da te i ne zanima, vec eto imas neku meni slabo shvatljivu ili cak neshvatljivu potrebu da nekome i o nekome kenjas i lupetas, najcesce o meni, ali ne kenjas samo meni. :)

Sto se mene tice, ja sebi ovde pronalazim pomoc i olaksanje u mojoj borbi sa zavisnoscu. Ima ovde osoba koje mi odgovaraju i pomaze mi komnikacija sa njima, i radujem se njihovom napretku, i podsticu me da i ja pravim nove konkretne korake. Konktretno, kao sto svi znaju, najbolja mi je ovde Xxxana. Skoro smo ista generacja, putevi su nam slicni, i oboje imamo sposobnost normalne komunikacije, umemo da saslusamo i razumemo tudje misljenje za razlikju od tebe, koji imas moc komunikacije nula bodova. :D Narvno tu je i Frajla, iskusniji clan, koji ovde takodje meni puno vredi. Frajla je mene ovde dosta podstakla da preduzmem nesto i pomogla mi. Kao sto sam rekao pre neki dan, znala je dobro da me strecne, "pogodi u centar", i znale se da me i zabole neke istine koje mi je sasula "u lice", i ako to nisam odmah priznavao, ali ne stidim se da priznam to, i zahvalan sam joj na tim stvarima.

Meni licno ovaj forum super dodje, narocito sada, kao rekonvalescentu od droge, jer moje drustvo u realnom zivotu, nema veze sa drogom, ili je davno iz nje izaslo. Ima oko 8 godina da sam ja prestao da se druzim sa problematicnim ljudima, i ako sam ja za to vreme bio problematican sa drogom. Moji prijatelji najblizi, znaju moju pricu o drogi, ali sa njima ne pricam skoro nikad o drogi, samo nekad to pomenemo, a inace mi u realnom zivotu naravno trebaju normalne zivotne teme, kojim se bavim, dok je priča o zavisnosti rezervisana za forum.

P.s. Kao sto sam rekao ranije, veleo bih nakon nekog vremena, da upoznam licno Xxxanu. Najviše mi je pasala kao sagovornik, podstakla me je da jos ozbiljnije shvatim ovu bolest i pocnem na ozbiljniji način sa istom da se borim, a i još me podstiče. Raduju me njeni uspesi u borbi, naravno i ovaj sad zadnji uspeh u borbi sa cigarama.

Naravno, ni po što ne podcenjujem pomoć koju sam dobio i od ostalih članova.

Verovatno je Xxxana delovala i pozitivno na mene što se tiče borbe s cigarama. Sad mi kutija traje 3 dan, a Xxxana je je objsnila šta sve mogu da očekujem, i čega da se pazim nakon potpunog prekida, tako da ne žirim previše, već radim to staloženo, bez prevelike žurbe i frke da budem što spremniji na potpuni prekid.
Last edited by StopBup on Wed Mar 10, 2021 2:59 am, edited 5 times in total.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Akkasha Come Back

Post by Akkasha Come Back »

licaninsasela wrote: Tue Mar 09, 2021 9:03 pm
Akkasha Come Back wrote: Tue Mar 09, 2021 7:30 pm P.S. iskreno, verovali ili ne, da sam znala o čemu se radi u seriji, ne bih ni "zavirila". Ne bih gledala (kao što kad vidim filmove tipa "Paranoja u Las Vegasu" ja taj kanal zaobilazim)
Zbog toga sam vas pitala šta mislite, da li da gledam drugu epizodu (a gleda mi se samo zbog toga što ja život vrednujem po tome koliko sam se puta nasmejala jer jebo ti SVE ako se nisi nasmejao/la dva meseca, a ovde sam se stvarno jedno 4-5 puta ismejala uz aplauz koji scenario! ).
Znači, gledaću drugu epizodu. Nije baš zdravo ali ovde u mom gradu h. nema, odnosno sve su neki novi klinci koje ne poznajem a i da ima ja para nemam. Ipak se plašim ne toga da ću početi misliti na dop u pozitivnom smislu, nego se plašim kako će svih 5 ili 6 epizoda delovati na mene ionako krhku i što je rekao Ličanin misliću da nabavim "peticu" ali ne da se uradim nego da se ubijem.

ma gledaj. nema sanse da te te scene vrate na taj put. to je sve kurac. mene to nista na tv ne moze sjebati niti djelovati tako lose na mene.
Hvala! To sam pitala!
(Zapravo kad vidim tako neku scenu kako se lik previja u bolovima, sere, piša i povrća istovremeno a znam da mu je tek psiha u sto puta gorem qrtzu, paaaa... dovoljno da se prisetim poslednjih 3-4 skidanja i zikre i samo to je dovoljno da sam sigurna da neću...nikad više. Ali nisam 100% sigurna u smislu kako deluje podsvest?
Pa sam zato pitala.
Znam ja da ja neću svesno i dop sigurno nikad više neću uzeti ne samo zbog krize već toliko dugujem majci svojoj, ali sam se uplašila da se ne ubijem.
A jbg serija ima samo 5 ili 6 epizoda, nadam se da nisam baaaaš toliko slaba, jebote.

Nego ova Korona ubija psihički. Moj otac s vremena na vreme pravi scene. Sa sviih strana samo pritisak, pritisak, pritisak... države, korone, policijskog časa, kod doktora se ne može, samo ovi bolesnici od korone, ako je nešto drugo- plati privatnika.

Dopizdelo mi skoro sve.
Od početka 2020 trpimo "mere", sad je mart 2021 i opet pooštravanje. Ljudi skaču sa 9-og sprata kao ptići. Ko preživi pričaće.
E jel' vidiš ti Ličanine šta sam ja sve uzela u obzir kada sam postavila pitanje (k'o da sam dete!) da li da gledam seriju, smem li, pametno li je?

Sad kapiraš i svi ostali koji čitaju.

Stope, pozdrav i tebi.
"Pametnom čoveku je gotovo sve smešno; mudrome gotovo ništa."
J. V. Gete (1749 - 1832)
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Akkasha Come Back wrote: Tue Mar 09, 2021 10:34 pm

ma gledaj. nema sanse da te te scene vrate na taj put. to je sve kurac. mene to nista na tv ne moze sjebati niti djelovati tako lose na mene.
Hvala! To sam pitala!
(Zapravo kad vidim tako neku scenu kako se lik previja u bolovima, sere, piša i povrća istovremeno a znam da mu je tek psiha u sto puta gorem qrtzu, paaaa... dovoljno da se prisetim poslednjih 3-4 skidanja i zikre i samo to je dovoljno da sam sigurna da neću...nikad više. Ali nisam 100% sigurna u smislu kako deluje podsvest?
Pa sam zato pitala.
Znam ja da ja neću svesno i dop sigurno nikad više neću uzeti ne samo zbog krize već toliko dugujem majci svojoj, ali sam se uplašila da se ne ubijem.
A jbg serija ima samo 5 ili 6 epizoda, nadam se da nisam baaaaš toliko slaba, jebote.

Nego ova Korona ubija psihički. Moj otac s vremena na vreme pravi scene. Sa sviih strana samo pritisak, pritisak, pritisak... države, korone, policijskog časa, kod doktora se ne može, samo ovi bolesnici od korone, ako je nešto drugo- plati privatnika.

Dopizdelo mi skoro sve.
Od početka 2020 trpimo "mere", sad je mart 2021 i opet pooštravanje. Ljudi skaču sa 9-og sprata kao ptići. Ko preživi pričaće.
E jel' vidiš ti Ličanine šta sam ja sve uzela u obzir kada sam postavila pitanje (k'o da sam dete!) da li da gledam seriju, smem li, pametno li je?

Stope, pozdrav i tebi.
ma razumijem ja to sve ali 9 godina nisi udopu i sad da te neke sceneizbace iz kolosijeka e onda stvarno ga jebi. i nisu to glupa pitanja jer smo mi osjetjiv na svasta. a korona jebe cijeli svijet.jos je kod nas ok kako je dalje. i znam da se u srbiji sad sve mora placati. doro sam upucen u situaciju da sesve placa i moras kod privatnika.unoste gora drzava od hrvatske ali cini mi se da ste u cijepivu jaci. ja se ne mogu cijepiti ni da ocu platiti.na nekoj sam listi tko zna kad cu doci na red a ko pomorac bi trebao imati prioritet.a nemam prednost a moram imati i taj papir jer ne mogu na brd. jucer sam zvao firmu i moram se cijepiti. jebiga.danas idem traziti neku vezu pa makar da mi se iza papir da sam cijepljen. platiti cu pPIR. SAMO DA GA DOBIJEMEM JER ME BOLI KURA ZA CJEPIVO A NA KRAJU CJEPIVO NITI NE SLJAKA KAKO TREBA. je normalni ljudi pucaju i ubujaj se ko pilici.znam i za to i to je normalo u ovoj nenormalnoj situaciji.ja tv ne gledam. izbjegavam vijesti. okupiran sam sam ukrcajem i picim od agencije do agencije di se ukrcati bez cijepiva dok ne rijesim ili papir da sam cijepljen ili stvarno da se cijepim. jebes mu mater. da ne radim to sto radim nikad se ne bi cijepio jer ne vjerujemu koronu nego samo u to da je to neka vrsta gripe oko koje se napravili histerija i sve vodi smanjenju radnih mjesta ali ne bi o tim teorijama o koroni,
stope ti i ja se ne mozemo niti ja zelim da se razumijemo. nisam ni citao iskren da budem sta si napisao jer sam ja to sve od tebe vec odslusodavnih dana i vjerujem da je tekst slican ili isti kao i prije godinu dana,
jebiga akasa ako te serija moze izjebati onda si stvarno u kurcu a ja u to ne vjerujem mada nikad se ne zna. ja sam zviznio bio nakom 13 godina ali ne zbog serije neke nego zbog samog sebe. zanemario sam se i eto ti dopa odmah dode ko sam vrag.jebiga, opet nije dop kriv sto postoji nego sam ja bio idiot pa pao. sad dop nisam tako ima oko tri godine mislim. i ne pada mi napamet ni primirisati ga. kazem moj grad je pun heroina i ima ko i za vrijeme rata. cak su na dopu opet i ti neki moji frendovi kji su jos zivi mada ih ima jako malo a klince ne poznam a ima i ohoho. pitam ja frenda kakav je dop, bio je na kavi i cugi kod mene, kaze on meni a znas kakav je skup i los. e jebiga ja kazem. onda bacati novce na govno ma necu koliko god imam problema a imam ih hrpu.ne znam odakle bi kreniio a treba mi i taj ukrcaj pod mus da sredim na brodu glavu.jebiga.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

a stope ja ni ne zelim da ti mene razumijes jer ne mozes i nemas taj kapacitet u glavi da me razumijes ma koliko god ti mislio da si pametan. ja vjerujem da si ti u skoli bio odlican ucenik ali skola je jdno a zivot je drugo.pricas o osnivanju obitelji vec dvije godine. o skidanju pricas vec dvije godine. istu pricu vrtis dvije godine. i sta oces da ti ljudi ovdje kazu. uvazavas misljenje samo od ksane i frajle jer su zenske. i neznam na sta tu pucas. na neku virtualnu ljubav ili? mislis da su one pametnije od mene? pa mozda i jesu u nekim stvarima ali sto se tice ove tvoje problematike citam te ko knjigu. a ti i dalje nijeci moje rijeci i govori kako nisam u pravu.mene boli kurac. od mnene si dobio milijun savjeta davno prije i niti jedan nisi usvojio. pricas da si ti zene ovdje pomogle. ma bogati dragoga ajde ti meni reci kad vec seres u cemu je tebi mala ksana i frajla pomogle. i sanela. u cemu? bog te jebo i njih dvije se hrvaju sa svojim pizdarijama a ti njima drobis o nekom svom lijecenju od koliko? mislim dva mjeseca, koje je to lijeceje i sta covjek moze skuziti za dva mjeseca. nista. zato ne seri. ja sam uvjeren da si i dalje ovremeni padobranac i to ces i ostati, a ovdje trazis drustvo jer nemas di. a znas zasto ja sad ovdje visim? jer imam vremena i lijen sam bilo sta raditi i cekam kad ce me se zvati da idem na brod raditi. droga me ne jebe ni pet posto niti ne pomisljam a ju uzmem. a sta da ja tebi kazem sim da si nades komunu i odes se lijeciti jer si sjeban u glavi i jos uvijek ne priznajes da bez necega popratnoga ne mozes normalno funkcionirati. necu ti vise drobiti jer nema smisla.
kazem jedan primjer mi navedi d je tebi ksana pomogla i u ocemu?
di ti je frajla pomogla?
di ti je sanela pomogla?
i di ti je akassa pomogla?
znaci sve zene koje kuze problematiku? mada ajde ksana je jos friska i jos je jebe sama sa sobom u ppun kurac stvari jer biti godinu dana je cist a ne funkcionirat jos uvijek kako treba normalno ne znaci ama bas nista to sto je cista. mada je opet to veliki uspjeh pa makar kompletan normalan zivot trpio opet a trpi jer jos uvijek bez popratne terapije ne moze kako treba normalno funkcionirati i ostvariti sve ono sta ona oce. koliko god djelovala stabilo pun kurac tu jos kod nje ima strahova i pizdarija i ona je daleko od toga da moze reci da je ok.
ja? sasvim normalni zivotni problemi.poso, obitelj, djeca,, zna, rastava.svega tu ima i to sve treba porjesavati kad tada i vidjeti gdje sta i kako. ali da me droga ko droga jebe, vjeruj mi niti malo.cisto me boli kurac za heroin, a te vase bobe tipa suba me apsolutno nista ne jebu niti bih to uzeo da mi netko daje i donosi doma dzabe. jebo vas sub i kakva je to ustvari droga. rokate se sa necim sto sluzi za skidanje i lijecenje i odrzavanje, za apstinirranje od heroina i za nista drugo.
kadcujem da kazes da si sa 35 godina odlucio napokon da zivis sam i da se odvajas od mamine sise ja se na to najezim jer meni to nije normalno.i izmedu ostaloga da ti je vrijeme da stvoris obitelj. pa kako ces tako sjeban u glavi stvoriti obitelj i tko zeli biti sa padobrancem koji svaki tezi problem rjesava preko heroina ili suba. itu ti uvijek i padas. koje kurceve knjige o skidanju i koje terapije od par mjeseci za skidanje i normalan zivvot. meni je to smijesno izvini ali tako to meni izgleda. i ja ti nista ne vjerujem. i tu se nas dva razilazimo i bolje mi je sam sasobom pricati ovdje i tupiti sam sebi nesto negocitati tvojupovijest rogiranja koji svi mi ovdje znao napamet. vec znam sta ces prvo poceti sa obitelji na selu saditi kad zatopli i sta ces prodavati na pijaci bog te jebo stope. i naravno da volis komunicirati sa ljudima na pijaci kad dodes narokan da dobijes dar govora jer inace ako nema toga ti si ko riba na suhom. i vjerum mi da znam sta pricam. eto to ti je iskreno od mene. tebi majstore treba pomoc i to ne psihologa nego neka zatvorena ustanova di ces prvo morati upoznati sebe i od pocetka graditi sebe da bi mogobiti jednog dana ok i to opet nitko ne garantira da neces pasti jer šad je nama svima uvijek tu negdje blizu cim zanemarimo sebe. ali ovo sto ja tebi pricam ti to neces shvatiti nkada sta ti ja hocu reci i bez veze si ovdje a vec si mogo u nekoj komuni odraditi pa skoro cijeli program. i narkmanija nije izljeciva nego je samo mozes drzati na uzdama i podkontrolom da ponovo ne padnes a da ces biti izljecen neces. nikada. ko i mi svi ovdje. samo moras graditi i paziti sebe i ne zanemariti sve svoje probleme i jedino tako mozes ostati normalan a sve ostalo su price za malu djecu i za laku noc.
Frajla

Post by Frajla »

Hvala! To sam pitala!
Pa sam zato pitala.

Dopizdelo mi skoro sve.

Stope, pozdrav i tebi.
Akkasha, ne igrAj se sa djavolom i ne treba ti to. Podsvest je cudo!
Da bi doslo do recidiva, proci ces kroz nekoliko faza koje mozes prepoznati a te faze nazivaju “ psihickim krizama”.
Tipa: ne spavas, nervozna si, sve ti smeta, nista ti se ne radi/ nemas volje, svadjas se itd.... to ima svoje uzroke.
Neiskusne to sve dovede do zadnje stanice - recidiva

Meni nikako nisu jasni oni koji su se skinuli ihahaj pre ne znam koliko godina a raspreda se prica o dopu/ikojecemu
Nostalgija ili?
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Frajla wrote: Wed Mar 10, 2021 8:58 am

Hvala! To sam pitala!
Pa sam zato pitala.

Dopizdelo mi skoro sve.

Stope, pozdrav i tebi.
Akkasha, ne igrAj se sa djavolom i ne treba ti to. Podsvest je cudo!
Da bi doslo do recidiva, proci ces kroz nekoliko faza koje mozes prepoznati a te faze nazivaju “ psihickim krizama”.
Tipa: ne spavas, nervozna si, sve ti smeta, nista ti se ne radi/ nemas volje, svadjas se itd.... to ima svoje uzroke.
Neiskusne to sve dovede do zadnje stanice - recidiva

Meni nikako nisu jasni oni koji su se skinuli ihahaj pre ne znam koliko godina a raspreda se prica o dopu/ikojecemu
Nostalgija ili?
sta ti tu nije jasno. ti zivis u velikom gradu gdje mozes izbjegavati mjesta gdje nema dopa. dodi ovdje kod mene u mali gradic gdje svaka druga kuca doma ima bar jednog narkomana pa bi i tebi dop bio stvarnost. kakva kurac nostalgija. sad u deset kad izadem na ulicu vec morram proci pokraj zidica gdje se skupljaju od ranog jutra cugeri i đankiji i ne mogu ih izgjeci. znam sve ljude i tocno se vidi tko i zna tko je đanki a tko je diler. ja se u kucu ne mogu zavoriti i ignorirati stvarnost. ja ne zivim primjer u zagrebu di ti mozes izbjeci takve stvari ali u gradicu di sam ja i di je to sasvim normalno jos od 80 tih godina a posebno za vrijeme rata i ponovno opet sada di je normalno da dijete ne smijes pustiti da se igra na djecjem igralistu jer na svakom koraku imas bacenih sprica onda bi te ja pito zasto sedop skroz spominje. a da bjezim u neki drugi grad necu jer to nema smisla.. ovdje kod mene ako nisi na heroinu onda si na heptima,a ako nisi na heptima onda pusis travu i pijes pivo iz lokalne trgovine ili si lijeceni đanki koji se mora sa svim tim nositi ali ne bijegom nego jednostavno moras proci i stati s tim ljudima i pricati jer ovdje nema normalnih ljudi. normalni ljudi su alkoholicari koji su na tabletama pogotovu sad kada je korona i kad su svi popucali jel kesa nema jer nema ljudi i prihoda. dop je tu prisutan i bit ce uvijek samo je pitanje oces li ti biti jak i ne uzeti ga a nije rjesenje zatvoriti se u cetiri zida ili otici zivjeti u drugi grad. otud i prica o dopu. a ako neog moze serija ili film sjebati i povuci nazad u dop onda je ta osoba za mene u kurcu i nije niti malo stabilna. dodi ovdje ziviti pa ces vidjeti gdje to mozes pobjeci od dopa ili takvih ljudi. nema teorije a nitine pokusavam vise da izbjegavam takve ljude jer bi onda morao imati neki mali helikopter i sve njih preletiti od tocke a do tocke b ili bi svake minute morao prelaziti cestu i hodati u cik cak da bi izbjegao ljude koji su na dopu ili terapiji. e o tome se radi.
Frajla

Post by Frajla »

Covek vidi ono sto zeli da vidi!

Ja sam sinoc bila u gostima i likovi u zgradi spremaju gan.... i sad ja treba da drobim o njima i bilo kome oko sebe?
Ne zanosi se da je to samo oko tebe.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Frajla wrote: Wed Mar 10, 2021 9:37 am Covek vidi ono sto zeli da vidi!

Ja sam sinoc bila u gostima i likovi u zgradi spremaju gan.... i sad ja treba da drobim o njima i bilo kome oko sebe?
Ne zanosi se da je to samo oko tebe.
uopce se ne zanosim, ali se ni ne bojim da cu pasti. ti si sinoc slucajno naletila na takvu situaciju a ovdje je to na svakih pedeset metara normalno. mi smo mali grad i nema sanse da ih izbjegnes ali niti zelim jer bi onda moro biti zatvoren u kuci. a na kraju krajeva od samog sebe ne mozes pobjeci. ako hoces dop naci ces ga da ne znam ni ja da me bacis u bilo koji grad. ja sam pricam kakva je situacija u mome gradu i da je to ovdje sasvim normalno.
nikakvo zanosenje i nikakva nostalgija jer dobro znam sta je dop i gdje to vodi i na kraju krajeva kad si svjetsan onoga tko si i sta si taj dop vise nikad nije isti ko kad sam bio klinjo i ajmo reci uzivao u dopu. kada ti znas dobro tko si i sta si onda znas da je dop bijeg od svega a najvise od sebe i svojih problema. meni bi bilo najlakse sada poceti udarati po dopu i zaboraviti na sve ostale probleme i sta onda?imat cu samo jedan problem i to kako do dopa svaki dan doci.to nije za mene rjesenje ali ne poreci da je dop oko mene normalna stvar i da je na svakom koraku je. ja dop ne velicam niti o njemu govorim da je on dobar i ne uzivam u pricama u njemu jer mi ga je pun kurac u zivotu.tu je to normalno i samo je pitanje dal oces il neces se vratiti na njega. nitko ga meni ne nudi niti imam zelju za njim ali da je on tu on je tu i to je tako.
zena cista od dopa 9 godina i sad ce nju uzdrmati neka serija ili film di je prisutan dop. ma de nemoj me zajebavati. onda televiziju ne treba nigledati niti ijedan film. cak onda izbjegavati i muziku kojusam slusao kad sam bio na dopu,ma zbog cega? dop je covjekov odabir i pitanje je samo dal ga zelis ili ne zelis uzeti ponovo. nista drugo. i nema tu filozofiranja. ja o tom dopu ovdje najmanje pricam i izbjegavam ga uopce spominjati ali se tu poteglo to pitanje i to je to.
Post Reply