Ja isto ne umem slatko ništa da napravim, naročito ne torte.
A od kuvanja nema šta ne znam, ustvari oduvek se pitam šta tu ima da se ne zna? Grašak, boranija, gulaš, pasulj...sve ide na isti fazon. Ukuva se zrno koje god da je i onda zaprška, može klasična, može griz. I sve je u fazonu kako ko voli, više ili manje začinjeno, nema tu "neke mustre".
Ili ja imam talenat
Možda i imam. Volim pizzu kad napravim JA jer koristim nešto što ja zovem "mokro testo". Jeste onako "mokro". Ja i meso jedem sirovo, pa nije čudo onda što i testo volim živo
Moj mokar hleb:
7 kašika brašna
Oko 400dl mlake/tople vode
Na vrh praška za pecivo
Jedna mala kašičica ulja
Malo soli
Kašikom mesi, gustina da bude gušće nego za palačinke a ređe nego za hleb i druga testa.
Kvasac NE (zato ide topla voda i prašak za pecivo)
Znači da je tečno tek toliko da možeš da sipaš u pleh.
Za ovu količinu treba manji plehić, a dublji, tako neka posuda, otprilike (e sad sam izmerila
)
26cm x 19cm i dubina 4,5 cm i podmazati ceo pleh margarinom.
E, sad, staviti po želji: prvo namaži kečapom, onda ređaj šta želiš (ako su šampinjoni prethodno oprati i iseckati), sir je najbolji mocarela, mada može i trapist i kačkavalj, urendan. Što više to bolje, ja stavljam više vrsta sireva.
Svež origano, ja volim tu aromu. To je osnova, može da se stavi na testo bukvalno sve. Paprika, ljuta, kobasice...
Rernu na 250°C i kad se zagreje potpuno, ubaci tačno 14 minuta.
Da testo nije potpuno živo proveri se tako što se može odvojiti od pleha (nožem probaj)
Ako ne želite mokro testo da jedete, može isti recept ali duže u rerni.
Prijatno!