New age zlo Bup

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

StopBup

Re: New age zlo Bup

Post by StopBup »

Loki wrote: Tue Jun 09, 2020 4:54 pm
Samo napred Loki burazeru. Baš mi je drago da dobro guraš. Vidim da si (makar sada) prilično promišljen što se tiče tvoje situacije.
Da, ti i ja smo se otprilike u isto vreme upustili u apstinenciju, i obojica na suvo. 21.-og aprila je bilo moje zadnje drogiranje, 99posto sam siguran da je taj datum, mada nije to ni bitno.
Mislim da imaš sada više šanse nego ja da ne zasereš, i da isteraš uspešno ovu priču, zato što si mnogo svesniji svoje situacije nego ja što sam bio prošle godine. U pravu si bio kad si rekao da sam dobro sačuvao zdravlje. Jesam, i fizičko zdravlje, a i zdravlje nervnog sistema hvala Bogu, pa je verovatno i to jedan od razloga zašto sam pao i dozvolio sebi taj "luksuz", to je jedan od razloga, a nesvesnost o mom celukopnom problemu sa zavisnošću je verovatno bio glavni razlog zašto sam sebi tako lako dozvolio to što sam dozvolio. Evo ja izgleda jedini ovde, od nas aktivnih forumaša nikad nisam na primer osetio te famozne nemirne noge. :) Znam sada apsolutno da to nema veze sa rešavanjem problema, i znam da nemam pravo na "luksuze", i što je najbitnije ni ne želim ih, već hoću da konačno ponovo budem normalan čovek, i da naučim da ne filujem mozak nikada i ni sa čim, čak ni na svadbama. :) Ono prošlog proleća je bilo u principu prvi moj pravi pokušaj bataljivanja šutanja u glavu. Ranije što se tiče bataljivanja bupa kod mene se baziralo na to da sam ostavljao bup, a prelazio na cuganje, ili brzinašenje vikendima, što se naravno završavalo vraćanjem na bup posle mesec, dva. Kao klinac, nakon onih mojih zaukavanja sa dopom, bataljivao sam dop, ali sam jako brzo, nakon svega 10-ak dana strejtiranja počinjao da cugam vikendima u glavnom, ili da radim brze droge, a radnim danima je često vutra bila u opticaju. Hoću da kažem da mi je ono prošle godine bio prvi pravi pokušaj ostvarivanja strejt života, jer su raniji pokušaji bataljivanja bupa u startu bili samo prelazak na drugo, isto to su bili i oni prekidi dopiranja kao klinac...
Što se tiče ostvarivanja trajne apstinencije, i popravljanja kvaliteta života, dolaze u obzir psihoterapije, ili kroz crkvu sa nekim dobrim, obrazovanim duhovnikom, koji je upućen u belesti zavisnosti. Razmisliću još o tome, sad sam još prilično svež, a i na selu sam u obavezama, planiram krajem jeseni, ili početkom zime da se vratim u grad, i zaposlim ponovo u firmi, naravno, iz porodičnog posla se neću isključiti, samo hoću malo da se odvojim i živim samostalno. Imam sad prazan stan u gradu, pa ako sve bude u redu, ja bih se vratio na neko vreme u grad. Videću, još je rano za neke veće planove. Sada moram još uvek da sam najviše fokusiran na sadašnjost.
Pozdrav brate, srećno, budi istrajan, uporan i nepokolebiv u ovome što si naumio!
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

StopBup wrote: Tue Jun 09, 2020 6:32 pm
Samo napred Loki burazeru. Baš mi je drago da dobro guraš. Vidim da si (makar sada) prilično promišljen što se tiče tvoje situacije.
Da, ti i ja smo se otprilike u isto vreme upustili u apstinenciju, i obojica na suvo. 21.-og aprila je bilo moje zadnje drogiranje, 99posto sam siguran da je taj datum, mada nije to ni bitno.
Mislim da imaš sada više šanse nego ja da ne zasereš, i da isteraš uspešno ovu priču, zato što si mnogo svesniji svoje situacije nego ja što sam bio prošle godine. U pravu si bio kad si rekao da sam dobro sačuvao zdravlje. Jesam, i fizičko zdravlje, a i zdravlje nervnog sistema hvala Bogu, pa je verovatno i to jedan od razloga zašto sam pao i dozvolio sebi taj "luksuz", to je jedan od razloga, a nesvesnost o mom celukopnom problemu sa zavisnošću je verovatno bio glavni razlog zašto sam sebi tako lako dozvolio to što sam dozvolio. Evo ja izgleda jedini ovde, od nas aktivnih forumaša nikad nisam na primer osetio te famozne nemirne noge. :) Znam sada apsolutno da to nema veze sa rešavanjem problema, i znam da nemam pravo na "luksuze", i što je najbitnije ni ne želim ih, već hoću da konačno ponovo budem normalan čovek, i da naučim da ne filujem mozak nikada i ni sa čim, čak ni na svadbama. :) Ono prošlog proleća je bilo u principu prvi moj pravi pokušaj bataljivanja šutanja u glavu. Ranije što se tiče bataljivanja bupa kod mene se baziralo na to da sam ostavljao bup, a prelazio na cuganje, ili brzinašenje vikendima, što se naravno završavalo vraćanjem na bup posle mesec, dva. Kao klinac, nakon onih mojih zaukavanja sa dopom, bataljivao sam dop, ali sam jako brzo, nakon svega 10-ak dana strejtiranja počinjao da cugam vikendima u glavnom, ili da radim brze droge, a radnim danima je često vutra bila u opticaju. Hoću da kažem da mi je ono prošle godine bio prvi pravi pokušaj ostvarivanja strejt života, jer su raniji pokušaji bataljivanja bupa u startu bili samo prelazak na drugo, isto to su bili i oni prekidi dopiranja kao klinac...
Što se tiče ostvarivanja trajne apstinencije, i popravljanja kvaliteta života, dolaze u obzir psihoterapije, ili kroz crkvu sa nekim dobrim, obrazovanim duhovnikom, koji je upućen u belesti zavisnosti. Razmisliću još o tome, sad sam još prilično svež, a i na selu sam u obavezama, planiram krajem jeseni, ili početkom zime da se vratim u grad, i zaposlim ponovo u firmi, naravno, iz porodičnog posla se neću isključiti, samo hoću malo da se odvojim i živim samostalno. Imam sad prazan stan u gradu, pa ako sve bude u redu, ja bih se vratio na neko vreme u grad. Videću, još je rano za neke veće planove. Sada moram još uvek da sam najviše fokusiran na sadašnjost.
Pozdrav brate, srećno, budi istrajan, uporan i nepokolebiv u ovome što si naumio!
Al ga seres bebac. Lupetas ono sta ti ne radis..pa da zdrav si al zamalo. Luda ti je glavurda.
Fokusiraj se ti zasto je doslo do droge. Koji problem koji teski kompleks apolone nas. Kuzis? Manje kenjati a vise na sebi raditi. Seres govedo tvrdoglavo lijeno. Konju kad ti moram raci SB.
Loki ako trebas neki savjet pitaj. Mozda ti pomogne ko zna? Drz se
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Idi na grupne terapije jer ces tu od ljudi cuti svasta i po meni je bolje. Ne sekiraj se za druge nacije. Vjeruj mi.
Loki

Post by Loki »

StopBup wrote: Tue Jun 09, 2020 6:32 pm
Šta da ti kažem što već ne znaš buraz. Guram kako moram. Previše puta sam pao da bih se sad šalio i prepustio bilo šta slučaju.
Pomirio sam se sa tim da nisam ni blizu jak da ovo sam rešavam. Samo skidanje sam odradio sam. To i nije preveliki problem. Ali previše straha, kompleksa i duhova prošlosti je u meni da bi sam apstinirao kako treba. Zato sam i otišao po pomoć iako nike idealno zbog jezičke barijere. Msm pričam ja nemački odlično i tečno, razumem takođe apsolutno sve, ali nije to isto kao na srpskom. Videću kako će ići. Za sada nisam ni oduševljen niti razočaran. Mora i vreme da uradi svoje. Nema instant rešenja nažalost.
Smatram te za dobrog i poštenog momka. Vidim sebe u tebi. Super je da ti je i mozak i fizika toliko dobro sačuvana, ali nemoj da se opustiš da misliš da je to dovoljno i da ti daje prednost. Vidiš i sam kako vrlo lako padneš. Ja sam siguran da bi tebi svanulo kad bi krenuo kod doktora. I to najviše iz razloga jer ovako ubi nas sebe razmišljanjem, tražeći izlaz i razlog što si se navukao i što padaš, a samo se vratiš u krug i mučiš sebe bespotrebno. Nekad je rešenje u jednostavnosti. I vrlo je teško i opasno kad sam čovek rovari po sebi jer može da izrovari ono što ne bi trebao ili ne bi smeo sam. Ja se nadam da ces ovaj put ostati dosledan da ne brljaš. To je čak najlakši deo. Zainatiš se i nećeš ni po koju cenu ništa da uzmeš. Teži deo je biti normalan i živeti kvalitetno taj period suvoće. Ti imaš bukvalno sve predispozicije da kvalitetno apstiniraš. Prvenstveno je sve na tebi, ali ne zanemari pomoć doktora. Pri tome ne mislim na tablete i farmaciju jer Ja ih prvi prezirem. Pa ja prvi sam samo Bup uzimao. Nikakve smiriće ni antidepresive uz njega. Ni za vreme Bupa ni posle. Možda je to razlog da sam se lakše izvukao. Dobro bi mi došlo nešto za spavanje u doba najgorih kriza na početku, ali jednostavno nisam imao i sad mi je drago da je prošlo sve na suvo.
Zato buraz, pamet u glavu. Dosta ljudi ti je sugerisalo doktora u oporavku i ja se slažem sa njima. Zapitam se jer nemoguće je da 5 ljudi greši, a da si ti u pravu. I ono najbitnije. Lako ti prekineš psihoterapiju ako vidiš da nema efekta. Plus te niko ne može naterati na lekove ako ti nećeš. Po meni ti je to winwin situacija i nemaš šta da izgubiš, osim love za te termine, ali ni to nisu svakako bačene pare.
Eto, malo sam razdužio odgovor, ali ne umem kraće. Poenta je da te smatram dobrim momkom koji ima svoje demone sa kojima se bori kako zna i ume. A u svojoj dobroti često ne vidiš realnost i zato skreneš sa puta. A tako ti malo fali i tako je to očigledno nama koji gledamo sa strane. Nadam se da ćeš konačno prelomiti i ostati na ovoj čistoj strani. Jeste da je kud i kamo teži život na ovoj čistoj strani, ali ni na onoj drugoj nije puno lakši. Čak kad dobro zaguzimo je i mnogo teži i odvratniji. Ne daj se Stope jer blizu si cilja.
To od čega bežiš ti!
To se ne leči!
To se pobeđuje!!!
Loki

Post by Loki »

licaninsasela wrote: Wed Jun 10, 2020 1:06 am Idi na grupne terapije jer ces tu od ljudi cuti svasta i po meni je bolje. Ne sekiraj se za druge nacije. Vjeruj mi.
Moram se raspitati kod doktora o tim grupnim terapijama. Ja bih voleo da one postoje na našem jeziku i sa našim ljudima. Najviše mi je zbog toga što ja ne mogu sebe da izrazim 100% na nemačkom.
Misliš li Ličke da ne bi bilo problema kad bih pričao šta me muči ako je sa druge strane neki Albanac sa Kosova? Da se razumemo nisam ja napravio nikakvo sranje tamo dole, niti sam se ponašao neljudski nego sama činjenica da smo recimo bili na suprotnim stranama možda bi izazvala lošu reakciju. Znaš i sam koliko je puno Albanaca ovde.
To od čega bežiš ti!
To se ne leči!
To se pobeđuje!!!
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Loki wrote: Wed Jun 10, 2020 10:58 am
licaninsasela wrote: Wed Jun 10, 2020 1:06 am Idi na grupne terapije jer ces tu od ljudi cuti svasta i po meni je bolje. Ne sekiraj se za druge nacije. Vjeruj mi.
Moram se raspitati kod doktora o tim grupnim terapijama. Ja bih voleo da one postoje na našem jeziku i sa našim ljudima. Najviše mi je zbog toga što ja ne mogu sebe da izrazim 100% na nemačkom.
Misliš li Ličke da ne bi bilo problema kad bih pričao šta me muči ako je sa druge strane neki Albanac sa Kosova? Da se razumemo nisam ja napravio nikakvo sranje tamo dole, niti sam se ponašao neljudski nego sama činjenica da smo recimo bili na suprotnim stranama možda bi izazvala lošu reakciju. Znaš i sam koliko je puno Albanaca ovde.
Ne bi sigurno. Kod nas postoje susreti i ima ljudi koji cesto upravo zato komuniciraju. Mislim na nas i srbe. Cak mislim da i bosni ima tih terapija di su sva tri naroda. Ne vidim problem zasto bi sad albanac mislio drugacije. Ne zivi se od proslosti ali neke stvari moraju isplivati iz ljudi koji su svasta prezivili. Ratovi su gotovi.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

licaninsasela wrote: Wed Jun 10, 2020 11:11 am
Ne bi sigurno. Kod nas postoje susreti i ima ljudi koji cesto upravo zato komuniciraju. Mislim na nas i srbe. Cak mislim da i bosni ima tih terapija di su sva tri naroda. Ne vidim problem zasto bi sad albanac mislio drugacije. Ne zivi se od proslosti ali neke stvari moraju isplivati iz ljudi koji su svasta prezivili. Ratovi su gotovi.
Tu se ne prica tko je kriv i o politici nego upravo o ljuskoj strani.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

To ti je ka ovo. Ima nas sa svih strana a ja jos nisam naletio na nesto tipa ustasa cetnik balija ....
licaninsasela

Post by licaninsasela »

U istim smo govnima.
Loki

Post by Loki »

licaninsasela wrote: Wed Jun 10, 2020 11:13 am
licaninsasela wrote: Wed Jun 10, 2020 11:11 am

Tu se ne prica tko je kriv i o politici nego upravo o ljuskoj strani.
Onda nema prepreke da krenem i na grupne terapije. Sve ću uraditi samo da olakšam sebi i da se konačno upoznam u pravom svetlu.
Muka mi je više od junačenja i uverenja da mogu sam to pobediti. Džabe i porodica i deca i podrška. Ništa nas to ne čini boljim i jačim od drugih. I siguran sam da nema apstinencije bez stručne pomoći. Naša jaka psiha može samo da bude olakšanje procesa. Nikako rešenje trajne apstinencije.
Hvala ti Ličke još jednom. Veliki si čovek i imaš veliko srce da pomogneš drugima. Neka te Bog čuva.
To od čega bežiš ti!
To se ne leči!
To se pobeđuje!!!
Post Reply