Sve je ok osim cendranja o dopu, subu i laganju samog sebe

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Locked
Jurke

Re: Sve je ok osim cendranja o dopu, subu i laganju samog sebe

Post by Jurke »

licaninsasela wrote: Mon Apr 20, 2020 1:44 pm Jurke ja kad radim ipodvpekebkruh imam tocan omjer brasna i digo kvvasca. Dvi kile brsna i tri diga21 gram kvasca. Soli odokativno i mala zlica secera. I mlaka voda. I dvi male zlice maslinovog ulja. I mjrsim ga kod mi znoj ne izboje na celo . kad kapne znoj u tijesto ondavznas davsi ga dobro izmijesio. I onda napravim " ruzu" i ostavim da se prvi put digne. Onda ga razmjesim i oblikujem po peki i opet ostavim da se digne. I stavim peci. Nikakva mudrost kad se ljudi proseravaju treba ovako treba onako, pa malo mineralne neznam zasto?. Samo ga dobro treba mjesiti i to je to. Nikadvlos kruh nisam ispekona sve odokativno osim brasna i digo kvasca. Suhogbnaravno ali ce " PRAVI" ZNALCI reci da se od suhog kvasca ne moze napraviti dobar kruh. Kad gosti dodu kod menebpa probaju kruh pa pocnem srati. Kila brasna 450 kila tip 500 pola mlake vode pla mlake mineralne, obavezno mora biti jamnica inace nista ne valha, germa svjeza. A lazem. A kazu kruh prva liga. Pa svaki ispid peke bude prva liga samo ljudivseru i lazu a uvjeren sam davrade sve ko i ja. Ljudi su lazovi jos jedan dokaz.
Mineralnu stavljaju da bolje naraste hleb ja kontam
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
Frajla

Post by Frajla »

Jurke wrote: Mon Apr 20, 2020 3:45 pm [quote=licaninsasela post_id=152157 time=<a href="tel:1587383043">1587383043</a> user_id=13380]
Jurke ja kad radim ipodvpekebkruh imam tocan omjer brasna i digo kvvasca. Dvi kile brsna i tri diga21 gram kvasca. Soli odokativno i mala zlica secera. I mlaka voda. I dvi male zlice maslinovog ulja. I mjrsim ga kod mi znoj ne izboje na celo . kad kapne znoj u tijesto ondavznas davsi ga dobro izmijesio. I onda napravim " ruzu" i ostavim da se prvi put digne. Onda ga razmjesim i oblikujem po peki i opet ostavim da se digne. I stavim peci. Nikakva mudrost kad se ljudi proseravaju treba ovako treba onako, pa malo mineralne neznam zasto?. Samo ga dobro treba mjesiti i to je to. Nikadvlos kruh nisam ispekona sve odokativno osim brasna i digo kvasca. Suhogbnaravno ali ce " PRAVI" ZNALCI reci da se od suhog kvasca ne moze napraviti dobar kruh. Kad gosti dodu kod menebpa probaju kruh pa pocnem srati. Kila brasna 450 kila tip 500 pola mlake vode pla mlake mineralne, obavezno mora biti jamnica inace nista ne valha, germa svjeza. A lazem. A kazu kruh prva liga. Pa svaki ispid peke bude prva liga samo ljudivseru i lazu a uvjeren sam davrade sve ko i ja. Ljudi su lazovi jos jedan dokaz.
[/quote]

Nisam jos mesila lebac, ali znam da se mineralna stavlja u palacinke da ne bi bile zilave. Bas me muzic sinoc pocastio, pravi najbolje palacinke a recept krije.
Naravno sa kilo nutele

Pozdrav edit
Jurke

Post by Jurke »

Frajla wrote: Mon Apr 20, 2020 7:05 pm
Jurke wrote: Mon Apr 20, 2020 3:45 pm [quote=licaninsasela post_id=152157 time=<a href="tel:1587383043">1587383043</a> user_id=13380]
Jurke ja kad radim ipodvpekebkruh imam tocan omjer brasna i digo kvvasca. Dvi kile brsna i tri diga21 gram kvasca. Soli odokativno i mala zlica secera. I mlaka voda. I dvi male zlice maslinovog ulja. I mjrsim ga kod mi znoj ne izboje na celo . kad kapne znoj u tijesto ondavznas davsi ga dobro izmijesio. I onda napravim " ruzu" i ostavim da se prvi put digne. Onda ga razmjesim i oblikujem po peki i opet ostavim da se digne. I stavim peci. Nikakva mudrost kad se ljudi proseravaju treba ovako treba onako, pa malo mineralne neznam zasto?. Samo ga dobro treba mjesiti i to je to. Nikadvlos kruh nisam ispekona sve odokativno osim brasna i digo kvasca. Suhogbnaravno ali ce " PRAVI" ZNALCI reci da se od suhog kvasca ne moze napraviti dobar kruh. Kad gosti dodu kod menebpa probaju kruh pa pocnem srati. Kila brasna 450 kila tip 500 pola mlake vode pla mlake mineralne, obavezno mora biti jamnica inace nista ne valha, germa svjeza. A lazem. A kazu kruh prva liga. Pa svaki ispid peke bude prva liga samo ljudivseru i lazu a uvjeren sam davrade sve ko i ja. Ljudi su lazovi jos jedan dokaz.
Nisam jos mesila lebac, ali znam da se mineralna stavlja u palacinke da ne bi bile zilave. Bas me muzic sinoc pocastio, pravi najbolje palacinke a recept krije.
Naravno sa kilo nutele

Pozdrav edit
[/quote]
E hehehe, podstiču oni mehurici šlag recimo da se bolje raspeni, hleb i palačinke da budu mekanije da, baš tako...
Edit
Šta kaže baba švabica Liko, jel dolazila na još šnapsa? 😜
licaninsasela

Post by licaninsasela »

K
Last edited by licaninsasela on Sat Dec 26, 2020 2:37 pm, edited 1 time in total.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

.
Last edited by licaninsasela on Sat Dec 26, 2020 2:37 pm, edited 1 time in total.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

.
Last edited by licaninsasela on Sat Dec 26, 2020 2:38 pm, edited 1 time in total.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

.
Last edited by licaninsasela on Sat Dec 26, 2020 2:38 pm, edited 1 time in total.
Jurke

Post by Jurke »

licaninsasela wrote: Tue Apr 21, 2020 12:13 am E jel mi moze neko objasniti sta smo dobili sada kada ovo radimo. Mislim editujemo. Edit ljudi. Ode spavati. Edit.
Dobro jutro Liko, odo na arbajt. Ošinulo me juče u donji deo ledja jedva sam jutros ošo do vc. Juče su me deca uzela pod svoje igrali smo neku pucačina na netu aaaauuu al sam omatorio. Ubiše me klinci samo tako... Neznam di je levo. Otuda valjda i ovaj bol u dnu ledja oštar... No odo se razgibam dobro...
Edit reko brat Oxo
licaninsasela

Post by licaninsasela »

[.
Last edited by licaninsasela on Sat Dec 26, 2020 2:39 pm, edited 1 time in total.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

.
Last edited by licaninsasela on Sat Dec 26, 2020 2:39 pm, edited 1 time in total.
Locked