O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

StopBup

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by StopBup »

Marta Tufna wrote: Thu Apr 09, 2020 1:33 pm Razumem.
Svima je teško.
Ako sam dobro razumela, imaš dvorište, a to je velika prednost u ovom ludilu.
Izadji na sunce, budi napolju ceo dan.

Pozdrav i tebi.
Imam, u pravu si, dvoriste je bas olaksavajuca stvar u ovoj situaciji. Posejali smo vecinu baste, pa sam je malo prosirio, sad smisljamo sta cemo da posejemo na tom dodatnom delu. :) Uh, ne znam sta bih u gradu radio, odem 2-3 puta nedeljno, da obidjem stan, obavim neke isporuke robe, pa se smorim atmosferom u gradu, u gradu je trenutno jos veca psihoza, mada je primetna prilicno i medju ljudima na selu.
Nista, sta da kazem, srecno svima, budite pametni i iskoristite ovo vreme na najpametniji nacin. Kad malo bolje razmislim, mozda je za moje trenutno stanje i dobro to sto mi je ograniceno kretanje...
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Jurke

Post by Jurke »

Kao što Marta kaže, treba voditi računa o sebi i drugima.
Iz tog razloga i sam nosim masku kada izlazim, a o higijeni nebi razglabao. Normalno se peru ruke onako kako sam to inače i radio. Održavanje higijene je nešto uobičajeno...
Da smara situacija, smara, ali vreme ce pokazati jeste li ovo ili ne neka vrta. I sam sam sve više ubedjen da je nešto vece posredi. Videćemo vrlo brzo.
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
StopBup

Post by StopBup »

Ma imamo mi sad i previse svojih briga, pre svega sebe dovesti u red, i vise jednom nauciti ziveti kako Bog zapoveda. Ne trebas se truditi da shvatis one full strejtere, ili da se poredis sa njima, mozda se sa njima nikad ni ne shvatis, a mozda i shvatis, nebitno, mada takvih je jako malo, vecina bar pije ili su pili, bitno je ti da se osecas normalno, sta god to znacilo, i da se dovedes u stanje da si zadovoljan, naravno ne prividno/vestacki, ali ovo sto se desava, prosto ne mozes ignorisati, a evo meni i neke stvari stvarno zaparaju usi. Malo pre se cuh sa kumom, on je veliki Vucicev "obozavalac", isto kao ja :) , sad mi kum rece da su 'ladno objavili kako Vucicev sin ima korona virus. :? To da je tacno, zasto bi objavljivali? Meni se sve vise cini da se radi u jednoj velikoj manipulaciji. Posle kad sve prodje, i kad se shvati da nije bilo puno bolesnih niti umrlih, nas "vodja" ce kod ovaca iliti glasaca dobiti jos vise poena, jer je katastrofa sprecena vrlo "odgovornim i promisljenim" postupanjem vlasti... Naravno da nisam ni za "zute", 'ladno nemas za koga ni da glasas... Uh, ma necu vise time da se zamaram.

Bas me uhvati neki crnjak, ali pozitivan mogu reci, crnjak od koga mi se gadi droga i to kako sam ziveo. Setih se sebe i svojih snova, onoga kako sam zamisljao zivot i sta sam zeleo da budem, a kad pogledam da od toga, zbog svog majmunskog zivota skoro nista nisam ostvario, naravno da me uhvati muka. E sad jebi ga, naravno da ne treba puno zaliti za propustenim i neostvarenim, nego gledati da ostvaris to sto stvarno zelis i sta ti je vazno u zivotu...
xxxana

Post by xxxana »

Frajla wrote: Wed Apr 08, 2020 10:18 am
xxxana wrote: Wed Apr 08, 2020 9:42 am
Jurke wrote: Wed Apr 08, 2020 5:32 am

Šta piješ od terapije? Koliko sam razumeo ti samo Remeron piješ uveče? Mene je budila posle sat dva isto nervoza dok nisam počeo redovno da pijem sve prepisao.
Nema mi sad svrhe dodavati nista, jer ono za sta bi mi trebala terapija vec je proslo, smara me ovo vanredno stanje ne situacija sa skidanjem, nije mi lose u sustini namucim se malo ujutru i uvece dok ne zaspim, ne padaju mi neke gluposti na pamet da bi se necim pokrivala.. Radi mi se nesto novo,a sve je stalo..
Xano, tebi je ovo vanredno stanje dobro doslo, em ces dobiti na vremenu em nece biti okupljanja i druzenja:)

Ovo neka ti bude sledeci korak: izbegavaj stara mesta i stara drustva. Mozda ce ti biti cudno u pocetku ali to treba da izbegavas na isti nacin kao i gudru.
Pokusaj za pocetak da ti bude dovoljno sto odes na posao, prosetas psa, budes umorna i zaspis kao beba. Deluje kao dosadan zivot, ali za vrlo kratko vreme ces poceti da osecas zadovoljstvo,rezultate i ponos sto si se resila svega i svakoga. To nece trajati ceo zivot, ali je bitno da se tako ponasas za prvo vreme dok ne ojacas.
I onda ce doci vreme da ces shvatiti da ti staro drustvo ( mislim na ekipu sa kojom si se radila) vise ne odgovara i da si kilometrima ispred njih, i opet osecas ponos

Ja sada kada pogledam par osoba na fb od tog starog drustva, samo mi bude jasno gde sam mogla i ja biti!

Bitno je imati Strpljenje, u nasem slucaju vreme je od presudnog znacaja i sve prolazi, ako se drzis tih pravila - sve ce proci brze. Zato gledaj sa olaksas sebi, a najteze si zapravo vec odradila.

Hajde drago mi je da si dobro
Pozdrav
Imas pravo za vanredno stanje, ali mi je smor.. Ne mogu da odem nigde, samo da prosetam pse i eto, da se druzim nemam sa kim.. Muka..
Apsolutno nemam nikoga ko je cist, ovo drustvo znam da moram da izbegavam,za mesta i to mogu,pa i ove sto su kao normalni,a piju racunam u to, moram i ja da budem na necemu da mogu psihicki da ih izdrzim, sreca da alkohol ne volim, hvala, ali hvala Bogu bar sto sam tu postedjena,znaci tu sve izbegavam, ali mi fali drustvo.. Ne u stilu kakav je bio do sad, fali mi normalno okruzenje, ma jedna -dve osobe sa kojima mogu da budem aj da kazem bezbedna u tom smislu i shvatam koliko je velika stvar imati zdravo okruzenje, jer je to retkost..
Nije lose za sad, vece bez snova je prava retkost za mene i to snovi aj cao,nista dobro ili kosmari ili neki snovi gde kad shvatim da je san mi padne kamen sa srca ili snovi gde u momentu ne mogu da razlikujem stvarnost od sna i probudim se ili u strahu ili nekom odvratnom stanju i sad nastavim da spavam, opet sanjam,znaci ne verujem..Sa doktorkom se cujem putem skajpa- vibera zbog ove situacije i ona mi kaze da hoce od Remerona, aj dobro,prezivecu i to..
Jurke

Post by Jurke »

xxxana wrote: Thu Apr 09, 2020 8:50 pm
Frajla wrote: Wed Apr 08, 2020 10:18 am
xxxana wrote: Wed Apr 08, 2020 9:42 am
Nema mi sad svrhe dodavati nista, jer ono za sta bi mi trebala terapija vec je proslo, smara me ovo vanredno stanje ne situacija sa skidanjem, nije mi lose u sustini namucim se malo ujutru i uvece dok ne zaspim, ne padaju mi neke gluposti na pamet da bi se necim pokrivala.. Radi mi se nesto novo,a sve je stalo..
Xano, tebi je ovo vanredno stanje dobro doslo, em ces dobiti na vremenu em nece biti okupljanja i druzenja:)

Ovo neka ti bude sledeci korak: izbegavaj stara mesta i stara drustva. Mozda ce ti biti cudno u pocetku ali to treba da izbegavas na isti nacin kao i gudru.
Pokusaj za pocetak da ti bude dovoljno sto odes na posao, prosetas psa, budes umorna i zaspis kao beba. Deluje kao dosadan zivot, ali za vrlo kratko vreme ces poceti da osecas zadovoljstvo,rezultate i ponos sto si se resila svega i svakoga. To nece trajati ceo zivot, ali je bitno da se tako ponasas za prvo vreme dok ne ojacas.
I onda ce doci vreme da ces shvatiti da ti staro drustvo ( mislim na ekipu sa kojom si se radila) vise ne odgovara i da si kilometrima ispred njih, i opet osecas ponos

Ja sada kada pogledam par osoba na fb od tog starog drustva, samo mi bude jasno gde sam mogla i ja biti!

Bitno je imati Strpljenje, u nasem slucaju vreme je od presudnog znacaja i sve prolazi, ako se drzis tih pravila - sve ce proci brze. Zato gledaj sa olaksas sebi, a najteze si zapravo vec odradila.

Hajde drago mi je da si dobro
Pozdrav
Imas pravo za vanredno stanje, ali mi je smor.. Ne mogu da odem nigde, samo da prosetam pse i eto, da se druzim nemam sa kim.. Muka..
Apsolutno nemam nikoga ko je cist, ovo drustvo znam da moram da izbegavam,za mesta i to mogu,pa i ove sto su kao normalni,a piju racunam u to, moram i ja da budem na necemu da mogu psihicki da ih izdrzim, sreca da alkohol ne volim, hvala, ali hvala Bogu bar sto sam tu postedjena,znaci tu sve izbegavam, ali mi fali drustvo.. Ne u stilu kakav je bio do sad, fali mi normalno okruzenje, ma jedna -dve osobe sa kojima mogu da budem aj da kazem bezbedna u tom smislu i shvatam koliko je velika stvar imati zdravo okruzenje, jer je to retkost..
Nije lose za sad, vece bez snova je prava retkost za mene i to snovi aj cao,nista dobro ili kosmari ili neki snovi gde kad shvatim da je san mi padne kamen sa srca ili snovi gde u momentu ne mogu da razlikujem stvarnost od sna i probudim se ili u strahu ili nekom odvratnom stanju i sad nastavim da spavam, opet sanjam,znaci ne verujem..Sa doktorkom se cujem putem skajpa- vibera zbog ove situacije i ona mi kaze da hoce od Remerona, aj dobro,prezivecu i to..
Definitivno ti je to od Remerona, a i ja imam snove baš živopisne. U početku mi je supruga pričala da sam je gledao i pričao neke nepoveznosti u toku noci. Nije mogla da me probudi, a ja se ni ne secam toga. Snovi su mi katastrofa. Jedva dodjem sebi ujutru od toga.
Opet meni doktorka reče da je to dobro i da mu ti snovi dodju terapijski baš...
StopBup

Post by StopBup »

Zivopisni snovi su povezani i sa ranom apstinencijom, a eto, taj lek sto pijete ih izgleda pojacava. Ja svaku noc sanjam nesto.

Od nekog druzenja sam odustao do daljnjeg. Jednom sam organizovao neko druzenje, pola ih je pilo, pola nas nije, ali sam kasnije na to gledao kao ne neko svoje junacenje, koje necu vise da radim, jos ti ljudi ne znaju moje pravo stanje. Najvise vremena provodim sa mojima, a po nekad moram do grada, evo bas danas, za jedno sat vremena. Nemam pojma, ne treba se opterecivati tom samocom, treba na to gledati kao na neki novi pocetak, a svaki pocetak je tezak. Meni su ovih dana cesto u glavi reci koje mi je napisala ovde na forumu jedna devojka koja je cista skoro 16 godina:"Izdrzi dosadu i samocu, pa ce se stvari poceti menjati."
StopBup

Post by StopBup »

Bratska sugestija za sve, naročito za sveže apstinente je da ukoliko ste u mogućnosti izbegavate grad. Koliko god da je dosadno na selu, u gradu je još gore.
Uh imam još nekih 2 sata posla u gradu, i bežanija. Osećam se bez veze, nekako čudno, ali sam bar u nekom pokretu, i završavam poslove. Sve doživljavam nekako teže i komplikovanije nego što je to normalno, ali kako šta obavim, tako mi bude lakše. Stvari idu uzlaznom putanjom, i što je najbitnije, "popravljanje" mi ne pada na pamet.
StopBup

Post by StopBup »

Otkad se registrovah na forum 4 meseca sam bio ok, cist, u glavnom stabilan, jedino sto sam i u tih 4 meseca znao da dunem trave pred leganje, nekih 10-ak puta... Sledecih 5 meseci jeo govna, padao, dizao se, nisam ni znao sta hocu, pogubio se prilicno. Sad od pred kraj marta, i ovo aprila sam ok, ne pipam ni travu, niti cu, evo skoro pola godine da je nisam pomirisao, imam neki dobar pravac i neku stabilnost. Crnjaci se javljaju, sto je i normalno, pa prodju. Nervira me celo ovo ludilo, zaplasenost ljudi, policijski casovi, ogranicenost kretanja, ali se izdrzava sve to prilicno dobro. Danas sam bas nesto bio nervozan, ali je popustilo. Imam hvala Bogu sta pametno da radim kod kuce za vreme ovog do sad najduzeg policijskog casa, tako da bi vikend, i ako zatvoren, trebao dobro da prodje...
Eto tako je kod mene otprilike, pisete ljudi ako imate sta, volim da cujem kad se stvari popravljaju. Takodje ako imate neki pad sto se tice psihe i raspolozenja, istresite se ovde, meni bar pomogne kad to uradim...
Ninocka

Post by Ninocka »

Zdravo društvance....
Meni je svega više preko glave, baš sam se smorila. Pazi, da ne živim u ovakvoj usranoj zemlji, ajde sjedila bih kući kao što i sjedim , i čekala da se ovo vratit u normalu. Ali sad se već brinem da će opet nastat pako devedesetih, jer nas će ovo unazadit deset godina!! ila praviti ih - eto!
Kažu Kinezi virus će biti prisutan 3 god minimum, a mi ćemo kurac u kuću steći imunitet!!!

Zavidim svakom ko nema djecu, u ovom ludilu je zaista čista glupost bila praviti ih.

Nadam se da ćete ovo stanje svi iskoristiti da se baš jednom za vazda skolnite od sranja. Mislim da je ovo idealna ali baš idealna prilika za to...
Jurke

Post by Jurke »

'Ste li zivi?
Post Reply