O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

StopBup

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by StopBup »

licaninsasela wrote: Mon Mar 02, 2020 8:32 pm Ja esbe ono sta sam ti reka i sad to sve mislim. Samo sad hladne glave bi ti to sve ponovija na malo ljepsi nacin al u globalu nista ne bi promijenio sta se tebe tice. Ti se majstore do neki dan bockas se dopom. Prije si bija na subu a sad samo peglas po dopu. I dalje ne mozes sastaviti 15 dana a da ne uletis u dop ili cugu. Jednostavno si u kurcu. Sta si koji klinac obrisa ono sta si jucer pisa? Odgovori iskreno. Sta se male Ksane tice ju sam isa namjerno provocirat da jednostavno drugacije pocne razmisljat i da izade iz te svoje koze u koju se bila ususkala. Htio sam da reagira onako da pukne i da me posalje ako treba i u picku materinu. Samo da se trgne. Neznam dal sam ja bar imalo utjeco da se ona baci suba ali to mi i je bila namjera. Da se pomakne sa mrtve tocke. I sad bi ponovija opet sa provociranjem i bodenjem ksane da je u istom onakvom stanju. Viruj mi. To nije bilo zlonamjerno.
Obrisao sam jer sam mislio da niko ne čita, pa napisah ponovo kad videh da vas ima. Znam da nisi bio zlonameran prema Xxxani, samo znam da nisi izabrao pravi način da joj se obratiš, jer nisi bio dobar tada, pa si i meni pisao neke stari koje nemaju veze sa vezom. Nebitno, svi smo imali loše periode pisanja.
Ja lično sad idem baš na bolje. Cugu ne diram skoro mesec i po dana, bup ni po što, uzimah dop do pre nedelju dana, ali je gotovo sa tim...
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
StopBup

Post by StopBup »

Nešto mi se čini da ćemo ovo proleće svi biti poskidani. Lika neće ni pasti, a mi čuvena trojka smo dobro krenuli. Xxxana čista već 20dana, ja već nedelju dana, za Jurišu nisam zapamtio, mrzi me ponovo da čitam, probudih se nešto sada, moram još da odspavam. Aj pozdrav ekipi, baš mi je drago da ste krenuli. :)
Frajla

Post by Frajla »

StopBup wrote: Tue Mar 03, 2020 4:05 am
licaninsasela wrote: Mon Mar 02, 2020 8:32 pm Ja esbe ono sta sam ti reka i sad to sve mislim. Samo sad hladne glave bi ti to sve ponovija na malo ljepsi nacin al u globalu nista ne bi promijenio sta se tebe tice. Ti se majstore do neki dan bockas se dopom. Prije si bija na subu a sad samo peglas po dopu. I dalje ne mozes sastaviti 15 dana a da ne uletis u dop ili cugu. Jednostavno si u kurcu. Sta si koji klinac obrisa ono sta si jucer pisa? Odgovori iskreno. Sta se male Ksane tice ju sam isa namjerno provocirat da jednostavno drugacije pocne razmisljat i da izade iz te svoje koze u koju se bila ususkala. Htio sam da reagira onako da pukne i da me posalje ako treba i u picku materinu. Samo da se trgne. Neznam dal sam ja bar imalo utjeco da se ona baci suba ali to mi i je bila namjera. Da se pomakne sa mrtve tocke. I sad bi ponovija opet sa provociranjem i bodenjem ksane da je u istom onakvom stanju. Viruj mi. To nije bilo zlonamjerno.
Obrisao sam jer sam mislio da niko ne čita, pa napisah ponovo kad videh da vas ima. Znam da nisi bio zlonameran prema Xxxani, samo znam da nisi izabrao pravi način da joj se obratiš, jer nisi bio dobar tada, pa si i meni pisao neke stari koje nemaju veze sa vezom. Nebitno, svi smo imali loše periode pisanja.
Ja lično sad idem baš na bolje. Cugu ne diram skoro mesec i po dana, bup ni po što, uzimah dop do pre nedelju dana, ali je gotovo sa tim...

Nešto mi se čini da ćemo ovo proleće svi biti poskidani. Lika neće ni pasti, a mi čuvena trojka smo dobro krenuli. Xxxana čista već 20dana, ja već nedelju dana, za Jurišu nisam zapamtio, mrzi me ponovo da čitam, probudih se nešto sada, moram još da odspavam. Aj pozdrav ekipi, baš mi je drago da ste krenuli. :)
Stope,tvoj ban je svima dobro dosao to sam ti vec napisala, kao i da si bio na korak od recidiva , ako vec i nisi bio u njemu. Tako je i bilo

Tvoj nacin pisanja i obracanja jeste drugaciji od Likinog, kod Like osetis borbu i volju za zivotom, svojom porodicom,surovu realnost i svakodnevnicu sa kojom se svi susrecemo i borimo!
Kod tebe osetim da ces zauvek ostati ona “ dvorska luda” ekipi iz kraja, da ces sa njima blejati i sa 50 godina, ubijati se od alkohola i mlatiti ispred kafica, ziveti na racun ili kod roditelja i nikada neces uzeti zivot u svoje ruke i sve odgovornosti koje zivot nosi. Imas 34 godine i nikakvog plana. Plan tipa naci devojku i sve ce biti reseno- ne pije vodu.
Ti se vracas na forum i akzenat stavljas na barenje ribe, i da si navodnog zbog tog sjeba pao. Prvo nisi pao zbog toga nego zato sto si narkoman koji se povremeno drogira kao sto se i drogirao do pre godinu dana. Veruj mi da ti razlozi za drogiranjem ne trebaju i ne trebas se pravdati kad si oboleo.

Ovo ti pisem da bi shvatio da tvoji postovi postaju prazni, da se ponavljaju bez ikakve nade da ces nesto za sebe uciniti, a to nama koji se borimo i dalje ne cini dobro, nego bas naprotiv.

Meni se stomak prevrce, kad nakon svakog pada napises ali dobro sada je gotovo. Do pre nedelju dana si se gruvao dopom i nakon 7 dana dajes slobodu sebi da kazes da je sa tim gotovo? Ako sebe mozes tako ubediti, a ne mozes, ne mozes ni mene ni druge! Ti pojma nemas koliko vremena treba da prodje da bi rekao sa tim je gotovo! Omalovazavas time svaciju borbu
StopBup

Post by StopBup »

Frajla wrote: Tue Mar 03, 2020 8:24 am

Stope,tvoj ban je svima dobro dosao to sam ti vec napisala, kao i da si bio na korak od recidiva , ako vec i nisi bio u njemu. Tako je i bilo

Tvoj nacin pisanja i obracanja jeste drugaciji od Likinog, kod Like osetis borbu i volju za zivotom, svojom porodicom,surovu realnost i svakodnevnicu sa kojom se svi susrecemo i borimo!
Kod tebe osetim da ces zauvek ostati ona “ dvorska luda” ekipi iz kraja, da ces sa njima blejati i sa 50 godina, ubijati se od alkohola i mlatiti ispred kafica, ziveti na racun ili kod roditelja i nikada neces uzeti zivot u svoje ruke i sve odgovornosti koje zivot nosi. Imas 34 godine i nikakvog plana. Plan tipa naci devojku i sve ce biti reseno- ne pije vodu.
Ti se vracas na forum i akzenat stavljas na barenje ribe, i da si navodnog zbog tog sjeba pao. Prvo nisi pao zbog toga nego zato sto si narkoman koji se povremeno drogira kao sto se i drogirao do pre godinu dana. Veruj mi da ti razlozi za drogiranjem ne trebaju i ne trebas se pravdati kad si oboleo.

Ovo ti pisem da bi shvatio da tvoji postovi postaju prazni, da se ponavljaju bez ikakve nade da ces nesto za sebe uciniti, a to nama koji se borimo i dalje ne cini dobro, nego bas naprotiv.

Meni se stomak prevrce, kad nakon svakog pada napises ali dobro sada je gotovo. Do pre nedelju dana si se gruvao dopom i nakon 7 dana dajes slobodu sebi da kazes da je sa tim gotovo? Ako sebe mozes tako ubediti, a ne mozes, ne mozes ni mene ni druge! Ti pojma nemas koliko vremena treba da prodje da bi rekao sa tim je gotovo! Omalovazavas time svaciju borbu
Ne živim kod roditelja, niti na njihov račun, a uskoro se selim u grad i tamo ću živeti sa mamom, i nije me sramota od toga, naprotiv, to mi baš treba, i od aprila ću se vratiti u firmu. Nisam rekao da je gotova borba, rekao sam da je gotovo sa drogiranjem, i sad predstoji prava borba. Što se tiče ekipe i blejanja, ja to odavno ne radim, nego mi se eto desilo tada.
Opušteno, samo ti piši šta imaš, podstiče mene tvoje pisanje.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Frajla wrote: Tue Mar 03, 2020 8:24 am

Sve si Frajla rekla ovim postom. Ja bas razmisljam kako neki ljudi ka npr esbe gleda nonsalantno na problem ovisnosti. Ka da ne razumi da je to bolest koja se samo moze zaliciti i uvik je moras drzati pod kontrolom, odnosno sebe moras graditi na nacin da postanes jaci od te posasti. Imam osjecaj kada pisen svoja iskustva i nacine kako se odupirem svemu tome, da me covik tipa esbe gleda sa nekim tupavim podsmijehom. U stilu da sam ja slabic koji je pa nakon 15 tak godina i da je on u nekoj laznoj prednosti u odnosu na mene. Ne shvaca ozbiljnost ovisnosti i da je to dozivotna borba. Ko zakurac ja se sam onako makinalno, danki mozak, nadem u situaciji di se dop. Nije to slucajno doslo nego sam zakuvam sam sebi situvaciju. Ja kad sam godinama bija dobar, ja tada uopce vise nisam razmislja o dopu. Potpuno je to meni bilo izblijedilo. Ali onda sam bio ok i turbo jak u glavi. Slicno ka i ti sada. Osjeco sam se mocno. Dobar poso, obitelj, djeca, gradio uvik nesta, stvaro iz nicega dom za obitelj, ma ono, imo sam osjecaj da mogu planine pomicat. Al jebi ga, doso je bio trenutak kad sam poceo da se opustam, zanemario sve ono sta sam naucio u komuni i normalno pa. I sad se koprcam, znan da moram psihu srediti, ojacati. Biti jaci od dopa. Ono sta se kaze da ti ga neko izvali na stolu da ga jednostavno otpuhnes u picku materinu. A ja se njega sad uplasim, sav budem mokar od znoja ali uspijem da ga odjebem. Ljudi ne razumiju kakve su to borbe i hrabrost odjebati sve to i ici tezim putem. Pa sta bi ja trebo, kad god se posvadam sa zenom, da ka i esbe od satro muke uzmem dop. To su price za malu dici. To ti je ono, joj super sam a nesmijes se skinuti u kratke rukave jer si cili izboden. Ili ja sa spaljenim prljavim i smrdljivim folijama prosipam kako san ok a fektam od frenda upaljac jer sam svoj potrosija. Dobro si jako procitala esbe i rekla mu u bebu njegovu buducnost koja ce biti isarana dopon. Samo ne mozes cili zivot biti padobranac i vikendas. Dop kad tad obuzme covjeka da on toga ni nebude svjestan, nego ce to skuziti kad ne bude imo gdje ubost dop ili nema para i naravno dolazi onda ono najbolje. Dank. I to je to onda.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Evo esbe jos samo ovo. Jako je jednostavno a i mjuza je do jaja. Nadi i pusti si Dinu Dvornika i GoranaBareta sa Majkama. Pozorno slusaj svaku pjesmu redom po antalogiji i onda kroz kvalitetnu muziku i teske rijeci mozda shvatis kakva je to jebena borba. Uzmi samo Bareta i slusaj pozorno rijeci od prvog do zadnjeg albuma i ako imas imalo mozga u glavi shvatiti ces kako se covjek bori sa svojom ovisnoscu i usranim zivotom. Iskreno, jednostavno, zajebano do kraja. Daj si par dana, tjedana i upijaj njegove rijeci i vjerujem da ces se tada zgaditi sam sebi. Neznam sta bi ti vise reka.
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

Drzite se zajedno braco i sestre.
Neka vam je Bog u pomoci.
Pozdravljam Vas sve.
Izdvojio bih Frajla 💜 i xxxana 🖤, one su fine cure.

Volim ja vas sve, ne smem puno da pisem ovde, "crnite", posle mi nije dobro.
Realno ne mogu ni da vam pomognem koliko bih hteo. Van moje moci je.

Imate podrsku od mene, kao nadu u bolje sutra. 🌞
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

Lika za tebe Teške boje: https://youtu.be/KfCRAdVDbx8
"Ja ne svetlim, ja sjevam 🔥 ⚡ daj da budem onaj koji tesi, svakom onom koji gresi, kad se vrata raja otvore" - mala modifikacija
Image
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

xxxana wrote:
Pisem iz secanja od ranije i procitao sam poslednjih nekoliko strana.
Ostaces na nogama. Dosada se resava aktivnostima ili "teranjem" na iste. Dosada je navika. Lenjost donekle.
Postane deo karaktera. Karakter su dobre osobina i mane.
Mane se menjaju promenom ponasanja tj. obrazaca ponasanja.
To znaci karakter moze da se menja. Promenom navika. Usvajanjem novih. Bez opterecenja moram i trebam. Nego samo uzmes uradis sto je potrebno, bez razmisljanja. Ne gledaj kako se osecas, prelomi se i teraj dalje. Tako svaki put kada je potrebno.

Tekse noge ce proci. Depresija i posledica droge. Trajace ali izdrzi. Moras da se oznojis, probijas granice u pocetku na silu.
Daj sebi odmora bez razmisljanja o svemu i svacemu.

Nadam se da nemas vise trip da ce lecenje ici brzo. Trajace koliko traje. Ne opterecuj se.

Saradjuj sa lekarom. Terapiju pij redovno. Kako ti bude bice sa terapijom. Ne buni se, nego nalazi resenja da olaksas sebi.
Naravno, ne na svoju stetu.
Necu pisati dalje od ovoga jer trebas polako da stignes do dobrog odnosa sa lekarom. To se gradi duze vreme. Promena terapije je isto moguca u dogovoru sa lekarom. Treba tacno da utvrdis sta ti smeta kod leka, a sta je tvoje stanje. Razlika je velika.
Ne zelim da cujem tvoje znam, ali ne mogu.

Svraticu jednom da proverim...
Cia snajka Cia - ovo se zezam sad ;) :)
StopBup

Post by StopBup »

Pozdrav od mene ljudi moji dragI! Evo gledate novog Stopa koji nece vise pisati gluposti, vec konkretne stvari u vezi apstinencije, odrzavanja iste, Stopa koji ce slusati dobronamerne savete, i Stopa koji nece vise ratovati sa ljudima cije stavove ne deli. Pozdrav, pa se cujemo.
P.s. Mislim da i je ovo osmi dan otkad sam cist, to je jako malo, ali nanizace se tu jos puno dana. :)
Pozdrav za sve, voli vas Stop! ;) Da. imam sad posla, piacu uvece kad bedem imao vremena nesto sto mislim da je bitno. Gluposti kao sto rekoh nece vise biti pisane sa moje strane.
Post Reply