O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

licaninsasela

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by licaninsasela »

Ninocka wrote: Fri Jan 24, 2020 3:52 pm :evil:
licaninsasela wrote: Fri Jan 24, 2020 3:40 pm
Ninocka wrote: Fri Jan 24, 2020 2:33 pm
Liko spusti malo loptu.
Sta ti ovdje predlazes ljudima da se skidaju na suvo, ili da idu u komunu - jer takve stvari vise mogu garantovat da ces duze ostati cist ( citaj strejt)
To pricas iz svog iskustva , a zaboravljas da ti nisi mozda dobar primjer , nisi ni los, ne kazem, ali zaboravljas da svako prosjecno inteligentan ko provede jedno vrijeme ovdje ciataju tebe moze shvatiti da stvari nisu na mjestu.
Nisu ni kod mene, nisu ni kod Frajle, ni kod Yasu, ali mi to jasno i glasno kazemo,i borimo se.

Sta ti njima bre predlazes?? Da “ presjeku “ k’o od sale, pretrpe i sve ce proci, samo malo da se pretrpe??!!

Jesi ti prosao sito i reseto, ali nisi se izlijecio , to je ono sto uvijek zaboravljas.
Ti Liko ovdje savjetujes Xxxani po vas cijeli dan, a ti si nekoo kome je potreban savjet.
Pa e si se ti izljecila? Bogati drzite se te svoje medode ko pijan plota. Pa jel vidite da joj sub uopce ne lezi nikako. Ni da uzme 1mg ni 5 mg ni 8icu. Pa sta ima da izgubi ako prova na suho da se skine. Ionako je doma pa moze podnijeti dank. Ako se to moze i nazvat dankom. Pa valjda ako nesto ne ide treba onda ici dalje. Probati nesto drugo. Jel spusta? Spusta. Jel se stabilizirala na 1mg na kojem je 20 dana? Je. Jel joj dobro? Nije. Pa sta onda vise forsirate ono sta je vama pomoglo, njoj ocito ne pomaze. Mislim bilo bi smijesno da nije tuzno. Zasto ja nisam dobat primjer a recimo ti jesi? Znaci ja sam u kurcu jel pokusavam na nemoguce vise nacine da doprojem do ksane i pokusam izvuci bilo kakvu reakciju jer je doslovno klonila duuhom. A kako joj ti pokusavas pomoci osim sta trubis uvijek isto. Spustaj, dizi, stablizacija sada, doktor. Ponavljas naucene mantre uvik jedne te iste. Ja bar pokusavam da dode do reakcije ljutnje i inata i da se na taj nacin dize. E vidis tu se razlikujemo pa ako i neko( mogu i svi) mosli da nisam normalan, potpisujem ako izazovem reakciju. Kod ksane.
Ma Liko ti zaboravljas da je to cura koja je do prije dva mjeseca bila cista, uspjela ostaviti bup!! Nije njoj problem bataliti sve, vidis da su to drugi problemi u pitanju...
koja je poenta sad da za 15 dana rijesi se svega, i evo je 16 ti pijana, na dopu, kokainu ili sto god..
Gledali smo taj film vec...

Ma da, ja jesam lik koji uvijek trubi istoo, ali se ne drogiram!!!!!
Ne drogiram se ni ja ma kolko god vama to ludo djelovalo. Nakon dugo, dugo vremena pijem brufene radi kuka. Davo mi doktor neke zamjenske tramale od 375mg koje nisam htio ni podici u ljekarnoj. E sad ona ce i ovako i onako ako ovako nastavi zavrsiti na dopu.Zasto? Zato sto se sa nicim ne pokusava dignuti. Bili sta da dobro doma ucini diglo bi joj raspolozenje. Ovako samo gleda samu sebe kako tone sve vise i mora doci tada do pucanja po savovima a kad dode do grla eto ti nje na dopu. Bila na subu ili ne ona je na granici da ode po dop. A zasto sam ja ovako bezobrazan? Zato sto znam da takve provokacije mogu izazvati pozitivno razmisljanje koliko tebi to god izgledalo cudno ili smijesno. Vidis sta god sto joj se kaze, ne izaziva nas nikakvu reakciju. Ovo moje vrijedanje ju mozda probudi i trgne.
xxxana

Post by xxxana »

Nesa_neske_01 wrote: Fri Jan 24, 2020 4:09 pm
xxxana wrote: Fri Jan 24, 2020 4:03 pm
Nesa_neske_01 wrote: Fri Jan 24, 2020 3:54 pm
Ajmo polako 😇
Reci ti meni, da li tvoji roditelji znaju da ti pijes bup sad?
Znaju sve sad
Odlicno. Dobar potez. Plasio sam se, da ne znaju za bup.

Reci mi, da li je tebi problem da pijes sub 1 mg. neki AD i ides na posao? Neko vreme da funkcionises tako?
Ne mogu da kombinujem skidanje i posao kasnije, jer sam sve ispucala kad mi se ovo odsustvo zavrsi, tj. odmor za ovu godinu, ali tek sa letom i to nekih 15-20 dana, a prosli put nisam radila skoro dva meseca, nekih mesec i po tako i to sam uspela, jer sam imala nesto neiskorisceno, pa sam sastavila sa odmorom i bilo mi je bas tesko da se uklopim kad sam pocela..
Eto samo zbog toga
Nemanjayxc

Post by Nemanjayxc »

xxxana wrote: Fri Jan 24, 2020 4:07 pm
Nemanjayxc wrote: Fri Jan 24, 2020 3:55 pm
xxxana wrote: Fri Jan 24, 2020 3:42 pm
Razumem..
Mislila sam da smanjim i pokusam da se ustalim na toj dozi, pa da uvedem ad..
Pisala sam o remeronu, on me je komirao, pila sam i zoloft, a to su mi dali za san, ovi drzavni,znaci dva ad-a sam pila..
Radi se o tome sto mi sa 12tim vec ponestaje vremena i dok mi ne legne ad i tu mi ode vreme, ne mogu da smanjujem bup tek tad, mislim da mozda necu imati lufta za oporavak od skidanja pre posla
Nije ti pasivao taj remeron ja sam to isto pio samo se zvalo remirta.I mogu ti reci da si u pravu ja sam bio komiran od tog leka.Znaci dok sam u pokreru i pomozi bože kako sednem nisam mogao da drzim oci otvorene mogao sam da spavam na toj tableti non stop.Najgore mi je bilo kad ja kazem doktorki u Drajzerovoj da nesto nije kako treba i da mi je to od te tablete a ona me ubedjuje da je od lorazepama.Na kraju ja je izbacim jer nisam mogao da funkcionisem na poslu.
Isto sve, ja sam ga pila da probijem to stanje, ali me je i dalje komirao, receno mi je dok se ne naviknem, sta dok se ne naviknem, nije bilo sanse da mi legne, ujutru takodje borba da otvorim oci
Eto tebi su makar rekli da je od toga i da treba da se navikneš.Meni ćak ni to nisu hteli da kažu.Da su mi rekli ja bi možda i nastavio da ga pijem dok se ne naviknem pa makar to trajalo i dva tri meseca.Ali nema veze sad šta je bilo bilo je.
Dobro je da ti roditelji makar znaju da pijes taj bup .
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

xxxana wrote: Fri Jan 24, 2020 4:18 pm
xxxana wrote: Fri Jan 24, 2020 4:03 pm
Znaju sve sad

Reci mi, da li je tebi problem da pijes sub 1 mg. neki AD i ides na posao? Neko vreme da funkcionises tako?
Ne mogu da kombinujem skidanje i posao kasnije, jer sam sve ispucala kad mi se ovo odsustvo zavrsi, tj. odmor za ovu godinu, ali tek sa letom i to nekih 15-20 dana, a prosli put nisam radila skoro dva meseca, nekih mesec i po tako i to sam uspela, jer sam imala nesto neiskorisceno, pa sam sastavila sa odmorom i bilo mi je bas tesko da se uklopim kad sam pocela..
Eto samo zbog toga
Cekaj polako. Moze sve da se uklopi jednog dana. Previse planiras unapred, tako se opterecujes previse.

Ako zelis da poslusas opusti se, uzimaj bup kako uzimas sad.
Trazi sebi AD koji ti odgovara. Elicea, Seroxat, Zoloft.
Koji ces od tih AD, pojma nema. Znam da zenama dobro leze Elicea.

xxxana ovo sto sam ti rekao, zaista traje dugo. Samo da isprobas jedan AD treba ti 6 meseci da ga uzimas.

Jednom kada ti AD pomogne, skinuces se mnogo lakse nego bez njega. Kada ce to biti ne razmisljaj!
Nego idi na posao uzimaj sub, lekar = redovno na kontrolne preglede. AD trazi koji tebi lezi.
Moze tako? Pristajes ili ne?
Last edited by Nesa_neske_01 on Fri Jan 24, 2020 4:29 pm, edited 1 time in total.
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Fri Jan 24, 2020 4:03 pm Stope, ne mogu ici sa strahom od dopa, realno ko tu garanciju od nas moze da da?
Na terapiji za ceo zivot sebe ne vidim, a nista necu shvatiti ni laganim koracima drugacije nego sad
Naravno, kakva terapija za ceo život, to naravno nikako ne treba da ti bude opcija! Čak ni duže vreme na terapiji ne treba da ti bude opcija, mislim na bup.
Bup je dobar za skidanje, ili kraće održavanje i stabilizaciju. Duže "održavanje" na bupu se pretvara u robiju iz koje se malo ko isčupa. On jeste najbolja opcija za ljude koji se mire da ceo život budu "pokriveni", ali ti nisi ta.

Vidi šta ćeš, saberi se, napravi neki dobar plan, i korak po korak radi na ostvarenju tog plana.

Ja sam samo rekao moje mišljenje da ne treba jako da žuriš i njega da se rešiš, i naravno da mislim da i njega vrlo uskoro treba da se otarasiš, samo bez brzanja...

Odoh, čujemo se kasnije...
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
xxxana

Post by xxxana »

Nesa_neske_01 wrote: Fri Jan 24, 2020 4:27 pm

Eto samo zbog toga
Cekaj polako. Moze sve da se uklopi jednog dana. Previse planiras unapred, tako se opterecujes previse.

xxxana ovo sto sam ti rekao, zaista traje dugo. Samo da isprobas jedan AD treba ti 6 meseci da ga uzimas.

Jednom kada ti AD pomogne, skinuces se mnogo lakse nego bez njega. Kada ce to biti ne razmisljaj!
Nego idi na posao uzimaj sub, lekar = redovno na kontrolne preglede. AD trazi koji tebi lezi.
Znam da se opterecujem, ali su mi se smucile faze skidanja i znam da je to pametno odugovuci uz ad, ali jos 6 meseci mi je puno i ode mi i ova godina na skidanje, pa ja se samo sa bupa pokusavam skinuti vec 4 godine
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

xxxana wrote: Fri Jan 24, 2020 4:37 pm
Eto samo zbog toga

Znam da se opterecujem, ali su mi se smucile faze skidanja i znam da je to pametno odugovuci uz ad, ali jos 6 meseci mi je puno i ode mi i ova godina na skidanje, pa ja se samo sa bupa pokusavam skinuti vec 4 godine
Ne radis kao ti se kaze. Tako ce ti otici jos ko zna koliko godina. Ja te pitam jel pristajes ili ne? Nema skidanja sa bupa, nego zivis sa njim na minimalnoj dozi, plus lekar, plus AD? Mene samo to zanima. da li pristajes ili ne?
StopBup

Post by StopBup »

Eto samo zbog toga

Što se tiče antidepresiva, nemoj to sama tražiti, nego ako nakon razgovora sa psihoterapeutom se ispostavi, to jest ako ti doktor predoči i obajsni da bi ti bilo dobro da to koristiš neko vreme, nakon što dobro bude upoznat sa tvojom situacijom, onda naravno i to može da dođe u obzir. Samo ne treba sama, bez nekog jakog razloga da tražiš AD, već samo na to da pristaneš uz jake argumente svog doktora.
Sad stvarno moram da idem, vrćem se kasnije. :)

Neške ne smaraj, videće ona za AD sa doktorima. Nikako ne treba sama to da traži, već samo na sugestiju doktora. Meni su u skidanju sa bupa pomogle terapijske doza rivotrila, recimo. Pola ujutru, pola uveče. Ne kažem njoj da ide na rivotril naravno, već da o pomoćnoj terapiji razmišlja isključivo kad joj doktor to kaže.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

StopBup wrote: Fri Jan 24, 2020 4:27 pm
xxxana wrote: Fri Jan 24, 2020 4:03 pm Stope, ne mogu ici sa strahom od dopa, realno ko tu garanciju od nas moze da da?
Na terapiji za ceo zivot sebe ne vidim, a nista necu shvatiti ni laganim koracima drugacije nego sad
Naravno, kakva terapija za ceo život, to naravno nikako ne treba da ti bude opcija! Čak ni duže vreme na terapiji ne treba da ti bude opcija, mislim na bup.
Bup je dobar za skidanje, ili kraće održavanje i stabilizaciju. Duže "održavanje" na bupu se pretvara u robiju iz koje se malo ko isčupa. On jeste najbolja opcija za ljude koji se mire da ceo život budu "pokriveni", ali ti nisi ta.

Vidi šta ćeš, saberi se, napravi neki dobar plan, i korak po korak radi na ostvarenju tog plana.

Ja sam samo rekao moje mišljenje da ne treba jako da žuriš i njega da se rešiš, i naravno da mislim da i njega vrlo uskoro treba da se otarasiš, samo bez brzanja...

Odoh, čujemo se kasnije...
Zasto ksana nije za neku terapiju. Ne odgovara joj sub mozda hepti oce. Nije svako bas odreden da bude cist. Jedno su zelje drugo mogucnosti. Nek dokaze da nisam u pravu.
xxxana

Post by xxxana »

Nesa_neske_01 wrote: Fri Jan 24, 2020 4:42 pm

Ne radis kao ti se kaze. Tako ce ti otici jos ko zna koliko godina. Ja te pitam jel pristajes ili ne? Nema skidanja sa bupa, nego zivis sa njim na minimalnoj dozi, plus lekar, plus AD? Mene samo to zanima. da li pristajes ili ne?
Da li da sacekam termin ili kad mi ona da predlog, ja da kazem -ne!
Razumem ja sta ti pricas, iskreno sam se i smorila, za ad treba 6 meseci? Ma idi!
Meni nije dobro na bupu, da li shvatas ti to?
Post Reply