O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

StopBup

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by StopBup »

xxxana wrote: Wed Jan 08, 2020 3:16 pm Stope, nisam zamisljala skidanje sa bupa onakvim kakvo sam osetila, a to ne znaci da je bilo lako, jer sam se nacitala strahota o samom skidanju i samim tim strah je bio veci od iskustva.. Depresija,kao sto Frajla rece i ono sto sam opisivala je neki oblik depresije, a znas sa cim sam ja uporedjivala to sve,pa samim tim mi je bilo lakse..
Ne mogu sve da propratim..
Sve jasno, to upredjivanje je bila greska, a i ono sto nisi smatrala depresijom jeste bio neki oblik depresije. Reako sam vec, nisam protiv terapije nikako, samo znam da sa tim treba biti oprezan, i ne to gledati kao resenje, vec samo kao pomoc privremenu. Nekima ne odgovariju antidepresivi, ali pomognu terapijske doze rivotrila, nekima odgovaraju AD, videces vec sta je najbolje za tebe.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Wed Jan 08, 2020 3:19 pm I po kakvo kuce Ninocka ide? :)
Ne znam koje, vec ga je valjda platila, sad ceka da malo poraste, da ga odvoje od mame, pa onda dozali po njega u grad blizu mog. :) Pa joj kazem ako bude prolazila kroz moj grad, da navrati. :)
xxxana

Post by xxxana »

StopBup wrote: Wed Jan 08, 2020 3:23 pm
xxxana wrote: Wed Jan 08, 2020 3:16 pm Stope, nisam zamisljala skidanje sa bupa onakvim kakvo sam osetila, a to ne znaci da je bilo lako, jer sam se nacitala strahota o samom skidanju i samim tim strah je bio veci od iskustva.. Depresija,kao sto Frajla rece i ono sto sam opisivala je neki oblik depresije, a znas sa cim sam ja uporedjivala to sve,pa samim tim mi je bilo lakse..
Sve jasno, to upredjivanje je bila greska, a i ono sto nisi smatrala depresijom jeste bio neki oblik depresije. Reako sam vec, nisam protiv terapije nikako, samo znam da sa tim treba biti oprezan, i ne to gledati kao resenje, vec samo kao pomoc privremenu. Nekima ne odgovariju antidepresivi, ali pomognu terapijske doze rivotrila, nekima odgovaraju AD, videces vec sta je najbolje za tebe.
Meni su dali dva ad-a, zoloft i remeron,ja ne znam da li je to bila ok kombinacija sa sve buprenorfinom.. Meni remeron ne odgovara nikako,koma sam od njega, vecina ga hvali.. Nemam dobra iskustva sa ad-om i o tome stvarno sad ne bi. I dalje mislim da je to zamka u kojoj trcis u krug, ali kad nema drugog resenja,jbg..
xxxana

Post by xxxana »

StopBup wrote: Wed Jan 08, 2020 3:25 pm
xxxana wrote: Wed Jan 08, 2020 3:19 pm I po kakvo kuce Ninocka ide? :)
Ne znam koje, vec ga je valjda platila, sad ceka da malo poraste, da ga odvoje od mame, pa onda dozali po njega u grad blizu mog. :) Pa joj kazem ako bude prolazila kroz moj grad, da navrati. :)
Jadan pas :D
Apelujem na udruzenja za zastitu zivotinja!
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Wed Jan 08, 2020 3:29 pm
StopBup wrote: Wed Jan 08, 2020 3:23 pm
Meni su dali dva ad-a, zoloft i remeron,ja ne znam da li je to bila ok kombinacija sa sve buprenorfinom.. Meni remeron ne odgovara nikako,koma sam od njega, vecina ga hvali.. Nemam dobra iskustva sa ad-om i o tome stvarno sad ne bi. I dalje mislim da je to zamka u kojoj trcis u krug, ali kad nema drugog resenja,jbg..
Ma zato ti ja kazem da samo kad se odlucis za smanjivanje, da ides sto vise postepeno, i da ides do sto manje doze. 0,3 nije tako mala doza, ona bi nekoga ko nema nista sa opijatima, cak malo i uradila, mozda i solidno uradila. Seti se samo kako ti je bilo kad si pokusala da prekines kad si bila na 6 ili 8, ne secam se tacno, rekla si da si htela da iskocis iz svoje koze, e zato ja kazem da je ipak jako bitno smanjiti sto vise, pre svega zbog psihe. Kad postepeno spustis do sto manje doze, sigurno ce i depresija biti slabija.
xxxana

Post by xxxana »

Depresija nastane kad receptori osiromase, 0,1 ili 0,3 nece promeniti stvari.. Smara me ovo sad :(
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Wed Jan 08, 2020 4:26 pm Depresija nastane kad receptori osiromase, 0,1 ili 0,3 nece promeniti stvari.. Smara me ovo sad :(
Ti si razmazena u full-u. :D Sta te briga, ne treba primati k' srcu sve sto ovde procitas, samo znaj da nista nije zlonamerno. Pisem samo neko svoje vidjenje stvari. Dobro, necu vise. Hajde, menjamo pricu.

Eto, pokreni ti neku temu. :)
xxxana

Post by xxxana »

Zasto editujes, pa ja necu shvatiti pogresno,ti shvatas..
Neske je u pravu,ovde se ne treba zezati sa svima..
Ninocka, molim te, reci mi i ti kako si shvatila ovo za zastitu zivotinja,pa da mrem.. Bem ti..
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Wed Jan 08, 2020 5:10 pm Zasto editujes, pa ja necu shvatiti pogresno,ti shvatas..
Ninocka, molim te, reci mi i ti kako si shvatila ovo za zastitu zivotinja,pa da mrem.. Bem ti..
Ama nema to veze sa Ninockom. Nego sam se ja setio necega u vezi tebe i iskoriscavanja pasa za neka sranja, sto je mozda bolje da ne pominjem, zato sam editovao. :) Mada sad ces skontati o cemu pricam. :) Jbg, kad si videla. :)
xxxana

Post by xxxana »

StopBup wrote: Wed Jan 08, 2020 5:15 pm
xxxana wrote: Wed Jan 08, 2020 5:10 pm Zasto editujes, pa ja necu shvatiti pogresno,ti shvatas..
Ama nema to veze sa Ninockom. Nego sam se ja setio necega u vezi tebe i iskoriscavanja pasa za neka sranja, sto je mozda bolje da ne pominjem, zato sam editovao. :) Mada sad ces skontati o cemu pricam. :) Jbg, kad si videla. :)
Iskoriscavanja pasa??
Post Reply