O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

licaninsasela

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by licaninsasela »

Nesa_neske_01 wrote: Fri Dec 27, 2019 7:49 pm
Ninocka wrote: Fri Dec 27, 2019 7:44 pm
Nesa_neske_01 wrote: Fri Dec 27, 2019 7:26 pm
Tacno. To rade. Radilo se to i pre. Radio sam to i ja.
Licanin, topla rec hoce nekad vrata da otvori. Moze i tvoj nacin, sekirica u centar.
Ko moze da zna kome pomaze topla rec, a kome sekirica? Ja ne znam.

Treba svako da zna, ko se skida. SAMO SE SAMI MOZETE SKINUTI I PROMENITI.
NE DODJE LI DO LICNE PROMENE, ETO OPET bupa, dopa, brzina.
Nemam sta da kazem.
------
Ti ih nasamaras i oni ok! Radikalno! Jos hoce da pisu sa tobom. Cudo.
Pufff Jedan je Lika 💪
Opaaaa Neleee! Sta ti se obo zoveee, ti ih to sad kritikujes!!
Nisi pricao neki dan tako...
Sto ti je Lika, a??? Cudo, cudo!!
Nema tu, Lika nas sve isamara brzinski i eto! Ne mogu da cutim, kada ima ispravnog kod njega.

Sto ti je Lika, a??? Cudo, cudo!! 👌
Ja sam obican obiteljski covjek sa brkovima koji je ka i vi u govnima iz kojih se pokusavam iskoprcati. Nista drugo.
Vecinu problema koje imate vi imam i ja. I dalje se dosta tesko nosim sa svojim kompleksima kojih ima o ho ho i problemima. Jedina razlika izmedu mene i npr Ksane je ta sta ja ne posezem za instant rjesenjem ka sta je pr dop nego stisnem zube i jedem svoja govna ajmo to rec "normalan". I mene je jebalo otic u trgovinu kupit kruh i mliko i tero sam se i stidio i crvenio al eto. Danas bez beda obavljam te neke stvari koje su mi prije izgledale ko naucna fantastika. O odnosima sa ljudima da ne pricam kako mi je jebeno bilo.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Nesa_neske_01 wrote: Fri Dec 27, 2019 7:59 pm Nina emotivni manipulatori. Ima i toga. Neko ne zloupotrebljava, neko zloupotrebi.
Sigurno im ide na stetu. Sami rade to sebi.
Svi mi to imamo u sebi jer je to bio jedan od nacina prezivljavanja u svijetu ovisnosti. Ja prvi.
Frajla

Post by Frajla »

licaninsasela post wrote:
Svi mi to imamo u sebi jer je to bio jedan od nacina prezivljavanja u svijetu ovisnosti. Ja prvi.
Kako je na sastancima/ okupljanjima? Jel te jos resetaju ili si omekanio?
StopBup

Post by StopBup »

Jurke wrote: Fri Dec 27, 2019 9:09 am
Nego Jurke, ti ćeš na kraju ipak ući u sistem, ići po šifru? Evo ja da kažem svoje mišljenje. Poznato je da ti doktori bar kod nas, nemaju rešenje za skidanje sa bupa, i da svima savetuju da ostanu na bupu, a to tebi nije cilj, koliko sam shvatio. U Srbiji, zvanično, znači od vlade, ne postoji organizacija za borbu protiv zavisnosti, postoji samo za kontrolu zavisnosti. Bup je jeftin, a ljudi sa ovog foruma znaju bolje da ti pomognu što se tiče smanjivanja i ostavljanja bupa, nego ti doktori koji ga prepisuju. Treba tražiti stručnu pomoć, ali mislim da od zvaničnih državnih ustanova kod nas nema nikakve koristi, sem što bi eto bup dobijao jeftinije, i mogao bi da prodaš višak, a to je opet sranje. Što se ne disciplinuješ, naučiš da ga otapaš, smanjiš do nekog minimuma, pa ga onda batališ? Nakon nekog vremena apstinencije, odeš lepo kod psihoterapeuta, privatno, i izbegneš tu šifru koju si i do sad izbegavao. U ovom kompjuterskom sistemu, ta šifra nikad neće moći da ti bude izbrisana, i može ti praviti problem na lekarskom pregledu za razne poslove. Ja sve koje znam koji su legalno na bupu su u ku*cu, sem jednog koji se sredio delimično, ali ni on nije kompletan čovek. Ja lično ću ići na psihoterapije, smatram da treba tražiti stručnu pomoć, da naučiš da što bolje izbegavaš recidive, i da se nosiš sa problemom, ali mislim da od zvaničnih državnih ustanova ne možeš dobiti ništa, sem eto jeftinije da nabavljaš bup. Eto i u C.G. je slično, ne znam da li znaš onu Ninočkinu priču, ona se javila prvo tamo bila doktorki, iznela problem, a ova je odmah pitala:"Vi bi ste da vas ubacim u program?", Ninočka je rekla:"Ne, ja bih da se otarasim ovog zla, ako ga budem imala tako jeftino, kad ću ga onda ostaviti!", eto toliko o zvaničnom državnim ustanovama što se tiče ostavljanja bupa.
Naravno, ti uradi kako misliš da je bolje za tebe, ja evo samo rekoh šta ja mislim.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
StopBup

Post by StopBup »

Ne znam, ne bih puno da pametujem, samo znam šta vidim i šta čujem. Većina likova koje ja znam što su legalno na bupu su u autu. Bar u mom gradu je sranje po tom pitanju. Svi koji se jave, dobiju 16mg dnevno, smanje sami, višak prodaju. Pisao sam ovo, ali evo opet ću. Bio sam kod te doktorke što prepisuje bup, bio sam zbog pada sa travom, pa sam morao zbog suda, da bi mi obustavili krivičnu prijavu, bio na bupu, ova ni posumnjala nije da sam na bupu, eto koliko predano radi svoj posao. Bio negativan na testu, test ne otkriva samo bup, još me i gnjavila malo, ispitivala jesam uzimao još nešto, ja rekoh "Ne, samo sam travu probao.", a na bupu bio tamo. Nije ni čudo, plate im sigurno nisu sjajne, pa zato i mislim da se za problem zavisnosti, bolja pomoć može dobiti od privatnika u Srbiji. Raspitujem se već, i čujem da ima stvarno dobrih psihoterapeuta, i iči ću obavezno, samo u privatnoj varijanti.
xxxana

Post by xxxana »

StopBup wrote: Sat Dec 28, 2019 12:32 am Pisao sam ovo, ali evo opet ću.
To, iz inata! :D
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Sat Dec 28, 2019 12:37 am
'de si bre Ksanči, hahah, baš su simpatične te tvoje upadice. :D
Ma ono, meni ja jako ružan utisak ostavila ta poseta odseku za bolesti zavisnosti. Ne znam, možda ima i dobrih iskustava, šta znam...
Ma samo nek' se ti smeškaš, zdravo je to. ;) 'si ok? :)
xxxana

Post by xxxana »

StopBup wrote: Sat Dec 28, 2019 12:50 am
'de si bre Ksanči, hahah, baš su simpatične te tvoje upadice. :D
Ma ono, meni ja jako ružan utisak ostavila ta poseta odseku za bolesti zavisnosti. Ne znam, možda ima i dobrih iskustava, šta znam...
Ma samo nek' se ti smeškaš, zdravo je to. ;) 'si ok? :)
A gde je Jurke pomenuo to? Mislim to da ce ici?
Znam da je bezao od toga.. I sta ce mu to,ako planira skidanje?
Jurketa je ponekad tesko razumeti, skoro kao i mene :)
StopBup

Post by StopBup »

Probaj sutra to što reče tata Lika, da se malo pokreneš, i pozabaviš oko tih sitnih stvari, to stvarno pomaže. Samim tim kad čovek mrdne negde, odmah malo živine. Ja danas prozujah po Beogradu, nakon što sam završio posao, video se na kratko sa par prijatelja, baš mi je prijalo. Juče spremanje kuće, dvorišta, automobila, odmah se bolje osećaš kad uradiš nešto korisno. :)

Rekao je Juriša, kad mu dođe supruga, da ide sa njom kod doktora. Ne znam šta je pod tim podrazumevao...
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Sat Dec 28, 2019 1:06 am
Videćeš Ksanči, čim se malo sabereš, nećeš posao i obaveze gledati kao smetnju. Ja sam posao na početku gledao kao neki vid smetnje, a nakon nekog vremena, gladao sam ga kao spas. Mora se u početku raditi "protiv sebe" malo, tako ti je to, ne može drugačije.
Čim ti se javilo to "moram", bez obzira što ne pucaš od želje i motiva, to je ipak znak da si i te kako svesna da nešto mora da se menja, to jest ne nešto, nego dosta toga.
Ja sam bio očajan prošle jeseni, znaš koja tuga svako popodne pred kraj radnog vremena. Ovakve su misli bile otprilike:"Jesam li ja zbog ovoga na ovome svetu, da budem navučeni "robot", je l' zato mene majka rodila, podigla, i dala mi sve što je mogla, zar je tako teško biti normalan čovek..." Većina misli su mi bile crnjaci. E onda sam došao i ja, prvo do tog "moram", do kog si i ti došla.
P.s. Samo ne gubi nadu, doći će to na svoje! I kao što ja uvek kažem, biće to sve dobro, ali neće preko noći! ;)
Post Reply