O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

xxxana

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by xxxana »

StopBup wrote: Fri Dec 27, 2019 6:33 pm
xxxana wrote: Fri Dec 27, 2019 6:25 pm Nikad necu prihvatiti da ne mogu ziveti bez terapije, da li bih trebala? To je vec predaja
Bravo Ksanči, drago mi je da čujem da tako govoriš! Samo polako, bez brzih planova, doći će to na svoje! Imaš želju, volju i motive, što je dovoljno za početak.
Sve je to nedovoljno jos.. Mislim ne pucam od zelje, volje i motiva,znam da moram
StopBup

Post by StopBup »

licaninsasela wrote: Fri Dec 27, 2019 6:32 pm
StopBup wrote: Fri Dec 27, 2019 6:27 pm "Vratija se Šime, i donija frišku ribu!" :D Like, srećom po tebe, nisi ni blizu iskusio koliko je bup zajeban, pa ne razumeš Jurketa. Dobro si rekao da zavisnost nije matematika, ali bup jeste delom i matematika. Jako je bitno koliko dugo je korišćen, koje količine su uzimane, i na koji način je unošen u organizam. Ti si ga uzimao samo 2 meseca, 1mg po jezik, pa ti je bilo posle toga "veselo" mesec dana. Veruj da kad se uzimaju veće količine, duže vreme i to na nos, da se drastično produžava oporavak, i bude dosta zajebaniji. Ja sam imao sreću da sam mogao da se izolujem, i sam sebi da organizujem vreme, pa sam uspeo da se skinem. Na Jurketa je palo celokupno vođenje kuće, plus posao, a naglo je prekinuo sa bupom, tako da ga ja razumem, nije da ga baš podržavam što mu se vratio, ali ga razumem.
To je po meni samo Jurketovo opravdavanje jer covjek se bio fizicki sredio. Obitelj i brige su samo opravdanje za ovakvo ponasanje a to i sam Jurke zna. Znas to Jurke jel?
Fizika je nula kod bupa, a psiha bude u totalnom rasulu. Bup je najjači otrov od svih ovih otrova, koji ubedljivo najduže deluje, tako da je i oporavak najsporiji. Veruj, kod naglog prekida sa velikih doza i to na nos, u nekim slučajevima treba i godinu dana da se psiha sredi.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Fri Dec 27, 2019 6:40 pm
xxxana wrote: Fri Dec 27, 2019 6:25 pm Nikad necu prihvatiti da ne mogu ziveti bez terapije, da li bih trebala? To je vec predaja
Bravo Ksanči, drago mi je da čujem da tako govoriš! Samo polako, bez brzih planova, doći će to na svoje! Imaš želju, volju i motive, što je dovoljno za početak.
Sve je to nedovoljno jos.. Mislim ne pucam od zelje, volje i motiva,znam da moram
I to je dovoljno za početak, a vremenom će motiva biti sve više, i želja će postati jača!
licaninsasela

Post by licaninsasela »

xxxana wrote: Fri Dec 27, 2019 6:38 pm
licaninsasela wrote: Fri Dec 27, 2019 6:34 pm
xxxana wrote: Fri Dec 27, 2019 6:30 pm
Sad sam na bupu i nemam izbora, smanjila sam..
Ne mogu kao ti Liko, ja nemam snage sve to junacki izgurati na nogama,sqd mi je ovo jedina opcija.. Ne idem nigde, kuci sam,cekam da se stabilizujem, pa da vidim sta cu..
OK. Sada je tako kako je. Izolacija ti nije rjesenje. Moras se kretati malo. Izaci iz kuce. Psiha ce te pojesti ako si tako izolirana i asocijalna.
Ne mogu drugacije, smanjila sam bup naglo i nije mi bas ok..
Makar izadi do trgovine po kruh i mliko. Znam da ti to djeluje glupo al zacrtaj si u glavi da ces ujutro u trgovinu. Znaci malim koracima kao odlazak u trgovinu po osnovne stvari polako ces razbijati tu monotoniju sto te sad jebe. Male i naoko nebitne stvari si zacrtaj za ujutro i pomalo ce doci i bolje raspolozenje. Vazi?
StopBup

Post by StopBup »

Hahahaha, meni je tata Like postao baš drag. Znam da ja njemu nisam, ali šta ćeš. :D
xxxana

Post by xxxana »

licaninsasela wrote: Fri Dec 27, 2019 6:46 pm
licaninsasela wrote: Fri Dec 27, 2019 6:34 pm
OK. Sada je tako kako je. Izolacija ti nije rjesenje. Moras se kretati malo. Izaci iz kuce. Psiha ce te pojesti ako si tako izolirana i asocijalna.
Makar izadi do trgovine po kruh i mliko. Znam da ti to djeluje glupo al zacrtaj si u glavi da ces ujutro u trgovinu. Znaci malim koracima kao odlazak u trgovinu po osnovne stvari polako ces razbijati tu monotoniju sto te sad jebe. Male i naoko nebitne stvari si zacrtaj za ujutro i pomalo ce doci i bolje raspolozenje. Vazi?
Shvatam sta hoces da kazes i ne deluje mi glupo.. Vazi,za toliko mogu..
licaninsasela

Post by licaninsasela »

StopBup wrote: Fri Dec 27, 2019 6:49 pm Hahahaha, meni je tata Like postao baš drag. Znam da ja njemu nisam, ali šta ćeš. :D
Dignes mi nekad zivac kad se preseravas ali nisam nikad rekao da mi nisi drag.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

xxxana wrote: Fri Dec 27, 2019 6:52 pm
Nista se nece dobro desiti ako camis u kuci i cekas da nesto dobro dode. Tl se moras za to potruditi. Znaci veceras si zacrtas neku sitnicu da ces sutra napraviti i ujutro odmah krenes u napad. Nista veliko, samo iz pocetka sitnice, osnovno ka odlazak u trgovinu. Vjeruj da ces se bolje osjecati. Pocet ce ti se vracat samopouzdanje. Nemoj samo da zivis za ovaj forum i da ti je on jedini prozor u svijet. Vanka je zivot. Samo pomalo i vjeruj da nista to nije smijesno i bezveze. Moras opet poceti uciti zivot ko covjek koji je imo polomljene noge pa opet mora nauciti hodati. Pomalo i zacrtaj si za sutra nesto i ides u to. To ti je jedini pravi put i nacin. Osama ubija svaku volju za zivotom
xxxana

Post by xxxana »

licaninsasela wrote: Fri Dec 27, 2019 7:03 pm
xxxana wrote: Fri Dec 27, 2019 6:52 pm

Nista se nece dobro desiti ako camis u kuci i cekas da nesto dobro dode. Tl se moras za to potruditi. Znaci veceras si zacrtas neku sitnicu da ces sutra napraviti i ujutro odmah krenes u napad. Nista veliko, samo iz pocetka sitnice, osnovno ka odlazak u trgovinu. Vjeruj da ces se bolje osjecati. Pocet ce ti se vracat samopouzdanje. Nemoj samo da zivis za ovaj forum i da ti je on jedini prozor u svijet. Vanka je zivot. Samo pomalo i vjeruj da nista to nije smijesno i bezveze. Moras opet poceti uciti zivot ko covjek koji je imo polomljene noge pa opet mora nauciti hodati. Pomalo i zacrtaj si za sutra nesto i ides u to. To ti je jedini pravi put i nacin. Osama ubija svaku volju za zivotom
Znam Liko, treba da se pokrenem, ali mi je sad tesko,dok se ne stabilizujem bar malo..
licaninsasela

Post by licaninsasela »

StopBup wrote: Fri Dec 27, 2019 6:45 pm
xxxana wrote: Fri Dec 27, 2019 6:40 pm

I to je dovoljno za početak, a vremenom će motiva biti sve više, i želja će postati jača!
Znaci umjesto da pricate kako vas je dop puco pricajte o tim malim stvarima. Svaka pobjeda protiv dosade i monotonije ce biti korak ka boljem i zadovoljnijem"ja". Bilo koji problem kod nekog od vas ne gledajte kroz sprdnju jer ono sta npr muci ksanu ne mora da muci sba ili obratno. I te sitnice sta vas jebu a bjezite od njih vas vodi k padu.
Post Reply