O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Nesa_neske_01

Re: O bupu, drogi, suovisništvu, tko se kako osjeća, muzici i ćevapima

Post by Nesa_neske_01 »

Budi te se. Akcija. Trazite motive u sebi. Kada forum ćuti, nije ok.
Ne teram te na moranje. Pokušavam da motivišem.
"Teško je objasniti, najlakše je postaviti pitanje": https://youtu.be/uAvElYlzv1k :?
"Pa kome opanci, kome obojci!" što se kaže, nije bitno.
Otvoreno, bez ustručavanja.
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

Ninocka wrote: Kako to iz nekog teskog ocaja, u razmaku veoma kratkom tipa jutro - vece , dodjes to nekih vedrih rijeci, mozda nisu ni vedre, ali se nazire neki optimizam u njima?!!
Vidi ponovo.

Ja sam resavao preraspolozenja i depresije na sledeci nacin:
Prestao sam da prihvatam misli koja prave previse raspolozenosti. Ili koja te bedače(depresija je razdor sistema). Kao sto gradis raspolozenosti kontra proces je razgradjivanje(depresija).

Ne vezuj misli za sebe osecajem. Tacno znaci, mislima se stvaraju osecaji. Preseces misao izostane osecaj.

"i tako vagam po cijeli dan i ja razmišljam": Ne treba se boriti sa njima. Tu bitku gubis u najavi. Pusti misli da prolaze kroz glavu. Ne vezuj ih za sebe. Nisu tvoje! Zvuci cudno ali radi.

Gore opisano je možda komplikovano. Pokušaću da ti približim jednostavnije.

Sečeš misli koje ti neodgovaraju. Kao nožem. Izbaciš iz glave(svesti). Tako sebe stabilizuješ. Misli koje te muče hoće da se povrate nazad. Vremenom oslabe.
Najveći trik je kažeš sama sebi: ove misli nisu moje. Tada možeš lakše da ih savladaš odbacivanjem.
Kada stekneš praksu ide brže. Čak u momentu se mogu odbaciti misli. Nikada se ne bori sa njima. Napraviće ti šou program!

Normalno stanje je kada čovek-žena ne misli. Jednostavno funkcioniše. Radi. Sa gore opisanim dovedeš sebe u to stanje. Vežbom postaje stalnije. Nema više bipolarnog tripa. Onda kažu da je bipolarni u remisiji. Zapravo ga nema više.

Nadam se da možeš da uvidiš kako to radim. Ako želiš nešto pitati, pitaj me.
Budi ozbiljna. Bez šala i provokacija.
StopBup

Post by StopBup »

Nesa_neske_01 wrote: Wed Dec 18, 2019 12:04 am Budi te se. Akcija. Trazite motive u sebi. Kada forum ćuti, nije ok.
Nemam šta pametno da kažem. Juče mi se motalo po glavi da se gudram za vikend, pa me je prošlo uveče/predveče. Sad kontam da ipak neću. Jebeno. Sve u svemu, kad prođu ovi predstojeći praznici, moram ozbiljnije pristupiti rešavanju problema.
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
ManMan

O tome kako se osećam i šta da radim?

Post by ManMan »

DrOgari, sapatnici u problemu, da Vas pitam nešto i ujedno, ukratko opišem situaciju..
Naime, pošto sam pre nekog vremena opet uspeo da navučem sebe na Bup, "vratio sam se" na forum, da nađem malo podrške.

Neću da gnjavim ako uspem.. a, trudim se (iako znate da imam sklonosti ka kilometarskim objavama):
1. Jesam, uspeo sam da se sebi userem u život ponovo, posle skoro 1god. strejta gde nisam ni pipnuo Bup.
2. Rešio sam da se ponovo skinem, nakon nekih 1god. na šmrkanju od 4-10mg. dnevno, kako kad. Naravno da sam ga zloupotrebljavao
da bih osetio nešto, a ne da bih se "održavao"
3. Shvatio sam da je šmrkanje loša ideja, pa sam prešao na otapanje pod jezikom..
Uspeo sam da se svedem na razumnu meru od 4mg, tj.polovine osmice pod jezik.

4. Pokušao sam da uzimam iz dva puta po 2mg. ili samo 4mg. odmah ujutru, ali... ee, sad pitam konkretno!:

Naime, kako god da uzmem (šmrknem 2mg. ujutru ili stavim pod jezik) dolazim u situaciju da se posle 6h od uzimanja raspadnem na delove!
Šta god uzeo, koliko god to bilo, meni svakog dana, nakon 5-6h od uzimanja kreće "reakcija" tela
na otrov kojim ga utapam
i počinjem da ga izbacujem iz sebe. To je klasična situacija gde počinjem da se znojim, vruće mi je, počinju noge da me bole,
glava i psiha da odlaze u neke dubioze i negativne misli, kiša pada, gradski prevoz nas jebe pa moram da pešačim, mokar + znojav, itd..
Hoću da kažem, kako su mi popodneva i vraćanja sa posla kući - jezivo negativna i redovno me nagone na razmišljanje da dignem ruke od svega!

Prvo sam mislio da mi je doza premala (klasična greška, ali vrlo brzo uočena i promenjena), pa sam pokušavao da otpočnem dan samo
sa jednim uzimanjem, 4mg. pod jezik.. Onda sam pokušao da uzmem samo 2mg. pod jezik, pa da se nakon 5-6h od tog trenutka,
ponovo "dodam i popravim" sa još 2mg. pod jezik..

Sve to isto sam pokušao i šmrkanjem.. Čisto da znate da sam probao sve načine konzumacije.
Priznajem da je otapanjem situacija za mrvu lakša i da je 90% slično kao i šmrkanje, sem što mi je nos čitav a ja nemam nikakav fleš - rad.
Takođe, ustalio sam se na 4mg. dnevno, ne prelazim tu dozu već nekoliko nedelja.. Što će reći da sam se ustalio i nemam velike fluktuacije
koje sam imao dok sam bezveze trošio količine..
Ja sam iskreno mislio da će 4mg. pod jezik - svako jutro, da mi ostavi normalan dan i da ću dočekivati večeri u istom stanju
tj. "pokriven" i bez ovih negativnosti??

Ima li iko ideju kuda dalje? Kako da se, makar, dovedem u stanje mira, pa makar i bio na nekoj maloj dozi?

Ponavljam: Kako god da uzmem, koliko god da uzmem (2,3,4mg.) svaki dan se ponavljaju jezivi padovi i Sloš!
Uopšte ne mogu da zamislim kako izgleda kada si stalno pokriven 24h, kada si na najmanjoj dozi koja te drži a pritom nema "rad"?
Ja osetim i 2mg. pod jezik, kako me puknu ujutru! Ali, čak i kad dodam još 2mg. (što u stvari nema svrhe, jer me "popravi" na najviše 2h)
tokom popodneva, ja i dalje nisam "ravnomerno pokriven" i nisam miran. Jednostavno svaki dan prolazim kroz Mini-Krizu!!
Dosta mi je svakodnevnog kriziranja i znojenja i suicidalnih misli i svega lošega!
Pokušao sam i kompletno skidanje, gde sam smanjivao dozu po -1mg. na svakih 7 dana.. Međutim, dođe ta scena gde bez 1mg.
imam jeziva stanja bolova i sveopšteg sloša.. Prošli put sam to prevazišao uz dosta lekova, ne izlaženjem iz kuće 30 dana, itd..
Sad baš i nemam taj komfor da se zabodem u sobu i ne izlazim, dok ne svane jutro u kome neću morati da zgutavam razne
lekove da ubijam bolove, da podižem psihu, itd..

P.S. Prošao sam kroz 6 meseci Anti-Hepatitis C terapije, koja je isto bila jako teška, ali mačiji kašalj naspram ovoga. Još čekam rezultate..
P.P.S: Ima li uopšte ikoga ko je zadovoljan, pokriven i miran 24/7? Čemu terapije Bup-om, kad se ne osećaš mnogo bolje na dnevnoj bazi??
JUST BE THE MAN, `Cuz, That`s All You Can!
Nesa_neske_01

Re: O tome kako se osećam i šta da radim?

Post by Nesa_neske_01 »

ManMan wrote: Wed Dec 18, 2019 9:30 am P.S. Prošao sam kroz 6 meseci Anti-Hepatitis C terapije, koja je isto bila jako teška, ali mačiji kašalj naspram ovoga. Još čekam rezultate..
P.P.S: Ima li uopšte ikoga ko je zadovoljan, pokriven i miran 24/7? Čemu terapije Bup-om, kad se ne osećaš mnogo bolje na dnevnoj bazi??
;-) Bravo.

-------
Pokusaj da skratis post o bupu, sta radis uopsteno. Budi jednostavan u izrazavanju. Nece da citaju, kada je post dugacak, jos covek uradjen od bupa. Mislim da tesko pada...
"Čemu terapije Bup-om, kad se ne osećaš mnogo bolje na dnevnoj bazi??" - Nicemu!
Sredio si jetru. Sada je na redu da spustis bup do keca(1mg), ukoliko mozes. Da te vise ne radi!
"Ima li uopšte ikoga ko je zadovoljan, pokriven i miran 24/7?" Nema.

"Dosta mi je svakodnevnog kriziranja i znojenja i suicidalnih misli i svega lošega!
Pokušao sam i kompletno skidanje, gde sam smanjivao dozu po -1mg. na svakih 7 dana.. Međutim, dođe ta scena gde bez 1mg.
imam jeziva stanja bolova i sveopšteg sloša.. Prošli put sam to prevazišao uz dosta lekova, ne izlaženjem iz kuće 30 dana, itd..
Sad baš i nemam taj komfor da se zabodem u sobu i ne izlazim, dok ne svane jutro u kome neću morati da zgutavam razne
lekove da ubijam bolove, da podižem psihu, itd.."

Lekovi, doktor. Tesko ti je stanje. Trebaju ti lekovi za pomoc pri skidanju, opet. Ne isplati se, da stalno prolazis jedna te ista stanja, a malo ili nista ne uradis na kraju. Onda opet na bupu. Iscrpljuju te.
Last edited by Nesa_neske_01 on Wed Dec 18, 2019 12:17 pm, edited 1 time in total.
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

StopBup wrote: Wed Dec 18, 2019 8:38 am
Nesa_neske_01 wrote: Wed Dec 18, 2019 12:04 am Budi te se. Akcija. Trazite motive u sebi. Kada forum ćuti, nije ok.
Nemam šta pametno da kažem. Juče mi se motalo po glavi da se gudram za vikend, pa me je prošlo uveče/predveče. Sad kontam da ipak neću. Jebeno. Sve u svemu, kad prođu ovi predstojeći praznici, moram ozbiljnije pristupiti rešavanju problema.
Ok. Tako pobedjuj krizu. Neka te voza kriza, ti je ladno kuliraj. Prodje vreme i prestane. Negde budes zadovoljan.
Ne moze kriza da bude jaca od tebe. Tako postavi stvari. Ne daj se!!! Ludo uporan. Ljut na sebe. Necu uzeti. Precu u zid glavom udariti. Naljuti se na sebe.
Last edited by Nesa_neske_01 on Wed Dec 18, 2019 12:06 pm, edited 1 time in total.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Nesa_neske_01 wrote: Tue Dec 17, 2019 12:17 am
licaninsasela wrote: Mon Dec 16, 2019 6:07 pm Da ne ispadnem prepametan sada ali vas troje meni djelujete kao da u vama nema odlucnosti i hrabrosti. Koja je razlika ovaj ili sljedeci tjedan poduzeti korake za rjesavanje problema ili cekati 1.1.2020. Molim objasnjenje o bilo koga ako ga ima. Sta je u tom datumu? Jel ti Ninocka znas sta vise o tome? Jel meni mozes reci da li cu od 1.1 2020. Prestati jesti cvarke jer me jebe kolesterol u venama? Sta da zamijenim za cvarke? Jel bolja ona adidas slanina pa cu peglati po njoj od 2og.
Idi Ličanin! Gde mogu da izadju na kraj sa iskusnim čovekom iz komune. Ima da ih pocepaš kao masan dzak! Taman si sad u tom fazonu.
"Jel bolja ona adidas slanina pa cu peglati po njoj od 2og." ha!
Upućuj ljude. Ne kažem. Nemoj pomisliti da imam nešto protiv. Ne bih da nastradam i ja u kompletu sa njima. ;)

Znam šta je kad pocepaš sebe u sitne delove, posle gradiš na novo. Znam! Razumi me. Opusti se. Praviš napor sebi. Promena ide sporo. Takva je priroda promene spora.

"Sta je u tom datumu?" Nista. Nova godina je ništa. Takoreći izmišljeno da bi nekom dali lažnu nadu u bolje sutra, posle toga opet upregli. Njihov koncept je takav i želje. Ne možeš im svući kožu do prvog 01.2020, a od posle prvog imaju drugu kožu.
Ma cuj kazem onako kako misllim da je. Ne moram biti u pravu. Imam neke smjernice koje cu za sada zadrzati za sebe pa kako bude. Cini mi se da se neki mali pomak vidi. Nisam euforican a i dosta sam realan sta se tice ovisnosti. Treba razumit i da nije svako predodreden biti cist. Po meni nije bauk ako je netko na terapiji .znao sam se neske ovdje ja malo zesce prosipati i praviti pametan. Necu da se vise dovodim uopce u takve situacije gdje gubim kontrolu. Ovaj put hladne glave i pametno a ne ishitreno bas onako kako znam da ispalim. A bogati i ruzno je.uglavnom vidim da kod nekih pojedinaca kroz mjesece ponavljanja jednog te istog kaoi truda pojedinaca, dolazi se do saznanja da ipak nije samo problem u jednoj tabletici nego je problem kako bi se ono reklo sirih razmjera. I da se razumijemo drago mi je sto je tomu tako da se pokusa problem sagledati drugacije.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Nesa_neske_01 wrote: Wed Dec 18, 2019 11:47 am
ManMan wrote: Wed Dec 18, 2019 9:30 am P.S. Prošao sam kroz 6 meseci Anti-Hepatitis C terapije, koja je isto bila jako teška, ali mačiji kašalj naspram ovoga. Još čekam rezultate..
;-) Bravo.

-------
Pokusaj da skratis post o bupu, sta radis uopsteno. Budi jednostavan u izrazavanju. Nece da citaju, kada je post dugacak, jos covek uradjen od bupa. Mislim da tesko pada...
"Čemu terapije Bup-om, kad se ne osećaš mnogo bolje na dnevnoj bazi??" - Nicemu!
Sredio si jetru. Sada je na redu da spustis bup do keca(1mg), ukoliko mozes. Da te vise ne radi!

"Dosta mi je svakodnevnog kriziranja i znojenja i suicidalnih misli i svega lošega!
Lekovi, doktor. Tesko ti je stanje. Trebaju ti lekovi za pomoc pri skidanju.
Slozio bi se sa ovom tvojoj konstatacijom da mu treba lijecnik a takoder i neki psiholog jer je doticni gospodin sklon recidiviranju, jako sirokih vizija, uglavnom dosta kompliciran covjek. Nista bez struke jer je stuacija kod manmana bas ono gadna. Objasnjavanje, opisivanje, bojanje, podebljavanje, velika i mala slova itd. Kod njega moras kuziti kroz boju rijeci sta je tija reci ukratko. Ludnica
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Bogati Neske sjedim i razmisljam o onome sta si reka neki dan. U stilu " da, nova godina je samo lazna nada u bolje sutra". Ima u tim rijecima tezine. A bogami ima da ti se govno smrzne od dubine ovih rijeci.
Nesa_neske_01

Post by Nesa_neske_01 »

licaninsasela wrote: Wed Dec 18, 2019 12:14 pm
Nesa_neske_01 wrote: Wed Dec 18, 2019 11:47 am
;-) Bravo.

-------

Lekovi, doktor. Tesko ti je stanje. Trebaju ti lekovi za pomoc pri skidanju.
Slozio bi se sa ovom tvojoj konstatacijom da mu treba lijecnik a takoder i neki psiholog jer je doticni gospodin sklon recidiviranju, jako sirokih vizija, uglavnom dosta kompliciran covjek. Nista bez struke jer je stuacija kod manmana bas ono gadna. Objasnjavanje, opisivanje, bojanje, podebljavanje, velika i mala slova itd. Kod njega moras kuziti kroz boju rijeci sta je tija reci ukratko. Ludnica
Ličanin ti je sve rekao. Ja tako ne umem reći.
Last edited by Nesa_neske_01 on Wed Dec 18, 2019 12:52 pm, edited 1 time in total.
Post Reply