Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

licaninsasela

Re: Skidanje s buprenorfina - pravilan način

Post by licaninsasela »

Jurke wrote: Thu Aug 22, 2019 1:27 pm
licaninsasela wrote: Thu Aug 22, 2019 12:55 pm Jure sta se desava nema te? Kakav si?
Sad baš mislim o tome da nema nikog jutros da se javi...
Kontao sam i tvoju konstataciju da bi trebalo preseci i gurati na suvo... Ja sam to uvek tako i radio do sada, ali me je to koštalo prethodnog posla, porodičnog posla... "Lako" bi meni bilo kada bih mogao da se izolujem od svih i da na suvo guram. Medjutim ne mogu da rizikujem posao koji radim jer nemam gde više nakon toga, a morao bih da izostanem minimum mesec ceo. To niko nece da toleriše. Ovako mi ostaje da se rvem sa ovim stanjima u kojim sam. Jutros sam u haosu. Guram svoju dozu, ali ne osecam ni da me pokriva. Mislim da je psiha posredi. Izolovano sam se od svih u kuci i čekam vreme za posao. Tamo minimalno komuniciram, samo kad moram...
Cuj jure, ti pokusaj tako kako ovdje ljudi pricaju. Ja opet imam svoju viziju skidanja. Moje razmisljanje je takvo da cak i kad se reducira sub opet mora doci do nekog danka. Vidis sta se desava anuski. Rezala ja sub do nekog minimuma i opet ju je docekala pizdarija. Evo iz nekog iskustva da ti kazem. Ja bi sub baco uvik na suho a kako vidim nema neke razlike kad se spusta. Razumijem i ninu i frajlu. Ove su to tako rijesile. Nismo svi isti i nema tu nekog recepta kojeg ces se drzati ko pijan plota. Na kraju krajeva kriza od suba je mala beba u odnosu na heroinski dank. Po meni je psiha najveci problem. Kazem ti jure pokusaj na sve nacine i vidi sta ti odgovara. Opet gledaj to i ovako. Ako bas neide bez suba i ako ti funkcioniras u drustvu i obitelji ok pa onda prestani vrsiti pritisak na sebe i uzimaj taj svoj minimun dok se god ok osjecas. Nismo svi rodeni da budemo ajmo to nazvati ok. Takoder koja je razlika izmedu suba i ad ili psiho lijekova. Bolje je ako vec covjek. Mora biti na nekoj terapiji da ona bude jednostavna nego da pijes jos sto drugih sranja.
Jurke

Post by Jurke »

licaninsasela wrote: Thu Aug 22, 2019 2:07 pm
licaninsasela wrote: Thu Aug 22, 2019 12:55 pm Jure sta se desava nema te? Kakav si?
Kontao sam i tvoju konstataciju da bi trebalo preseci i gurati na suvo... Ja sam to uvek tako i radio do sada, ali me je to koštalo prethodnog posla, porodičnog posla... "Lako" bi meni bilo kada bih mogao da se izolujem od svih i da na suvo guram. Medjutim ne mogu da rizikujem posao koji radim jer nemam gde više nakon toga, a morao bih da izostanem minimum mesec ceo. To niko nece da toleriše. Ovako mi ostaje da se rvem sa ovim stanjima u kojim sam. Jutros sam u haosu. Guram svoju dozu, ali ne osecam ni da me pokriva. Mislim da je psiha posredi. Izolovano sam se od svih u kuci i čekam vreme za posao. Tamo minimalno komuniciram, samo kad moram...
Cuj jure, ti pokusaj tako kako ovdje ljudi pricaju. Ja opet imam svoju viziju skidanja. Moje razmisljanje je takvo da cak i kad se reducira sub opet mora doci do nekog danka. Vidis sta se desava anuski. Rezala ja sub do nekog minimuma i opet ju je docekala pizdarija. Evo iz nekog iskustva da ti kazem. Ja bi sub baco uvik na suho a kako vidim nema neke razlike kad se spusta. Razumijem i ninu i frajlu. Ove su to tako rijesile. Nismo svi isti i nema tu nekog recepta kojeg ces se drzati ko pijan plota. Na kraju krajeva kriza od suba je mala beba u odnosu na heroinski dank. Po meni je psiha najveci problem. Kazem ti jure pokusaj na sve nacine i vidi sta ti odgovara. Opet gledaj to i ovako. Ako bas neide bez suba i ako ti funkcioniras u drustvu i obitelji ok pa onda prestani vrsiti pritisak na sebe i uzimaj taj svoj minimun dok se god ok osjecas. Nismo svi rodeni da budemo ajmo to nazvati ok. Takoder koja je razlika izmedu suba i ad ili psiho lijekova. Bolje je ako vec covjek. Mora biti na nekoj terapiji da ona bude jednostavna nego da pijes jos sto drugih sranja.
To svakako, necu ga menjati za nešto drugo to nipošto... Samo kontam kada bi izmuvao nekako slobodnih 20ak dana lako bih se ja oslobodio njega. Gurao bih i posao ja, ali ne ide posle neprospavanih noci koncentracije na poslu nikako.
Crno vino, crne žene i "masno pečenje" , doći će mi glave.... :D
licaninsasela

Post by licaninsasela »

Jurke wrote: Thu Aug 22, 2019 2:37 pm
licaninsasela wrote: Thu Aug 22, 2019 2:07 pm

To svakako, necu ga menjati za nešto drugo to nipošto... Samo kontam kada bi izmuvao nekako slobodnih 20ak dana lako bih se ja oslobodio njega. Gurao bih i posao ja, ali ne ide posle neprospavanih noci koncentracije na poslu nikako.
Da. Vjerujem da je tesko. Kod mene je drukcije sta se tice posla jer sam uglavnom sam pa se nista ne kuzi. Cuj pokusaj ga imati uza se al izdrzati sta dulje bez njega. Cim je on u dzepu imati ces osjecaj sigurnosti. Nece te kriza zavatati i dva dana mozda i tri. Vise je to sve u glavi jer čitaš ovdje koliko je sve to zajebano a strah je nas neprijatelj. Viruj mi da nije kriza toliko jebena. Malo duze traje a iljau puta je blaza od heroinske. Psihu malo sredi i onda ce to ici. Samo bez straha
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Thu Aug 22, 2019 12:14 am
StopBup wrote: Wed Aug 21, 2019 12:22 pm
xxxana wrote: Tue Aug 20, 2019 11:28 pm Necu zajebati,nego mi je naisao takav period kad ne treba, izboricu se
Onih prvih sat vremena, kad se probudiš, gledaj da što manje razmišljaš. Ta jutarnja konfuzija je meni trajala više od mesec dana nakon zadnje doze buprenorfina. Baš je znalo da bude gadno, ali prolazilo je relativno brzo, nakon sat vremena od buđenja. Bolja je varijanta da čim se probudiš, odmah ustaneš iz kreveta, pojedeš nešto, popiješ kafu, a ne da ležiš i kao razmišljaš, jako loše misli se moraju tada po glavi, bar meni je bilo tako, ali što bih ja bio izuzetak... To je jednostavno tako, mora da se obnovi normalno lučenje dopamina, endorfina, serotina itd, a to zahteva određeno vreme, i nikako se ne treba opterećivati trenutnim stanjem, jer ono u tom periodu mora da bude takvo kakvo jeste, ali naravno da je efemerno, i brzo će krenuti na bolje...
Ujutru kad se probudim, ne znam sta me je snaslo,
ni da mislim ne mogu,ali da,prodje relativno brzo.. Ne opterecujem se ja sa tim, znam da mora tako
Samo veruj u svoj uspeh, i ne daj se pokolebati! Nastupaj kao da nema sanse da ne uspes, nemoj se bojati pobede! Znas i sama da bi povratak u onaj svet bio propast!
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
xxxana

Post by xxxana »

Uzmi u obzir da se radi o opioidima i da kad su manje doze u pitanju, tolerancija raste,pa je rizik zadrzavati se dugo na toj dozi, zato su planovi za skidanje napravljeni kako su napravljeni na 7-10 dana, pa nije ni cudo sto imas osecaj da te ne pokriva vise.. Uzmi sve u obzir i razmisli dobro,vrlo lako ces preci na tu dvojku i isto neces verovati sta radis..
xxxana

Post by xxxana »

StopBup wrote: Thu Aug 22, 2019 4:10 pm Samo veruj u svoj uspeh, i ne daj se pokolebati! Nastupaj kao da nema sanse da ne uspes, nemoj se bojati pobede! Znas i sama da bi povratak u onaj svet bio propast!
Verujem ja da cu u ovome uspeti, nemam neki problem sa tim,skoro je i gotovo, tako da prava borba tek pocinje :D Ovo je bilo zagrevanje ha
licaninsasela

Post by licaninsasela »

xxxana wrote: Thu Aug 22, 2019 4:33 pm
StopBup wrote: Thu Aug 22, 2019 4:10 pm Samo veruj u svoj uspeh, i ne daj se pokolebati! Nastupaj kao da nema sanse da ne uspes, nemoj se bojati pobede! Znas i sama da bi povratak u onaj svet bio propast!
Verujem ja da cu u ovome uspeti, nemam neki problem sa tim,skoro je i gotovo, tako da prava borba tek pocinje :D Ovo je bilo zagrevanje ha
Anuska, skinuti se sa necega je bar po meni pickin dim. Treba posli gurati bez icega. Al to je to. Osobno, djelujem mozda sjeban i morbidan al sam jak u glavi. Ko prije. Ne prihvacam da sam opet u kurcu. Nema jebene teorije da se zaigram. Budi samo ustrajna i vjerna sebi.
licaninsasela

Post by licaninsasela »

xxxana wrote: Thu Aug 22, 2019 4:27 pm
Uzmi u obzir da se radi o opioidima i da kad su manje doze u pitanju, tolerancija raste,pa je rizik zadrzavati se dugo na toj dozi, zato su planovi za skidanje napravljeni kako su napravljeni na 7-10 dana, pa nije ni cudo sto imas osecaj da te ne pokriva vise.. Uzmi sve u obzir i razmisli dobro,vrlo lako ces preci na tu dvojku i isto neces verovati sta radis..
Uzmi jurke u obzir samo da te jebe psiha. Nemoj se zamarati glupostima jer je svaka osoba drugacija. Nego di je ona mala samaritanka lena? Nema je. Sta reci? Da nije ljubav pukla pa je odjebala nas ovdje dobre i cedne.
StopBup

Post by StopBup »

xxxana wrote: Thu Aug 22, 2019 4:33 pm
Da, da, to je bilo samo razgibavanje, ali vrlo bitan korak bez koga nema ništa. :) Samo nemoj mračiti, uskoro treba da upoznaš neku novu-staru sebe. Zašto je bitno to "novu", zato što ne treba baš da postaneš ona stara, jer je ona stara počela da se drogira, e ta nova, treba to da izbegne. :D Budi vedra koliko god možeš. Je l' znaš onu pesmu "Always look on the bright side of life"? Garant znaš, ali poslušaj je ponovo, baš zna da bude inspirativna. 8-)
Izgovori su osnovna jedinica gradje i funkcije svake pi*ke od coveka.
Frajla

Post by Frajla »

Ne treba se skidati po svaku cenu sa bupa! Moze se samo jos vece sranje napraviti. Jurke je do pre neki dan jurio rad na bupu i castio se.
Treba da se stabilizuje na jednoj dozi i da ne cacka crva sa smrkanjem. Kad se crv umiri onda skidanje ima smisla. Ne petlja Jurke “od juce” sa gudrom i bupom da bi se tek tako reklo- batali sad!

Jurke pisi ujutru, ma kadgod. Ako nismo tu ne znaci da ne citamo
Locked